G

Binbaşı
04 Nisan 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
129 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
G
3 yıl
70mai Pro Türkçe Seslendirme ve Türkçe Menü Xiaomi Araç Kamerası
Düzenleme: Türkçe menü eklendi. Nutsey .lang dosyasıyla Türkçe menüde çok yardımcı oldu, ona teşekkürü borç bilirim. Nutsey tarafından düzenlenen 70mai_pro_107na-V6-WDR yazılımı dil dosyasını aşağıya ekliyorum. Nutsey e bağış ve destek için kendi sitesinden ulaşabilirsiniz


Bir süredir kullandığım araç kamerası için menü ve seslendirme Türkçeye çevrilir mi arayışına girdim. Çeşitli sitelerde güncelleme versiyon ve çökmüş bir cihaza ne yapılması gereken bilgiler mevcuttu. 4pda Rus sitesinde bu cihazla ilgili bir çok bilgi ve dosyaya ulaştım.

Seslendirmeyi kişisel kullanım olduğu için Siri de yaptım. Aslında bunları profesyonel şekilde ithalatçının yaptırması lazım da neyse..


Videoyu izlemek için tıklayınız


Bendeki cihazın modeli "Midrive D02" araç kameranızın arkasındaki etikette bu bilgiye ulaşabilirsiniz. Paylaşacağım dosya ve bilgiler bu cihaz içindir. Xiaomi 70mai Pro Midrive D02 haricindeki cihazlarda denemeyin bir sorumluluk kabul etmiyorum.


Öncelikle araç kameranız orjinal OTA yazılımındaysa bu işlemler yapılmaz. İlk işimiz SSH özelliği aktif edilmiş bir yazılım atmak. Bu tür özellikleri açıp paylaşan ve bir çok kullanıcı olan yazılımlar mevcur. 4pda Rus sitesinden edindiğim ve benim bir süredir kullandığım yazılımı da burda paylaşacağım. Orjinal yazılımın aynısı sadece sistem dosyalarına erişim izni ve bir kaç özellik eklenmiş halidir.


Nutsey in düzenlediği ve stabil çalışan ve benimde kullandığım 1.0.7na V6 (70mai_pro_107na-V6-WDR) linki https://disk.yandex.com.tr/d/j9OK0OVbr4lJMA


1.1.0na orjinal yazilim SSH aktif : https://disk.yandex.com.tr/d/fc-jpZDi5MV-dA


Güncelleme dosyalarını cihaza yükleme; (yazılı talimatlar kamerarehberi.com'dan alıntıdır)

* Zipin içinden update dosyasını çıkartın.

* Kameraya takılı olan hafıza kartını bilgisayara takın.

* Update klasörünü hafıza kartının içine atın.

* Hafıza kartını kameraya takın.

* Kameraya enerji verin. Enerji verince kamera otomatik açılacaktır. Kamerayı en alttaki büyük tuşa basarak kapatın. (Kameranın pil şarjının en az 30dk lık dolu olmasını ve park modunun kapalı olmasını öneriyorum)

< Resime gitmek için tıklayın >


* En sağdaki tuşa basılı tutarken açma tuşuna da güncelleme işlemi başlayana kadar (yaklaşık 10-15 sn) basılı tutun. (İlk basmanız gereken tuş en sağdaki tuş, daha sonra ikisi birlikte)

* Güncelleme işlemi 45 saniye kadar sürecektir. Güncelleme bitince cihaz açılacaktır.


Bu yaptığımız işlemlerle cihazımızı SSH aktif özelliğine kavuşturduk. Seslendirme dosyaların da yüklediğimiz versiyona uygun olanı indirin.

1.0.7na Türkçe dil dosyas : https://disk.yandex.com.tr/d/NousDhNMIBer9g

1.1.0na Türkçe dil dosyası : https://disk.yandex.com.tr/d/3x_koln6Fwfmew


Zipin içerisinde ki "app" "voiceplay" ve "autorun_copy_tr.sh" dosyalarını bilgisayara taktığımız hafıza kartına yükleyin

Kamera kapalıyken hafıza kartını takıp açıyoruz. 10-15 sn sonra dosyayı kendi sistem klasörüne yükleyecek ve hafıza kartından silecektir. Kamerayı kapatıp tekrar açın ve Tükçe menü ve seslendirme karşınızda.


