D

Haber Editörü
02 Mayıs 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
35 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
6 ay
Serdar Urçar HP Türkiye\u0027nin yeni Genel Müdürü olarak atandı



HP, Serdar Urçar'ın, 20 Kasım'dan itibaren HP Türkiye'nin yeni Genel Müdürü olarak atandığını duyurdu. Serdar Urçar, Orta ve Doğu Avrupa HP Kanal Başkanı olarak yeni bir görev üstlenen ve Avrupa kanal operasyonlarının geliştirilmesine odaklanacak olan Emre Alaman'ı takiben göreve başlayacak. Urçar, HP'nin kilit sektörleri olan kişisel sistemler, yeni hibrit dünyaya yönelik baskı, endüstriyel grafik ve 3D baskı sektörlerini yönetmek ve büyütmekten sorumlu olacak ve aynı zamanda Türkiye'deki ESG faaliyetlerini yönlendirmeye ağırlık verecek.

 

Serdar Urçar 2020 yılından bu yana CEO olarak görev yaptığı Comodif'in ardından HP'ye katılıyor. Urçar daha önce Netaş ve Index Grup'ta yönetici pozisyonlarında bulunmuştu. Serdar Urçar ayrıca, 1997'den 2016'ya kadar Hewlett Packard Türkiye'de başarılı bir kariyer sürdürmüş ve HP Türkiye'nin faaliyetlerini yönetmiş, ardından da Bölge Direktörü olarak Orta Doğu, Akdeniz ve Afrika'daki kanal satışlarından ve KOBİ segmentinden sorumlu olmuştu.

 

HP Doğu Avrupa, Türkiye ve İsrail'den sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Aleksey Voronkov, duyuruyla ilgili olarak şunları söyledi: “Serdar Urçar son derece deneyimli bir yönetici ve Türkiye'deki BT pazarı hakkında mükemmel bir bilgiye sahip. HP'nin kültürünü ve organizasyonunu çok iyi biliyor; kendisi iş stratejimiz ve sürdürülebilir kalkınma taahhüdümüzün hayata geçirilmesinde güçlü bir elçi olacak.”

 

Yeni görevi hakkında yorum yapan Serdar Urçar, “Teknoloji sektörü hızla gelişiyor ve ben de hayatlarımızdaki bu dijital dönüşümün bir parçası olmaktan heyecan duyuyorum. HP'ye yeniden katılmak ve şirketin kendi ülkemdeki operasyonlarına liderlik etmek büyük bir ayrıcalık. Önümüzdeki fırsatlar için çok heyecanlıyım” dedi.

 

Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden sonra, Jean Monnet AB Ensititüsü'nden yüksek lisans derecesi alan Urçar, eşi ve iki kızıyla birlikte İstanbul'da yaşıyor.


D
9 ay
Şahane fırsatlar Hepsiburada \"Şahane Temmuz\" ile geliyor



Dünyadaki trendler doğrultusunda büyük yaz indirimleri geleneğini Türkiye’ye de taşıyan Hepsiburada ‘Şahane Temmuz’ kampanyasını başlatıyor. Tüketicilerin bütçelerini zorlamadan istedikleri ürünleri satın almalarını sağlarken esnafa ve KOBİ’lere de can suyu vermeyi amaçlayan kampanyada temmuz ayı boyunca her gün 100 markada, milyonlarca üründe şahane indirimler uygulanacak. Şahane Temmuz kampanyasının en dikkat çeken ürünleri ise son dönemde alternatif bir konaklama şekli olarak öne çıkan ‘Tiny House’lar ve kısa mesafelerde kullanılan elektrikli motosikletler olacak. 



Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün ‘Şahane Temmuz’ kampanyasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Hepsiburada olarak dünyadaki alışveriş trendlerini yakından takip ediyor, tüketicilerin sesine kulak veriyoruz. ABD’de Black Friday ile yayılan kasım ayında indirim yapma kültürünü Türkiye’ye getiren ilk e-ticaret sitesiyiz. Dünyadaki alışveriş trendleri doğrultusunda tüketicilerden yaz aylarında da büyük indirim kampanyaları yapmamız için yoğun bir talep alıyorduk. Şahane Temmuz kampanyamızla bu beklentiyi karşılayacağız. Hem tüketicilerin ihtiyaçlarını uygun fiyat ve ödeme kolaylıklarıyla alabilmelerini hem de iş ortaklarımıza, KOBİ’lere can suyu olmayı hedefliyoruz.’ dedi. Yaz mevsimiyle beraber Hepsiburada müşterilerinin en çok tercih ettiği ve sitede arattığı ürünlerle ilgili bilgi de veren Özgün, yazın en çok aratılan ürünlerinin portatif klima, elektrikli scooter,akıllı çocuk saati, mini buzdolabı, vantilatör ve güneş kremi olduğunu da ekledi.





100 Markada milyonlarca üründe şahane indirimler



Hepsiburada’da Temmuz ayı boyunca her gün 100 markada milyonlarca üründe şahane indirimler olacak. Kozmetik kişisel bakım kategorisinde, Body shop, Facelab, Jeuvenile ve Luis Bien markalarında, tatlı severlere özel Züber markalı ürünlerde sepette ek indirimler uygulanacak. Teknoloji ürünlerinde de iddiasını koruyan Hepsiburada, güçlü iş ortakları Apple, Xiaomi, Huawei, Samsung gibi markalarda dev kampanyalar sunacak. Birçok farklı kategoride, milyonlarda üründe %15'den %50'ye indirimler uygulanacak. 




Kaynak:https://www.hepsiburada.com/
D
10 ay
TECNO SPARK 10 Serisi Türkiye’de Satışa Sunuldu

Yetmişin üzerinde pazarda faaliyet gösteren yenilikçi teknoloji markası TECNO, sevilen TECNO SPARK Serisini Z kuşağı için yeniledi. 32MP süper net selfie kamerası ve 6,8 inç FHD optimum boyutlu büyük ekran ile donatılan TECNO SPARK 10 Pro kullanıcılara kendilerini ifade etmeleri için daha üstün bir deneyim sunuyor.



Yeni ürün serisindeki TECNO SPARK 10 Pro modelinde mevcut olan 32MP ultra net ön kamera, ayarlanabilir çift yumuşak aydınlatma flaşına sahip. Böylece genç neslin en iyi görünümlerini fotoğraflarına yansıtarak en güzel pozlarını kayıt altına almalarına olanak sağlıyor. Yüksek performanslı, oyun odaklı MediaTek Helio G88 işlemcisinden güç alan TECNO SPARK 10 Pro, sunduğu etkileyici performansı her açıdan desteklemek için devasa 16GB bellekle (8GB + 8GB artırılabilir RAM) ve 256GB ROM depolama alanıyla donatıldı. TECNO SPARK 10 Pro ayrıca etkileyici bir görünüme ve rahat bir tutuş hissi sağlayan dayanıklı yaldızlı cam arka panele sahip. Tüm bu yenilikler, TECNO SPARK 10 Pro’yu kendi fiyat segmentinde en üst düzeyde yüksek performans sunan selfie telefonu haline getiriyor.



Serinin tümü hem ön hem de arka kameralarda yumuşak aydınlatma sağlayan çift flaşla donatıldı. 10 lükslük dahili yumuşak ışığı parlama yapmadan doğru miktarda aydınlatma sağlıyor ve ışık yoğunluğu farklı aydınlatma koşullarına uyum sağlamak üzere üç farklı seviyede ayarlanabiliyor. Kullanıcıların her zaman mükemmel selfieler çekmesini sağlamak için tasarlanan TECNO SPARK 10 Pro ise, kusurları gizleyip ve güzelliği vurgulanırken, ön ve arka plan arasındaki parlaklık dengesinin sağlanması adına aşırı pozlama Süper Fener Algoritması tarafından anında düzeltiliyor.  



