J

Yüzbaşı
01 Temmuz 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
117 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
J
4 yıl
Ergonomik Profesyonel Mouselar Mx Master Serisi vs Trust Vergo vs Trust Evo
Merhaba,

Haftalık 45 saat işte ve üstüne evde bilgisayar başında vakit geçirince, düzgün bir mouse almanın vakti geldi. (Teknoloji junkie olmanın da etkisi var tabi.)

Mx Master serisinden mouselari daha önce deneyimledim ve ergonomik açıdan çok iyiler. 1.90 boyunda ve ortalamanın üstünde büyük ellere sahip biri olarak, mouse boyutu kritik. Mx master zaten en büyük boyutlu mouselardan.

Dolar euro bu şekilde yüksekken bu seriden mouse 600lerin altına pek inmiyor. Dolayısıyla ben de alternatif aramaya başladım.

Daha önce deneyenler varsa, tavsiyelerinizi paylaşır mısınız?

Mx master serisine ergonomik açıdan rakip olabilecek bulduğum mouselar:
*Trust Vergo
*Trust Evo Advanced

Oyun çok oynamıyorum, lazer olması da çok şart değil çünkü mouse padle kullanıyorum ve aşırı mouse hassasiyeti isteyen işler yapmıyorum. Dediğim gibi benim için önemli olan profesyonel hissettirmesi ve ergonomik olması.


Boyutlar:
Mx Master 3:
Uzunluk: 12.2cm
Genislik: 8.4cm
Yükseklik: 5.2cm
Ağırlık: 141gr

Mx Master 2s ve Mx Master:
Uzunluk: 12.6cm
Genislik: 8.6cm
Yükseklik: 4.8cm
Ağırlık: 149gr

Trust Vergo:
Uzunluk: 15.7cm
Genislik: 9.1cm
Yükseklik: 5.7cm
Ağırlık: 151gr

Trust Evo Advanced:
Uzunluk: 12.5cm
Genislik: 8.2cm
Yükseklik: 4.6cm
Ağırlık: 149gr
J
4 yıl
Dolandırıcı veya Ruh Hastası Üye Uyarısı
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır forumda laptop araştırması yapıyorum ve gaming laptop tavsiye gibi konularda aktif araştırma ve paylaşıma katıldım. 1 ay önce "Liberti2" isimli kullanıcı elinde satabilecegi iki adet kullanılmamış msi olduğunu söyledi. Fiyat da güzeldi, mesajda telefon numarasını verince aradım kendisini. 10 bine anlaştık, Eskişehire nasıl gönderirsiniz derken burada tanıdığınız var mı ona gönderin ondan alayım dedim. Tamam görüşüp arkadaşımla haber vereyim dedi, sonra ne aradı ne sordu. Ben de çok güven vermediği için üstüne gitmedim.

Aradan 1 ay geçmiş mesaj atıyor. Düşünmüyorum sağolun diyorum, saçma sapan triplere giriyor. Çoluk çocuk vs dedi en son, cevap vermedim engelledim. Aradan 3 gün geçmiş, sindirememis hala hakaret ediyor arkadaş. Bu arkadaştan başka mesaj alan arkadaşlar dikkatli olsun, iki kere düşünsün. Ya ruh hastası ya da dolandırıcıdır kendisi.

Son mesaj üstüne WhatsApptan yazdım hocam derdin ne, buradan yaz diye. Engelledi. Forumdan klavye delikanlılığı mi yapıyor ne yapıyor bilmiyorum. Ama forumu bozan saçma sapan insanlara bulaşan bu adam hakkında forumdaki arkadaşları uyarmak istedim. Kendisi bir de öğretmen olduğunu söylüyor. Senin gibi öğretmenin ben....

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
J
4 yıl
Acer Triton 700 7700HQ Gtx1080 MaxQ 14000 TL mantıklı mı?
Merhaba,

Uzun süredir laptop araştırıyorum. Beklentim minimum 1660ti ekran karti, numbpadli klavye, düzgün soğutma ve malzeme kalitesiydi. Uzun süre bilgisayarı kullanabilmek istiyorum.

Mediamarkt aşağıdaki Triton 700u 13999TLye satıyordu ve özellikleri görünce direk atlayıp aldım. Piyasaya göre 32gb ram + 1Tb ssd + Gtx1080 ve premium malzeme kalitesi ve soğutma ilgimi çekti. Ama sonrasında düşündükçe i7 7700hq çok mu eski sorusu aklıma geldi.

Sizce bu fiyata bu bilgisayar ne kadar mantıklı? Yurtdışı fiyatları 2000-3000 dolar arası ve 2019 ocakta bile Türkiye fiyatı 20000 TL olan bir bilgisayar.

Ekran kartı 1080MaxQ, 10. Nesil i7 ve RTX 2060li bilgisayarlar daha mı iyidir?

