B

Haber Editörü
18 Mayıs 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
34 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
6 yıl
Akıllı telefon kullanımınıza yeni bir boyut getirecek olan Siempo BETA uygulaması yayınlandı
 
2015 yılında, Andreas Gala ve Jorge Selva, Minium adında minimalist bir akıllı telefon tanıttı. Aslında Çin'de var olan bir telefondu ve kendi geliştirdikleri arayüzle çalışıyordu. Bu akıllı telefondaki asıl amaç, insanları tasarımsal algılardan uzaklaştırarak, akıllı telefonlarını daha az kullanmalarını sağlamaktı. Ancak proje istenildiği gibi gitmedi. Siempo geliştiricilerinin hafife aldıkları şey, insanları akıllı telefonlarını değiştirmeye ikna etmenin ne kadar zor olduğuydu. Daha sonra aldıkları geri bildirimleri değerlendiren ekip, aynı arayüzü insanların kullandıkları mevcut telefonlarında çalışmasını sağlamak adına çalışmalar yürüttü. Ve sonunda BETA aşamasına gelen Siempo uygulaması Google Play Store'da yerini aldı.
 
 

Siempo nasıl çalışıyor?

 
 
Arayüzü kurduktan sonra ekranınızda sizin dikkatinizi çeken ikonlardan uzaklaşmış oluyorsunuz. Algoritmik olarak dikkati dağıtacağı düşünülen uygulamalar üçüncü bir sayfada düzenlenir. Bu uygulamaların konumu, her ziyarette bilinç dışında açılmasını ve kullanılmasını önlemek için rastgele ayarlanır. Siempo'nun beğendiğimiz en güzel özelliği, bildirim toplayabiliyor olması. Uygulama, belirlediğiniz zaman aralıklarında size gelen bildirimleri hiç bir uyarı vermeden toplar, belli bir zaman sonra ise tüm bildirimlerinizi topluca kontrol etmenizi sağlar.
 
Uygulamanın BETA sürümü ücretsiz olsa da geliştiriciler daha sonra 1 dolardan başlayarak istediğiniz kadar ödemeli bir abonelik uygulaması yapmayı planlıyor. Siempo'nun iOS versiyonu da yakın zamanda App Store'da yerini alacak.
 
Siempo BETA: Google Play Store 
B
6 yıl
Facebook hikayelerde reklam görmeye hazır olun
Snapchat'le hayatımıza giren hikayler özelliği, Instagram, WhatsApp derken Facebook'a da dahil olmuştu. Gerçi Facebook'un hikayeleri bi Instagram kadar tutmasa da kendi içinde yenilikler getirmeye devam ediyor. Facebook, gelen son bilgilere göre hikayeler bölümünde reklam gösterimi için testlere başladı. Belli ülkelerde denenen özelliğin yakın zamanda global olarak dağıtılması planlanıyor. 
 
 
Hikayelerde reklam özelliği Meksika, ABD ve Brezilya'da testlere resmen başladı. Kullanıcılar arkadaşlarının veya takip ettiği sayfaların, hikayeler bölümünde 5-15 saniyelik reklamlarla karşılaşabilecekler. Yalnız Facebook'un bu reklamları geçmenize olanak sunduğunu da belirtelim. Şuan test aşamasında olan özellikte, reklam içeren hikayelerin içeriğine link eklenmiyor olsa da global dağıtımda link eklenmesi sağlanacağı belirtiliyor. Reklam veren markalar hikayeler akışının etkilerini detaylı analiz raporlarıyla takip edebilecekler. Böylelikle verdikleri paranın nerelere ulaştığını görmüş olacaklar.
 
 
 
Açıklanan rakamlara göre Instagram hikayelerin, Facebook'dan neredeyse iki kat fazla kullanıldığı bir ortamda sosyal medya devinin reklam alma konusunda ne kadar başarılı olacağı merak konusu.
B
6 yıl
Android Gmail\u0027e mail takip özelliği geldi!
 
Her Android kullanıcısının telefonunda gömülü olarak gelen Google'ın mail uygulaması Gmail, maillerinizi takip etmenizi sağyalacak bir özellik ekledi. Özellikle şirket içi yazışmalar için kullananların işine yarayacak olan özellik, atlanılan mailler olursa, Gmail verecek ve maili hatırlatacak.
 
 
Bugün gelen güncellemeyle Gmail'in hesap ayarları menüsünde "Yanıtlama ve Takip" butonu eklendi. Bu butonu aktif ettiğiniz taktirde, gelen menüde iki seçenek sizlere sorulacak. Bunlardan birisi, size gelen e-postaları okumayı unuttuğunuz zaman mail kutusunun en üstüne çıkarıp, aralarda kaybolmasını engelleyecek. Diğer seçenek ise, attığınız maillere cevap yazılmadığı taktirde, size bir hatırlatma uyarısı vererek, attığını maile cevap almadığınız hatırlatılacak ve aynı zamanda gönderdiğiniz mailler cevap gelene kadar kutunuzun üst sırasında tutulacak.
B
6 yıl
Steam Link BETA uygulaması yayınlandı
Kısa süre önce duyurusu gerçekleşen Steam Link uygulaması, BETA sürümü ile Google Play Store'da yerini aldı.  Uygulama sayesinde, bilgisayar başında oturmadan Steam oyunlarınızı oynayabileceksiniz. Üstelik Steam Link uygulaması Valve Bluetooth kontrol cihazıyla da uyumlu çalışabiliyor.
 