32MP Işıldayan Selfie ile Kendini Yansıt



TECNO SPARK 10 Pro, 4'ü 1 arada HW Remosaic teknolojisiyle donatılmış 32MP Ultra Net Ön kamera özelliğine sahip. Muhteşem 32MP HD ön kamera, genç neslin kendilerini en yakından bile mükemmel ayrıntılarla, daha net ve olağanüstü dokulu özçekimlerle ifade etmelerine olanak sunuyor. Bu teknoloji 0,8um’lik piksel boyutunu 1,6um'luk daha büyük piksel boyutlarına sentezleyerek piksel alanının hassasiyetini %400 oranında artırıyor ve böylece kameranın ayrıntıları daha net bir şekilde yakalamasını sağlıyor.



 



50 MP Yüksek Çözünürlüklü Fotoğraf Sistemi ile Daha Ayrıntılı Çekimler Yapın



TECNO SPARK 10 Pro, ASD modu ve 3D LUT teknolojisi ile desteklenen gelişmiş 50MP AI kamerasıyla cilt tonlarına uygun görüntüleme sistemiyle mükemmel bir performans sergiliyor. “Akıllı Güzellik Modu” ile birlikte SPARK 10 Serisi kusursuz ve tek kelimeyle çarpıcı portre fotoğrafları çekmeye fırsat sunuyor. Ayrıca, akıllı Süper Gece Filtreleri ve Süper Gece Algoritmasının yanı sıra çift el feneri ile TECNO SPARK 10 Pro, gece fotoğrafçılığında performansı artırarak her kareyi ve fotoğrafı daha net hale getiriyor.



Akıllı Güzellik Modu, AR çıkartmaları, HDR ve Bokeh efektinin yanı sıra benzersiz sinematografi modu ile video çekimlerini benzersiz hale getiriyor. TECNO SPARK 10 Pro aynı zamanda akıllı odaklama özelliğiyle de destekleniyor. Böylece kullanıcılar beklenmedik bir anda ortaya çıkan herhangi bir harika anı asla kaçırmıyor. 



Trendleri Belirleyenler için Daha Şık ve Genç Tasarım



Standartları yeniden belirleyen tüm bu yenilikler, parlak, pürüzsüz, doğal bir tutuş hissi sağlayan, yaldızlı cam arka panele sahip. Çift kamera ve akıllı el feneri amiral gemisine yakışır bir üçlü halka oluştururken, telefonun kenarlarının düz oluşu birinci sınıf ve minimalist bir görünüm sergiliyor. 



Tüm bunlara ek olarak TECNO SPARK 10 Pro, 6,8 inç FHD optimum boyutlu büyük ekranla, kullanıcı deneyimini zenginleştiriyor ve ultra yüksek çözünürlüklü ekran, DCI-P3 renk gamı eşliğinde telefonda sürükleyici bir teatral görsel deneyim ortaya koyuyor. TECNO SPARK 10 serisindeki modellerin çoğu 5000mAh pil ve 18W hızlı şarj özelliği ile desteklenerek, yoğun kullanımda bile cihazın gücünü koruyan uzun ömürlü bir pil ömrü vaat ediyor.



TECNO SPARK 10 serisi kullanıcılarına dört farklı seçenek sunuyor: TECNO SPARK 10 Pro, TECNO SPARK 10, TECNO SPARK 10 C ve TECNO SPARK Go 2023. Kullanıcılarının taşırken sergilemekten gurur duyacakları bir dizi renk seçeneğine de sahip olan TECNO SPARK 10 Pro’nun Yıldızlı Siyah ve İnci Beyazı, diğer modeller için ise: Meta Siyah, Meta Mavi, Meta Beyaz ve Meta Yeşil renk seçenekleri bulunuyor. 