Malzeme kalitesi kıyaslanamaz ama bu fiyatlara aklıma ilk gelen Rtx2070li bir monster T7 v21.2 ve 2060+9/10. Nesil i7li bir çok bilgisayar.

Tabi malzeme kalitesi bu bilgisayara yaklaşamaz görünüyor.

Bu işlerden iyi anlayan arkadaşların yorumuna ihtiyacım var.
https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_pt715-51-i7-7700hq-i%C5%9Flemci-32gb-bellek-512x2-ssd-harddisk-gtx-1080-8gb-ekran-kart%C4%B1-15-6-fhd-laptop-1187098.html?rbtc=aka%7Cops%7C%7C%7Cp%7Cstandart%7C&v=1.43.3
J
4 yıl
En Coup De Sabre - Alında lineer sklorederma
Merhaba arkadaşlar. Bilen çok az kişi vardır, en Coup de sabre çok nadir görülen bir hastalık. İnternette aratırsaniz en kötü formunda yüze neler yapiyor görebilirsiniz ama geneli daha hafif oluyor. Alında yarık izi ve saçın o bölgesinde dökülme olarak görülüyor.

İnternette Türkiye'de teşhis koyulmuş kimseyi göremedim, yurtdışında da çok az kişi var. Forumda herhangi birisi daha var mı yazayım bi dedim.

En coup de sabre teşhisi koyulan başka birisi var mı?
J
4 yıl
3.5 metre izleme mesafesi 55 İnç mi 65 İnç mi
Merhaba. 3.5 metre izleme mesafem var. Ps4 de kullancam.
Sizce 55 ekran mi 65 ekran mi?
J
4 yıl
Phillips 55OLED804 Tavsiye eder misiniz?
Merhaba. 65Q70R televizyon aldım ve kurulduktan sonra çok büyük geldi. Televizyondaki yayını takip etmekte zorlanıyorum.

Teknosadan aldığım bu televizyonu değiştirmek istediğimde aynı ücrette yada daha pahalı 1 adet TV ile değiştirebileceğimi öğrendim. 55 ekran televizyonlarda bu fiyatta tek televizyon var o da 55OLED804 model Philips 4k oled televizyon.

Rtings gibi sitelere baktığımda bu televizyona dair bir inceleme bulamadım. Bu televizyonu tavsiye eder misiniz? Görüntü kalitesi Q70Ra veya LG b9a göre nasıldır? Kullanıcı deneyimi paylaşan kimseyi göremedim forumda.
J
4 yıl
65 İnç 4K Televizyon Tavsiyesi
Merhaba. Eve 65 İnç televizyon almayı düşünüyorum. Film dizinin yanında asıl sebebi playstation oynamak.
Mevcutta 43 Inc lg 4k TV var ama televizyonla oturma yerim arası 4-5 metre kadar ve 43 inç yetmiyor.

Aldığım TV beni 5-6 yıl götürmeli. Gündüz izlerken çok parlama yapmamalı. Aşağıdaki TV'lerden en çok Q70i beğendim. Tavsiyeleriniz nedir? Q70 ile Q60 arasındaki paraya değer mi?

65Q70r 11850 TL
65Q60r 8600 TL
65SM9010PLA 11550 TL
J
5 yıl
100.000-130.000 TL HB tavsiyesi
Beyler merhaba,

Çok genel ve geniş aralıkta tavsiye istediğimin farkındayım. Çok kafam karışık olduğu için muhabbet edelim tartışalım da istiyorum.

Şu an Kia Ceedim var 2014 model. Kilometre yükseldi bir de şehirici tuketim fazla. Bu sebeple araç değiştireceğim.

Max 50k kilometre, min 2016 model. Kataloga göre yakıt tüketimi dizelde şehir için max 5lt ve benzinli için max 7 litre olmalı. Araç full olsun istiyorum. (fullden kasıt büyük bir ekran, yağmur far vs sensörleri, start stop(anahtar iz çalıştırma şart değil) vs)

Otomatik vites olacak. Bu fiyat aralığına aslında piyasada bir çok araç alınabilir. (2016-2019 aralığından dolayı) Ama hangisi mantıklı çok karar veremedim.

A180, BMW 1 SERISI, ASTRA, CEED, LEON, 308, GOLF VS VS..

Sizler ne düşünüyorsunuz?
J
5 yıl
LG F4J9JHP2T 10.5/7 KG ÇAMAŞIR MAKİNESİ İNCELEME VE KULLANICILAR KONUSU
Forumda bir çok insan kurutmalı çamaşır makinesi hakkında bilgi arıyor ama ne yazıkki yeterli inceleme ve bilgi paylaşımı yok.
Ben de bu konuda bir çok araştırma yapmama rağmen bir sonuca varamadım ve aşağıdaki konu üzerinden yeterli dönüşü alamadıktan sonra indirime giren LG F4J9JHP2T 10.5/7 KG ÇAMAŞIR MAKİNESİ modelini aldım.