Güncelleme sırasında herhangi bir çökme kamera açılmama veya bir aksilik başınıza gelmesi durumunda panik yapmayın. Bu durum telefondan güncellerken de SD ile güncellerken de başınıza gelebilir. Aşağıda ki unbirick yazılımı ile cihazı yeniden çalışır hale getirebilirsiniz ve yeniden yukarıda verdiğim linklerdeki yazılım ve dil dosyasını yükleyebilirsiniz.

70mai PRO unbrick : https://disk.yandex.com.tr/d/ht3ex_xVIct0ug

Yükleme talimatları içerisinde resimli olarak anlatılmaktadır. Zaten video da anlattığım gibi aynı mantıkta yükleniyor.

Önemli bir hatırlatma; Cihazınızın içerisindeki yazılım ne olursa olsun Türkçe dil dosyalarınızı yüklemeniz için SSH özelliği açık olan bir yazılım olmalıdır. 1.0.7 yada 1.1.0 bende zaten yüklü sadece dil yükleyim derseniz yüklenmez başarısız olursunuz. Videodaki yönergeleri takip edip önce 1.0.7na yükler sonrasında onun dil dosyalarını yüklerseniz sorunsuz işlem tamamlanmış olur.

Biraz uzunca bir açıklama oldu ama yine de yorumlarda yardımcı olmaya çalışırım.



Seslendirme komutlarını aşağıda paylaşıyorum. Kendiniz de seslendirebilir ya da istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.

AAC dosyası parametreleri: Frekans 48000, 32 Bit IEEEFloat, Mono.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Um6s6yhe7knipKaZW35l7OFCVkAttOQ6JF2nMmTF7OE/edit?usp=sharing
G
7 yıl
Nakil mağduriyeti. TürkNet bize 3\u0027ün 1 hattını verdi
Affınıza sığınarak TürkNet bize 3'ün 1'ini verdi başlığı attım çünkü 3 kurumsal hattımızın sadece 1'i nakil oldu. Kalan 2 hattımızı nakil ettirmek için yüzlerce kere telefon görüşmesi yaptık. Aşağıda ayrıntılarıyla anlatacağım.

Öncelikle Donanımhaber'de TürkNet genelmüdürünü seyredince güven verdi ve telekomdan kurumsal hatlarımızı taşıdık ve bir kaç aydır sorunsuz kullandık.

24 haziran tarihinde 3 kurumsal hattımız için yan binaya taşındığımızı bildirip nakil talep ettik. Bu gün 39.gün ve hala nakil gerçekleştirilemedi.

O tarihten bu güne yüzlerce kere telefon görüşmemiz ve her defasında kayıt oluşturmaları, çözüm merkezinden geri dönüş yapacaklar yalanı ile uğraşıyoruz.

Başvurumuzdan yaklaşık 10 gün sonra yalnızca internet hattımız taşındı, ana telefon hatları taşınmadı. Anlayamadığım 3 hattın biri taşınabiliyorsa neden hala diğer ikisi taşınamadı.

Daha sonra aramalarımızda her müşteri temsilcisine konuyu anlatana kadar ve onların yanlış anlamaları yüzünden defalarca taşınmış internet hattımızı geri eski adrese nakil edip sonra özür dilediler. Tekrar iki kere internet hattımız yeni adrese nakil oldu ve hala kalan ana telefon hattımız yok.

Kayıt bırakmalar sonucu bir gün çözüm merkezinden aradılar ve bizde sonunda derdimizi anlayacak biriyle görüşeceğiz sevinciyle cevapladık, adamlar adres teyidi için aramışlar ki biz bütün kayıtlarda ayrıntılı adresi durumumuzu iletiyoruz.

Her şeyi iptal edip eski servis sağlayıcımıza dönmek istediğimizde de 560tl gibi bir ceza ortaya konuluyor. Genel müdürlüğü aradık muhattap yok bağlamıyorlar.

