D

Binbaşı
26 Mayıs 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
9 üye
Görüntülenme (?)
94 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
D
6 ay
AOC 23.8 165HZ 2K önerir misiniz
AOC 23.8" Q24G2A/BK


Beyler selam şuan kullandığım monitör CHG70 2K 27" monitör 3 senedir kullanıyorum hoşuma gidiyor güzel monitör çok şikayetim yok ama bunlarn kronik sorunu olan lehim mevzuları başladı 1 senedir her geçen gün daha da artıyor ilk açılışta 3 4 dk bekletiyor ilerde tamamen yanacaktır diye tahmin ediyorum. Neyse 2K da çok alıştım bir de kavisli olduğu için benim oturuş pozisyonuma güzel geliyor rahat geliyor.

Şimdi mevzu bu resimdeki monitör, yeni çıkmış 2023 yaz ürünü farkettiğim kadarıyla ve 24 inç te 2K çözünürlük sunuyor yani acayip bir pixel densitysi var. Oynadığım FPS tarzı olsun MMO olsun her zaman pixel sevmişimdir bir süre 27 1920x1080 kullandım ne kadar kötü göründüğünü hala unutamadım. Bir süre de 2K dan sonra düz 24 inç e düşmüştüm ama 1920x1080 onda da monitör ufak kalmıştı. Ort. 60 CM uzaklıktan bakıyorum ekrana.

Bu monitörü önerir misiniz yani pixel yoğunluğu şuan beni acayip cezbediyor bu monitörde. Önerilerinizi bekliyorum.






< Resime gitmek için tıklayın >


Bir de bu monitörle 2 si arasında kaldım pixel yoğunluğu hala cezbedici ama bilemiyorum 27 den 24 e geri dönünce zorluk çeker miyim


< Resime gitmek için tıklayın >
D
2 yıl
Anakart a 2. nvm2 ssd bağlama pci slotu üzerinden
Selam beyler. Öncelikle anakart Asus Prime B450M-K II diye geçen model.

Elimde 2. nvm2 ssd im var anakartıma bağlamak istiyorum. Anakartta 2. nvm slotu yok pci exp in ufak slotları var tam olarak o kısımları anlamadığım için bana bilgi lazım. NVM to PCI diye aratınca bir kaç aracı dönüştürücü çıkıyor ama hangisi uyumlu olur bilmiyorum. Yardım lazım bu konuda.

Amazon üzerinden

https://www.amazon.com.tr/s?k=pci+to+m2&i=computers&__mk_tr_TR=ÅMÅZÕÑ&crid=2ZBZYH5HX2EM3&sprefix=pci+to+m2%2Ccomputers%2C111&ref=nb_sb_noss_1

Örnek olarak;

https://www.amazon.com.tr/PrimeX-PX-M2PCIEX-PCI-M2-NVMe-Çevirici/dp/B09M8WRD73/ref=sr_1_10?__mk_tr_TR=ÅMÅZÕÑ&crid=2ZBZYH5HX2EM3&keywords=pci+to+m2&qid=1652567333&s=computers&sprefix=pci+to+m2%2Ccomputers%2C111&sr=1-10

Bunun uçları tam uyumlu duruyor gibi ama emin olamadım.
D
3 yıl
5K Anakart, işlemci, ram
Selam arkadaşlar 2013 de topladığım sistemi yenileme kararı aldım. Ekran kartı olarak Vatandan 3060 Ti aldım o yüzden ekran kartı önerisi lazım değil. Biraz araştırma sonunda resimde ki sistemi topladım. Sizce nasıl var mı öneriniz bu konuda?

M2 SSD konusunda arada kaldım yani normal 250 lik SSD lerim var ama M2 SSD de gerekir diye düşünüyorum o yüzden ekledim.

OC ile hiç işim olmadığı için anakartı çok yüksek alma gereği duymuyorum.

Şuan i7 4790K var yanında H87m D3h anakartı ve 4x4 lük Gskill var bunları da 2. el olarak topludan satacağım eğer sistem yenilersem sizce kaça vermeliyim?



< Resime gitmek için tıklayın >


Vatanda toplam fiyat 5.410 TL şuan ama haftasonu indirimleri var mı yok mu bilmiyorum. Yeni sistemi önümüzde ki hafta almayı planlıyorum.
D
3 yıl
Bu kart niye bu kadar ucuz? MSI 2070S içerir
https://www.trendyol.com/msi/geforce-rtx-2070-super-ventus-gp-oc-8gb-256-bit-ekran-karti-p-43507647?boutiqueId=535081&merchantId=105013

Arkadaşlar bu MSI kartını Hepsiburada ve trendyol da aynı satıcı bu fiyattan satıyor. Bu kartın bu kadar ucuz olmasına güvenilir mi sizce? 2070 Super almak istiyorum ama sıfırları 6000 üstü 2. el de 4000-4500 tl arası ama bunu görünce bir araştırayım dedim. Sizce bu ilanın olayı nedir ucuzluk olarak?
D
3 yıl
3000 e monitör
Selam arkadaşlar. Bir süredir monitör ü değiştirmek için bahane arıyordum bu cuma indirimleri bahane oldu dedim bir mönitör yükselteyim. Hali hazırda kullandığım monitör Asus VG248qe 144 hz olan yükselteceğim ise 2K 144 hz olmalı. Ben bir kaç örnek buldum ama forumdan da görüş almak istiyorum. Bu gece sipariş geçicem duruma göre.


https://www.hepsiburada.com/samsung-lc27hg70qqmxuf-27-2k-1ms-144hz-freesync-2-hdr600-kavisli-va-qled-oyuncu-monitor-pm-HB00000BA2EL

Bu monitörü de önermişler bir de.