MediaTek Helio G88 Oyun Odaklı İşlemcisi Hız Düşkünleri İçin Ultra Performans Sunuyor



MediaTek Helio G88 oyun odaklı işlemciyle donatılan yeni TECNO SPARK 10 Pro, etkileyici ve pürüzsüz bir performans sunmaya devam ediyor. TECNO SPARK 10 Pro, 2GHz'e kadar çalışan iki Arm Cortex-A75 CPU'ya sahip sekiz çekirdekli bir işlemci olan MediaTek Helio G88 ile performansını optimize ederek cihazın her koşulda hızlı tepki vermesini sağlıyor. MediaTek HyperEngine 2.0 ile donatılan ve TECNO'nun GameTurbo Algoritması ile güçlendirilen TECNO SPARK 10 Pro, gecikmeleri tahmin ediyor ve çalışma akıcılığını akıllıca geliştirerek benzersiz bir oyun ve eğlence deneyimi sunuyor.



Memory Fusion teknolojisi ile desteklenen modellerden TECNO SPARK 10 Pro, TECNO SPARK 10 ve TECNO SPARK 10C, 16GB RAM (8GB+8GB RAM) ile geliyor. Serinin bir diğer üyesi TECNO SPARK GO 2023 ise 6GB RAM (3GB+3GB RAM) donanımına sahip. Böylece seri, geniş bellek kapasitesi ile daha fazla uygulamanın çok daha hızlı bir şekilde çalışmasını sağlayarak SPARK tarihindeki en sorunsuz kullanıcı deneyimini sunuyor. TECNO, geçtiğimiz günlerde Dünyanın İlk Teleskobik Portre Lensli Telefonu olarak nitelendirdiği kamerası ve tasarım özellikleriyle dikkat çeken yeni modeli TECNO PHANTOM X2 Pro'yu da piyasaya sürmüştü.


D
11 ay
n11’de “10 üzerinden 11’lik” ses yarışması başladı



Alışveriş platformu n11, yeni dönemini, bir “ilk”le başlattı ve yeni jingle’ını isteyen herkesin katılabileceği bir ses yarışmasıyla duyurdu. Toplam 300 bin TL ödüllü yarışmada n11, yeni jingle’ının sesini bulacak.



n11’in yeni dönemindeki “10 üzerinden 11’” sloganına odaklanan ses yarışmasına, TikTok ve WhatsApp üzerinden katılım sağlanabiliyor. Yarışmanın sonucunda birinci olan katılımcı 150 bin TL ve markanın jingle’ını seslendirme şansının sahibi olurken ikinci 100 bin TL, üçüncü ise 50 bin TL’lik para ödülü kazanacak.





Ayrıca yarışmaya katılan herkese n11’de kullanılabilecek 100 TL’lik kupon hediye ediliyor.



Video veya ses kaydı formatıyla hazırlanabilecek içerikler, TikTok üzerinden #10üzerinden11 etiketiyle veya WhatsApp üzerinden paylaşılabiliyor. Son katılım tarihinin 12 Haziran Pazartesi günü olan yarışmanın sonuçları ise 13 Haziran Salı günü n11 TikTok hesabından duyurulacak.

 

Yarışma ile ilgili detaylar https://www.n11.com/kampanyalar/tiktok-jingle-ses-yarismasi adresinde yer alıyor.


D
geçen yıl
Appcircle, Tansu Yeğen\u0027i CEO ve Kurucu Ortak olarak duyurdu



Appcircle, mobil uygulamaların “Sürekli Entegrasyonu” ve “Sürekli Teslimatı” (CI/CD) için kullanımı kolay bir platform sağlıyor.

 

Tansu Yeğen, Almanya, Ukrayna ve Türkiye’de önde gelen teknoloji ve telekom şirketleri için satış yönetimi ve stratejisi, ortaklıklar ve operasyonlar konusunda 30 yıldan fazla deneyime sahip. 