Son çare tüketici mahkemesi fakat o da sürecimizi uzatacaktır. Bu tür durumu TürkNet ile yaşayan yada tanıdığı vs. olan bize fikir verebilecek varsa memnun olurum.
G
7 yıl
Turknet\u0027in Statik IP oyunu - Dinamik IP olanlar Dışarıdan erişemiyor!!!
Yaklaşık iki ay önce Turknet'e geçiş yaptık. Statik ip için aylık 9.90tl istedikleri için yaptırmıyor ddns kullanıyorduk yıllardır. Fakat Turknet dinamik ip kullanıcılarına sanal ip uygulaması (CGN - carrier-grade nat) yapmış ve bundan kimsenin haberi yok. Modemde ki görünen ip 100 lü havuzda, ipadresimne gibi sitelerin gördüğü ip farklı havuzda. Her ikisiyle de dışarıdan erişim mümkün değil. Ne bir port açma, ne de güvenlik kameralarına erişim yapamıyoruz.

Müşteri hizmetlerinde ki takım kaptanı olan bir bey mümkün olmadığını tek çözümün statik ip almak olduğunu belirtti. Gerekli şikayetlerimi yaptıktan sonra genel müdürlükten bir bayan döndü aynılarını o da dedi ve zerre kadar yardım etmediler. Müşteri memnuniyeti vs yok maalesef. Peki o zaman geri dsmart nete donelim dedik iptal talep ettik ve 2 aylık sözleşme fesih bedeli 530 tl tuttu faturayla birlikte. Aylık faturamız 100tl.

Statik ip ev kullanıcıları yada küçük işletmeler için bence lüks. 10tl x 24 ay neden 240tl fazladan ödensin ki o kadar zenginmiyiz? alternatif olaran ddns bir sürü hizmet var ücretsiz bu ip için.

Sonuç: Türk.net kendini zeki sanıyor statik ip satmak için böyle saçmalamışlar. Nette fikir edinmek için araştırdığımda maliyet düşmek için de bunu yaptıklarını, aynı ip ile birçok kullanıcıyı nete çıkardıklarını okudum...
G
9 yıl
Vipose iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçer (iPhone ve Android tabanlı)
Vipose iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçer (iPhone ve Android tabanlı)

Bildiğiniz üzere çocuklu ailelerde ateşli hastalıklarda kullandığımız ateş ölçerler her zaman sorun olmuştur. Kimi zaman bir kaç derecenin birbirini tutmaması ve her ölçümde farklılıklar göstermesi kafamızda soru işaretleri bırakmaktadır. Bir başka sıkıntı da çocukların hastayken huysuz ve derecelerini ölçtürmediklerini biliyoruz. Bu sorunlarla çok uğraşan bir baba olarak yurtdışında bulduğum bir akıllı dereceyi nacizane elimden geldikçe sizlere tanıtmak istedim.

Konu başlığında gördüğünüz üzere ürün Vipose şirketinin ürettiği "iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçer" isminden de anlaşıldığı gibi çok basit bir mantıkla çocuğunuzun vücut ısısını anlık ölçüp bluetooth 4.0 teknolojisi ile anlık mobil cihazınıza aktarıp 24 saat boyunca mobil uygulamanız bulut tabana verileri arşivler.

< Resime gitmek için tıklayın >

Saat görünümündeki olan iFever yumuşak dokulu bir kumaşa sahip kordonu ile çocuğunuzun koltukaltı hizasına takılıp resimde gördüğünüz sıcaklık sensörü tenine değiyor ve ısı ölçümü sağlıklı bir şekilde başlıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Burada direk çocuğumun sağlığını etkilermi kumaşı yada kol pazusunu sarması diye aklıma gelmişti. Önce şunu söylemeliyim kolunu çok sıkmanızı gerektirecek bir şey yok metal kısmın resimde ki gibi koltuk altı hizasına gelmesi yeterli oluyor. Kumaş kordonun kalitesini de üretici yüksek teknoloji ile üretilmiş nefes alan yumuşak bir dokusu ve Japon medikal uzmanlar onaylı olduğu belirtmekte.

