N

Yüzbaşı
03 Mayıs 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
112 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
N
3 ay
MSI GE Ram Yükseltme
Arkadaşlar Merhaba,

MSI 6QF cihazdaki 8+8 GB ramlerden birisini Kingston 16GB ram ile değiştirdim. CPU-Z'de aşağıdaki değerleri alıyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >


Kendi sitesinde 16 + 16 max 32GB Ram desteklediği yazıyor, ancak daha önce daha fazlasını deneyen oldu mu acaba? Diğer slottaki 8GB rami 32 GB ram ile değiştirsem çalışır mı merak ediyorum.
Bir de, görev yöneticisinde kullanılan yuvalar 2/4 yazıyor ancak laptopta toplam 2 yuva var. Diğer 2 yuvayı neye göre yazıyor olabilir?

< Resime gitmek için tıklayın >
N
12 ay
Secim.me | Mv. Seçimleri İçin Simülasyon Uygulaması
Arkadaşlar Merhaba,
Ülkemizdeki genel seçimlerde de uygulanmakta olan D'Hondt sistemi ile 14 Mayıs'taki seçimlerde illerdeki milletvekili sayılarının hesabına ilişkin bir simülasyon uygulaması geliştirdim.
Secim.me ile;
- Şehrinizde hangi isimlerin Mv. seçileceğini,
- Çok küçük farklar ile yaşanan Mv. değişimlerini,
- Partilerin barajı aşamaması durumunda oylarının yaratacağı etkiyi görebilirsiniz.

Vereceği oy konusunda kararsız olan ya da stratejik bir şekilde oy kullanmak isteyen kişilerin karar almaları noktasında faydalı olabileceğini düşünüyorum. Sizler de, eğer isterseniz, uygulamayı paylaşarak daha fazla kişinin bilinçli seçmen olmasına katkı sağlayabilirsiniz.

Edit: Siteye özet görsel oluşturma özelliği eklendi.
< Resime gitmek için tıklayın >
N
geçen yıl
Msi Gaming Pc Temiz Kurulum Sonrası Hala Yavaş
Arkadaşlar merhaba, 2018'de aldığım Msi Ge-62 6qf cihazım var. 1.5 yıl önce M1-mac alıp cihazı bırakmıştım, bugünlerde windows ihtiyaç olduğu için ara ara tekrar kullanmaya çalışıyorum. CPU desteklemiyor olsa da, temiz kurulum ile Windows 11 kurdum; ancak yine fayda etmedi(Daha önce temiz win10 kurup denemiştim de). i7 işlemci, 16gb ram olsa da bilgisayar normal kullanımda bile açılır açılmaz çok kasıyor, tarayıcı açıp arama yaparken bile takılıyor yazılar laglı şekilde geliyor. Bilgisayarın bu kadar sorunlu olmasındaki sebebi nasıl bulabilirim?
N
geçen yıl
Tplink router hız ve ap erişim sorunu
Merhaba, yurt odamdaki kablolu 1gbps bağlantı için kullandığım tplink'in wa801nd routerı access-point olarak kurduğumda maximum 100/100 civarında hız alabiliyorum. Router sadece 2.4ghz destekli, ancak 2.4 ghz'de de özelliklerinde olduğu gibi 300mbps'ye kadar çıkmamasındaki sebep ne olabilir? Windows/mac/android 3 cihazda da değerler aynı oluyor. Cihazlar modemin 300mbps'yi desteklediği 11n modunda bağlı oluyor, kanal kirliliği de mevcut değil. Kablodan gelen internet hızında da sorun yok çünkü pc'ye direkt bağladığımda 1000/1000 hız testi alabiliyorum. Önceki dönemlerde xiamio ac1200 kullanırken 5ghzde tam hızda çalışıyordu.

