X

Yüzbaşı
22 Ekim 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
97 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
X
geçen yıl
İsmini hatırlamadığım diziyi arıyorum
Arkadaşlar bir dizi vardı, ya netflixde ya prime da izledim diye hatırlıyorum. Dizinin her hangi bir bölümünde, bir kadın metronun önüne atlıyor ve ölüyordu. Sonra ona benzer bir kadın onun yerine geçiyordu. Bu dizinin ismini hatırlayan var mı acaba?
X
2 yıl
Mesafeli Satış Sözleşmeleri Hakkında
Değerli Hukuk arkadaşlarım merhaba
6502 sayılı kanun ile ilgili , merak ettiğim bir konu bulunmaktadır. Tüketici Hakem Heyetine Yapmış olduğum bir başvuru aşağıda yazmış olduğum bir kanun maddesi gerekçesiyle reddedildi. Normalde kararlarım hep olumlu çıkardı.


-----------------------------------------------------
MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİ 
Sözleşmenin ifası ve teslimat

4) Sipariş konusu mal ya da hizmet ediminin yerine getirilmesinin imkansızlaştığı hallerde satıcı veya sağlayıcının bu durumu öğrendiği tarihten itibaren üç gün içinde tüketiciye yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirmesi ve varsa teslimat masrafları da dâhil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri bildirim tarihinden itibaren en geç on dört gün içinde iade etmesi zorunludur. Malın stokta bulunmaması durumu, mal ediminin yerine getirilmesinin imkânsızlaşması olarak kabuledilmez.
-----------------------------------------------------
Firma tarafından bilerek veya isteyerek yapılan bir fiyatlandırma hatası , sebebiyle siparişim iptal olmuştu. Tüketici Hakem Heyetine başvurduğumda , karar ilk defa aleyhime çıktı. Söz konusu firma siparişimi 3 gün içerisinde mail yoluyla iptal etmişti.

Sipariş konusu mal ya da hizmet ediminin yerine getirilmesinin imkansızlaştığı haller nelerdir?
Fiyatlandırma hatası mal edimini imkansızlaşması olarak kabul edilebilir mi?

(Eğer öyleyse bizde bir şirket açıp, siparişi 3 gün içerisinde mail yoluyla ipta edip , siparişden aldığımız parayı 14 gün sonra tüketiciye geri ödeyip , bir çok kazanç sağlayabiliriz, diye düşünüyorum )

Söz konusu firmanın satış sözleşmesini incelediğimde ise;
5.4 Satıcı , Sözleşme konusu ürünün sağlam eksiksiz ve varsa garanti belgeleri ile teslim edilmesinden sorumludur denmektedir.
Aynı zamanda da söz konusu firmanın satıştan tek taraflı olarak cayma hakkı bulunmamaktadır.

Ayriyetten 6502 sayılı kanun içerisinde
MADDE 10 –  (1) Malın satış fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat uygulanır.

Yorumlarınızı bekliyorum , değerli vaktinizi bana ayırdığınız için teşekkür ederim.
X
2 yıl
Proxy Satın Almak İçin Sağlayıcı Tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba projem için proxy satın almam gerekiyor. Fakat Türk sağlayıcılarda ne yazık ki kopma problemleri yaşanıyor. Yabancı ülke kaynaklı az pingi olan tavsiye olarak bir site önerebilir misiniz?
X
3 yıl
Telegram bot yapımı hakkında
ücretli bir şekilde , projem hakkında çalışan arıyorum.
X
4 yıl
Ses sistemit tavsiyesi
Merhabalar ev içerisinde xgimi h2 projeksiyon kullanıyorum. Bu projeksiyona optik ile z5500 kullanıyorum şuanlık. Ses sistemimi yükseltmek istiyorum , önerileriniz nelerdir?
X
5 yıl
Max 4000-5000 tl arası projeksiyon tavsiyesi
Evet arkadaşlar bende aranıza katılmayı düşünüyorum , hangi ürünü almalıyım salonda blackout perdelerim var. Duvarım oldukça geniş. Teşekkürler
X
6 yıl
shsh kullanılarak ios 8.4(Jailbreakli) to 10.2.1 jb yapmak mümkün mü?
Cihazım : iphone 6 16 gb 8.4 JB'li

Sorum şu,

Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde 10.2.1 için SAİGON jailbreak aracını yayınladı,benimde elimde ios 10.2.1 imzası mevcut.Upgrade nasıl yapabilirim?
X
8 yıl
monitör tavsiyesi 500-700
X
8 yıl
Açıköğretim not geçme puanı düşürülsün!Sizde imzalayın!
Bir arkadaşımız böyle bir kampanya başlatmış,birlikten güç doğar arkadaşlar.Sizde imzalayın.DH ailesi olarak bu işe bir el atalım.

https://www.change.org/p/anadolu-%C3%BCniversitesi-a%C3%B6f-ge%C3%A7me-notu-25-e-d%C3%BC%C5%9F%C3%BCr%C3%BCls%C3%BCn?source_location=petitions_share_skip
X
8 yıl
Aöf Lisans öğrencisi,Önlisans diploması alabilir mi?
Arkadaşlar 4 senelik lisans öğrencisiyim,bir dersim ne yazık ki 33.50 ile kaldı ve ünivertsiteden önlisans yazısı alamıyorum.Bu durumda tek ders sınavına girip önlisans diplomamı alıp çekilsem,seneye tekrar 4 senelik için aöf e başvuru yapabiliyormuyum?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.