N

Yarbay
07 Ağustos 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
69 üye
Görüntülenme (?)
267 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
N
3 yıl
Dağ yollarında gazlama videom
Merhaba arkadaşlar, aracımla ara sıra dağ ve köy yollarında yaptığım sürüşleri kayda alıyorum. Sizlerle de paylaşmak istedim. Beğenilerinizi bekliyorum. Ankara'da olan arkadaşlar varsa önlü arkalı keyifli sürüşler yapabiliriz. Herkese kazasız belasız günler dilerim.

Videoyu izlemek için tıklayınız
N
3 yıl
Stepne iptali hakkında
Merhaba arkadaşlar, aracımda fabrikanın koyduğu stepne ve içindeki alet seti(kriko, bijon anahtarı vb.) hala duruyor. Stepneyi çıkarsam ve orayı boşaltsam, kazanacağım hafifliğin aracın yakıt tüketimine ve performansına etkisi ne derecede olur?

Onun dışında çok fazla viraj kasan biriyim, hafta sonları aracımla çıkar Ankara'nın çevre ilçelerindeki tenha dağ yollarında gazlarım. Bu stepneyi çıkarmak aracın dengesinde bir dezavantaj oluşturur mu? Sonuçta ön çeker bir araba ve motor önde ağırlık öne çok gider mi diye merak içindeyim.

Bu kadar uğraşmaya ne gerek var derseniz şehir içi 9 litre benzin yakan arabaya binmek bazen ekonomik olarak zorluyor, ayrıca performanslı kullanmayı seven biriyim o yüzden hafiflik benim için çok büyük artı.

Stepne yerine yolda kalmamak için lastik tamir kiti denilen lastik patlayınca köpük basarak lastiği belirli süre kullanımını sağlayan ürünü kullanan arkadaşlarda bu ürün hakkında işe yarıyor mu diye bilgilendirirse sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

edit: Şehir dışı uzun yollarda stepneyi araca koyacağım.
N
4 yıl
Koku ve tat kaybı ne zaman geri gelir?
Merhaba arkadaşlar, 2 hafta önce covide yakalandım, dün ise yaptırdığım testte negatif çıktım ve çok şükür bu illeti hafif olarak atlattım. Yalnız Eylül'ün 11'inde tamamen kaybettiğim koku ve tat duyusunu hala kazanmış değilim. Aynı durumu yaşayan birkaç kişiyle görüştüğümde kimisinin 1 haftada kimisinin 1 ay veya 2-3 ayda geri koku ve tat duyusunu kazandığını öğrendim.

Şimdi forumdaki bu sorunu yaşayan arkadaşlar var ise onların tecrübelerini duymak isterim, herkese sağlıklı günler.
N
4 yıl
İlk araba ve zorunlu trafik sigortası
Merhabalar. İlk defa araba alacağım, ilgilendiğim araçlar model olarak 2003-2006 arasında. Sizce zorunlu trafik sigortası tahmini ne kadar çıkar? Çünkü belirli bir bütçem var ona göre bu sigortayı da sayarak arabayı alacağım.
N
5 yıl
.
silinsin
N
5 yıl
PES 19 Superstar\u0027ı yenmek?
Arkadaşlar ben bayadır futbol oyunları oynamıyordum. En son pes 2013'ü deli gibi oynamıştım ve pc ye karşı süperstarı 5-0 falan yeniyordum çok basitti.

Bu sıralar pes 19'a sardım ama süperstar acayip oynuyor. bir kere bile yenemedim. bir alt seviyesi olan en iyi oyuncu da baya iyi en fazla berabere kalabiliyorum.

Yani tabiki aradan 6 yıl geçmiş ama bu yapay zeka mı çok gelişmiş yoksa ben mi kötü oynuyorum anlamadım.

Oyunda pro olan arkadaşlar süperstarı yenebiliyor mu onu merak ediyorum?
N
5 yıl
Sapphire RX 580 Nitro+ Bios Açmama Sorunu
Merhaba arkadaşlar. Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB model ekran kartına sahibim.

Oyunlarda vb. herhangi bir sıkıntım yok.

