T

Yarbay
14 Nisan 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
34 üye
Görüntülenme (?)
311 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
7 ay
PC Controller ları Hakkında 1 Soru ve Öneri Talepleri
Herkese merhaba,

Playstation 4 ümü satmamla oyunlar için bilgisayar dönemi benim için başlamış oldu. Bir kaç yıldır da gayet güzel bir şekilde eski DS4ümü PC de kullanıyorum. Bir çok oyunda hiç sorun yaşamadan kullanıyorum. 

Ancak ikinci bir kontrolcüye ihtiyaç duymaktayım. Bu nedenle PC tarafında sorunsuz kullanabileceğim, kablolu olan yada kablo ile şarj edilebilen (tercihim bu yönde, kablosuz kullanabileyim ama pilli değil de şarjlı olsun) (pil takma çıkartma pil arama derdi olsun istemiyorum) uzun süre kullanabileceğim bir kontrolcü aramaktayım. 

Bu anlamda araştırma yaparken, zaten elimde bir DS4 var, bir tane de XBOX kontrolcüsü alayım diye düşündüm. Ancak XBOX kontrolcüsü kablo ile PC ye bağlanabiliyor mu - yada - pilli olmayan, şarj edilebilen bir versiyonu var mı bilemiyorum?

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
T
2 yıl
30000 TL Dizüstü Bilgisayar Önerilerine İhtiyacım Var
Merhaba,

Kendime yeni bir laptop almayı düşünüyorum. Bir kaç gündür bu konu ile ilgili araştırma yapıyorum. İşin içine ne kadar girersem o kadar çok kararsız kalıyorum malesef. Bu nedenle sizlerin tavsiye ve yardımlarına ihtiyacım var.

Öncelikle Laptopu ne için kullanacağım?
1) Ben bir inşaat mühendisiyim ve köprü tasarımı (projesi) yapıyorum. Bunun için Sap2000, CSI Bridge, Midas Civil gibi 3 boyutlu köprü hesap programları kullanıyorum.
2) Aynı anda AutoCad gibi çizim programları kullanıyorum.
3) Ara sıra oyun da oynayacağım tabii ki
4) Bir de ufak çaplı video editleri ve render ları yapıyorum.

İlk aklıma gelen işlerim bunlar.

Bütçem Ne?
Kafamdaki laptop için bütçem 30 bin TL civarı. Şu modeli al üzmez seni 8-10 yıl rahat kullanırsın derseniz bir kaç bin TL daha üzerine çıkabilirim.

Hangi Modelleri Beğendim?
Kendi çapımda sadece internetten özellik karşılaştırarak seçtiğim bilgisayarlar şunlar;

HP OMEN 16-c0030nt (556H0EA) Fiyatı 30800 TL
Monster Tulpar T7 V22.2.1 Fiyatı 30650 TL
Lenovo ThinkBook 16p (G2) 20YM001HTX Fiyatı 29900 TL
Lenovo Legion 5 (17.3") 82JM0012TX Fiyatı 31000 TL

Bunların dışında aslında tam bir fiyat performans canavarı olarak Asus TUF Gaming A15 FA507RE-HN049 modelini beğenmiştim ancak satıcının ürünün garanti belgesi ile ilgili şaibeli durumu nedeni ile vazgeçtim. Ürünün fiyatı 19200 TL idi. Ancak garanti belgesi nisan 2022 de başlamış görünüyormuş daha önce ürünü alan kullanıcıların geri bildirimleri bu yöndeymiş

Kısaca Ne istiyorum?
Açıkçası ürünlerin hiç birini canlı gözle görmedim. Bu nedenle bilen, kullanan yada testlerini yapanlar varsa eğer;

1) Oyun yada Rende durumlarında maksimum sıcaklık değerleri ne oluyor?
2) Resetlenme, kapanma vb gibi sorunları yaşayan oldu mu?
3) Alacağım laptop, kullanımlarımı da göz önünde bulundurarak beni 2030lara kadar idare eder mi? (sık sık bilgisayar alan biri değilim, almışken uzun süreli düşünüyorum)

