B

Onbaşı
23 Temmuz 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
3 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
6 yıl
Reddit\u0027teki Üzücü Hikaye - Bitcoin\u0027in Karanlık Yüzü
Reddit kullanıcısının geçtiğimiz ay içerisinde platformda yayınladığı yazı;

“Bununla ilgili nerede paylaşım yapmam gerektiğini bilmiyorum, ama bu yaşadıklarımı içimden atmam gerekiyor. Bu yazıyı Bitcoin’e, Blockchain teknolojisine, kullanıcılarına veya kripto para geliştiricilerine kötü bir eleştiri olarak almayın, çünkü değil.

Abim Bitcoin ile ilişkisi yüzünden geçtiğimiz yıllarda pek çok kez depresyona girdi, kendisinin gölgesi haline geldi, kısaca kendisine sürekli işkence etti. Elbette intihar etmesinde bilmediğimiz başka sebepler de olabilir…

Birkaç sene önce 15.000 Bitcoin’e sahip olduğunu söylüyordu. Tabi ki biraz abartmış olabilir, ama 2012 yılı Ekim/Kasım civarlarında 6.000 Bitcoin’e sahip olduğuna eminim. Bana cüzdanını göstermişti…Ayrıca kripto paraların ve Bitcoin’in finans dünyasında devrim etkisi yaratacağına inanıyordu, onunla pek çok kez BitCoin’in onu bir milyoner yapacağı yönünde hayal kurmuştuk.

Abimin BitCoin’lerine ne olduğundan emin değilim. 2013 yılında bana Bitcoin’lerinin çoğunun bir hacker tarafından çalındığını, kalan BitCoin’lerini de sattığını söyledi. Belki de tüm Bitcoin’lerini çok erkenden sattı ve sürekli bunu düşünür oldu.

Bitcoin’inin fiyatı 2013 yılının sonlarına doğru yeniden yükselmeye başlayınca abim buna hiç iyi tepki vermedi. Ailesiyle ve arkadaşlarıyla olan tüm iletişimini yavaş yavaş kesmeye başladı. Onunla ne zaman uzun, derin bir konuşmanın içine girmeye çalışsam her seferinde konu onun bir daha bu kadar zengin olma şansını elde edemeyeceğine gelip tıkanıyordu.

Bitcoin’in fiyatı 10.000 doları aştığında ise onunla iletişim kurmak çok zor bir hale geldi. Benim ve ebeveynlerimizin telefonlarına cevap vermemeye başladı, herhangi bir mesaj da atmadı. Bundan birkaç hafta önce annem ve babam evini ziyarete gittiler. Ölü bulundu, intihar etmişti… Hiç bir not bile bırakmamıştı, 29 yaşındaydı.

Yas tutmaktan başka bu konuyla ilgili ne yapacağımı, ne düşüneceğimi bilmiyorum. 50 milyon dolara sahip olma şansını kaybetseydim belki ben de intihar ederdim. Abimin son yıllarda bu süreçte neler yaşadığını, hayallerinin elinden nasıl akıp gittiğini tahmin bile edemiyorum. Bitcoin onu o kadar tüketti ki para veya yatırımla ilgili hiçbir konuyu konuşamaz hale geldik.”

Kaynak: Kripto Koin
B
6 yıl
Gelecekten gelen adamın Bitcoin tahminleri
Reddit'te 2013 yılında gönderilen postta Luka_Magnotta isimli kullanıcı 2025 yılından bir yazı yazdığını ve Bitcoin’in insanoğlu için bir tehdit haline geldiğini söylemişti. Yazılan yazıda ayrıca 2015’e kadar Bitcoin’in değerinin her yıl 10 kat artacağını ve bundan sonra büyümenin yarıya düşerek devam edeceğini söyledi.

Yani Luka_Magnotta’ya göre, Bitcoin’in değeri 2010’da 0,1$ iken, 2011’de 1$, 2012’de 10$ ve 2013’te ise 100$ olacaktı. Diğer dönüm noktaları olarak ise kullanıcı 2015 için 1000$ ve 2017 olan bu yıl için ise Bitcoin’in 10000$ değer olacağını öngördü. Bu yazara göre 2019 yılında ise BTC’nin değer 100000$ değerini bulacak ve 2019’da ise 1 milyon $ değerini görecek. Bundan sonra ise iddiaya göre Bitcoin artık dolar cinsinden ölçülmeyecek, çünkü Amerikan doları artık tedavülden kalkmaya başlayacaktı.

Sonrasında ise kaos...

https://kriptokoin.in/gelecekten-gelen-adamin-bitcoin-tahmini/
B
6 yıl
TBMM: Bitcoin Herhangi Bir Kanuna Tabi Değil
Ziya Pir'in Bitcoin ile ilgili soru önergesine Şimşek'ten cevap geldi;

Bitcoin ile ilgili herhangi bir kanun olmadığını belirten Şimşek, bu konuyla ilgili şimdilik bir düzenleme olmadığını da dilekçeyle açıklamış oldu.

Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim :D

[https://dowbitturk.com/tbmm-bitcoin-ile-ilgili-bir-kanun-yok/
B
6 yıl
İstanbul\u0027da Bitcoin Gasp Operasyonu
Bitcoin ile ilgili suç haberleri gittikçe yayılıyor yakında bir düzenleme yapmak zorundayız açıklaması gelirse şaşırmam :D

5 kişilik Bitcoin gasp çetesi polis kılığına girerek işadamını arabasına kadar takip etti. İstanbullu iş adamını silah zoruyla tehdit eden ekip iş adamının Bitcoin şifreli anahtarını (private key) ele geçirdi.

Hesabındaki 12,5 milyon TL değerindeki 450 Bitcoin’i gaspçılara kaptıran iş adamı polise başvurarak şikayette bulundu. Çete tarafından sekiz saat boyunca arabada tutulduğunu ve şiddete maruz kaldığını ileten iş adamının şikayeti sonrasında ise çeteye karşı Türkiye’nin ilk gasp operasyonu düzenlendi.

İş adamının şikayeti üzerine güvenlik kameralarını dikkatle inceleyen Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü hazırlıklarını tamamlayınca operasyon için düğmeye bastı. Yapılan operasyon sonrasında gaspçılardan bazılarının hapis firarisi olduğu ve sabıkalarının kirli suçlarla dolu olduğu ortaya çıktı.

İş adamından çalınan 12,5 milyonun akıbetiyle ilgili ise henüz bir açıklama yok. Gaspçılardan İbrahim Ö., nişanlısıyla giriş yaptığı lüks mekanda yanan meşalelerin eşliğinde evlenme teklifinde bulunmuş.

https://kriptokoin.in/istanbulda-bitcoin-gaspi/
B
6 yıl
En Fazla Yatırım Alan 20 ICO
Arkadaşlar selamlar en fazla yatırım alan ICO'larla ilgili Türkçe yazılmış güzel bir kaynak.

Zirvede Filecoin var (257m) sonrasında Tezos (252M), EOS (185M), Bancor (152M) diye devam ediyor.

Keyifli okumalar...

https://dowbitturk.com/en-fazla-yatirim-alan-icolar/
B
6 yıl
Bu zamana kadar en fazla yatırım alan 20 ICO
Selamlar, Türkçe yazılmış en güzel ICO içeriklerinden;

https://dowbitturk.com/en-fazla-yatirim-alan-icolar/

Zirvede 252 milyon dolar yatırım alan Filecoin var onu Tezos,EOS ve Bancor takip ediyor...
B
6 yıl
Samsung eski telefonlar ile Bitcoin madenciliği yapacak
Eski telefonlarımız bir anda değer kazanabilir :)

Madencilik düzeneği Samsung’un San Francisco’da geçen bir konferansında açığa çıktı. Bu parlak fikir ise Samsung’un Creative Lab isimli Kore merkezli Samsung Dijital Şehri’nde bulunan inovasyon ve geliştirme merkezinde bulundu.

Wiens Projenin Eskimiş Samsung Telefonlarının İkinci El Değerini Artırma Potansiyeli Olduğunu Belirtiyor


Kaynak:
Kripto Koin
B
6 yıl
Satoshi Nakamoto Hakkında 10 Şaşırtıcı Detay
Selamlar,

Satoshi Nakamoto'nun forum postlarından Nobel Ekonomi Ödülü adaylığına uzanan bir yazı, içinde faydalı bilgiler var;

Satoshi Nakamoto Hakkında 10 Şaşırtıcı Detay

Ekleyecekleriniz var mı?
B
7 yıl
ICO döneminde rekor yatırım alan Tezos!
Evet, Tezos'a biraz değinmekte fayda var. Yenilikçi teknolojisi ile büyük gelecek vaat ediyor ama şimdilik kurucularının yaşadığı taht savaşları sebebiyle henüz piyasaya adımını atamadı :)

Bkz:Tezos'ta Neler Oluyor?

Biraz daha detaya inmek isterseniz;

Tezos Nedir?

Tezos, gerçek bir dijital toplum kurarak kendini yöneten, merkezi olmayan bir blok zinciridir. Tıpkı Ethereum gibi bir platform olan Tezos’un kendi kripto parası Tezzies (XTZ)’dir.

Gelecekte adını çok daha fazla duyacağımız (tabi piyasaya girebilirse) Tezos'un fiyatı şu sıralar 1,85 dolar olarak tahmin ediliyor.
B
7 yıl
Ethereum\u0027dan Bizans Ayrımı Sonrası İşlem Rekoru!
Vitalik Buterin harikalar yaratmaya devam ediyor.

Ethereum “Bizans” güncellemesini yapalı henüz birkaç gün oldu. Çoğu kullanıcı hard fork ile ilgili pozitif geri bildirimler veriyor. Bunun yanı sıra 17 Ekim’de Ethereum ağı 505.611 işleme ulaşarak günlük rekoru 5000 işlemle geliştirdi.

Şu anda ETH ağı bir işlemi yalnızca 15 saniye içinde işleyebiliyor; bu yüksek piyasa hacmine sahip kripto paralar içerisinde Ethereum’u en hızlı blok zinciri ağı konumuna getiriyor.

Ethereum Nedir?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.