C

Yüzbaşı
10 Mayıs 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
25 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
10 yıl
Carmedya Mart 2014 Sayısı Yayında
CARMEDYA’nın tamamen ücretsiz 151 sayfalık Mart sayısı yayına girdi. 17.2 mb boyuta sahip ücretsiz dergiyi aşağıdaki linklerden veyawww.carmedya.com adresli sitedeki dergi kapağı görsellerine tıklayarak kısa sürede ve yüksek görüntü kalitesiyle indirebilirsiniz.

Carmedya’nın yeni sayısının kapak konusu yenilenen BMW X5 ailesi… Almanya ile Avusturya arasında toplam 700 kilometrelik güzergahta ve dünyaca ünlü ADAC Pisti’nde gerçekleşen Yeni BMW X5 ailesinin Carmedya ekibi tarafından gerçekleştiren ilk sürüünden izlenimleri, Yeni BMW X5 ailesi ve aracın yeni özellikleri hakkında detaylı bilgi ve yorumları Carmedya Mart sayısında bulabilirsiniz.

Derginin ilk sürüş bölümü X5 ile sınırlı kalmıyor. Bu bölümde ayrıca Fiat’ın güncellenen 500 ve 500L ailesinin İtalya Balocco’daki ilk sürüşünden izlenimler yer alıyor. Fiat 500 Cult ve 500L Beats Edition ise bu bölümün öne çıkan detayları arasında.

Şubat ayı olur da kış sürüşü olmaz mı… Alp Dağları’nda X5 ile gerçekleşen sürüşün ardından bu kez Subaru’nun AWD teknolojisine sahip Forester, Outback ve XV modellerinin Uludağ serüvenine yer veriliyor. Bu bölümün öne çıkan en önemli detayı ise Subaru’nun Boxer Dizel motorunun Türkiye şartlarında ilk kez inceleniyor olması… Ayın son ilk sürüşü ise Dacia’nın güncellenen Logan MCV modeli… Logan MCV’nin İstanbul Ortaköy ile Demirciköy arasındaki sürüşünden izlenimler de yine Carmedya Mart sayısında…

Mart ayının önemli lansman haberlerine de yer verilen dergide ayın öne çıkanları Nissan Qashqai, Skoda Yeti ve Ford’un yenilenen Transit ailesi…

Ford Focus’un makyajlanan ve Şubat ayı sonunda ilk görüntüleri yayınlanan versiyonunun yanı sıra Volvo’nun Cenevre’de örtüsünü kaldıracağı Concept Estate de Mart sayısının ilgi çeken konuları arasında…

Carmedya Mart Sayısı’nda, 4 farklı modelin sürüş izlenimine yer veriliyor. Sürüş İzlenimi bölümünün bu ayki konukları ise Range Rover Sport 3.0 SDV6, Citroen Grand C4 Picasso 1.6 e-HDi, Honda CR-V 1.6 i-DTEC ve Ford B-MAX 1.0 EcoBoost…

Barış Terun’un hazırladığı 2. El Karne bölümünde bu ay Range Rover’a yer veriliyor. Röportaj bölümünde Burcu Burkut Erenkul’un bu ayki konuğu ise otomobiller üzerine keyifli sohbetiyle müzisyen Murat Evgin… Her zaman olduğu gibi Yener Gülünay’ın Güvenli Sürüş köşesi ve Poyraz Savcı’nın motorsporlarını konu alan Padok köşeleri yine sizi bilgilendirmeye devam ediyor.

Motorsporları bölümünde ise Formula 1 ve MotoGP dünyasından sezon öncesi gelişmeleri ve WRC’nin ikinci ayağı olan İsveç Rallisi’ni yine bu sayıda okuyabilirsiniz.

Daha fazlası için CARMEDYA

< Resime gitmek için tıklayın >
C
11 yıl
Carmedya Ekim Sayısı Yayında
CARMEDYA’nın 169 sayfalık Ekim sayısı yayına girdi. 19.6 mb boyuta sahip ücretsiz dergiyi aşağıdaki linklerden veyawww.carmedya.com adresli sitedeki dergi kapağı görsellerine tıklayarak kısa sürede ve yüksek görüntü kalitesiyle indirebilirsiniz.

Carmedya’nın yeni sayısında BMW 4 Serisi Coupe ve Citroen C4 Picasso ile Grand Picasso modellerinin ilk sürüş izlenimlerinin yanı sıra, Türkiye’de tamamen yerli sermaye ile üretilen TURKAR 4×4′ün üreticisi Hisarlar Grup’un Kurumsal İletişim Direktörü Mesut Türker ile gerçekleştirilen röportajı bulabilirsiniz.

Toplam 6 aracın incelendiği Sürüş İzlenimi köşesinde ise Honda CR-V 2.0 Executive AT, Mercedes-Benz E 250 CDI 4MATIC, BMW 320d Gran Turismo, Toyota Corolla 1.6 Premium Multimode S, Skoda Octavia 1.6 TDI ve Citroen C3 1.4 e-HDi BMP modelleri hakkındaki izlenimleri okuyabilirsiniz.