< Resime gitmek için tıklayın >

Ateş ölçer üzerinde ufak bir Lcd ekran ve bir kapatıp açma düğmesi bulunmakta. Üst resimde gördüğünüz gibi cihazı açıp mobil cihazımıza iFever uygulamasını indirip uygulamanın bizi yönlendirmesi üzerine bluetooth eşleştirmesi yaptıktan sonra cihaz kullanıma hazır hale geliyor. Benim direk aklıma üzerinde ki düğmeden ya çocuk kaparsa diye bir soru gelmişti :) üretici bunu düşünmüş cihazla herhangi bir bluetooth bağlantısı varsa açma kapatma tuşu cihazın bağlantısını kesmiyor sadece Lcd ekranı kapatıyor. Zaten kurulumdan sonra baglantı aktifken Lcd belirli bir süre sonra kapanıp uyku moduna geçiyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bluetooth 4.0 teknolojisi ile enerji tüketimi çok az. iPhone 5c cihazımla yaptığım testlerde genel olarak çekimi çok iyi. 90m2 lik evimizde her yerden çekiyor. Sürekli anlık vücut ısısını mobil cihazıma aktarıyor ve arka planda veri iletişimi devam ediyor. Üreticiye göre pil tüketimi 24 saat kullanımla 45 gün sürüyor. Tabi ateşli hastalıklarda birkaç gün kullanılacağı için bu süre çok daha uzun sürebilir. CR2032 kodlu pil kullanılmakta. Pil azaldığında ekranın sağ üst köşesinde pil uyarısı çıkıyor. Ateş ölçer cihazları kullananların kesinlikle yedek pillerini evlerinde bulundurmalarını öneririm. Defalarca başıma geldi gecenin bir yarısı çocuğun ateşli olduğunda başka marka ateş ölçerler kullanıyorken pilin bittiği ve yedek pili taktığımı çok bilirim.

< Resime gitmek için tıklayın >

iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçerin beni en çeken özelliği de ayarladığımız dereceye ulaştığında alarmla bildirim uyarı vermesidir. Çocuklu aileler bilir ateşli hastalıklarda en çok geceleri vücut ısısının yükseldiği zamanlardır. Çocuklarımız ateşliyken hiçbir anne baba rahat olamaz hepimiz en az çocuklarımız kadar huzursuz oluruz. Çocuk ateşle uğraşır yarı uykulu yarı ayık bir şekildeyken bazen anlık sıcaklık artış takibini yapmak tabiki bizlere düşüyor. Bu cihaz bize bu konuda biraz yardım ediyor. Ateş düşürücüleri belli vücud ısılarına ulaşmadan eşimde bende kullanmayız. Mesela 38 dereceye gelmeden bu cihazla 37.8e alarm kurup o dereceye ulaşana kadar defalarca ölçüm yapmıyoruz. Koltukaltı derecelerini kullanırken belirli aralıklarla ölçüm yapıyorduk. Genelde o gecelerde uyku bizler için pek olmuyor ara ara tavşan uykularına dalıyorduk. Bu cihazla alarımı ve sesi kurup biraz daha içimiz huzurlu.
iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçerin ölçüm aralığı 32.0 derece ile 43.0 derece arasıdır. Açıkken Lcd ekranda 32.0 derecenin altındaysa “LO” uyarısı 43.0 derecenin üzerindeyse “HI” uyarısı bulunmaktadır. Isı ölçüm hassasiyeti 0.1 derecedir. üretici “Dijital Elektronik Ürün Kalite Denetim ve Gözetim Merkez”inde yüksek ölçüm cihazları ile cihazın sensor kalibrelerinin yapıldığı bilgisini veriyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Ben yinede içim rahat etsin diye evde bulunan Chicco marka koltuk altı ateş ölçerle test ettim. Benim elimde yüksek teknoloji cihazlar olmasada testim olumlu sonuçlandı. Her ikisinin sensor kısmını elimde sıkarak gözlemledim. İkiside birbirine çok yakın yükseldi ve sabitlenince aynı çıktı. Hemen arkasından Arzum kulaktan ölçer ile elimi ölçtüm oda 34.8 gibi bir değer verdi. Aynı testi 4 yaşındaki kızımın kolunda yaptım ve aynı sonucu aldım.