Tansu Yeğen, Appcircle’a, son 4.5 yıldır Avrupa Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı ve 80'den fazla ülkenin bulunduğu bir bölgeyi yönettiği UiPath'ten katıldı. Kasım ayında  '2023 yılında Orta Doğu'da izlenmesi gereken en etkili 10 iş insanı' arasında gösterildi.



Tansu Yeğen’in ekibe katılmasıyla ilgili olarak, Appcircle'ın kurucusu Osman Çelik, "Mobil dünya hızlı ve hatasız sürüm çıkmayı gerektiriyor. Kurumların yaşadıkları sorunları dikkate alarak bu süreçleri otomatikleştirmek amacıyla Appcircle’ı geliştirdik. Tansu'nun dünya çapındaki operasyonlarımıza liderlik etmesinden, müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla daha derin ilişkiler geliştirecek olmasından dolayı heyecan duyuyoruz" diye açıklamada bulundu. 



Bankacılık, telekom, sigorta, e-ticaret, tüketim malları satış ve dağıtım gibi sektörlerde stratejik mobil uygulamaları hayata geçirmek için Appcircle mobil Sürekli Entegrasyon ve Sürekli Teslimat (CI/CD) platformu çok sayıda kurum tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. 



CEO ve Eş Kurucu Tansu Yeğen, Appcircle ekibine katılımı ile ilgili şunları söyledi: "Kullanıcıların dünya ortalamasında günde 3 saat 45 dakika zaman geçirdikleri mobil uygulamalar artık tüm kurumlar için en önemli öncelik haline geldi. Appcircle, kurumların mobil uygulamalara yönelik artan talebe ayak uydurabilmesini ve sağladığı otomasyonla uygulamaların daha hızlı ve hatasız olarak mobil uygulama mağazalarında yayınlamalarını sağlıyor. Bu sayede yazılım geliştiriciler tekrar eden operasyonlar yerine sadece yazılım geliştirmeye odaklanıyor. Hedefim daha önce uluslararası şirketlerdeki tecrübelerimden yararlanarak Appcircle’ın önümüzdeki senelerde Amerikan borsalarında yer alması olacak. "



Appcircle, mobil uygulamaların geliştirilme sürecinde %20'ye kadar zamandan verimlilik sağlıyor, çevikliği artırıyor, tüm kurumsal mobil geliştirme süreçlerini tek bir platformda merkezileştiriyor ve birleştirirken sürüm yayınlama süreçlerini otomasyonla yönetiyor. 2019-2022 yıları arasında pazarın ihtiyaçları doğrultusunda platformun geliştirilmesine odaklanan Appcircle, son 1 yıldır 20’den fazla ülkede 5.000’den fazla yazılım geliştirici tarafından kullanılıyor. 



Global Market Insights raporuna göre, küresel CI/CD pazarının 2021'deki 7 milyar dolar büyüklükten 2030'a kadar 30 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor ve 2022'den 2028'e kadar yıllık bazda %20'nin üzerinde artış kaydetmesi bekleniyor.




Kaynak:http://appcircle.io/
D
2 yıl
Metaverse mü Multiverse mü?



Hayatımızın her noktasında karşımıza çıkan Metaverse’ün ne olduğunu gerçekten biliyor muyuz? XR Masters CEO’su, Uluslararası Open AR Cloud (OARC) Derneği Test Bed Koordinatörü ve Türkiye'nin ilk Metaverse Derneği'nin kurucu üyesi olan Ali Cumhur Hantal, şu anda var olan deneyimlerin genel olarak bir 'Metaverse' yerine farklı farklı Metaverse'lere ait deneyimler olarak yani Multiverse'ler olarak adlandırıl-ması gerektiğini belirtiyor. Multiverse’lerin bir Metaverse olması için de ilk olarak, gerçek bir Metaverse altyapısının olması ve global standartların ve protokollerin ge-lişmesi gerekiyor. Ali Cumhur Hantal’ın da dahil olduğu 12 kişilik uluslararası bir komi-te, Open AR Cloud Derneği çatısı altında bu standartları ve protokolleri geliştirmek için çalışıyor. 