Daha fazlası için CARMEDYA

< Resime gitmek için tıklayın >
C
11 yıl
Volvo’dan Yeni Nesil P1800
Volvo, ilhamını çağdaş, ilerici İskandinav yaşam tarzı ve tasarımının yanı sıra geçmişin ikonik unsurlarından alan üç konsept otomobilden oluşan serinin ilk örneği Volvo Concept Coupe’nin detaylarını açıkladı.

Volvo Concept Coupe, görünümün Volvo markasına daha fazla duygu katmak için artan bir stratejik öneme sahip olduğu yeni tasarım hedefinin ilk etkileyici yorumu.

2012 yılında Volvo V40′ın tanıtılması bu yönde atılmış ilk adımdı. Pozitif basın ve müşteri geribildirimi, Volvo Cars’ın tasarımın da dahil olduğu pek çok önemli alanda en iyilerle yarıştığını vurguluyor.

Yakında tanıtılacak olan yeni ölçeklenebilir mimari, şirketin bu dönüşüme hız kazandırmasını sağlıyor. Volvo Concept Coupe, şirketin yeni Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi’nin (SPA) sağladığı tasarım olanaklarını ortaya koyan üç konsept otomobilden oluşan serinin ilki. Bunlar, yeni Volvo XC90′ın 2014 yılındaki sunumuna zemin hazırlıyorlar.

Daha fazlası için CARMEDYA

< Resime gitmek için tıklayın >
C
11 yıl
Citroen’den Şasi Devrimi
Citroen, otomobil dünyasında yeni bir döneme geçiyor. PSA Peugeot Citroen grubunun 1998 yılında başlattığı platform politikasının yeni nesil ürünü olan yeni nesil şasi platform EMP2(Efficent Modular Platform2); sürücülere hem ekonomi hem de konfor adına bir dizi yenilik sunuyor.

PSA Peugeot Citroën Grubu’nun yeni nesil şasi platformu EMP2’in sağladığı faydalar ilk olarak yeni C4 Picasso modelinde görülüyor. Aracın geniş iç hacmi ve rekor büyüklükteki bagaj hacmi hemen dikkat çekiyor. Yeni platform PSA Peugeot Citroën Grubu’nun diğer modellerinde de tüketiciler ile buluşmaya hazırlanıyor. Citroen C4 Picasso günümüzde; EMP2 ile segmentinde ilkleri yaşatan özel bir model olarak dikkat çekiyor.

PSA Peugeot Citroën Grubunun yeni şasi platformu EMP2’in (Efficient Modular Platform2), ilk kullanıldığı model olan yeni Citroën C4 Picasso; EMP2 sayesinde bir önceki nesline göre 140 kg daha hafifletilmiş durumda. EMP2 platformunun verimliliği sayesinde Yeni C4 Picasso’da yakıt tüketimi fabrika verilerine före 100 km için ortalama 4 litre iken, CO2 emisyonu da 104 g/km…
C
11 yıl
Juke Nismo Türkiye Yollarına Çıkıyor
Nissan, performansıyla tanınan Nismo damgasını taşıdığı yeni araç serisi olan Juke Nismo modelini satışa sunuyor. Eylül ayında Türkiye yollarına çıkacak olan Juke Nismo, farklı gövde yapısına rağmen bir spor otomobilin karakterine sahip. Nissan Motor Sporları’ndan ilham alınarak geliştirilen tasarımı ve aerodinamiğin geliştirilmiş performansıyla harmanlanan Juke Nismo, DIGT direkt enjeksiyonlu turbo şarj motoru ile 200 beygirlik bir güç ve 250 Nm tork üretiyor.

Juke Nismo, Avrupa’da satışa sunulan ilk Nismo modeli olurken, süet spor koltukları, vites topuzu ve direksiyon simidi ile iç tasarımında da farklı ruhunu ortaya koyuyor. Juke Nismo’nun İnci Beyazı, Kristal Siyahı ve Elmas Grisi dış renk seçenekleri bulunuyor.

Daha fazlası için CARMEDYA

< Resime gitmek için tıklayın >
C
11 yıl
Ferrari Vitesi 458 Speciale İle Büyütüyor
Türkiye’de Tofaş çatısı altında temsil edilen Ferrari, 458 Italia’yı, güç aktarım organı, aerodinamik yapısı ve aracın temel dinamiklerini yeniden yorumlayarak, 458 Speciale versiyonuyla otomobilseverlerin beğenisine sunuyor. Eylül ayındaki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda dünya lansmanı yapılacak Ferrari’nin yeni süper sporu 458 Speciale, aerodinamik özellikleriyle tamamıyla yeni bir spor araç konseptini temsil ediyor. Ferrari 458 Speciale, 2.13 kg/hp’lik ağırlık/güç oranıyla, 0’dan 100 km/s hıza sadece 3.0 saniyede çıkarken, 0 – 200 km/s hızlanmasını da 9.1 saniyede gerçekleştiriyor.