Zaman ayırıp okuyan, önerileri ve bilgi birikimleri ile bana destek olan tüm arkadaşlara selam ve sevgiler ile sonsuz teşekkür ediyorum...
T
2 yıl
PC Kategorisinde Grup/Topluluk Bölümü Neden Yok?
Merhaba,

Bir süredir merak ediyorum açıkçası. Bazı konuları da inceledim ancak elle tutulur bir cevap alamadım. Playstation kategorisi alt forumlarında Gruplar / Topluluklar / Turnuvalar var mesela, PC kısmında da grup kurmak isteyenler bunu nereden yapıyorlar?
T
2 yıl
Bir Delinin Hatıra Defteri - Erdal Beşikçioğlu (Ankara) 2 Kişilik Bilet
9 Haziran 2022 saat 20:30 da ODTÜ MD Vişnelik Çim Amfi de sahnelenecek olan Bir Delinin Hatıra Defteri - Erdal Beşikçioğlu tiyatro etkinliğine 2 kişilik biletim var.

Etkinliğe katılamayacağımdan dolayı satmak istiyorum.

2 Kişilik Bilet için istediğim fiyat 300 TL dir.

Etkinlik Hakkında;
Yaşadıklarıyla baş etmeye çalışan bir adamın hatıra defterinde yazanları konu alan "Bir Delinin Hatıra Defteri", Erdal Beşikçioğlu'nun muhteşem performansıyla ODTÜ MD Vişnelik Çim Amfi'de sizlerle...

Yazan: Nikolay Vasilyeviç Gogol
Uyarlayan ve Yöneten: Cem EmülerIşık 
Tasarım: Mustafa Bal
Ses Efekti Tasarım: Tayfun Gültutan
Yönetmen Yardımcısı: Erdal Beşikçioğlu
Sahne Amiri: Yunus Daştan
Oynayan: Erdal Beşikçioğlu

Bir delinin değil, adım adım deliliğe giden, yaşadığı gerçeklerle baş edemeyen bir adamın hatıra defteri...

https://www.biletix.com/etkinlik/16S54/TURKIYE/tr
T
2 yıl
Oyun Kayıt / Klip Programı
Merhabalar..

PlayStation sistemindeki gibi oyun kayıt / clip programı arıyorum. Bilmeyenler için playstation uygulamasındaki sistemi anlatayım. 
Açtığınız her hangi bir oyunun oynama süresinden bağımsız son bir saatini otomatik olarak kayıt ediyor sistem. SHARE tuşuna bastığınızda bir video editör açılıyor ve son bir saat içerisinde istediğiniz bölüme gidip istediğiniz uzunluktaki kısmı kesip kayıt edebiliyorsunuz.
Eğer oyunu kapatırsanız, kayıt otomatik olarak siliniyor (böylece gereksiz hard disk alanı harcamıyorsunuz)

PC de de bu söylediğim şekilde bir uygulama var mı acaba?
T
2 yıl
500 TL Ödüllü VALORANT Turnuvası Düzenliyoruz
< Resime gitmek için tıklayın >




DARK LEGION discord sunucusu olarak, kendi aramızda yaptığımız yarışma, çekiliş ve etkinlikleri biraz büyüterek sunucu dışına da açmaya karar verdik.




Bir turnuva sistemi oluşturduk ve ilk turnuvamızı çok severek oynadığımız VALORANT üzerinden gerçekleştirmek istedik. Yukarıda turnuva için hazırladığımız afişi görebilirsiniz.




Turnuva için kontenjan sayısını 8 takım olarak belirledik. Şu anda sunucumuz içinden 4 takımımız hazır, yani 4 takımlık yerimiz var. Ancak oyunu oynamayı seviyorsanız ve tek başınaysanız (5 kişilik takımınız olmasa bile) yada bir iki yakın arkadaşsınız ve turnuvaya katılmak istiyorsanız, yine sunucumuz içerisindeki turnuva takım arama kanalından kendinize uygun takım bulabilirsiniz.