Bir de, routera internet bağlantısını sağladıktan sonra asla erişim sağlayamıyorum. Normalde routerın gateway'i 192.168.0.254, bağlandıktan sonra
139.179.212.1 olarak değişiyor ama bu adresi de kullansam router arayüzüne giremiyorum. Tp'linkin tplinkwifi.net şeklinde bir adresi var, ancak o da çözüm olmuyor. Tplink tether app'de 801nd modelini desteklemiyor. Access point modunda arayüz erişimi için nasıl bir ayar yapmam gerekir?
N
3 yıl
M1 MacBook Air Time Machine Disk Yok
Arkadaşlar merhaba,
m1 base MacBook air'de beta programı ile monterrey yüklemeden önce yedek almamı önerdi. Ben de daha önce hiç almamışım, time machine girdim ancak select backup disk deyince diskimi göremiyor? Yaşayan oldu mu acaba? Cözümü konusunda bilgisi olan var mı?
N
3 yıl
Keenetic Router-Tp Link Bridge Sorunu
Arkadaslar merhaba,
Geçenlerde keenetic kn-1510 router'ı alıp netmaster 383z4 modem ile bridge modunda bağlantısını sağladım. Buraya kadar sorunsuz çalışıyor, ancak evdeki uzak odada da sinyal düşmesin diye evde olan tp-link wa801nd access pointi de uzaktaki odaya kurmak istedim.
Bridge with ap modunda kurulum sağladığımda tp-link bir türlü keenetic routera bağlanmıyor. Bağlı cihazlar listesinde adını göremiyorum, bazı denemelerde bağlansa da bu sefer ip alamadığını gördüm. Repeater modunda kurunca da 2.4ghz bağlantımı tamamen kaybediyorum.
Bunun sebebi ne olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum.
N
3 yıl
CBW-383Z4 Tplink wa801nd Router Bağlantı
Arkadaşlar merhaba,
Uzun süredir evimde olan ama kullanmadığım Tp-Link wa801ND V2 router ile birlikte Netmaster CBW-383Z4 modemi bridge modunda bağlayıp tüm kablosuzu router üzerinden vermek istiyordum.
Netmasterı bridge moduna aldıktan sonra Tp-Link'i Access-Point modunda kuruyorum. Ancak sonrasında Tp-Link routera hiçbir cihazdan bağlantı sağlayamıyorum? Macbook-ipad-android-windows fark etmeksizin her cihaz bağlantı hatası veriyor.
Netmaster modem ethernet ile kablolu internet veriyor ancak routera bağlanamadığım için hiçbir işlem yapamıyorum, arayüzüne bile giremiyorum.
Bu cihaz ile herhangi bir tp-link arasında bridge modda kablolu bağlantı sağlayan var mı?
@TP-Link Türkiye bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
< Resime gitmek için tıklayın >
N
3 yıl
Antalya İçin Fiber Tavsiye
Arkadaşlar merhaba. Antalya içinde yakın zamanda ISS değişimi yapanlar tavsiye niteliğinde yardımcı olabilir mi?

Son 2 yıldır Turksat 50mbps (18-24 arası 20mbps oluyor) ve kablotv 66 TL kullanıyordum. Önümüzdeki ay taahhüt bitiyor bu sefer 90Tl'ye devam edelim dediler. Ama bu türksatın berbat modemi ve çok kötü kablosuz performansı yüzünden illallah ettim.
Zaten apple cihazlar ile daha da kötü bir iletişimi var. Aynı odadayım iPad proda hız testi yapıyorum 10mbps görmüyor, MacBook da 20 maximum.

Gördüğüm en iyi seçenek olarak Vodafone 50mbps 6 ay 94 18 ay 104 var. Superonline biraz daha pahalı. Ancak bunların modem ve kablosuz performansı ile stabilitesi konusunda bilgi verebilecek var mı?

Turknet ve Netspeed için düzgün hız tespiti yapamıyorum. Adres girince hep hata veriyor.
Edit: Millenicom ve Netspeed tahmini 107 metre uzaklık ile 80mbps, Turknet max 75 mbps gözüküyor.

Yardımcı olabilecekler için şimdiden teşekkür ederim.
N
4 yıl
MultiDevice Kafaüstü ANC
Arkadaşlar merhaba
Şu an hem xiaomi type-c anc kulaklığı hem de TaoTronics soundsurge 60 modelini kullanıyorum.
Taotronics'in multi device özelliği olmadığı için telefon-ipad-pc arası geçişleri çok çok zahmetli oluyor.
Soundsurge 85 modelinde hem bluetooth 5.0 hem de multidevice var, 420Tl'ye hb'de satılıyor.
Bu ürünü kullanan; ya da bu fiyat bandında multidevice ve ancli kafaüstü kulaklık önerisi olan var mı?

Teşekkürler
N
4 yıl
Üniversite için ipad
Arkadaşlar merhaba okulda(üni) kullanmak için kendime bir tablet/notebook bakıyordum da birkaç model buldum bilgisi olan tavsiye verebilir mi

bu arada bende msi gaming pc var zaten şarjı az gidiyor ve taşıması zor diye ders, yazı yazma, not tutma için şarjı uzun giden bir şey arıyorum

1-https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-tablet-samsung-tabpro-s-sm-w700-128-gb-12-tablet-laptop-sifir-gibi-738900671/detay
bu 128gb pen desteği yok amoled 2k ekranlı

2-https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-samsung-galaxy-book-10.6-sm-w620-tablet-pc-windows-10-763787990/detay
bu 64gb pen de var

3. seçenek aklımda ipad almak var ama hiç ipad kullanmadığım icin hangisini alabilirim bilmiyorum 2-3k bütçem var 0 değil 2.el almayı planlıyorum bilgi veren olursa sevinirim tesekkürler
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.