M

Binbaşı
14 Kasım 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
71 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
3 yıl
Yeni bina, ısınma sorunu ve oda termostati
Arkadaşlar selamlar.

Yeni tasindigim bina yeni, 2. Kattayim, güney doğu cephe. Altın ve üstüm bos, haliyle isinamiyorum. Kombi 40-45 civarında yanıyor ve battaniyeyle oturuyoruz. Bu ay 370 lira fatura geldi.

Sizlere sormak istediğim ise; oda termostati taksam bir yarari olur mu acaba? Kombinin sürekli çalışmasının önüne geçeceğim ama bu sefer de istediğim ısıya getirene kadar kombi daha fazla çalışacak diye cekiniyorum. Siz ne düşünürsünüz acaba bu konuda. Ev ısınıp, yine fatura bu civarda gelecekse sorun yok, ama 24 dereceye getirmek için 700-800 fatura getirtirse evin yolunu bulamayız 🙂

Diğer bir sorum da; kombim dd nitromix. Kablolu termostat düşünüyorum. On off olanı mi almak mantıklı, programlanabilir olanı mi? Birisi 100 TL, diğeri 250 civarında.

Şimdiden teşekkür ederim
M
4 yıl
Kurulum randevusu
Arkadaşlar merhaba. 28.09.2020 (bugün) için kurulum randevusu verilmisti. Saat 17 yi geçti ne arayan var ne gelen.

Telekom randevu saatlerine uyuyor mu? Bugün gelmezlerse yeniden mi 10-15 gün sonraya randevu verecekler
M
4 yıl
Küçük kaza ve hasar kaydı durumu
Arkadaşlar selamlar.

Otoparktan çıkarken arkamdaki aracı farketmedim ve yavaş bir şekilde vurdum. Karşı tarafin sol camurlugu hafif göçtü. Benim de tamponda biraz ezik ve boya atması oldu.

Karşı tarafa hasarı karsilayayim dedim ama biraz abarttı ve 800 den aşağı kabil etmem dedi. ( Aracı 1995 Vectra ). Israr ettim, kabil etmeyince tutanak tutalım o halde dedim. Mobil kaza tutanağı uygulamasından tutanağı tuttuk, gönderdim. Tam o sırada babası geldi ve bu hasar için gerek yoktu tutanağa zaten bir şey yok, komsuyuz diyerek olayı tatlıya bağladi ve tutanağı işleme sokmayacagini söyledi. Sanayiye gidelim, yaptıralım ne zaman istersen dedim ve ayrıldık.

Asıl sorunun ise şu; tutanak sbm ye düştü ve bana mesaj geldi işleme alinmistir diye. Sonrasında da kusurlu benim olduğuma dair mesaj geldi. Aracımda hasar kaydı yoktu benim. Karşı taraf tutanağı işleme almayacağı için bu kaza bana " bedelsiz" olarak mi yansıyacak.

Eğer öyle olacak ise ben kaskodan tutanağı işleme koydurup yaptirabolir miyim. Sadece ufak bir tampon rutusu olacak ve belki 300-500 hasar kaydı yansır diye düşünüyorum.

Bir diğer sorum da mobil kaza uygulaması tutanaklarim kısmına girdiğimde gönderilebilir tutanak yazıyor. Bu şekilde. Bu durumda tutanağı gondermemis mi oluyorum. Fakat sistemden bana mesaj geldi, o kısmı anlamadim.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
M
5 yıl
Alanya Ankara donusu
Pazar günü öğleden sonra alanyadan Ankara'ya donecegim. Bayram tatilini uzatanlar olacağı için Akseki-seydisehir- konya üzeri yoğunluk olur mu sizce? Yol da çok iyi değil, çalışmalar var ve büyük bölümü tek gidiş geliş.

Ya da yolu 130 km kadar uzatıp Alanya- Antalya- İsparta- Afyon uzeri gelmek mi mantıklı.
M
6 yıl
TH11, 145 lvl, isim hakkı var (110 TL ye bırakacağım)
3 yıla yakındır oynuyorum. Yukseltmelerin pahalı olanları bitti. Herolar 29-24-13. İnşaatçı üssü 7. Seviye yukseltmeler bitti, duvarları yükseltiyorum. Hesap supercell e bağlandı.
110 TL ye bırakacağım arkadaşlar.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
M
6 yıl
Vodafone Fibermax Acil yardım !!
Arkadaslar mrb, vodafone fiber hakkında yardımınıza ihtiyacım var.
Hali hazırda telekom 24mbps fiber kullanıyorum. IPTV aldım, fakat hızımın stabil olmamasından dolayı izleyemiyorum bir türlü.

Bugün vodafone dan ekipler geldi ve fibermax hakkında bilgi verdiler. Söylediklerine göre; Modeme kadar cam kablo çekiyoruz ve veri kaybı yaşamayacağınız için hızınız stabil olur dediler. Telekomun fiberinin sadece bina girişine kadar geldiğini,sonrasında ise bakır kablo olduğu için hız değiimi yaşıyorsunuz dediler.

Bu kısım ile ilgili sormak istediğim;
-- Vodafone kullanan arkadaslar memnun mu internetinden, hız gercekten de stabil oluyor ?