İnternetin, eğitimin, turizmin, kültürün, ticaretin ve hatta insan iletişiminin geleceği olarak da tanımlanan, insanların üç boyutlu öte alemlerde diğer insanlarla ve üç bo-yutlu objelerle etkileşime ve iletişime geçeceği bu yeni Metaverse çağı kuşkusuz çok şeyi değiştirecek. Fakat şu anda var olan deneyimleri genel olarak bir 'Metaverse' de-neyimi olarak adlandırmak yerine bunları farklı farklı Metaverse'lere ait deneyimler ya da Multiverse'ler olarak adlandırmak daha doğru olacaktır.



Günümüzdeki Metaverse uygulamalarını, geçmişteki internetin çıkış noktası olan intranet’e benzetebiliriz. Metaverse kavramı ortaya konulduktan sonra sanal veya ar-tırılmış olan her şey Metaverse olarak tanımlanmaya başlandı. Henuz bir konsensus olmasa da uzmanlar  bir deneyimin gerçek bir Metaverse deneyimi olarak adlandırıla-bilmesi için öncelikle birden fazla kullanıcı tarafından eş zamanlı olarak deneyimlene-bilmesi gerektigini belirtiyor. Bir AR bulutu tabanlı Metaverse'te gerçek dünya üzerine yerleştirilen bir AR objenin kullanıcının onayıyla bir başka Metaverse'te yine aynı yer-de ve aynı şekilde görüntülenebilmesi sayesinde multiverse'ler yerine bir "Metaverse" den bahsetmek mümkün olacak.



Real World Metaverse = AR Cloud



Metaverse, şu anda teknik olarak biri Sanal Gerçeklik (Virtual Reality) tabanlı, diğeri Artırılmış Gerçeklik Bulutu (Augmented Reality Cloud) tabanlı olmak üzere iki farklı şekilde deneyimlenebiliyor. Sanal Gerçeklik (Virtual Reality) tabanlı evrende, kullanıcı-lar Sanal Gerçeklik (Virtual Reality) gözlükleri veya iki boyutlu ekranlar aracılığıyla tamamen simüle edilen öte evrenlere giriş yapılıyor. Real World Metaverse olarak da tanımlanan Artırılmış Gerçeklik Bulutu (Augmented Reality Cloud) tabanlı evrenlerde ise, kullanıcılar Mobil Artırılmış Gerçeklik Bulutu (Mobile Augmented Reality Cloud) uygulamaları veya Artırılmış Gerçeklik Bulutu gözlükleriyle (Augmented Reality Cloud Headsets) gerçek evrenle sanal evrenin iç içe olduğu bir deneyim yaşayabiliyorlar. İçinde bulunulan gerçek mekandan kopmadan, sanal ortamla tam olarak bütünleşmiş bir evrene giriyorlar ve sanalla gerçek olanı eş zamanlı olarak deneyimlenebiliyorlar, birbirleriyle etkileşimde bulunabiliyorlar. Gerçek lokasyon bazlı, yüz yüze temaslarla anlamlı ilişkiler kurabiliyorlar.  



Google Maps Standartlarını Onaylayan Kurum Metaverse Standartlarını da belirliyor!



Multiverse’lerin bir Metaverse olması ve herkes tarafından erişebilir olması için ilk ola-rak, bir Metaverse altyapısının olması ve global standart ve protokollerin gelişmesi gerekiyor. Bu standartları ve protokolleri oluşturmak için 2 yıldır çalışmalarını sürdü-ren Açık Artırılmış Gerçeklik Bulutu (Open Augmented Reality Cloud) Derneği, XR Masters CEO’su Ali Cumhur Hantal’ın da dahil olduğu 12 kişilik uluslararası bir yönetici ekibi, derneğin 300'ü aşkın üyesi ile birlikte Metaverse standartlarını ve protokollerini geliştirmek için çalışıyor. Google’ın iki boyutlu haritalarda kullandığı standartları tüm dünyaya kabul ettiren, bu alandaki en tepe organizasyonlardan biri olan Açık Coğrafi Uzamsal Konsorsiyum (Open Geospatial Consortium) tarafından yetkilendirilen Opern AR Cloud’un geliştirdiği standart şu anda onay aşamasında. Bu Coğrafi Konumlama (Geopose) standardı bir gün var olan tüm Multiverse’ler tarafından kullanılırsa, bu multiverse'ler birlikte çalışabilir ve birbirleriyle konuşabilir olacaklar. Böylece bir Me-taverse'te olan bir içerik diğer Metaverse'lerde de görüntülenebilir olacak.  