Sorunum ise bilgisayar açılırken windows loading kısmına kadar ekrana görüntü gelmiyor ve ekran kartının fanları yüksek devirde dönüyor.

Daha sonra windows loading kısmına gelince fanlar duruyor(bu normal bir durum ekran kartı boştayken fanlar çalışmıyor) ve ekran geliyor.

Yalnız delete'e basıp bilgisayarın biosuna girince falan da ekrana görüntü gelmiyor. Bu sorunu yaşayan var mı? Bir de kartı ikinci el aldım. Üzerinde bios switch diye bir tuş var onla ilgisi olabilir mi?

Yardımlarınızı bekliyorum.
N
5 yıl
Ryzen 5 + GTX 1060 Sistem Toplama(ALINDI)
EDIT

Sipariş az önce şu şekilde verildi, yardımcı olan herkese teşekkürler. İnşallah kazasız belasız kullanmak nasip olur.


İşlemci: AMD RYZEN 5 2600 : 1140 TL
Anakart: MSI B350M Gaming PRO : 483 TL
Bellek: Corsair 16GB(2x8) D4 3000Mhz : 768 TL
Kasa+450W PSU: FSP CMT120A : 378 TL

---------------------------------------------------

Merhaba arkadaşlar. Şu an mevcutta kullandığım Pentium G3258 + HD 7850 2GB sistemim işimi görse de forza horizon 4, bf1, fifa 19 gibi oyunları çalıştırmamasından dolayı(evet en büyük etken bu ) yeni bir sisteme geçmeye karar verdim.

Uzun zamandır hardware konularına uzak kaldım(bir aralar buralarda müdavimdik ). Şöyle bir araştırma yaptığımda ryzen sistemlerin iyi bir f/p olduğuna karar verdim o yüzden ryzen tabanlı bir sistem toplamaya karar verdim.

Elimde mevcut olarak hdd var. İşlemci + Anakart + Ram + Ekran kartı(2.el) + Kasa/Psu almayı düşünüyorum.

SSD yi sonradan almayı düşünüyorum belki de hiç almam.

Ayrıca rami sonradan +8 yaparak 16 ya çıkarmayı planlıyorum.

Amazon'daki fiyatlar baya uygun geldi şöyle bir şey topladım:

< Resime gitmek için tıklayın >

Aklımda bir kaç soru var onları da peşinen sorayım:

1) Öncelikle 2400g ile neredeyse aynı fiyata sahip bu işlemci. Ama 2400g apu olduğu için 1500x almak daha mı mantıklı?

2) Anakart sanırım en alt chipsetin bir üstü oluyor. Overclock yapmaya elverişli midir?

3) 2.el GTX 1060 6gb almayı planlıyorum. Sizce bu sistemle iyi yürür mü?

Arada şunu da belirteyim öyle hardcore gamer değilim. Zaten işten dolayı sadece akşamları ve haftasonları oyuna vakit ayırabilirim. Ona göre tavsiye verirseniz sevinirim.

Arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkürler, iyi forumlar.
N
5 yıl
Sivrisinekler mutasyona uğramış
Arkadaşlar 3 aydır bu haysiyetsiz hayvanlardan çekmediğim kalmadı.

Şu an Ankara'nın 2 derece havasında bile yaşamaya devam edebiliyorlar, sinek ilaçları hiç bir işe yaramıyor. Her gece en az 2-3 sinek ısırığıyla uyanıyorum. Ayrıca normalde sinek ısırığı 1 hafta sonra falan geçerdi , ben ısırıkları kaşıyıp kanatmadığım halde kırmızı şekilde izleri kalıyor ve 1 aydır geçmeyen izler var.

Artık son çare yatağımın etrafını tül gibi bir şeyle kapatacağım. Yoksa böyle yaşamaya devam edemem.
N
5 yıl
Kaza gününden sonra tutanak tutmak
Arkadaşlar bir sorum olacak. Örnek veriyorum kaza yaptık ve kaza yapan tarafların acelesi olduğu için sadece fotoğraflar çekildi ve tutanak tutulmadan kaza yerinden ayrıldık. Daha sonra tutanak tutulabiliyor mu?

Bir de tutanak tutulmaz ise kasko veya sigorta hasarları karşılar mı?

Şimdiden teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.