< Resime gitmek için tıklayın >

Çocuklar hastayken haklı olarak huysuz olabiliyor ve ara ara sürekli ölçüm yapmak bizler için sıkıntı oluyor.

Biraz mobil uygulamasından bahsetmek istiyorum. IOS ve Android işletim sistemli mobil cihazlarınızın uygulama marketlerinden iFever adıyla aratarak bulabileceğiniz uygulama ingilizce olarak karşımıza çıkıyor. Program ilk açılışta üyelik gerektiriyor sebebi verileri bulut tabanda kayıt altına alıp arşiv tutmak için ve her çocuk için ayrı seçim yapabilmemiz için. Basit bir şekilde kayıt olduktan sonra menüden “Baby” kısmından çocuk ismi ve bilgileri giriyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın >

Ekranda görülern “Connect to iFever” kısmına dokunduğumuzda Bluetooth taraması başlıyor ve listeden iFever seçtiğimizde ana ekrana sıcaklık derecesi düşüyor. Cihazın ekranı ile telefondaki değerler aynı anda değişiyor herhangi bir gecikme göremedim.

< Resime gitmek için tıklayın >

Menüden “Alarm” bölümünde uyarı almak istediğiniz sıcaklığı ayarlayabiliyor ve 18 adet uyarı tonlarını seçebiliyor titreşimi aktif hale getirebiliyoruz.
Settings bölümünden sıcaklık birimini Fahrenheit olarak değişebiliyor, bulut tabanıyla eşleşmeyi açıp kapatabiliyor hesap şifresini unuttuysak sıfırlayabiliyor ve son olarak cihazın pil durumunu yüzde olarak takip edebiliyoruz. Üreticinin güncellemelerini de atlamadan belirteyim alt kısımda Version update kısmında hem mobil uygulama versiyonu hemde cihazın versiyonu görünüyor. Gelecekte ne gibi güncelleme yapılır bilinmez ama bu kısımdan cihaz güncellemeleri de Bluetooth üzerinden yapılabilmektedir.
Vücut ısılarını bulut tabana kaydetmesi “Medical Record” yukarıdaki resimde çizelgede gördüğümüz gibi kayıt altında tutuyor. Takvimde de kırmızı işaretli olan günlerde iFever kullandığımızı belirliyor ve o güne girdiğimizde çizelge önümüze çıkıyor. (Şuan resimdeki veriler size yanıltmasın resimler elimin sıcaklığını gösterdi) Bu tür kayıtları doktorunuza gittiğinizde tüm ısı verilerini paylaşabiliriz ve değerlendirme yapılabilinir. Çizelgenin olduğu ekranda paylaş butonuyla yakınlarınıza whats app veya mesajlar aracılığıyla paylaşabiliyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın >

iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçer karşımıza üç renkte çıkıyor. Turkuaz sarı ve fuşya rengi olarak çerçeve farkları var. Bu renk seçenekleri benim için hiçbir anlam ifade etmiyor. Özelliklerine daha önem veriyorum. Sonuçta her an kullanılan bir ürün değil tabi zevk meselesi. Bant açık halde 20cm civarı bir ölçüde. Bana gore 10 yaşa kadar rahatlıkla kullanılabilir. Yetişkin çocuklarda da koltukaltı pazu seviyesi ölçülüp kullanılıp kullanılamayacağı hakkında fikir edinilir.

Tüm testleri iphone 5c cihazımla yaptım. Üreticinin destekleyen mobil cihaz listesi;

iPhone 4S,iPhone 5,iPhone 5C,iPhone 5S,iPhone 6/6+;
Samsung:Galaxy S4、S5、note 3、note 4
MI:M3、M4
HUAWEI:Honour6、Ascend P7、
Google Nexus:Nexus 5、Nexus 7
SONY L39h Smartisan T1 OnePlus;MEIZUMX4,

Apple cihazlarda ios7 ve üzeri, Android cihazlarda 4.3 ve üzerini desteklemektedir. Uygulamanın indirilebildiği ve Bluetooth 4.0 destekleyen cihazlarda çalışacağını düşünüyorum. Yukarıdaki listede adı geçmeyen mobil cihazlarınızın iFever ile sorunsuz çalışıp çalışamayacağı üreticiye mail atılıp sorulabilir.

iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçer video incelemesini Youtube da buldum buradan izleyebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=7rEEleZaF2s

Umarım faydalı bir inceleme olur. Tüm ateş ölçerler çocuklu aileler için olmazsa olmazlardandır. Bu veya başka markalı ateş ölçerleri inşallah kullanmak zorunda kalmayız sağlıklı günler diliyorum
G
9 yıl
Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey
Bu konuda Cosa oda termostatı modellerini, satın alma rehberi, Cosa cihaz kurulumları, kullanıcı yorumlarını, kullanıcıların çeşitli yaşadığı sorunlar ve çözümleri hakkındaki bilgilere ulaşabilirsiniz.


Çok sayıda özel mesajla bana bilgi soruluyor. Bu güne kadar elimden geldikçe yardım etmeye çalıştım. Fakat artık COSA kullanmıyorum. Soru ve sorunlarınızı önce müşteri hizmetlerine, sonra bu konu altında kullanıcılara sorabilir araştırabilirsiniz.



COSA ODA TERMOSTATI MODELLERİ

Cosa v1, Aralık 2014 yılında çıktı. Sadece sıcaklık ölçüyor, alt resimde gördüğünüz gibi üstünde bir çember şeklinde ışık yansıtıcı var. Ekranı yok fakat bu renk çemberinde ki ışığın rengine göre hangi modta olduğunu anlıyorsunuz ve üst düğmesine basarak mod değişimi yapabiliyorsunuz. Modlar mobil uygulamalardan değişilebiliyor.

Cosa v1 görseli;
< Resime gitmek için tıklayın >



Cosa v2, 2015 yılında çıktı. Sıcaklığın yanında bize nem ölçmesi için özellik eklendi, alt resimde gördüğünüz gibi üst ışık çemberi değişerek minik bir led yerini aldı. Ekranı yine yok fakat önceki model gibi ışığın rengine göre hangi modta olduğunu anlıyorsunuz ve üst düğmesine basarak mod değişimi yapabiliyorsunuz. Modlar mobil uygulamalardan değişilebiliyor.

Cosa v2 görseli;
< Resime gitmek için tıklayın >



Cosa v3, 2016 yılı sonlarında çıktı. v2 modelinin aynısı fakat içerisine klima kumanda özelliği eklendi. Artık klimalara kumanda edebiliyor, kumandası olmayan modelleri de firmaya gönderip kopyalama yaptıktan sonra size geri yolluyorlardı. Dış plastiği alt resimdeki gibi ilk çıktığında parlaktı, sonradan biraz daha mat üretildi bunun amacı kumanda sinyallerini içeriden dışa yani klimanıza daha rahat gönderebilmekti.

Cosa v3 görseli;
< Resime gitmek için tıklayın >



Cosa v4, 2018 yılında ekranlı olarak çıktı. Önceki modellerden en büyük farkı hem odada ki istasyonu, hemde kombiye bağlanan ünitesi ayrı ayrı internete bağlanabiliyor. Hal böyle olunca iki üniteyi ayrı olarak düşünülmüş. İster tek olarak ekranlı üniteyi satın alıp kablo ile kombinizden odanıza yani yaşam alanınıza bağlayabilirsiniz, isterseniz de kabloyu aradan çıkartıp kombi ünitesi de satın alarak ürünü kablosuz olarak kullanabilirsiniz. Ekranına gelince, yıllardır Cosa kullanıcılarının olmasını istediği ekran özelliği bu modelde ilk çıktığı zaman ekran bir kaç saniye sonra sönüyordu. Sonradan yapılan güncellemeler ile ekranın sabit yanması sağlandı. Bu özellik cihaz menüsünden istenildiğinde açıp kapatılabiliyor.

Cosa v4 görseli;
< Resime gitmek için tıklayın >


SATIN ALMA REHBERİ

Cosa v4 ekranlı modeli satın almayı düşünüyorsanız önce kısa bir fiyat araştırmasından önce kablolu mu kullanacaksınız yoksa kablosuz mu onun kararını vermelisiniz.

"Cosa Akıllı Termostat Kombi Kontrolü" tek olarak satın alındığında kombiden kablo ile odanıza bu ekranlı üniteyi bağlayabiliyorsunuz.

