M

Yarbay
28 Ekim 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
358531 Gün Cezalı
356362 gün 10 s. 43 dk.
Gönderiler Hakkında
M
6 yıl
Sedan - Hatchback - Station Wagon... Yol Tutuş, Yakıt ve Diğer Etkileri
Arkadaşlarım sedan hatchback ve station wagon karoser tiplerinin aracın yol tutuşuna, yakıt tüketimine ve diğer özelliklerine etkisinin mutlaka az veya çok farklı olacağını düşünüyorum. Bu konuda bildiklerimizi yazabilir miyiz?

Aynı aracın hatchback kasasının diğerlerine göre daha iyi yol tutuşu olacağı şeklinde bir bilgim var doğru ya da yanlış. Buna benzer bilgilerimizi alalım.
M
6 yıl
Forumda gereksiz yere abartılan modelleri yazalım.
Buyrun
M
6 yıl
Basınca koltuğa yapıştıran, klimayı açınca gidişi değişmeyen bir araba istiyorum.
Tek isteğim bu.

Not: Bir fakir
M
6 yıl
(C) Segment Hilkat Garibesidir
Şehiriçinde gereksiz yük, şehirdışında da istediğin konforu vermez. Ortaya karışıktır C Segment araba. Şehiriçi için (B) segmentle ekonomi yaparken (D) segmentle şehirdışında konforu yakalamak gerek.

Not: Bir fakir.
M
6 yıl
Megane 4 Kadran Tasarımı Neden Bu Kadar Leş?
Bir bana mı kötü geliyor bilmiyorum ama Megane 4 kadran tasarımı Megane 3'ün belki beş sene gerisinde. Acaba Renault bu arabayı üretirken yaygın olarak filolarda kullanılacağını bildiği için mi bunu yapıyor?

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
M
6 yıl
Ankara - İstanbul Yolu Üzerinde Piknik Yapılacak Yerler Var mı?
Merhaba cumartesi günü Ankara'dan İstanbul'a seyahat edeceğiz, yol üzerinde sağa sola fazla sapmadan duraklayıp kısa bir mangal molası nerelerde verebiliriz?
M
6 yıl
Lpg ve benzin STFT LTFT verilerimi yorumlar mısınız?
Lpg yaklaşık 3 km motor sıcak 30-90 km/s arası hızlarda genelde sakin sürüş: (lambda değeri genelde 14,77 vermekteydi son anlarda 13 küsura düştü)

< Resime gitmek için tıklayın >

Benzinde yine yaklaşık 3 km mesafede motor sıcak 80-90 km/s hızlarda sakin sürüş:

< Resime gitmek için tıklayın >
M
6 yıl
Petlas Balans Tutmayan Hatalı 2 Lastiğini Değiştirdi
Progreen PT525 modeli iki lastiklerden aldığım günden beri 4 ayrı balansa rağmen balans tutmayan iki lastiğimi ana bayide incelendikten sonra değişimine karar verildi. İki tane aynısından lastik takıldı. Aslında diğer ikisinde de problem var gibi ama buna da razıyım.
Özetle bundan sonra Petlas almam ilk defa kullandım yerli malı diye ama pişman oldum, umarım yerli ürünlerimiz ileride daha iyi olur da bol bol kullanırız.
M
6 yıl
Tork Değerleri Neden Küsüratlı Değil?
Özellikle turbodizel motor özelliklerini inceleyenler bilirler, motor tork değerleri 160, 170, 210, 250, 270, 300, 320 gibi genellikle düz sayılar. Yani neden bu değerler 253, 172, 328 gibi rakamlar olmuyor da tam düz rakamlar oluyor?

Burada bir rakam yuvarlama mı var yoksa motorun torku buna göre ayarlanabiliyor mu?
M
6 yıl
Focus 2 Amörtisör Değişimi Sonrası İzlenimlerim
131 bin kmye gelen aracımın amörtisörlerini bugün yine orijinal Motorcraft marka amörtisörlerle değiştik. Fiyat 800 TL + 120 TL işçilik.
Söküm esnasında arkalardan birinin de patlak olduğu anlaşıldı.
Değişim sonrasında ilk dikkatimi çeken frenlemedeki hissedilir derecede düzelme oldu. Hatta bi ara secde ettirir gibi bir frenleme yaptım daha alışamadan
Bir başka dikkatimi çeken nokta yine frenleme esnasında daha önceden öne yığılan aracın kendi pozisyonunu koruması oldu.
Bir başka etki de daha öncesinde var olan yaylanma ve virjalarda yatma eğiliminin kaybolması oldu.
Son olarak da kasislerde aracın daha tok tepki vermesi (asla rahatsız edici değil) ve kendini daha çabuk toparlaması...
Özetle bu kmde yaptığım değişim tam isabet oldu, Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.