D

Yüzbaşı
28 Ağustos 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
90 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
D
8 ay
Clio 4 1.2 Joy\u0027dan Geçilecek Araç Tavsiyesi
Merhaba,

Elimde 2015 model, 2016 trafiğe çıkışlı Clio 4 1.2 75HP Joy var. Yaklaşık 80000 KM'de, bakımları tam, lastikler yeni, kazasız, temiz, sorunsuz bir araç. Piyasası 600bin civarı sanırım.

Ben bunun üzerine 200-250 bin tl koyarak neye geçebilirim?

İsteklerim
-Uzun yol konforu. Mümkünse C sınıfı (Clio uzun yolda berbat)
-0-100'ü 10 sn civarı olursa bana yetecektir.
-2014-2015'de eski olmasın
-Dizel benzin fark etmez ancak benzinli tercihim olur

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
D
3 yıl
Clio 4 75 bg Benzinli 2015 Model Ne Kadar Eder?
Merhaba, aracımı satmak istiyorum. Kaç paraya satsam hakkıdır bu arabanın öğrenmek istedim.

Clio 4 1.2 lt motor 75 bg, Joy paket, turbosuz benzinli, beyaz renk, 2015 model, 2016 trafiğe çıkışlı.

Genel olarak sorunsuz. Bakımları zamanında yapıldı, hiç bir şeyi eksik edilmedi.

Joy pakete ek olarak sis farları ve geri park sensörü var
52500 km
Şu ana kadar bir kazası yok, değişen ve boya yok.
Ufak tefek bir kaç çizik var ama büyük bir şey yok

Sizce ederi nedir?
D
3 yıl
Sıfır Dell G315, IPS Glow Sorunu
Merhaba,

Pazar günü dolar uçuşa geçmeden önce trendyoldan 9250TL gibi bir rakama i7 10750h ve 1660ti ekran kartı dell g3 15 siparişi verdim, ben aldıktan sonra en ucuz yerde 10500 TL oldu. (Dell G315 6B750D5F16C)

Ürünü açtım ve 5dk içinde ips glow sorunu olduğunu fark ettim, windows vs. hiçbir şey kurmadım. Şu an ürünü satıcıya geri yollarsam adam parasını iade edip ürünü geri alır, değiştirmeye yanaşmaz.

Bu durumda DELL yetkili servisi ile mi iletişime geçmem en doğrusu olur. IPS glow sorunu olmayan sıfır bir laptop ile değişmesini istiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.
D
3 yıl
Masaüstünde Durduk Yere Silinen Klasörler
Merhaba,

Bir tanıdığım işi gereği bazı raporlar yazıyor, Her raporu masaüstünde ayrı klasörde tutuyor, her klasörde de bir kaç .docx word dosyası ve bir kaç .xlsx excel dosyası var. Bu raporları yazmak için günler harcıyor.

Geçen ay masaüstümden raporun birisi kayboldu dedi, dedim sen silmişsindir. Olabilir ama silmedim dedi. Recuva, Disk Drill gibi programlarla tarattım bulamadım. O raporu bir daha yazdı.

Dün yine aradı, başka rapor kaybolmuş. Yine tarattım, hiçbir iz bulamadım.

Malwarebytes ile temiz çıkıyor bilgisayar.

Sorum şu. Bu kişi yanlışlıkla kendi mi siliyor, yoksa kendi kendine mi kayboluyor? Dosya kurtarma programlarının hiçbir iz bulamaması garip bir virüs olabileceği düşüncesini uyandırdı bana. Bir fikriniz varsa söylerseniz çok sevinirim.
D
4 yıl
Ddr3 2.el Kingston mu, Sıfır Longlife mı?
Merhaba arkadaşlar,

Garip bir şekilde arada kaldım. Çok kullanmadığım bir kasa var elimde. İ5 4440, 4+4 gb, toplam 8gb ram var.

Rami 16gb yapayım dedim, bu bilgisayarı gerektiği zaman kullanıyorum ama bazen ram yetmediği oluyur. Anakartta 2 slot var ve en fazla 8+8 gb 1600mhz destekliyor.

2. El gskill ya da Kingston kaliteli ramler garantisiz şekilde 400-450 TL bandında. Ben sıfırı zaten yoktur ya da çok pahalıdır diye direkt 2. El bakmaya başlamıştım. Ancak sıfır bir ürün keşfettim.

Longlife ya da longline diye de geçiyor. Sıfır 2 yıl garantili ramleri 162TL + 162 TL, toplamda 324 TL ye veriyor. Firmanın adı baburtech. Aynı gün kargo yazmışlar. Firma güvenilir duruyor ama ram nasıldır bilmiyorum.

https://www.baburtech.com/urun/longlife-8gb-ddr3-1600mhz-masaustu-ram-amd-islemcilere-ozel