 

Steam Link Nasıl Çalışıyor? 

Steam Link'in çalışma sistemi bir nevi ekran yansıtma gibi çalışıyor. Aynı ağ içerisindeki bilgisayarınızda bulunan Steam uygulaması içerisinde satın aldığınız uygulamalar, cep telefonunuza yansıtılarak oyun oynamanız sağlanıyor. Valve’ın yazılım mühendisi Sam Lantinga, uygulama hakkında verdiği bilgilerinde, “Eğer güçlü bir kurulumunuz, kablolu bir ağınız ve çok iyi bir telefonunuz varsa oyunları 60 fps’de 4K çözünürlükle yansıtabilirsiniz. Eğer kurulumunuz uygun değilse uygulama oyunları 1080p çözünürlükle yansıtacak.”  dedi. 
 
Uygulamadan tam verimli faydalanmak istiyorsanız, PC’ye Ethernet veya 5 GHz kablosuz ağ üzerinden bağlanması gerekiyor. Steam Link şimdilik Android platformunda kullanılıyor ancak, Apple değerlendirmesinde olan uygulamanın yakın zamanda App Store'da da yayın geçmesi bekleniyor.
 
Steam Link BETA: Google PlayStore 
B
6 yıl
Netflix uygulaması hangi telefonlarda HDR desteği sunuyor?
 
Ünlü dizilerin yapımcısı ve dağıtıcısı olan Netflx, HDR desteği verdiği cihazların listesini güncelledi. Daha net görüntüyü izleyiciye aktarmayı hedefleyen şirket, HDR desteği verebileceği cihazların yelpazesini de geliştirmeye devam ediyor. Tam olarak 15 farklı akıllı telefona HDR desteği sunan Netflix'in sayıyı arttıracağına kesin gözüyle bakılıyor. İşte tam liste.
 
 

Huawei 

  • Huawei Mate 10 Pro
  • Huawei P20
 

LG 

  • LG V30
  • LG G6 (Dolby Vision)

Apple

  • iPad Pro (2. nesil)
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone X

Samsung 

  • Galaxy Note 8
  • Galaxy Tab S3
  • Galaxy S9

 Sony

  • Sony Xperia XZ Premium 
  • Sony Xperia XZ1
  • Sony Xperia XZ2

Razer 

  • Razer Phone
B
6 yıl
Project Cars Mobile geliyor
 
2013 yılında başlatılan Project Cars yardım kampanyası sonucu 5 milyon dolar para toplayan Slightly Mad Studios, 2015 yılında aynı isimle PC ve oyun konsolu platformlarında hayata geçirildi. Başarılı yarış simülasyonu oyunu artık Project Cars Go ismiyle iOS ve Android platformlarında da oynanabilecek.
 
 
Oyunun geliştirici studyosu  Slightly Mad Studios tarafından gelen açıklamada, Güney Koreli mobil oyun dağıtımcısı Gamevil ile anlaşa yaptıklarını, en gerçekçi araba yarışı oyununu mobil platform için geliştireceklerini duyurdu. Project Cars Go'nun PC veya konsol oyunları kadar gerçekçi olmasını düşünmek biraz yanlış olur, ancak özellikle oyuncu telefonlarının piyasaya bir bir sunulması durumunda, bu tarz kaliteli oyunların mobil versiyonlarının çıkabileceğini söyleyebiliriz.
B
6 yıl
Son güncellemeyle WhatsApp grup sohbetlerine hangi özellikler eklendi?
 
WhatsApp, grup sohbetlerinde değişikliğe giden bir güncelleme yayınladı. Özellikle grup yöneticilerine sunulan seçenekler arttırıldı. Ayrıca, grup üyelerinin kendilerinden bahsedilmesini durumunda haberdar olmadı adına da yeni bir buton eklendi. 
 
 
Yeni gelen güncellemeyle; 
  • Bir gruptan ayrılan kişi istemediği taktirde o gruba bir daha eklenemeyecek.  
  • Yöneticiler, grup bilgisi altına grubun amacını yazabilecekler. Bu açıklama ile yeni gelen üyeler grubun amacını öğrenmiş olacaklar.
  • Grup yöneticileri, arttırılan yetkileri doğrultusunda hangi üyenin grup bilgisin ve grup resmini değiştirebileceğini ataya bilecek.
 