Turnuva maçları, takımlar netleştikten sonra yapılacak kura çekilişi sonucu belirlenecek olup, turnuva ve maç tarihleri takımların katılımları kesinleştikten sonra ilan edilecektir.


Her maç 3 ayaktan oluşacak (Bo3 şeklinde) ve 2 galibiyet alan takım bir üst tura çıkacaktır.
Turnuva maçları, sunucumuz içerisinde belirlediğimiz HAKEM HEYETİ tarafından gözlemlenecek, ayrıca  kanalından (90 saniye gecikmeli şekilde) canlı yayınlanacaktır. (bu şekilde oyunları kayıt altına alarak hile - şikayet - itiraz durumları değerlendirilecektir)




Bunlar haricinde daha detaylı bilgi almak isterseniz konu altından yada özelden bana ulaşabilirsiniz.
Discord sunucumuza gelmek isterseniz davet linklerini de buraya bırakıyorum...
 / 
https://discord.com/invite/vtdJaTa3tD


https://discord.com/invite/darklegion


NOT: Kayıt sırasında turnuva için geldiğinizi belirtirseniz ses teyidi olmadan da turnuva kuralları ve başvurular için sizi direk içeri alabiliriz.




...Şimdiden ilgi ve alakanıza teşekkür ederim...


https://www.twitch.tv/takoplay
T
3 yıl
Küçük Yayıncılara Birleşme Teklifi
…BROTALITY OYUNCU TOPLULUĞUNA DAVETLİSİNİZ…
<p class="ql-align-center"> </p>Açıklama:
Merhaba biz bir oyuncu topluluğuyuz. Eskiden gelen tecrübe ve bilgilerin harmanlandığı yeni bir oluşumuz. Neler yapıyoruz?

👾 Her akşam düzenli olarak oyun oynuyoruz.
👾 Her geçen gün aramıza yeni oyuncular katılıyor.
👾 Tamamen roller üzerine kurulmuş, düzenli hazırlanmış bir sunucumuz var.
👾 Her türlü oyun için oyun arkadaşı bulabileceğiniz odalar
👾 Kaliteli sohbet, dolu dolu içerik, eğlenceli yazı oyunları vs.
👾 Birlikte film - dizi - anime izleyebileceğiniz seyir odalarımız var. Planlı olarak yada plansız spontane şekilde seyir partilerimiz oluyor.
Çok sıkmamak için kısaca özetlemek istedim çünkü çok daha fazla içeriğimiz mevcut. Özellikle akşamları epey aktif oluyoruz.
 
Teklif:
Eğer gerçekten oyun sever biriysen ve oyun arkadaşı arıyor, insanlarla muhabbet ederek oyun oynamaktan keyif alıyorsan seni de aramızda görmek isteriz. Bu lanet olası covid illeti yüzünden yeterince sosyalleşemediğimiz şu günlerde, oyun teması altında buluşarak sosyalleşiyoruz.
Hemen hemen her akşam topluluğumuz üzerinden canlı yayınlar yapıyoruz. Canlı yayınlarımızda sizleri de görmek, sohbet etmek isteriz.
Bize katılmak ve bizlerle oyun oynamak için Davet Linki; https://discord.com/invite/FSsGBjwyuR
 