Link bu. Açıkçası ram çipleri genellikle kaliteli markalar tarafından üretiliyor. Nasıl bir sorun olabilir diye düşünmeden edemiyorum.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
D
6 yıl
Kayıp Plaka Yenileme Sorunu, Fikirleriniz Lazım
İyi akşamlar, benim yaklaşık 1.5 yıl önce ön plakam düşmüş ya da çalınmıştı. Zamanında başıma bir şey gelmesin diye komple yeni bir plaka (yeni rakam ve sayılar) almak için emniyete gidince tek plaka için yeni plaka numarası vermediklerini söyleyip bana aynı plakadan bir tane daha çıkartıp kullanmamı söylediler. Benim plaka sistemde 1 tanesi kayıp şeklinde göründüğü için plakamla kötü işler yapılsa bile başın ağrımaz denildi. Bende öyle yaptım, o günden beri 2 kere çevirmeye denk geldim ve ikisinde de bir sorun yoktu ancak bugün çevrildiğimde plakanın kayıp raporu olduğu için komple yeni plaka gerektiğini söylediler. Zamanında emniyet böyle böyle dedi bana diyince yasa değişti dediler. Madem yasa değişti yeni çalınan plakalara uygulanır bu, eskiden yaşanan olaylara sayılmaz. Durduk yere başıma iş açıyorlar ayar oluyorum. Çok yoğun bir durumdayım şu anda ve plaka saçmalığına harcayacak vaktim yok belli bir süre kadar. Ayrıca yeni plaka, yeni ruhsat masrafı, trafik sigortasına gidip plakamın değiştiğini söylemem gerekecek, yeni HGS almam gerekecek, başka yapmam gereken şeyler kesin vardır hatırlayamadığım. Plakam kötü işler için kullanılacak olsa çoktan kullanılırdı, 1.5 yıl geçti, zaten bir plaka hırsızın neyine yarasın, isteyen app plaka yaptırır kullanır. Bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı, sizce ne yapmalıyım?
D
6 yıl
Laptop Arızası - Saç Kurutma Makinesi ile Isıtınca Çalışıyor
Merhaba arkadaşlar, bende 2010dan beri casper tw9 modeli var, aynı model gigabyte q1585n diye de geçiyor, asıl modeli ise quanta tw9.

i7 720qm olan bu aleti ben yıllardır hunharca kullanıyorum, 7 küsür yıllık sahiplik zamanında çok rahat 3.5-4 yıl aralıksız çalışmıştır, 2 yılı yük altında çalışmıştır, yani çok yoğun kullanıyorum aleti. Termal macununu falan sık sık yennilerim, fanı temizlerim, bakımını da yaparım yani.

2 yıl önce durduk yere açılmamaya başladı, düğmeye basıyorum, çalışma ışığı bir anlık yanıp sönüyor, hiç bir tepki yok kısaca ama aklıma gelen bir çok şeyi denedikten sonra (anakarttaki lehimleri bile kontrol ettim, lehimleyebildiğim kadar tekrar lehimledim) tek çözümün laptopun kapağı açıkken içini saç kurutma makinası ile ısıtmak olduğunu buldum, saç kurutma makinasını açtıktan 10-15 saniye sonra kendiliğinden açılmaya başlıyordu cihaz, sonra bu süre 30sn, 60 sn 5dk gibi uzadı ve hiç açılmadı ne yaparsam yapayım. Çözüm olarak yeni anakart aldım taktım, sorun çözülmüştü ama dün tekrar başladı, sorunu tanıdığım için saç kurutma makinası ile çalıştırdım fakat ömrü çok yok, asıl sorunun ne olduğu hakkında hiç bir fikrim yok.

Soru şu, sizce neden bu kadar saçma bir şey ile karşı karşıyayım, ısıtınca neden çalışıyor, asıl sorun ne olabilir?
D
7 yıl
Iphone 5s toplu vcf görmüyor
Merhaba,

1.5 yıl önce mail ile toplu vcf atıp kişileri kaydetmiştim telefona ama lanet telefon aynı işlemi yapmıyor şu anda vcf leri tek tek atınca görüyor, toplu vcf görmüyor. İPhone 5s telefon. Nasıl yükleyeceğim içinde 500-600 kişi olan vcf dosyasını.
D
7 yıl
Salcano Xrs030 Almadan Önce Birkaç Sorum Var
İyi günler, mtb den yol bisikletine geçeceğim kısa bir süre içinde ancak birkaç anlamadığım nokta var.

alacağım bisiklet bu

http://www.bisikletciden.com/SALCANO-XRS030-TIAGRA-28-JANT-20-VITES-YARIS-BISIKLETI-2016,PR-2630.html

1)Boyum 1.80 bacak boyu 84cm, kadro olarak ne seçmem gerek kesinlikle anlayamadım. Bir siteye göre bakıyorum 18 inç çıkıyor, başka yerde 21 inç çıkıyor. Almışken yanlış almayayım, sanırım yol bisikletinin kadro boyu mtb nin kadro boyu falan farklılık gösteriyor.

2)Bisiklet sanırım pedalsız gelecek, bisikletciden.com dan alacağım, çok pahalı olmayan güzel bir düz pedal önerir misiniz. Klipsli pedal düşünmüyorum şimdilik.

3)Lastikler çok ince bildiğiniz gibi, patladı diyelim, yama yapsam o yama çok büyük gelmez mi iç lastiğe, patlayınca komple iç lastik mi değiştirmek gerek.

Teşekkür ederim
D
9 yıl
LM2596 Devresindeki Led-Limit Nedir ???
Akım ayarlı bir LM2596 yapacağım ancak Led-Limit diye bir şey var ve normal led mi demek istemiş, ne diyor hiç bir şey anlamadım. Led'in yanında direnç falan da yok, yoksa yanındaki 1N4148 mi direnç görevinde aydınlatırsanız sevinirim.


< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.