E

Er
12 Haziran 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
36 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
3 yıl
Yazılım öğrenme konusunda yardım ve rehber olabilecek görüş ve yardım edebilir misiniz?
Selamlar arkadaşlar. 34 yaşında bugüne kadar kod vs yazmamış, pc ile oyundan başka birşeyle meşgul olmayan bir birey olarak sizden kodlama,uzaktan veya video destekli yazılım öğrenme ( mümkünse eğer ) değerli görüşlerinize,rehber olabilecek fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ederim.
E
4 yıl
Oppo Reno2 Z tavsiye
Arkadaşlar başlıkta bahsi geçen telefonu almayı düşünüyorum. Kullanıcı arkadaşların yorumları ve tavsiyelerine ihtiyacım var. Uzun yıllar iphone kullanıcısı olarak görüşlerinizi bekliyorum. Uzun süredir 6s kullanıyorum. Değiştirmeyi düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.
E
5 yıl
Amd Ryzen 5 2500x için fan önerinisi ?
Merhaba. Başlığa konu olan işlemcim için fan önerinize ihtiyacım var. Stok fanda Gta V ve Apex’te 72-72 dereceleri görüyorum. Yazın 80 üstüne çıkabilir diye endişem var. Sizce değerler normal mi? Normal değilse sizden tavsiye bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.
E
5 yıl
YEP’te Otomatik BES zorunlu oluyor
Selamlar
Hürriyet’ten Noyan DOĞAN’ın haberine göre ;

YEP’te otomatik BES zorunlu oluyor
HAZİNE ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, açıkladığı, 2019-2021 yıllarını kapsayan Yeni Ekonomi Programı’na (YEP) sigorta ve Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) de girdi.

Hem de bu öyle bir giriş ki, önümüzdeki dönemde, her iki alanda da yapılacak değişiklikler hem kelimenin tam anlamıyla devrim niteliğinde hem de tüm çalışanları ve reel sektörü yakından ilgilendiriyor.

Atılacak adımlardan biri, BES konusunda. Yeni Ekonomi Programı’nda, büyüme ve istihdam başlığı altında uygulanacak politikalar ve tedbirler arasında yer alan bireysel emeklilik konusunda aynen şunlar yazıyor: Çalışanların işverenleri aracılığıyla bireysel emeklilik sistemine otomatik olarak katılması uygulaması yeniden yapılandırılarak daha sürdürülebilir hale getirilecek. Bir diğeri ise sigortacılık alanında. Bu konuda da; ülke genelinde, teminat bulunamayan riskleri kapsayacak bir Türkiye Reasürans Havuzu oluşturulacak. Gerçi, her iki konu da ilk defa Yeni Ekonomi Programı’nda yer almıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ağustos ayında Yeni Ekonomi Modelini açıklarken de milli reasürans modeli uygulanacağını, bireysel emeklilikte de değişiklikler yapılacağını gündeme getirmişti.

3 YIL ÇIKAMAYACAKLAR

Peki, nedir bu değişiklikler? Biraz araştırma yaptım, sordum soruşturdum. Öğrendiklerimi sizlerle paylaşayım. Önce BES’ten başlayayım. Otomatik BES uygulaması zorunlu hale getirilecek. İster kamu olsun, ister özel sektör, 45 yaş altı tüm çalışanların işverenleri tarafından BES’e dahil edilmesini sağlayan otomatik katılım uygulaması, 2017 başında başlamıştı. İki sene içinde 12 milyona yakın çalışan sisteme giriş yaptı, bunların yüzde 60’a yakını sistemden çıktı; 5 milyon çalışan ise kalarak, tasarruf etmeye başladı. Çıkışların bu kadar fazla oluşu ise ekonomi yönetimini memnun etmedi.

İstemediğim bir sisteme zorunlu katılımın sağlandırılması. Artık ne kadar para lazımsa..
E
6 yıl
Akşam sorunsuz bir şekilde kapattığım pc sabah açılmıyor (bios açılmıyor)
Merhaba;
Öncelikle yorum ve katkılarınız için şimdiden teşekkürler. Foruma sıkıntıyla alakalı göz attım ve gösterlilen her yolu denedim.
Ekran kartım sıkıntılıydı ve evde kendim fırınlama metodu uygulayarak kör topal idare ediyordum. Karta fazla yüklenince en fazla oyun donarak siyah ekrana düşüyor ve 1-2 snlik kartı donanımda görmüyordu.
Bu sebepten dolayı kart zaten sıkıntılı olduğu için ilk olarak kartı farklı bir ekran kartı ile değiştirdim ama yine bios gelmedi. Bios pilini çıkarttım,ram slotlarının yerlerini değiştirdim. Şuana kadar 2 pcyi kere açabildim. Bios ayarlarını güncelleyip res attığımda ne yazık ki yine açılmadı. Ramin birini çıkardım ve bu sefer f2 contiune basarak masaüstüne geldim,ekran kartı driverını yükledim akabinde res ama tekrar gelmedi :/ . Bu durum karşısında yorum ve yardımlarını bekliyorum teşekkürler.
E
6 yıl
Darboğazla alakalı yardım ve öneri lütfen
Selam DH ailesi. Benim bu konu hakkında kafamda bazı soru işaretleri var. Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.
Benim sistem ;
işlemci :Amd fx8350 4.0ghz
Anakart : Msi 970a - g43 amd 970 2133 oc ddr3
ram : vengeance pro series 8gb (2x4gb 1866 c9 )

Ekran kartım r9 270x'ti fakat oyun oynarken siyah ekran geldi gitti ve malesef işlemcisi arızalandı.Kendim fırınlama yaptıktan sonra şuan çalışıyor ama oyunlarda fazla yük bindiğinde devre dışı kalıyor. Şu anda 1050ti almayı düşünüyorum ama bu sistemle bir sıkıntı yaşar mıyım? Şimdiden teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.