Yayıncılar İçin Teklif:
Sunucumuzda canlı yayınlar yapıyor ve küçük yayıncıları destekliyoruz. Tek başımıza bu işlerin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bu yüzden size faydalı olacağını düşündüğümüz bir teklifimiz var.
Gelin güçlerimizi birleştirelim… BROTALITY sunucusu tamamen roller üzerine inşa edilmiş, özenle hazırlanmış bir sunucu. Şu anda sunucumuzda 2 yayıncı bulunuyor. Yayıncıların kendi kanallarına ve kendi kitlelerine özel bölümler bulunmakta.
Örneğin A Yayıncısı bizle birlikte olmaya karar verdi. Ne yapılacak.
1.   A YAYINCISI ÖZEL kategorisi oluşturulacak. Bu kategori altında takipçilerinizle sohbet edebileceğiniz en az 1 yazı kanalı ve 1 ses kanalı, moderatörlerinizle özel görüşebileceğiniz 1 yazı ve 1 ses kanalı bulunacak. Sunucumuzdaki takipçi sayınızın minimum 8 olması gerekmektedir.
2.   A YAYINCISI, kendisine özel açılan odalarda dilediğince yazı ve ses kanalı oluşturma yetkisinde olacak, kendi özel bölümünün tüm moderasyon işlerinden sorumlu olacaktır.
3.   A YAYINCISINA ÖZEL YAYIN KANALI açılacaktır. Yayın kanalına istediğin takipçilerini sürükle – bırak şeklinde kendisi yayına taşıyabilecektir. (dilerse aynı yetkileri kendi belirleyeceği moderatörlere de verebilecektir.)
4.   YAYINCI ile anlaşıp sistemi işler vaziyete getirdiğimizde, A YAYINCISI TAKİPÇİSİ gibi bir rol açılacak, bu rol yayıncının belirleyeceği bir emojiye tıklama sureti ile sunucumuzdaki mevcut ve gelecek tüm üyelerin alımına uygun hale getirilecektir.
5.   A YAYINCISI canlı yayına geçtiği zaman, otomatik bir yayın duyurusu, yayın duyurusu kanalından duyurularak sunucudaki tüm oyun severlere duyurulacak, yayıncının yayın linki ve oynadığı oyun gösterilecektir.
6.   A Yayıncısı ve tüm takipçileri, sunucunun diğer tüm bölümlerini görebilir, gönüllerince kullanabilirler.. Topluluğumuzdaki diğer tüm oyun severlerle birlikte oyun oynayabilirler. YADA örneğin sunucumuzdaki grafiker arkadaşlardan yayın panellerinizi, layoutlarınızı vs hazırlamasını rica edebilirsiniz.
7.   Anlaştığımız tüm yayıncıların yayınlarını planlayıp, ortak yayın ve oyun gibi aktivitelerini paylaşabilecekleri YAYINCI ÖZEL kanalları görme ve diğer yayıncılarla sosyalleşme şansı olacak.
 
Topluluğumuzda YAYINCI olabilmek için gereken kural ve şartlar.
1.   Haliyle BROTALITY sunucusuna katılmak.
2.   Size özel roller oluşturulduktan ve sistem çalışmaya başladıktan sonra en geç 24 saat içerisinde kendi özel kanallarınızda (üstteki madde-4 teki yolu izleyecek şekilde) (dolayısı ile BROTALITY sunucusu içerisinde) minimum 8 adet takipçiniz olması gerekmektedir.
3.   Yayın yaptığınız yerdeki panelde, BROTALITY discord sunucusunun davet linki olmak zorundadır. Bu bölümdeki açıklamalar tamamen yayıncının inisiyatifindedir. Ancak tavsiyemiz, sunucuya sizin yayınınız üzerinden gelen insanlara (yukarıdaki örnekten yola çıkarsam) A YAYINCISI TAKİPÇİSİ rolünü alarak size özel bölümü görme durumunu anlatan bir açıklama yazmanız.
4.   Topluluğumuzda olduğu gibi, yayıncılarda da SÜREKLİ BEN mantalitesine sahip insanları istemiyoruz. Buradan aldıklarınız kadar verici de olmanızı rica ederiz. Örneğin yayınınızı kapatırken baktınız sunucumuzdaki bir başka yayıncı yayındaysa, ona baskın yapmamanız için hiçbir neden yok değil mi? Unutmayın, birbirimizi desteklemek için buradayız.
 