"Cosa Kablosuz Kombi Kontrol Ünitesi" ilave olarak satın alırsanız bağlantınızı kablosuz yapabilir, internet bağlantısınıda iki üniteden birini seçerek yapabilirsiniz. Pilli kullanımlarda internet bağlantısı bu kombi ünitesinden yapılmaktadır.

Gelelim fiyatlara; Üretici sitesinde bir dönem her iki ünite ayrı olarak satılıyordu ve sonradan birleştirdiler.

Cosa Akıllı Termostat Kombi Kontrolü (Ekranlı ünite)
Cosa Kablosuz Kombi Kontrol Ünitesi (Kombi bağlantısı)

Zaman zaman kısa süreli kampanyalar yaparak üretici veya diğer alışveriş sitelerinden uygun fiyata bulmanızda mümkün. Tabi v4 yeni Cosa her iki türlü de sadece kombinize müdahale etmektedir. İlave olarak klima paketi için müşteri hizmetleriyle görüşüp bir miktar ücrete klima paketi de satın alıp ekletebilirsiniz.

Fiyatlar sürekli değişkenlik gösterebildiğinden üretici sitesi olan www.smartcosa.com adresinden incelemenizi öneririm.

Fiyatlar genelde üretici sitesinde biraz daha pahalı gibi gözükse de +1 yıl garanti ve 30 gün para iadesi kampanyası yapıyorlar.

Daha uygun fiyatlarla da diğer alışveriş siteleri ve bayilerden de bulmanız mümkün. Bunun için aşağıda hızlı linkleri ekliyorum.

Cosa v1 ve v2 modellerinin sıfırını şuan bulmanız pek güç, bu nedenle hemen hemen sıfır olarak satılan eski kasalı ürünlerin geneli v3 oluyor. Açıklamaları iyi okuyup v3 olduğuna emin olun yada satıcıya sorun derim.

V4 ekranlı modele o kadar bütçe ayıramam derseniz fiyat ve performans olarak en iyi modeli Cosa v3 öneririm.

Aklıma gelen satış sitelerini sıralıyorum tıklayarak hızlı sonuçlara ulaşabilir, satış miktarı veya yorum gibi sıralamalarla en çok satan mağazaları görebilir size uygun geleni satın alabilirsiniz.

Hepsiburada.com
N11.com
Gittigidiyor.com

Cosa V3 içinde uygun fiyatlar için araştırın. Dediğim gibi güncel fiyatlar için yukarıdaki linkleri ara ara kontrol edebilirsiniz.

Peki Cosa ikinci el alınır mı?

Bu soru sıklıkla bu konuda gündeme geliyor. Evet alınır bir mahsuru yok. İkinci el alırken dikkat etmeniz gereken cihazın versiyonunu ve garantisini sormaktır. Ürün garantili ve v3 ise hiç sorunsuz alın derim. Çünkü cihaz kullanıma bağlı deforme olan birşey değil. İlk alan kişi bir kere kurulumunu yapar ve odada kenara koyar, gerisini mobil cihazdan yapar ayarlarını. Sürekli kullanılıp ta eskiyen bir ürün değil. Garantisi yoksa da çok sıkıntı yaşamazsınız. Bir kere kurup kullanmaya başlamanız yeterli. Çıkabilecek aksaklıklar donanımsal değil genelde bağlantı modem vs. gibi sorunlar olur. Bu nedenle çokta servis garantiyle işiniz olmaz. Aşağıda da ikinci el bulabileceğiniz linkleri ekliyorum.

Sahibinden.com
Letgo.com
G
9 yıl
Kablolu bir oda termostatını Kablosuza çevirmek
Konuyla ilgilenecek birileri olur düşüncesiyle buraya yeni bir konu açmak istedim. Evinizde kullandığınız herhangi bir kablolu oda termostatını Radyo frekansı kullanarak alıcı verici yardımıyla kablosuza çevirebilirsiniz.