Biraz araştırmadan sonra en iyisinin bu olacağına karar verdim qled den dolayı ve bunu sipariş verdim artık hayırlısı.
D
5 yıl
Netflix yeni Sci-fi dizisinde Ermeni soykırımdan bahsediyor
Netflix i biliyorsunuzdur bu ara yaptığı her dizide acayip insanlar barındıran acayip acayip şeyleri gündelik hayatta yokken bile dile getiren yaptığı dizilerin cogu aşırı saçma olan bir platform. Zaten bir çoğumuz netflix in bir kaç orjinali(birçoğu başkanın özel yaptığı ve yayınladığı(La Casa Da papel gibi)) dışında netflix in yaptığı dizileri izlemiyoruz.

Bugün yeni bir dizi eklemişler bir bilim kurgu dizisi. Adi Another Earth baya bi gelecekte geçiyor dizi. Dizinin detaylarından bahsetmeyeceğim. Dizide bir transgender doktor hiç alakası yokken bu konuşmayı yapıyor gemi kaptanına. Ciddi anlamda alakasız bir sahne ama amacı belli olan bir sahne bence. Hem transgender karaktere bir arc yaratmak için hemde belli mesajlar vermek için yapılmış bir sahneye benziyor.

Yanlis anlaşılmasın LGBT karşıtı birisi değilimdir.

Anlayacağınız üzere Netflix açık bir şekilde ermeni soykirimdan yeni dizisinde bahsediyor ve işin garibi bu diziyi Türkiye Netflix inde sergilerken bunu düşünmüyor bile. Bu konunun üstüne gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. Her gün Netflix izleyen birisi olarak şahsen bu olay Netflix in bizler hakkında düşündüklerini gösteren kötü bir örnek.


< Resime gitmek için tıklayın >
D
5 yıl
Sokağın telefon/internet dağıtım cihazı
Selam arkadaşlar. Bulunduğum sokağın başında bir Türk telekom cihazı mevcut ama anladığım kadarıyla bu cihaz baya bi eski ve bu yüzden bizim sokakta internet hızımı 10 mbit hızı geçmiyor kesinlikle. Bölge yeni yeni gelişen bir bölge ve binalar son bir kaç senedir mevcut. Sokakta bulunan bir bina ekstra kablo çektirmiş sanırım bir firma ile anlaşarak ama bizim binada bu imkansız birşey. Şimdi merak ettiğim bu kutuyu Türk telekom un değiştirmesi için yasal olarak neler yapabilirim? Türk telekom u aradığımda bana bölgedeki dağıtıcı yere gidip dilekçe vereceksiniz diyor ama tek dilekçe ile çözülemeyecek birşey olduğunu kısmen bir kaç kez konuşmamdan anladım ve onlarda belirttiler. Ama yani gidip dilekçe vermedim ve konuşmadım. Sizce bu çözer mi olayı var mı böyle birşey yapan?


Cihaz saha dolabı olarak geçiyormuş bu arada.
D
5 yıl
1650 tl ye sıfır 1060 mı yoksa 1700 tl ye 2. el 1070 mi?
Evet arkadaşlar sorumuz bu. 1070 lere pek güvenemiyorum çünkü bir çok ilanda mining yapılmış deniyor. Diğer yandan 1060 Zotac ın ve 2 sene vatan 3 sene zotac olmak üzere 5 sene garantisi var. Ancak oynadığım oyunda 1070 le orta yüksek karışık 144 fps alıp çok rahat oynayabilirim ama 1060 la daha düşük ayarlarda 120 130 fps filan anca alırım gibime geliyor. Siz ne diyorsunuz? Oynadığım oyun Destiny 2 bu arada.

Bu arada bir yandan bu kadar para harcamim 2. el garantili bir 1060 ı 1200 e alıp kurtulayım diyorum. Çünkü 1650 filan yüksek rakamlar kalıyor biraz aslında bana. Sizden fikir almak isterim.
D
6 yıl
PSN hesabıma erişemiyorum
Şimdi her şey yerli yerinde aslında. Gmail duruyor mailler duruyor her şey duruyor ama PSN e giriş yaparken mail ve ya şifre yanlış diyor. 2 kez şifre değiştirdim şifre değiştirirken maile gönderiyor ben yazınca ama girerken girmiyor. Üstelik yeni hesap açmayı denedim aynı gmail üzerine ve başlangıçta direk geçti hiç bu hesap kullanımda demedi. Ama kullanıcı nick i olarak eski nick imi girince bu nick kullanımda dedi. PSN e en azından 5 6 aydır giriş yapmıyorum nedir bunun sebebi?
D
6 yıl
Alt tire yapılmıyor
Selam arkadaşlar. Shift çalışıyor tire çalışıyor ama alt tire yapamıyorum. Sizce sebebi nedir? Ekran klavyesi denedim gene çözemedim sorunumu.

Sorun devam etmekte. Logitech programını kaldırdım ama çözemedim. Bence sorun windowsdan kaynaklı ama çözemedim bir türlü.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.