H

Yüzbaşı
19 Kasım 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
225 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
3 yıl
Ansys için sistem
Merhaba arkadaşlar,
Ansys programında mimari modelleme çalıştıracağız. Yaklaşık 5 milyon mesh. Bu program tabiki iş istasyonu istiyor ancak bizim öğrenci bütçemiz oldukça az.
İşlemci anakart ram için 5000 tl ayırdık. Şu anki sistemimizden ssd, ekran kartını kullanacağız.
Bu program için sistem kuran arkadaşların görüşlerine ihtiyacımız var.
İyi forumlar..
H
9 yıl
ikinci el bölümü konu gizleme
ikinci el bölümü konu gizleme çalışmıyor.

ya da benim pc'imde bir sıkıntı var.
H
10 yıl
rss
daha önceleri ikinci el bölümünde firefoxa rss tanımlayabiliyordum. Ancak şu anda olmuyor. Başka eklentilerle de denedim nafile.
H
10 yıl
Ön kamerası kaliteli olan telefon tavsiyesi
Ön kamerası video ve fotoda en iyi androidler hangileri?
H
12 yıl
Gaz basıncı sorunu
iyi akşamlar arkadaşlar..
ankara/pursaklarda ikamet etmekteyim. 2 gündür ( bu sorun daha önce de oldu) kombimizin sıcak su kısmı çalışmıyor. ayrıca kalorifer sistemi de tekliyor. mutfak ocağında da ateşin boyutu önce nos takmış araç gibi turboluyor sonra sönüyor, yeniden bu döngü devam ediyor. Gaz arızayı aradığımda bu semtte gaz basınç sorunu olduğu belirtti ve yapılacak bir şey yokmuş.
Bu basıncı düzenlemem için herhangi bi parça bulunur mu? kombi markam alarko seredans
H
13 yıl
klavye tavsiyesi
iyi geceler arkadaşlar.
on parmak f kullanıyorum. malum biliyorsunuz piyasa da f klavye sayısı oldukça az ve ben de q üzerinden f'e çevirerek yazıyorum. Günde 5-6 saat yazı yazmaktayım ve sadece daha rahat yazı yazmak için klavye arıyorum. Oyun filan oynamayacağım. Şu klavyeler arasında kaldım.

a4tech kb-8 bu klavyeyi biraz kullanmışlığım var bayağı rahattı.

a4 tech kl-30

ve logitech wave kablolu (ikinci el olacak).

bu klavyeler arasında hangisini tavsiye edersiniz. ekstra fonksiyon tuşları için gerekli yazılım kurulamayacak malum işyerinde admin kullanıcı değilim. tuş fabrikasyon ne atanmışsa öyle kalacak.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
H
14 yıl
Arkadaşlar se C903 nasıl bir tel? 500TL civarı tavsiyelerinizi bekliyorum
iyi günler arkadaşlar.
başlıkta da belirttiğim gibi, şu an kampanyada olan c903 kullanan arkadaşların yorumunu bekliyorum. yaklaşık 5 yıldır nokia 6670 kullanıyorum artık değiştireceğim.iriver t60'a sahibim müzik için fazlasıyla yeterli geliyor onun için kamera özellikleri ön plana çıkan 500 TL civarı (dokunmatiklere çok sıcak bakmıyorum) diğer tavsiyelerinizi bekliyorum.
Teşekkürler..
H
14 yıl
toyota verso confort mu elegant mı?
arkadaşlar 2006 model 44 binde 1.6 confort ile 2005 model 60 binde 1.6 elegant arasında kaldım. confort 26.500 elegant 28.500 istiyor.sizce hangisi?
H
16 yıl
lcd gerçekten sağlıklı mı?
Doç. Dr. Kamış, yaptığı açıklamada, televizyon ve bilgisayarların yaygınlaşmasıyla gözle ilgili rahatsızlıkların ciddi oranda artış gösterdiğini söyledi.

