H

Yüzbaşı
24 Mayıs 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
106 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
H
2 yıl
Astra K mı yoksa Leon mu?
Merhaba arkadaşlar başlıktan da anlayacağınız üzere 2 araç arasında kaldım 500bin civarı bütçem var.

2016~17 Astra K Dynamic 1.6 Dizel Otomatik

2016~2017 Leon FR 1.4 Tsi Benzin Manuel

Bu iki araç kabaca aynı fiyata denk geliyor. Dış görünüş olarak 2side hoşuma gidiyor açıkçası. Vazgeçemeyeceğim bir şartım yok ama genel olarak otomatik ve sunroof istiyorum.

Bu iki araç arasındayım. Bildiğiniz kronik veya büyük problem yaratacak sorunlar var mıdır? Tavsiyeleriniz önerileriniz neler? Gözden kaçırdığım daha iyi bir model yada paket var mıdır?
H
2 yıl
1 modemde 2 farklı ip kullanımı
Merhaba arkadaşlar Asus AC51 modemim var. Online bir oyun oynuyorum. Kendi internetimin yanı sıra hemen üst kattaki kuzenimin internetini kendi modemim üzerinden bilgisayarıma aktarabilir miyim?

Oynadığım oyunda VINN tarzı cihazlarla aynı işi yapan insanlar var. Bind ip tekniğiyle istediğim bağlantıyı kurabiliyorlar. Bende aynen bind ip tekniğiyle bağlantı yapmak istiyorum.

Modemimde 2 farklı kanal var biri 2.4 biri 5gz. 5gz olanı kullanmıyorum. Onunla kuzenimin modeminden ip alsam ethernet üzerinden bilgisayarıma aktara bilir miyim?

İnternette iyi bir usb wifi aparatı 250tl den başlıyor. Maliyeti düşürmek ve stabilite almak adına böyle birşey düşündüm mümkün müdür?
H
3 yıl
Kısa süreli araç tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar.

Nişanlım ile temmuz ayında düğünümüz var. Kenarda paramız olmasına rağmen ne olur ne olmaz mantığı ile bir miktar para bırakmak istiyoruz. Düğün sonrası Yeni CLA alacağız.

Fakat 2 sene önce sağa sola gezmek için aldığımız i10 bu süreçte ufak kalıyor. Bu 3-4 aylık süreç için düğün sonrası elden kolay çıkarabileceğimiz 280bin tl'ye kadar bir araç bakıyoruz.

Baktığımız aracın donanımlı olmasını istiyoruz. 4 aylık bir süreçte olsa artı katacak özellikleri bizim için önemli.

Baktığımız bir kaç araç var fakat 3. bir görüş ihtiyacı dolayısı ile sizin tavsiyelerini bekliyoruz. Elden kolay çıkarabileceğimiz çok değer kaybetmeyecek bi araç olması en önemli husus.

Siz olsanız neler alırdınız? Neden alırdınız? Şimdiden katkı sağlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
H
4 yıl
FPS Limitleme sorunu
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Yıllardır silkroad online oynarım fakat bu problem başıma birkaç sene önce bilgisayarımı atıp yeni bir Orta-Üst seviye bilgisayar toplayınca gelmeye başladı. her ne kadar internetteki bilgiler fps arttırma üzerine olsa da ben fazla fps'ten şikayetçiyim.

Oyun eski olduğu ve DX9 ile tasarlandığı için ayarlarında vsync veya fps limitleme gibi bir seçeneği yok. Bu noktada da oyun içinde çok yüksek fpsleri görüyorum. Limitör olmayınca ekran kartı tüm gücünü fps i çıkarabileceği maximum güce çıkarmak için uğraştığından dolayı hem ısı, hem gereksiz güç çekişi, hemde fan sesleri baş göstermeye başladı. Üstüne üstlük ekran kartı tam güç çalışınca dar boğaz oluşmaması adına 7700K'da tam yükte çalışıp fan seslerini arşa çıkarıyor. Bunun yanında böyle limitsiz fps durumlarında sahibi olduğum Gtx 1060 6gb kartların meşhur sorunlarından coil whine sorunu çıkacak diye korkuyorum.

NVIDIA Inspector adında bir programı ve NVIDIA Denetim masasını denedim. Fakat her ne kadar ayarlar doğru görünse de oyun içi fps hala yüksek. Ben bir yolunu bulamadım. Bulan arkadaşlar var ise veya fikirleri olan paylaşır ise çok sevinirim iyi forumlar.
H
4 yıl
Farklı konum sorunu [Çözüldü]
Arkadaşlar merhaba.

Bu akşam bigisayarıma yiğenim oturdu kendisi 4 yaşında forza horizon oynadı ardından İnternet üzerinden ufak tefek oyunların olduğu bir siteden oyun açtım. Ve odadan ayrıldım. Odaya geldiğimde internetin acayip şekilde yavaşladığını gördüm.