Yeni eklenen özelliklerden grup üyelerini en çok ilgilendiren özellik, grup içerisinde sizden bahsedildiğinde haberdar olacak olmanız. Eğer bir grup sohbeti sırasında "@" işareti kullanılarak sizden bahsedilmişse ve siz o an o mesajı okuyamamışsanız, daha sonrasında adınız geçen mesajı okumanız için bir buton eklendi. Sağ tarafta mikrofon butonunun üzerine konumlandırılan "@" butonu, grup içerisinde adınız kaç kere geçmişse, üzerinde rakamla size gösterecek. Butona bastığınız taktirde ise, adınızın geçtiği mesajları görebileceksiniz.
 
 
B
6 yıl
Facebook, fotoğraf arşivleme ve hikayelerinizde sesli mesaj bırakma özelliğini test ediyor
 
Facebook, uygulamasını sürekli geliştiriyor ve yenilikler katıyor. Şimdi ise çektiğiniz görüntüleri Facebook bulutunda arşivleyebileceğiniz ve hikaye bölümünde sadece sesinizi paylaşabileceğiniz özellikleri test etmeye başladı. 
 

Fotoğraf Arşivleme 

 
Bu yeni özellik tıkpı bir bulut servisi gibi çalışıyor. Yalnız tek bir farkla. Çektiğiniz fotoğrafları Facebook arşivinde saklamak isterseniz, uygulamanın kamerasını kullanmak zorundasınız. Uygulamanın kamerası ile çektiğiniz fotoğraflar dilerseniz otomatik olarak Facebook bulut verisi olarak arşivliyor. Bu sayede telefon hafızanızda veri tutmamış oluyorsunuz. Facebook'un test ettiği arşivleme özelliğinin sınırlı bir kapasitesi olup olmadığı hakkında henüz bir bilgi yok. Ancak, sınırsız bulut kapasitesi olması kuvvetle muhtemel.
 

Sesli Hikaye Paylaşımı 

 
Test edilen bir diğer özellikse, hikayeler bölümünü ilgilendiriyor. Sesli hikaye paylaşımı sayesinde, Facebook hikayeler üzerinden yalnızca sesinizi paylaşabileceksiniz. Paylaştığınız sesli mesajlar bir önceki hikayeye eklenebildiği gibi, mesajdan sonra başka bir hikaye eklenmesine de olanak sağlamaya devam ediyor.
 
Yukarıda bahsedilen özellikler şuan için Hindistan'ın bazı bölgelerinde  test ediliyor. Kararlı sürümle birlikte global olarak ne zaman kullanıma sunulacağı hakkında herhangi bir bilgi paylaşımı şimdilik yok.
B
6 yıl
Kısa süreliğine ücretsiz oyun: Kayıp Hazinenin İzinde
 
Kayıp Hazinenin İzinde, adından da anlaşılacağı üzere korsan ve bulmaca oyunu. Antik tapınakları ve geçmişte ağaçlarda yaşayan halkların yapısını keşfederken yol boyunca ipuçları, bulmacalar ve gizli geçitlerle maceraya hazır olun. Oyunun grafiklerine hayran kalacağınızı söyleyelim. Gerçekten de bir bulmaca oyununa göre kaliteli grafiklere sahip. Üstelik Türkçe dil destekli.
 
 
 
 
Oyunun hikayesine gelince. Henry,  kayıp hazineleri keşfedip ünlü olan amcanız. Onun yaşadığı maceralardaki efsanevi hikayeleri dinleyerek büyüyen bir yetişkinsiniz. Şimdi ise bulunması zor olan bir hazinenin peşine siz düşüyorsunuz. Yolunuz üzerine çıkan gömülü ipuçlarını ve bilgileri bir yere not etmeyi unutmayın. İlerde mutlaka karşınıza çıkacak. 
 
Oyun Google Play Store'da kısa süreliğine 10.99TL yerine ücretsiz ancak, iOS platformunda oynamak isterseniz, 49TL'yi gözden çıkartmanız gerekecek.   
Kayıp Hazinenin İzinde: Google Play Store II App Store 
B
6 yıl
PUBG Mobile\u0027a yeni harita ve pek çok yenilik getiren güncelleme yayınlandı
 
Son dönemlerin en çok oynanan oyunlarından olan Player Unknown's Battlegrounds (PUBG)'nin mobil versiyonuna yeni silahlar, harita, taşıtlar ve oyun içi bir takım özellikler eklenirken, arkadaşlarınızla takım oluşturmanızı sağlayan sosyal bir özellik kazandı.
 
 
 

Güncelleme neler içeriyor? 

PUBG Mobile 0.5.0 sürüm numaralı güncellemeyle, Miramar haritası eklenmiş oldu. Kazandırılan  sosyal özellik sayesinde, yakınınızda bulunan PUBG oyuncularıyla 6 haneli bir kod kullanarak takım oluşturabileceksiniz. Güncellemede açılan kanal ile, Secret Stash'da bulunan indirimli ürünleri görebilicek, yeni etkinliklere katılarak BP kazanabileceksiniz. Ayrıca yeniliklerin yanı sıra, oyun içi seslere, tırmanmaya, paraşütle atlamaya ve özel efektlere de geliştirmeler yapıldı. 
 
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.