Yüzyılın en yaygın meslek hastalıklarından biri olan ''Bilgisayara bakma sendromu''nun her geçen gün yayıldığını ifade eden Doç. Dr. Kamış, gözlerde ağrı, yorgunluk, rahatsızlık, kızarıklık, bulanık görme, çift görme gibi belirtileri olan hastalığın bilgisayar kullanıcıları arasında yaygınlığının yüzde 88,5 olduğu belirtti.

Doç. Dr. Kamış, bilgisayara bakma sendromunun modern dünyanın yarattığı yeni bir durum olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Yani bilgisayara bakma sendromu, halk arasındaki ifadeyle gözü bozmaz. Ancak genellikle 60-80 santimetre mesafeden ekrana bakılıyor olması ve saatlerce çalışılıyor olması, bazen kırılma kusurlarının kendini hissettirmesine neden olur. Bunun dışında bilgisayar ekranlarının sürekli titreşen yapıda olmaları ve saniyede 40-80 kez yanıp sönüyor olması, görme güçlüğüne, bu da dikkatle izlemekte olan kişilerde göz yorgunluğuna ve göz kurumasına neden olur. Normalde 12-16 defa olan dakikadaki göz kırpma sayısının dikkatli bakış sırasında 5-6 defaya kadar düşmesi, kırpma yoluyla gözümüzün kurumasını önleyen mekanizmayı yavaşlatır.''

Büro gibi klimalı ortamlarda göz yaşı buharlaşma hızının artması ve ortam neminin azalmasının da göz yüzeyinin kurumasını artırıcı diğer bir faktör olduğunu belirten Doç. Dr. Kamış, bilgisayar kullanıcılarının göz yorgunluğu ve göz kurumasını önlemek için ekran başında uzun süre durmaması gerektiğini bildirdi.

-BİLGİSAYAR KULLANIRKEN-

Doç. Dr. Ümit Kamış, uzun süre ekran başında kalmak zorunda olanların da bilgisayar ekranının üst seviyesinin, göz seviyesini aşmamasına özen göstermesi ifade ederek, şunları söyledi:

''Bu sayede gözümüz çalışma sırasında hafifçe aşağı bakar pozisyonda olacak, bu durum kapak aralığının bir miktar dar kalması yoluyla göz yaşının buharlaşabileceği göz yüzeyini azaltacaktır. Ekrana 60-80 santimetre mesafeden bakan bir kişi için ekran boyu ile ekran çözünürlüğü dengesi de çok önemlidir. 14 inç ekran boyutu için 640x480, 15 inç ekran boyutu için 600x800, 17 inç ekran çözünürlüğü için 1024-768 ideal seçimdir. Bu durum görüşü çok daha kolaylaştırır. Ayrıca dikkatli çalışma ve keskin görüş çabası, göz kırpma sayısını istemsiz olarak düşürecektir. Bu nedenle 45 dakika ekran karşısında geçirildiğinde, 15 dakika süreyle daha az görsel dikkat gerektiren bir işlev yapılacak şekilde ara verilmelidir.''

Bunun dışında bilgisayarın bulunduğu mekanın havasının mutlaka belli aralıklarla nemlendirilmesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Kamış, ekran filtresi kullanmanın da bir diğer koruyucu önlem olduğunu bildirdi.

geçenlerde internette okumuştum forumda da aradım bulamadım açayım yeni konuyu dedim
hepimiz crt'den lcd'ye geçerken bi anda önümüze gelen devasa ekrana alışmak için çok çaba harcamışızdır..özellikle ben alışmakta bayağı bi zorlanmıştım..neyse uzatmayalım. bu doktorun dediği 17" için 1024*768 çözünürlüğü lcdlerde artık uygulayamıyoruz.. 1280 yapsam gözler yoruluyor.. sizce bu artan inçler çözünürlükler dünyasında ne yapılmalı.. araştırdım 15" lcd de var 1024..şimdi laptop kullanıyorum ama ileride masaüstü sistem alacağım. ve de internette sürekli araştırma yapan, yazı okuyan biriyim..bu gidişle ya gözlerden olacağım ki olmaya başladım gözlük filan verdi doktor ya da bilgisayardan..
ne dersiniz sizce lcd sağlık konusunda nasıl?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.