Açık Kaynak Kod ile Real World Metaverse’ü demokratikleştirmeyi amaçlıyor

Yirmi yıldan fazla süredir yazılım alanında pek çok önemli projeye imza atan ve global şirketlere bilgi teknolojileri stratejileri sunan XR Masters ekibi son 7 yıldır Metaverse teknolojileri üzerinde AR-Ge çalışmaları ve yazılım geliştirmeleri yapıyor. Şirket ayrıca dünyanın ilk karma gerçeklik gözlüğü olan Microsoft Hololens için uygulama yazan ilk 500 şirket arasında yer alıyor. Genişletilmiş Gerçeklik (Extended Reality) çözümleri geliştirmek amacıyla 2015 yılında Silikon Vadisi’nde kurulan XR Masters, bugün Mic-rosoft, IBM ve Ernst & Young gibi dünyanın önde gelen şirketleri ile Ar-Ge ve inovas-yon çalışmalarını hayata geçiriyor. 

 

XR Masters’ın geliştirdiği Metaverse İçeril Yönetim Platformu sayesinde kullanıcılar, hiçbir kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan Metaverse’te kalıcı ve paylaşılabilir Artırıl-mış Gerçeklik Bulutu (Augmented Reality Cloud) deneyimleri yaratabiliyor. XR Mas-ters’ın ilk kod bağışı yaptığı Open AR Cloud Derneği, açık kaynak kod ile Real World Metaverse’ü demokratize etmeyi hedefliyor. XR Masters ve Open AR Cloud, MIT ve Stanford başta olmak üzere tüm önde gelen üniversitelerin üzerine geliştirme yapması için çalışılan bu açık kaynak kod ile kampüsler taranmaya başladı bile. 



Türkiye’yi metaverse haritasına eklemeyi hedefliyor



Türkiye’nin tamamını tarayarak dijital kopyasını çıkarmayı ve Metaverse haritasına eklemeyi hedefleyen XR Masters, geliştirdiği teknoloji sayesinde ülkemizde günlük yaşama dair içerikler üretip, uygulamanın yanı sıra tarihsel ve kültürel mirasın yeni evrende sağlanabilecek özel platformlar aracılığıyla gelecek kuşaklara aktarılmasını da planlıyor. XR Masters altyapısını kullanan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Open AR Cloud Derneği ile yaptığı anlaşma ile Ankara şehri Los Angeles, Bari ve Helsinki'den sonra Open AR Cloud'un dünyadaki dördüncü test şehri oldu.



Geopose Standardını Kullanan İlk  Metaverse İçerik Yönetim Platformu XR Masters’ da!



Open AR Cloud Derneği’nin geliştirdiği Coğrafi Konumlama (Geopose) standardını kullanan ilk Metaverse İçerik Yönetim Platformuna sahip olan XR Masters, bu teknolo-jiyi kurumsal müşterilerine de lisanslıyor. XR Masters’ın bu standarda uygun olarak geliştirdiği XRM Metaverse İçerik Yönetim Platformu (XRM Metaverse Content Mana-gement Platform) sayesinde yerleştirilen Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality) içerikleri, GPS tabanlı deneyimlerden farklı olarak hem iç hem de dış mekanlar üzerine hassas bir şekilde yerleştirilebiliyor ve kalıcı olarak deneyimlenebiliyor. Apple ve And-roid cihazlara uyumlu olan platform çok yakında Hololens, Magic Leap ve NReal gibi Karma Gerçeklik (Mixed Reality) gözlüklerini de destekleyecek.