Evvelce kablolu bir oda termostatını kablosuza nasıl çevirebiliriz ve radyo frekansı alıcı verici ile deneyebilirmiyiz gibi soruların cevabını almak için ebay'dan bulduğum hazır rf alıcı verici devrelerini üç hafta önce sipariş etmiştim elime gelince deneme fırsatı buldum. Daha önce belki denenmiştir baştan söyliyeyim herhangi bir elektronik bilgim yok tamamıyla hazır satın aldığım devrelerle denedim. Ebay dan 14 dolar gibi bir fiyat ile 3 haftada elime ulaştı. Daha ucuz kutusuz devrelerde düşünülebilinir.

Kablolu bir oda termostatını kablosuza çevirmek mümkün mü? Kablosuza çevirdikten sonra performans sağlarmı? Bu soruların cevabını ilgilenen arkadaşlarla alabiliriz.

Yaklaşık bir aydır in-therm MRL-300 kablolu oda termostatını kullanıyordum. Kablosuz kullanmak istediğimde MRL-300 kablosuz modeli kabloluya göre 2.5 katı pahalı olduğunu görünce gereksiz olduğunu düşündüm ve böyle bir deneme yapmak için ebay ile alıcı verici devresi sipariş ettim.

< Resime gitmek için tıklayın >

Genelde bu hazır devreleri lamba garaj kapısı ve buna benzer amaçta kullanmak için yaptıklarını düşünüyorum. İki modta çalışıyor verici kumanda düğmesine bi kere basıp bırakıldığında alıcı devredeki röle devreye giriyor böylelikle röleye ne bağlanırsa o çalışıyor. Kumandaya tekrar basıp bırakınca röle devreden çıkıyor. Diğer moduysa kumandaya basılı tuttugun kadar röle aktif oluyor bırakıldığında röle devreden çıkıyor. Benim bu modunu kullanmak aklıma geldi.

< Resime gitmek için tıklayın >

Resimlerdeki gibi alıcı devreye 12v bir adaptör takıp kombi yanına koydum kombiden gelen köprü kablosunu röleye bağladım. Verici kumandayıda kablolu termostatın içerisine koydum. Vericinin düğmesine ve pil yerine kablo lehimledik verici düğmesini termostattaki com ve no kısmına bağladım. Pil kablosuna da iki tane kalem pil bağladım. Termostat devreye girince verici kumandanın düğmesine basılı tutuyor ve alıcı röle çalışıp kombiyi açıyor. Oda sıcaklığı yukseldiğinde termostat durduğunda verici kumanda düğmesi devreden çıkıp sinyal kesiliyor, alıcı kombiyi durduruyor.

Kumandanın kendi içinde normalde minik 2016 3v pil vardı onunla sürekli kumandayı çalıştırdım 32 saatte pil bitti. Küçük bir hesapla kombi günde toplam 4 saat çalışsa 7-8 gün dayanır diye düşündüm. Bu yüzden kalem pil kullandım onun da birkaç hafta dayanacağını tahmin ediyorum. Belki de bir ay tabi hava soğukluğu ve kombinin çalışma sıklığına göre değişebilir.

Sistem basit hazır devreyle böyle oluyor. Eksileri çok en başta pili belli aralıklarla kontrol etmeli bitince kombi çalışmayıp evi soğuk bırakacaktır.
Kombi çalıştığı sürece verici sinyal yolluyor ta ki durana kadar bu da frekans kirliliğine sebep olacaktır. Bunun yararı zararı tartışılır tabi.

Alıcı hazır kullannılabilir fakat verici için yeni devre yaptırılabilinir yani iki sinyalle termostat röleyi çalıştırdıkça belli dakikalarda bir alıcıya sinyal gönderilebilinir veya bu tarz geliştirilebilinir.

Bu haliyle bile hazır devrelerle bu şekilde kontrollü olarak kullanılabilineceğini düşünüyorum.

Hazır devreler gelmişken konu havada kalmasın diye paylaştım. Geliştirecek yada bu şekilde kullanmak isteyenlere bi ışık yakabilmişimdir umarım.

Küçük bi not: hızlıca çalıştırmak için kablolar ve pili içine koymadım. Dikkatlice içerisine yerleştilebilinir. Yada plastik minik kutu alınıp arkasına sabitlenebilinir. Estetik bir görünüm önemli tabi
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.