Organize olabilmek ve herkese yetişebilmek açısından, topluluğumuzdaki YAYINCI sayısını 6 (altı) olarak belirledik. Şu anda açık 4 (dört) kontenjanımız bulunmakta. İlgilenenler bana özelden ulaşabilirler.
Yeterince açık olmaya çalıştım umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Buraya kadar okuduğunuz ve kıymet verdiğiniz için teşekkür ederiz. Daha büyük bir oyuncu kitlesinde sizlerle birlikte olmak dileklerimle… 
T
3 yıl
XBOX Kullanıcı Adı Değiştirmek
Merhaba,

Bu xbox ta konsol olmadan kullanıcı adı değiştirmek mümkün değil mi? Çünkü üye olduğumda kullanıcı adımı da ben seçmedim aslında otomatik bir ad verdi (mail olarak gmail kullandığım için olabilir diye düşünüyorum aslında ama emin de değilim)

< Resime gitmek için tıklayın >

şu resimde görüldüğü gibi saçma sapan bir nick vermiş bana. Burada microsoft hesabıma tıkladığım zaman her şey normal. İsmim soy ismim görünüyor. XBOX profilime tıkladığımdaysa şöyle bir sayfa açılıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
görüldüğü gibi burada da o garip nick görünüyor. Altında blurlardığım kısımdaysa benim ismim soy ismim görünüyor. Özelleştire e tıklıyorum ardından nickin yanındaki kalem işaretine tıklıyorum ve şu sayfaya yönlendiriliyorum.

https://social.xbox.com/changegamertag

Ama bu sayafadaki görüntü de şu şekilde..

< Resime gitmek için tıklayın >

yani ben zaten kullanmak istediğim tag i almışım daha önceden ama bir türlü aktif olmuyor. Örneğin HALO oynadık geçenlerde arkadaşlarımla ama orada da nickin beetleglue gibi görünüyor oyun içinde.
Bir türlü bir yolunu bulup TAKO ya çeviremedim..

Nereden yapılıyor bu meret? Allah rızası için bilen birisi yardım edebilir mi lütfen?
T
3 yıl
Razer Blackshark v2 OBS te Mikrofonun Çalışmaması
Merhaba;

Razer Blackshark v2 headset sahibiyim. Ürünü anakart usb girişinden 7+1 ses kartını takarak kullanıyorum. (yani jaktan değil usb den çalıştırıyorum) Windows 10 da ses ayarlarından da (saatin yanındaki simgeden) razer i seçiyorum aşağıdaki resimde göründüğü gibi.


< Resime gitmek için tıklayın >

Discorddan konuşmada hiç bir sorun yaşamıyorum. Bu ayarlarla DC den chat yapabiliyorum. Ses kayıtında da bir sorun olmuyor. 

Fakat ben kendi çapımda küçük bir twitch yayıncısıyım. Yeniden yayınlara başladım. Kulaklığı ilk defa yayında bugün kullanmak istediğimde fark ettim ki yayına ses gitmiyor. OBS in ses ayarları da aşağıdaki gibi..



< Resime gitmek için tıklayın >


Sorunun donanımsal olduğunu zannetmiyorum çünkü dediğim gibi discordda bir sıkıntı yaşamıyorum. Sizce sorun neden olabilir?

Yardım ve öneriler için şimdiden teşekkür ederim.
T
3 yıl
Razer blackshark V2 7.1 USB - EQ Ayarları
Merhaba,
Satın aldığım kulaklık bugün elime ulaştı. Razer blackshark V2 kulaklık + USB enhancer 7.1 Surround Gaming kulaklık​

Aldığım ürün. İlk inceleme orta seviye diye düşündüm. Tabii ki oyunlarda falan çehrem değişti o ayrı ama 1200 liralık bir ürün için yeterli performansı alabiliyor muyum bilemedim.

Öncelikle Synapse 3 için ekolayzır ve 7.1 ayarlarını yapamadım her şey varsayılan şekilde duruyor. Ne önerirsiniz siz nasıl kullanıyorsunuz?
Bir de mikrofon kalitesini beğenmedim. Discord'da arkadaşlar sesin çok derinden ve kısık geldiğini söylüyorlar.

Sizlerin de deneyimlerinizi öğrenmek istiyorum. Bu Synapse 3 için hangi ayarları kullandığınızı benimle de paylaşabilir misiniz lütfen?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.