Hız testi yapamaya çalıştığımda ip konumum gana da görünüyordu! Afrika kıtasında! Hemen netspeed müşteri hizmetlerini aradım birkaç test yaptık ve sonucun bilgisayarımda olduğuna karar verdik. Kaldı ki telefonumda öyle bir sorun yoktu. Şuan antivirüse taratma yaptırıyorum. Sizce ne yapmalıyım? Başına gelip çözebilen var mı?

Edit: Arkadaşlar Tüm ağ bulunmalarını ve dosya paylaşımlarını kapattım. Ağ tercihimi ortak seçeneğinden aldım ve özel yapıp internet bağlantımı kaybetmeden mümkün olduğunca dışarı kısıtlamaya çalıştım. Norton ile bilgisayara tam tarama yaptırıp bütün dosyaları temizledim. Bilgisayara reset attım ve sorunum çözüldü. Önemli nokta şuydu. Her şeyi yaptıktan sonra bilgisayarı başlatmadan önce hiçbir değişiklik yoktu. Bilgisayarı mutlaka yeniden başlatın.
H
6 yıl
iOS 11.1.1 iPhone X JAİLBREAKLENDİ !!
Güvenlik yazılımcıları iOS’un yeni sürümü aracılığıyla iPhone X’u kırmayı başardı.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan iOS 11.1.1 sürümü, güvenlik üzerine çalışan KeenLab kurucusu Liang Chen tarafından kırıldı. Böylece iPhone X için ilk Jilbreak işlemi başarıyla gerçekleştirildi. Chen, bu işlemi Güney Kore’de POC2017 isimli güvenlik ve hack etkinliğinde gösterime sundu.

Her ne kadar cihaz kırılmış olsa da iPhone X sahipleri çok büyük ihtimalle bu jailbreak yazılımına erişemeyecekler. KeenLab isimli güvenlik firması tarafından kırılmış olması sebebiyle cihazı kırmak için kullanılan açıklar, Apple’a satılacak.

Diğer taraftan iOS 11.1.1 sürümünün jailbreak’e açık bir işletim sistemi olduğu anlaşılmış oldu. Bu bilgiyle beraber iOS yeni güncelleme almadan önce, gerçek jailbreak grupları tarafından da kırılmaya çalışılacaktır.

Kaynak: Technopat
H
7 yıl
Bu akşam aldığım hayat dersi..
Babam salonda yaklaşık 3 saattir 3 sene önce vefat eden annesinin 2-3 dakikalık videosunu arıyor. Yaklaşık 30-40 kere yazmasına rağmen çıkmayan videoyu hala aramaya devam ediyor. Elinizdekilerin değerini bilin..
H
7 yıl
Amazon Türkiye\u0027ye Resmi Olarak Giriş Yaptı !!
1994 senesinde Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulan ve şu anda da birçok ülkede hizmet sunan online perakende şirketi Amazon Türkiye'ye giriş yaptı.

Ağustos ayının başında ortaya çıkan bir haber ile Amazon'un Türkiye pazarına girmek için görüşmelerde bulunduğu iddia edilmişti. O iddialar netlik kazanmaya başladı.

Para Dergisi’nin haberine göre, Amazon.com Türkiye'ye giriş yaptı. Geçtiğimiz günlerde somut adımını atan Amazon Türkiye'de resmi olarak bir şirket kurdu. Amazon Turkey Services Yönetim ve Destek Hizmetleri Limited Şirketi unvanlı şirketin merkezi Beşiktaş olarak görünüyor. Şirketin hakim ortağı ise Lüksemburg merkezli Amazon Europe Core Sari. Yani Amazon Turkey, Avrupa'ya bağlı olarak hizmet verecek.

Şirketin gündeminde Türkiye'de satın alma da bulunuyor. Bu olmaz ise sıfırdan yapılanma gerçekleştirilecek. Amazon Türkiye, kadrolaşma çalışmaları da başlatılmış durumda.

Kaynak: Bölümsonucanavarı
H
7 yıl
DGS Bölüm seçimi hk.
Merhaba arkadaşlar Geçen sene kayıt olduğum Aöf Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümü çok şükür bu dönem, dönem kaybetmeden bitiyor. DGS ye gireceğim geçiş yapabileceğim birçok program var. Size sorum şu, DGS'ye çalışamadım, yüksek bir puan alabileceğimi sanmıyorum. Sıfır çeksem bile Aöf programlarını yazabiliyorum diye okumuştum(180 puan yapıyorumuş galiba). Olur da sınav kötü geçer de Fotoğrafçılık bölümlerinden birini yazamazsam sizce hangi lisans bölümünü yazmalıyım ? Gelecekte iş hayatı açısından hangisi mantıklı ? Örgün programda tavsiye edebileceğiniz bölümler var mıdır ? Bana bu konularda yardımcı olabilirseniz sevinirim, teşekkürler.

