L

Çavuş
13 Ağustos 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
147 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
L
3 yıl
AmpliFi Alien Router Deneyimi
Merhaba Arkadaşlar,

5-6 aydır kullanmakta olduğum router cihazımın deneyimlerini yazayım dedim.

Evde servis sağlayıcısı olarak superonline kullanıyorum. Eve kadar fiber geliyor ama gpondan sonra superonline vermiş olduğu cihaz yerine Amplifi alien kullanıyorum.

Ev yaklaşık olarak 120-130 m2 3+1 bir ev. Tek başına evin her köşesinden sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >


Wifi performansı

Wifi kısmında wifi 6 teknolojisini destekliyor. 2.4Ghz ve 5 Ghz üzerinden hangisine bağlacağınızı routera bırakabiliyorsunuz. Ama isterseniz ek olarak sadece 5GHz Radyo, 5GHz Wifi6,2.4GHz Wifi6 veya düz 5GHz olarak ek ssid açabiliyorsunuz. Bant genişliği 5GHz için 80 MHz 2.4GHz için ise 20 - 20/40 şeklinde ayarlabiliyor. Kanal geçişlerini ise manuel veya otomatik olarak yapabiliyor.

Bunlara ek olarak bir misafir ağı oluşturabiliyorsunuz. Bu ağın ne kadar aktif kalacağını max kaç kişi bağlanacağı gibi bazı ayarlarlarda mevcut.

Eksik olarak WPA3 160MHz sunamıyor suan da ama cihaza her ay güncelleme geliyor ve sürekli olarak yeni özellikler kazanıyor. Bunlarında geleceği söyleniyor. Donanım konusunda bir sıkıntı barındırmıyor bu özellikler için.

MIMO Desteğinde 2.4 GHz de 4x4 5Ghz de 8x8 olarak sunuyor.


Gelelim en güzel olayına içinde dahili bir VPN var. Teleport VPN olarak geçiyor. Dünyanın neresinde olursanız olun sizi ev ağınıza dahil edebiliyor. Benim işime çok yarıyor açıkcası statik ip derdindin kurtardı. Port yönlendirme vs uğraşmadan VPN açıp direk uzak masaüstü vs atabiliyorum veya NAS cihazına erişebiliyorum. Bu servisi ücretsiz olarak sunuyor. Ayrıca bu servis CGN ip olsanız bile çalışıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

Fiyat

Cihazın fiyatı yüksek ama ben yinede belki ilgileniniz merak edeniniz olur diye paylaşmak istedim. Eğer bunun dışında başka sorular merak ettikleriniz olursa cevaplamak isterim.

Öyle çok fazla özelliği yok tak çalıştır kullan diye yapılmış. Telefon uygulaması üzerinden kurulum ve yönetim yapılıyor. Web arayüzünde maalesef o kadar çok kontrol özelliği barındırmıyor. Daha çok güncellemeyle gelmiş beta özellikleri kapatıp açabildiğiniz onları kullanabildiğiniz bir yer. Eğer o beta özellikler cihaza eklenirse uygulama tarafı güncelleniyor ve oraya da ekleniyor.
L
4 yıl
AmpliFi Alien ve UniFi Dream Machine
Merhaba,

Evimde Router olarak AmpliFi Alien kullanıyorum. Ama Unifi Dream Machine ile arasında çok fazla kaldım. Burada eğer UniFi Dream Machine kullanan varsa memnun mu nasıl nedir vs o tarz bir bilgi verebilir mi ?

Aynı zamanda AmpliFi Alien almak isteyen vs varsa ben de deneyimlerimi paylaşabilirim.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
L
4 yıl
Keenetic Ultra Fiber Kullanma
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak. Superonine kullanıyorum eve kadar fiber var fiber bir adet gponda sonlanıyor ve oradan routera CAT kablo ile geliyor. Elimde bir adet Keenetic Ultra modeli var modem üzerinde SFP portu var. Benim yapmak istediğim olay gpona giren fiberi ben direk olarak Keenetic modemde bulunan sfp portuna takabilir miyim ? Takmam için hangi sfp fiberi almam gerekiyor. Superonline tek kıl getiriyor eve. Yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı ?
L
8 yıl
Emu8086 Kod Yardım
Arkadaşlar merhaba. bana 4e kadar olan sayıların faktöriyelini bulup toplayıp ardından ekrana basan kod lazım. Ben artık 4 e kadar olanları geçtim 4! ekrana basan kodu yazıp ekrana bastırmayı yapamadım. Yardım eder misiniz? Yazdığım kod:


.data
deger dw 3
sonuc dw ?
.code
main proc far
mov ax,@data
mov ds,ax
call hesaplama
call yaz
mov ah,4ch
int 21h
main endp

hesaplama proc
mov cx, deger
mov ax,cx
don:
dec cx
mul cx
cmp cx,1
jne don
mov bx,ax
mov sonuc,bx
int 21h
hesaplama endp

yaz proc
mov ah,09
mov dx,offset sonuc ;ekrana yazdirma
int 21h
ret
yaz endp


end main
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.