Bir diğer husus ise fiyatlar.
--Birinci seçenek : 25mbps fibermax akn yok, ilk 12 ay 39,90 sonraki 12 ay 49,90 , a101 50 TL hediye çeki
--İkinci seçenek : 50mbps fibermax akn yok, ilk 12 ay 49,90 sonraki 12 ay 59,90 , a101 50 TL hediye çeki+powerbank
--Üçüncü seçenek : 50mbps fibermax 50gb akn, ilk 12 ay 49,90 sonraki 12 ay 59,90 , Vodafone tablet + a101 50 TL hediye çeki


Bu kısımda sormak istediklerim ise;
-- 25mbps sınırsızı alsam IPTV yi rahat izleyebilir miyim?
-- Aklımda olan üçüncü seçenek ise 50mbps 50gb aknli olan. Yıl sonunda aknnin kalkacak olması ve 50gb kotadan dolayı katakulliye getirirler mi dersiniz? bu riskden dolayı tabletten vazgeçip 50mbps aknsiz olanı mı almak mantıklı?

Bir de kapıya gelen arkadaslar telekomdaki cayma bedeli kadar fatura almayacaklarını söylediler. Ankarada iletişim firmasından geliyorlar ve Vodafone merkezden bu fiyatları alamazsınız dediler. Aboneliği bunlardan almamda herhangi bir sakınca olur mu?

Çok uzattım biliyorum, Yardımcı olursanız çok sevinirim.
M
6 yıl
11. Seviye, isim hakkı vardır
M
6 yıl
Nerede Oldugunun Farkında mısın, aykut?
quote:

Ancak rakibimiz direkt toplarla üzerimize geldi. Rakibimizin baskısından kurtulmaya çalıştık .


Kafaya bak kafaya. Rakibin bakısından kurtulmaya calışmış. Psikolojik sorunlusun sen aykut, acil tedaviye ihtiyacın var. Senin de seni destekleyenlerin de Allah bin türlü belasını versin.
M
6 yıl
Peugeut 308 fiyat
Arkadaslar mrb,
Yetkili bir bayide bugün peugeut 308 ilanı verildi. İlk sahibi yaşlı bir amca sıfır arac alırken takasa vermiş. İlk sahibi, orjinal 113 binde 2008 model 90ps dizel comfort modeli.
Sag 2 kapı yetkili serviste değişmiş, sol iki kapı sürtmeden boyalı, sol arka çamurluk da değişmiş. Sağ 2 kapının yetkili servisten değişmesinden dolayı 6000 TL, diğer boya ve değişmelerden dolayı 1000 küsür TL 3 adet olmak üzere toplam 10 bine yakın hasar kaydı var.
Yetkili servis expertiz yapmış ve direklerde ve şaselerde herhangi bir oynama ve boya yok. Şaseden km sorgusu da yapmışlar, orjinal 113 bin de. 6 ay expertiz ve km garantisi veriyorlar.
Fiyat olarak ise 31.250 TL ye anlaştık. 4 lastiği yeni, tüm bakımları ve ağır bakımları yetkili serviste yapılmış. Muayenesi yeni yapılmış, boya ve motor koruma hediye olarak verdiler.
Sormak istediğim ise bu fiyat normal midir. ( emsalleri ve daha fazla km olanları 36-39 bin TL bandında fiyat yazmışlar. )
250 tl kapora verdim, vazgeçersem geri iade edebileceklerini beyan ettiler.
Clio3 bakmaya gidiyordum, bir anda bu ilan denkgelince kacırmak istemedim.
Bilen arkadaslar yardımcı olursa çok memnun olurum
M
6 yıl
Ankara-Haymana Yolu Yol Calismasi Hk.
Herkese merhaba,
Bugun isim geregi Ankaradan Haymanaya giderken yapilan yol calismasi sirasinda alinmayan onlemlerin kazaya yol acmasi ile karsilastim.
Bolunmus yol icin calisma yapiliyor, fakat uyari levhalari yok denilecek kadar az. Calisma tek tarafli yapilmakta ve trafik bolunmus yolun diger tarafindan akiyor. Her iki kisimda da araliklarla calisma oldugu icin mecburen diger yola baglanti var.
Fakat diger yola gecis icin uyari levhalari tam gecis kisminin sonuna konulmus ve direk levhalar ile karsi karsiya kaliyorsunuz. Onumde seyir halinde olan arac ise farkedemeyerek levhalara ve engellere carparak biraz ileride durdu. O carpmasa ben carpardim buyuk ihtimalle. Sofor ve yolcuda birsey yoktu fakat aracin on tarafi ciddi hasar aldi.
Bir digeri ve asil onemli olan bolum ise daha buyuk kazalara davetiye cikaracak cinsten. Her iki tarafta da ara ara calisma yapildigini soylemistim. Fakat uyari levhalari bulunmadigindan, calisma yapilan yol da kullaniliyor.
Bolunmus yolun karsi tarafindan araclarin geldigini gordugumde yol acilmis sanirim dedim ve biraz hizlandim. Tam o esnada karsimdan gelen traktörle burun buruna geldik, son anda kurtardim. Bolgenin sisli olmasi da gorus acisi epey dusurmekte zaten.
Biraz ilerledikten sonra hem bolunmus yolun karsisindan araclar geliyor, hem benim gittigim yolun sol seridinden. Yaklasik 30-35 km bu sekilde yolculuk etmek zorunda kaliyorsunuz. Karsidan gelen araclari gordugunuzde ise yol acilmis deyip sollamaya kalkarsaniz diger yolu kullanmayan araclarla kaza ile karsi karsiya geliyorsunuz.
Konuyu acma amacim ise hem o yolu kullanacak arkadaslari uyarmak, hem de nereye bildirelim ki hizli bir cozum bulunsun. Umarim tam olarak anlatabilmisimdir. Mobilden yaziyorum, yazim, imla kurallari ve anlatim bozukluklari icin simdiden ozur dilerim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.