O

Onbaşı
18 Ağustos 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
38 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
4 ay
1 Milyon Civarı Araba (Kasım 2023)
Merhabalar herkese. Hikaye şöyle, eve ikinci araba almak istiyorum. Birincil kriterim otomatik olması. Uçuk kaçık dertlerim yok, otomatik harici ekstra beklentim de yok aslında bu fiyatlarda ama önüme çıkan araçların içinde temizini bulmak ayrı dert, görece genç ve düşük kilometreli bulmak ayrı dert. En genç araba 14 yaşında olan Aveo (evimin şu anki arabası da bir Aveo manuel). 400 limitte böyle, 500 civarlarına gelince de 10 yaşında arabalarla karşılaştıktan sonra dedim ki hazır fiyatlar bir miktar düşükken 0 araba tadı alalım.

Böyle bir araba alırken de yokuşta bayılmasın, hız sabitleyici ve sınırlayıcı olsun, Apple/Android ekosistemiyle uyumlu olsun, start/stop özelliği barındırsın, güvenli bir araç olsun, bagajı kumandadan açılabilsin, süratlenmesi iyi olsun (illa çok düşük tüketim aramıyorum, konfor önceliğim) gibi herkesin isteyebileceği özellikler arıyorum.

Buna istinaden araştırma yaptığımda, otomatik vitesli, paketleriyle beraber şunlar önüme çıktı (alabileceğim maksimum paketi parantez içinde):

  • Hyundai i20: (Elite 1.0T veya 1.4MPi)
  • Citroen C3: (ELLE)
  • Renault Clio: (Techno Esprit Alpine)
  • Dacia Sandero Stepway: (Extreme Stepway)
  • Seat Ibiza: (Style)
  • Toyota Yaris: (Dream)
  • Skoda Fabia: (Elite)

Bunlar dışında önerilere de açığım. Alabiliyorken en dolusunu almak tercihim. Eğer "şunu da eklersen sınıf atlarsın" dediğiniz arabalar varsa onlara da okeyim. Herkese teşekkürler, iyi forumlar.
O
5 yıl
45.000 TL\u0027ye Kadar Temiz Bakılmış Araç Arıyorum
Selamlar forum sakinleri. Bütçem, başlıkta da belirttiğim gibi 45.000, bu fiyat karşılığında hor kullanılmamış, içi mümkün mertebe çok temiz, dışında boya olabilir, ufak tefek kusurlar olabilir bir araç bakıyorum. 120.000 km altı ve 2010 üstü olması önemli. Hasar kaydı olabilir, fiyatı yüksek olmasın ve ağır hasar yazmasın kafi. Yakıt konusunda da takdir edersiniz ki düşük olması tercihim, ancak görece fazla yakan ama daha genç bir araca da hayır demem. Yardımlarınız ve iletileriniz için teşekkür ederim şimdiden.
O
10 yıl
750\u0027lik Trio Aranıyor!
Merhaba arkadaşlar. Kısa bir süre zarfında yeni sayılabilecek bir sistem toplama düşüncesindeyim. Bir süre önce bilgisayarımın bellekleri, işlemcisi ve anakartı yaşamlarını yitirdi. Şu an elimde aşağıdaki parçaları kaldı. Ben de bu üç temel bileşeni bir şekilde bir araya getirmek istiyorum ama oldukça kararsızım. Önce parçaları söyleyeyim.

Sapphire AMD Radeon HD 6850 1 GB ekran kartı
Xigmatek 600W Midgard kasanın PSU'su
WD 500 GB Caviar Blue sabit disk ve diğer parçalar

Ek olarak Xilence marka 550W 80+ güç kaynağım da var ama kasanınki yeterli geldiğinden onu hiç takmadım bile. Şimdi aşağıdaki üç yoldan hangisini izlemeliyim?

AMD İçin
- AMD X6 FX 6300 (310)
- MSI 970A-G46 (205)
- Corsair Vengeance 2 x 4GB 1600 CL9 (245)

Intel İçin (Yol 1)
- Pentium G3220 (160)
- MSI Gaming Z87-G43 (360)
- Corsair Vengeance 4 GB (125)

Intel İçin (Yol 2)
- i3 4130 (310)
- MSI Gaming B85-G43 (300)
- Corsair Vengeance 4 GB (125)

Bu üç seçenek arasında gidip geliyorum. AMD için seçimlerim sabit, Intel 1. yol için gönlüm G45 diyor ama bu farka değecek özellik var mı diye düşünmeden edemiyorum. Intel 2. yol için de bir sürü anakart seçeneği var ve mATX modeller hep bana uzak geliyorlar. Bütçem tam 750 TL, çok az oynama yapabilirim, öyle ki Intel 1. yoldaki anakartı G45 yapamıyorum. Aklımı kurcalayan sorular aşağıda. İndirimi olan bir mağazaya girmiş, ikna olmaya hazır birisi gibiyim ama herhangi birini diğerine üstün göremiyorum. Lütfen bu konuda bana yardım edin.

1. AMD opsiyonu, tarih olarak oldukça eski. Her ne kadar işlemci yeniden çıkmış olsa da platform yakın zamana değişecek diye çeşitli yazılar okudum. Bunu seçersem ölü yatırım yapmış olur muyum?
2. Burada işlemcinin yanına bir yıl kadar sonra kaliteli (GTX 770 gibi) bir ekran kartı takarsam darboğaz gibi bir sıkıntıyla boğuşur muyum?
3. Pentium'lu seçenek uzun vadede en faydalı seçenek gibi duruyor. Kısa bir süre (6 ay kadar) işlemciyi i7 4770K veya i5 4670K ile değiştirsem boşa zaman kaybetmiş olur muyum?
4. Pentium'lu seçeneği seçersem performans için önce ekran kartını mı, işlemciyi mi değiştirmek fayda getirir?
5. Çok çekirdek destekli oyunların sayısı artıyor. Ben de en azından deneme babında her oyuna girme meraklısıyım. Sistem testi gibi bir şey bu yaptığım. Bunu düşünerek i3 seçeneği beni ne kadar taşır?
6. Vereceğim 300 TL'nin heba olmasını istemem. Yanına alacağım kaliteli (R9 280x gibi) ekran kartıyla beni ek güç ihtiyacına mahrum bırakır mı? İşlemci, i5 veya i7'ye yükselmek ister mi?
7. Pentium seçeneği için Z87 seçmemin nedeni hızaşırtma uygulamak tahmin edersiniz ki. Peki fazladan kilidi açık işlemci ve ilave soğutma için harcayacağım para, hızaşırtma sonrası alacağım performansı karşılar mı?
8. Siz olsanız hangi yolu seçerdiniz?

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim. İstemeden de olsa bir FX 6300 - i3 4130 kavgası başlatacakmış gibi hissediyorum, umarım bu yaşanmaz. Burada benzer durumda olabilecek kişiler için de yardımcı olmaya çalıştığımızı unutmayalım. İyi forumlar.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.