Daha fazlası için CARMEDYA

< Resime gitmek için tıklayın >
C
11 yıl
Infiniti’den Frankfurt’a Özel: Q30 Concept
Infiniti’nin Frankfurt Otomobil Fuarı sürprizi belli oldu. Kompakt premium segmentine hareket getirecek yeni Infiniti modelinin öncüsü niteliğindeki Q30 Concept, 10 Eylül’de ortaya çıkıyor.

Gelecekteki Infiniti kompakt lüks anlayışının yansıması niteliğini taşıyan Q30 Concept, Infiniti kalitesinin başlangıç modeli rolünü üstlenecek. İlk kez 2013 Ocak ayında Detroit’te Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarında görücüye çıkarılan Infiniti Q50 gibi, Q30 Concept modeli de vizyon yaratan Infiniti konsept üçlemesinin (Essence, Etherea ve Emerg-e) dramatik tasarım ipuçlarını üzerinde taşıyor.

Daha fazlası için CARMEDYA

< Resime gitmek için tıklayın >
C
11 yıl
Borusan Oto Aston Martin İle Yolları Ayırdı
Borusan Otomotiv, distribütörlüğünü üstlendiği Aston Martin markası ile yollarını ayırma kararı aldı.

Borusan Otomotiv Kurumsal İletişim Departmanı imzalı açıklamada; 2010 yılının Ekim ayından bu yana Aston Martin markası için Türkiye’de satış ve satış sonrası hizmetleri vermekte olan Borusan Otomotiv Pazarlama ve Ticaret A.Ş.’nin geleceğe dönük şirket stratejileri doğrultusunda ve üretici firma ile mutabakata vararak, markanın temsilciliğine son verme kararı aldığı belirtildi.

25 Temmuz 2013 tarihi itibariyle, Aston Martin markası için satış hizmetleri sunmamaya başlayan Borusan otomotiv, yasal sorumluluk çerçevesi ve süresi boyunca, Türkiye’ye Borusan Otomotiv Pazarlama ve Ticaret A.Ş. tarafından ithal edilmiş olan Aston Martin otomobilleri için, Türkiye’de yeni bir yetkili servis hizmete alınana kadar, firmanın İstinyedeki merkezinde satış sonrası hizmetler vermeye devam edecek.

Daha fazlası için CARMEDYA

< Resime gitmek için tıklayın >
C
11 yıl
Dizel Otomatik Superb Fiyatıyla Vuracak!
Skoda’nın makyajlanan amiral gemisi Superb modeli, İstanbul’da düzenlenen etkinlikle tanıtılırken, Türkiye’ye özel olarak üretilen 1.6 litrelik dizel motor ve DSG şanzımana sahip versiyonu kullanma imkanı bulduk.

Araçla ilgili izlenimlerimi yazının sonunda bulabilirsiniz ancak öncelikle detaylara göz atmakta yarar var;

Çek üretici Skoda, yeni model atağına makyajlanan Superb ile devam ediyor. Skoda’nın “Amiral Gemisi”, markanın yeni tasarım unsurlarıyla daha etkileyici bir görünüme bürünürken, yenilenen iç mekânı ve artırılan teknik özellikleriyle de iddialı. Bununla birlikte bazı motor seçeneklerinde yakıt tüketimi yüzde 19’a varan oranlarda düşerken Superb, daha çevreci bir araç haline geldi. Makyajlı Superb, Türkiye’de biri benzinli, toplam dört farklı motor seçeneği ve 58 bin 900 TL’den başlayan özel tanıtım fiyatlarıyla satışa sunuldu.

Daha fazlası için CARMEDYA

< Resime gitmek için tıklayın >
C
11 yıl
İzmitli Hyundai i10 Yüzünü Gösterdi
Toplam 1.2 milyar TL’lik yatırımla Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda üretilip tüm Avrupa’ya sadece Türkiye’den ihraç edilecek olan yeni Hyundai i10’un ilk fotoğrafları gün ışığına çıktı. Avrupalı müşteriler için Avrupa’da geliştirilen yeni i10, kalabalık şehirlerin sempatik ve pratik yeni üyesi olarak “Made In Turkey” armasıyla Eylül ayından itibaren üretilip Avrupa yollarında gururla dolaşmaya başlayacak.

Konfor ve güvenlik bakımından üst segment araçlardan bile daha zengin donanıma sahip olacak yeni i10, dinamik dış tasarımı ve kalitesi artırılmış iç mekanıyla dikkat çekiyor. Önceki modelin ortaya çıkmasının ardından geçen beş yıllık süre içerisinde önemli aşamalar kaydeden i10, eskisine göre çok daha büyük ve kullanışlı. Fonksiyonellik bakımından da segmentinin sınırlarını aşan i10, geniş yükleme kapasitesine sahip. Yüksek donanım seviyesiyle üretilen araç, sessiz kabini, artırılmış malzeme kalitesi ve estetik kokpit dizaynıyla ön plana çıkıyor. Yeni i10, konforlu iç mekanı ve sportif dış tasarımına ek olarak geliştirilmiş sürüş özellikleri ve şaşırtıcı seviyedeki sessiz kabiniyle de adından sıkça söz ettirecek.

Yazının devamı ve daha fazlası için CARMEDYA


< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.