E

Yüzbaşı
23 Ağustos 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
162 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
2 yıl
Ram CL ve Overclock
Arkadaşlar elimde 2 adet 8gb dual kit 3600mhz CL18 ram var, anakartım Msi B450M gaming plus ve 3466 mhz destekliyor maksimum.
Ramleri 3466da sorunsuz kullanıyorum şu an fakat CL yi 16 yapma şansım var mıdır sonuçta hızdan da feragat ediyorum belki dengeleyebilirim CL yi düşürerek. Bir de bunu yapmak Rame zarar verir mi?
E
4 yıl
Bilgisayar Anakart Ekranında Takılı Kalıyor.
Arkadaşlar 1 aydır bilgisayarım ilk açılışta veya yeniden başlatırken anakart ekranında takılıyor (msi yazısında). 4-5 defa yeniden başlatınca anca açılıyor. İnternette araştırdığıma göre harddiske bağlayanlar olmuş. Bilgisayarımda 2 ssd 1 hdd var. hepsini tek tek test ettim. hepsine tek tek sistem kurdum diğerleri çıkarılmışken ve aynı hatayı aldım hepsinde. disklerde bir hata yok.

diğer denediklerim:

* 10 kez format attım microsofttan yeniden indirip. yazılımda da bir sorun yok gibi görünüyor.
*Ramleri değiştirdim, düzelmedi. Ramleri slot slot denedim düzelmedi.
*Bios güncelledim düzelmedi. bios pilini çıkarıp 10 saniye sonra taktım düzelmedi. cmos resetledim düzelmedi.

bugün tekrar deneyeyim dedim ve temiz bi format attım. hemen bilgisayarı yeniden başlattım. takılmadan açıldı. daha sonra windows updateleri yaptım ve denedim. yine takılmadan açıldı. sonra driver booster indirip tarayıcıları güncelledim. görüntü bağdaştırıcıları güncellemesini kaç kere denememe rağmen yapamadı. ben de amd software indireyim dedim. adrenalini kurdum. resetledim yine takıldı. bu program kurulmayınca hiçbir sorun olmuyor anlaşılan. ama kurmazsam da görüntü driverları olmuyor pcde. yani sorun ekran kartında mıdır yoksa amd sürücülerinde mi? aynı sorunu yaşayan veya çözümü bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Tüm parçaların garantisi var. sorunun hangisinde olduğunu bilsem (ilk tahminim anakarttı) garantiye gönderirim hemen.

Sistem Özelliklerim:

Ryzen 5 1600AF
Asus Dual RX5500XT 8GB
MSi B450M Gaming Plus Anakart
8X2 Corsair Vengeance 2400MHZ DDR4 Ram
240 GB Sandisk SSD + 240GB Corsair MP510 SSD + 640GB WD Blue HDD
600W Cooler Master Elite v3 PSU
E
4 yıl
Msi B450M Gaming Plus Bios Arayüz Sorunu
Arkadaşlar b450m gaming plus anakartımın bios güncellemesini yaptım m flash ile az önce.

< Resime gitmek için tıklayın > şu görünümdeydi daha evvel ve 2018 tarihli bios versiyonuydu.

ben 11/2019 versiyonunu yükleyince şuna dönüştü:

< Resime gitmek için tıklayın >

bir de açılış ekranında msi yazısı vardı. artık windows logosu çıkıyor. bir şeyi yanlış mı yaptım yoksa olması gereken bu mu?


RESİMLER TEMSİLİDİR.
E
4 yıl
İşlemci ve Ekran Kartı Upgrade
Arkadaşlar sistemim şu şekilde:

-MSİ B450M Gaming Plus Anakart
-Ryzen 3 2200G işlemci
-Corsair Vengeance 2400 Mhz 16GB(8x2) DDR4 RAM
-Msi GTX1050Ti Gaming X 4GB 128Bit Ekran Kartı
-Sandsik SSD Plus 240GB + Corsair Mp510 240GB m2 Ssd
-Cooler Master Elite v3 600Watt Psu
-Cooler Master Q300P mAtx Kasa

Monitör: LG 22MK430H-B. 21.5 inç FHD 75Hz Freesync ve İPS.

Sistemden memnunum aslında ama oyunlarda bazen Tearing ve Stuttering sorunu yaşıyorum. Görüntü anlık yırtılıp takılabiliyor. Açıkçası daha akıcı bir oyun deneyimi istiyorum. Bu sebeple ekran kartını RX570 ile değiştirip freesync açmayı düşünüyorum. Ayrıca işlemciyi de R5 1600 AF olan modele yükseltmek istiyorum.