Aöf Lisans Bölümleri;
quote:


İktisat (Açık ve Uzaktan Eğitim)
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (Açık ve Uzaktan Eğitim)
Kamu Yönetim (Açık ve Uzaktan Eğitim)
Maliye (Açık ve Uzaktan Eğitim)
Uluslararası İlişkiler (Açık ve Uzaktan Eğitim)
İşletme (Açık ve Uzaktan Eğitim)
Konaklama İşletmeciliği (Açık ve Uzaktan Eğitim)


Geçiş yapabileceğim Örgün Lisans bölümleri;
quote:


Basın ve Yayın
Film Tasarımı
Fotoğraf
Fotoğraf ve Video
Gazetecilik
Görsel İletişim
Görsel İletişim Tasarımı
Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı
Grafik
Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarımı
Grafik Sanatları
Grafik Tasarım
Grafik Tasarımı
İletişim
İletişim Bilimleri
İletişim Sanatları
İletişim Tasarımı
İletişim Tasarımı ve Yönetimi
İletişim ve Tasarımı
Medya ve İletişim
Medya ve İletişim Sistemleri
Radyo ve Televizyon
Radyo, Televizyon ve Sinema
Sinema ve Televizyon
Televizyon Haberciliği ve Programcılığı
Yeni Medya
H
7 yıl
Amazon RMA Sorunu Çözümü
Merhaba arkadaşlar. Geçen ay amazondan yeni topladığım bilgisayarım için " Corsair Vengeance Lpx 16gb 3000mhz Red Led" ram sipariş etmiştim. Dün gece bilgisayarda boş vakit geçirirken mavi ekran hatası aldım, hatada "Memory Management" yazıyordu. İnternetten araştırdığımda sorunun ram belleklerinde olabileceğini gördüm. Aida64 programıyla stabilite testi yapmak istediğimde de ramlerden dolayı hata alıyordum. Son çare windows'un kendi "Bellek tanılama" programını çalıştırdım ve sonuç orada da aynıydı. Üreticinize başvurun şeklinde bir mesaj aldım.

Bende bugün amazon.com'a girerek bilgi almak istedim. Müşteri temsilcisiyle aramızdaki konuşma şu şekilde geçti;
quote:

Initial Question: Hello. Corsair Vengeance Lpx DDR4 16GB Red Led Ram kit from amazon.com last month was in trouble. The Windows repair tool says there is a hardware error on the memories and contact your manufacturer. How do I follow a path?
07:02 AM PDT Rajat Ramesh(Amazon): Hello, my name is Rajat Ramesh. I'm here to help you today.
"Thank you for being a valuable customer."
I apologies for the inconvenience you faced with your order . Please help me with order number to assist you well ?
07:03 AM PDT Sinan Berkan VARLI:
ORDER #
111-8754298-7584XXXX
07:04 AM PDT Rajat Ramesh: Sinan do you like to get it replaced ?
07:04 AM PDT Sinan Berkan VARLI: new ?
07:05 AM PDT Rajat Ramesh: yes Sinan
07:05 AM PDT Sinan Berkan VARLI: yes i do
07:05 AM PDT Rajat Ramesh: but you need to send the old one back to us ,I will help you with return label .Would that be fine ?
07:07 AM PDT Sinan Berkan VARLI: Yes, but I can not leave my computer a long time for my job. And I live in Turkey. Is a quick solution possible?
07:07 AM PDT Rajat Ramesh: Yes , Please help me with the address you like to have delivery of replacement on ?
07:08 AM PDT Sinan Berkan VARLI: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
07:09 AM PDT Rajat Ramesh: Done with replacing order
Estimated Delivery Date: Thursday, June 1, 2017 - Monday, June 5, 2017
Please go ahead and check your order details by visiting the following link:https://www.amazon.com/gp/css/summary/edit.html?orderID=113-4792058-0797XXXX
07:10 AM PDT Rajat Ramesh: here is the return label to return the old one -https://www.amazon.com/gp/orc/rml/D4DG51PRXXXX
07:10 AM PDT Sinan Berkan VARLI: I will send the old product after the new product arrives?
07:10 AM PDT Rajat Ramesh: Yes , that would be fine Sinan
Would there be anything else I can help you with?
07:11 AM PDT Rajat Ramesh: I hope we are still connected?
07:12 AM PDT Sinan Berkan VARLI: Will I pay the shipping fee when I send the product amazon?
07:13 AM PDT Sinan Berkan VARLI: Or Amazon will pay the shipping fee?
07:13 AM PDT Rajat Ramesh: As soon as you pay shipping , Please email us the receipt on cs-reply@amazon.com we will reimburse yo the shipping cost .Will also send you a confirmation email for the same
07:14 AM PDT Sinan Berkan VARLI: ok. thanks you for help
07:14 AM PDT Rajat Ramesh: You’re welcome. Would there be anything else I can assist you with?
07:15 AM PDT Sinan Berkan VARLI: nothing now. thanks
07:15 AM PDT Rajat Ramesh: It was a pleasure to assist you with this. Thank you for contacting Amazon.com. We hope to see you again.
Please click "End Chat" to close this window.
Have a great day.
Thank you.
Amazon.com


Evet arkadaşlar ben çok memnun kaldım. Ülkemizdeki satıcıların sürdüğü yokuşlu yollar gibi değil, bence %100 tüketici odaklılar. Ülkemizde de yakın gelecekte inşallah bu şekilde olayları görmeye başlarız.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.