Aldığımda da arkadaşlara söz vermiştim detaylı inceleyeceğim diye.

Edit 31.08.19
Kurutma Performansı : Düşük ısıda kurutma seçeneği hem kumaşları yipratmiyor, kiristirmiyor hem de kupkuru çıkartıyor
Yıkama Performansı : çok başarılı
Sessiz çalışma : 1000 devire kadar çalıştığı anlaşılmıyor. 1200 ve 1400de abartılı olmayan sesi var.
Elektrik tüketimi : ölçüm yapmadım ama 4 aydır faturalarım çok normal geliyor. Kurutmayi 10 kez kullandığım ayda bile yüksek fatura gelmedi.
Tasarım : gören şaşırıyor ve çok beğeniyor
Malzeme kalitesi: Aşırı kaliteli duruyor ve hissediliyor

Bu arada bu makineyi kullanan diğer arkadaşlar da deneyimlerini ve bilgilerini paylaşabilir.



< Resime gitmek için tıklayın >


LG F4J9JHP2T 10.5/7 KG ÇAMAŞIR MAKİNESİ

Tasarım:

*Özellikle inox bir renk arıyorsanız, bu model tasarım olarak göz dolduruyor. Piano black detayı ve inox kısmındaki kalite tam anlamıyla mükemmel. Samsung 9/6 modelini düşünürken, bu tasarım sebebiyle kararımızı çok net değiştirdik.
*İnox yüzey çok fazla parmak izi göstermiyor.
*Plastik ve metal yüzeylerde kalite kesinlikle hissediliyor.
*Tuşlar ve diğer aksamlarda en ufak bir gevşeklik yok, sıkılık ve kalite kendini belli ediyor.

Yıkama:
*Çok sayıda kurutmasız yıkama yaptık şu ana kadar. Eski makinemiz 5 yıllık bir profilo cihazdı. Ona göre çok çok iyi bir performansı var. Hem leke çıkartma, hem koku, hem sessiz çalışma yönünden çok ileri düzeyde.
*1200-1400 devir sıkma dışında diğer sıkmalarda çalıştığını hiç anlayamıyorsunuz.
*Çok farklı yıkama programları var, bunlar da yeterli gelmezse uygulamadan program indirilebiliyor. Çok farklı seçenekler var, istediğiniz tarzda bir program bulamamanız imkansız gibi.

Kurutma:
*Normal kurutma ve düşük sıcaklıkta kurutma özelliklerini kullandım. Yaklaşık 15-20 sefer 6kg üzeri çamaşır yıkadım ve kuruttum. Tüm çamaşırlar kupkuru çıkıyor. Yumuşatıcı kokusu askı kurumasına göre biraz daha az var. Lastik kokusu vs kötü bir şey yok.
*Havlar makinenin içinde birikiyor ama bir sonraki yıkamayla gidiyor. 6-7 seferde artan bir hav miktarı yok. Sadece siyah pantolonlarda hav görülebiliyor.
*Çamaşırlar ütüde açılmayacak kadar kırışık çıkmıyor. Pamuklu ürünler, kazaklar, tişörtler vb. ütüye bile neredeyse ihtiyaç duymayacak kadar iyi çıkıyor. Gömlek ve pantolonlar kırışık çıksa da askı kurutmasına göre çok farklı değil. Özellikle düşük sıcaklıkta kurutma çok daha iyi bu konuda.
*Kurutma programları siz değiştirmediğiniz sürece süreyi otomatik belirliyor ve benim memnun olmadığım bir gün olmadı.
*Çamaşırlarda çekme olmuyor ama çok yünlü ürünlerde çekme görülebiliyor. Şimdiye kadar sadece eşimin yün kış ev patiğinde çekme gördük.

Akıllı Özellikler:
*Telefondan bağlanıp yönetilebiliyor. Program bitince uyarı gönderiyor.
*Ekstra programlar telefondan indirilebiliyor.
*Tambur temizleme sayacı otomatik başlıyor. Gerektiğinde tambur temizliği için uyarı veriyor.
*Arıza durumunda servis uzaktan bağlanabiliyor ve eve gelmeden sorun çözebiliyor.
J
5 yıl
BALAYI İÇİN YURTDISI TUR TAVSIYESI
Merhaba,

Ağustos başı için balayı turu araştırıyoruz. İnanılmaz fiyatlar dönüyor, Maldivler Seyşeller phuket gibi tropikal rahatlamalik yerler istiyoruz. Tavsiye edebileceğiniz her şey dahil otelli tur var mı? Bütçe maks 20k
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.