Sorum şu: sizce üstüne ekleyip daha kaliteli bir kart veya işlemci mi almalıyım yoksa bunlarla bir fark gorebilr miyim öncekine göre? Eldekileri satıp upgrade etmeye değer mi veya hangi işlemci ve ekran kartı kombosunu önerirsiniz?
E
5 yıl
Kpss\u0027ye girmeli miyim?
Merhaba dostlar. Bu haziran Anadolu üniversitesi ingilizce iktisat (örgün) bölümünden mezun oldum. Tatilden dönüşte iş bakmaya başladım. Sağa sola haber saldım kimseden ses çıkmadı. Birkaç yere başvurdum ama o da nanay. En son vatan bilgisayarda satış temsilcisine bile başvurdum onlar bile dönmedi. Şimdi umudum çok az olsa da kpss düşünüyorum. Sıfırdan başlayıp çalışmam lazım gireceksem ama hangi sınavlara girmem gerek, hangi konulara çalışmalıyım hiçbir şey bilmiyorum. Bu yüzden bazı sorularım var..bilgili arkadaşlar cevaplayabilirse çok iyi olur. Şimdiden sağolun.

1. Torpilim falan yok. Kpss lisans da az kadro açıyor sanırım. Şansım nedir? Sınavı kazansam atanabilir miyim?
2. İngilizce bölüm olduğu için iktisat sınavlarında sıkıntı yaşayabilirim. 1 sene çalışmayla bu sorunu çözer miyim? Ya da tüm dersleri 1 senede bitirebilir miyim?
3. Bölümüme göre hangi sınavlara girmeliyim?
4. Genel yetenek genel kültür kitapları her seviye için (lisans, önlisans, ortaöğretim) aynı mı?
5. A grubu gelmezse B grubuna başvurabilir miyim?
6. Gy gk için bayağı kitap var ama iktisat hukuk kitaplarından hangileri iyi?
7. En önemlisi bu kadar emeğin karşılığını alabilir miyim?

Edit: Durumumu belirteyim. Ailemde tek çalışan babam. 35 bin kyk borcu ödemem var 2 sene sonra. Şehir dışında okuduğum için mecbur almıştım. 1 sene boş gezersem sıkıntı olur. Hadi zar zor dayansam bile 1 sene sonra muhakkak bir işe girmem gerekiyor. Eğer giremezsem kpss ile muhtemelen tekstile ya da call centera falan girip hayatım boyu orada çalışacağım ki hiç istemiyorum. 17 senemi çöpe atmış olurum. Kafam çok karışık. Lys ygs gibi değil bu sınav. Boşa 1 sene çalışabilirim. Ve ailem çok zora girer öyle olursa. Ben de psikolojik olarak iyice çökerim herhalde.
E
5 yıl
HDD power kablosu
Arkadaşlar kasada 2 adet power kablosu var HDD ve SSD için ama kasanın arkasına yetişmiyor tam olarak. Bunun uzatma kablosu gibi bir şey var mıdır? Varsa eğer alırsam bir sorun yaratır mı? Mesela aniden kopma falan yaparsa HDD bozulma riski falan var mı?
E
5 yıl
Msi b450m gaming plus CMOS resetleme.
Arkadaşlar ryzen sistemim var..anakart b450m gaming plus. Ryzen master programıyla oyun moduna alayım dedim. Yeniden başlattıktan sonra görüntü gelmedi. Aç kapa derken mavi ekran verdi. Herhalde cmos clear işlemini yapmam gerekiyor fakat anakart üzerinde hangisi bilmiyorum. Başka bir yolu yok mudur? Arada bios a girebiliyorum 10 20 kez aç kapa yaparken. Oradan biosu default ayarlara alma şansım var mi?

EDİT : Neyse halletim şükür. Anakartın kitapçığında gösteriyormuş yerini.
E
5 yıl
Maks 450 TL SSD önerisi
Arkadaşlar yeni kasa aldım fakat 240GB alan yetersiz geldi. SSD'yi arkadaşa satıp 480 GB almak istiyorum. Bütçem 450 TL. Kingston A400 modelini sipariş etmiştim bu sabah fakat iyice araştırdığımda NAND olduğu için TBW değerlerini düşük gördüm ve 5-6 ay sonra yavaşladığına dair şikayetlere denk geldim. Bu fiyatlarda daha iyi bir alternatif var mıdır?
E
5 yıl
Boş port yok
Arkadaşlar haziranda yeni eve taşınıyorum. İnternet için sorduğumda boş port yok dediler. 5 6 ay sürebilir gelmesi diyorlar. O 5-6 ay içinde port gerektirmeden kullanabileceğim birşeyler var mı? Türk telekom taahhütünü dondurup başka bir çözüm bulmak istiyorum o dönem içinde. VINN çok pahalı. 79 liraya 30 gb veriyor. Onu almak yerine ek paket yaparım telefona daha mantıklı. Superbox taahhüt istiyor hem de o da pahalı. 279 tl. Aklıma başka birşey gelmiyor. Yok mudur bunun bi çözümü?
E
5 yıl
3200 destekleyen anakarta 3000 mhz ram
Arkadaşlar pc toplamayı düşünüyorum. Ama seçtiğim anakart 2400 2666 2993 ve oc ile 3200 destekliyor. Bu anakarta 3000 mhz ram taksam kaç hızda çalışır acaba?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.