Metaverse’ün Kural Koyucuları AWE NITE İstanbul oturumunda



AWE NITE İstanbul oturumunda bir araya gelecek olan Metaverse’ün kural koyucuları, Artırılmış Gerçeklik Bulutu olarak da bilinen Gerçek Dünya Metaverse’ünün (Real World Metaverse / AR Cloud) mevcut durumunu konuşacaklar, açık ve birlikte çalışabilir olmasının önemini tartışacaklar. Ayrıca kendi organizasyonlarının Gerçek Dünya Metaverse’ünü demokratikleştirmek için yaptıkları çalışmaları da paylaşacaklar.

 

Open AR Cloud Testbed Koordinatörü Ali C. Hantal moderatörlüğünde gerçekleşecek panelde, OGC CEO'su Nadine Alameh, AWE CEO'su Ori Inbar, Open AR Cloud Genel Müdürü Jan-Erik Vinje ve Khronos Group Başkanı Neil Trevett konuşmacı olarak katılacak. 


D
5 yıl
Su Arıtma Sistemlerinin Ekolojik Önemi
Evrenin en önemli konularından biri olan enerji kavramı petrol ve türevi ürünlerden ziyade yaşamsal fonksiyonları sürdürülen bazı olguları da kapsıyor. Bunlardan en önemlisi olan su artan nüfus ve paralelinde gelişen çevre kirliliği nedeniyle öngörülebilir bir tehdit oluşturuyor. Bu kapsamda düşünülen ve fikir aşamasından ziyade uygulamaya geçen en büyük fikirlerden birisi de  endüstriyel atıksu arıtma  sistemleridir.
 
Çeşitli sebeplerle kirlenen ve tüketime uygun olmayan suyun arıtılarak sağlıklı hale getirilmesi geri dönüşümün en hayati örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Profesyonel olarak 1999 yılında kullanılmaya başlanan bu sistem ağır metaller ile kirlenen suyu ise 2004 yılında arıtmayı başardı. Günümüzde evlerde kullanılan pratik arıtma sistemleri musluk suyunu saniyeler içinde arıtarak pH derecesi yüksek kaliteli bir suya dönüştürüyor. Endüstriyel kullanımın aksine evsel kullanımda çok daha önemli olan pH seviyesi sağlıklı bir yaşam için  paket arıtma tesisi  sistemlerinin ne kadar gerekli olduğunun da göstergesi durumunda.
 
Suyu sağlıklı kılan tek etken temiz olması değil. Sıvının asit oranını belirleyen ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından 07.00 olarak belirlenen pH seviyesi sağlıklı su tanısının en belirleyici etkenidir. Bu kapsamda öncelikli olarak insan sağlığını korumayı hedefleyen evsel atıksu arıtma sistemleri suyu temizlerken pH seviyesini korumak ve düşük olan pH seviyesini de artırmak için bazı özel filtre teknikleri uyguluyor. Tüketim sırasında kan hücrelerine daha fazla oksijen taşıyarak suyun amacına uygun bir şekilde kullanılmasını sağlayan yüksek pH oranları ilave olarak mineraller ile desteklenirken kireç ve tortular ise sudan tamamen arındırılıyor.
D
8 yıl
Harvard Bussiness Review Türkiye Abonelik Kampanyası Kural ve Koşullar



 
Kampanya 20 Eylül - 20 Ekim 2016 tarihleri arasında geçerlidir.
 
Kampanya süresince 1 yıllık Dergi+Web+Dijital abonelik fiyat 339 TL yerine 139 TL'dir.
 
Kampanya tüm kredi kartlarına peşin satışlar için geçerlidir. Taksitli satış bulunmamaktadır.
 
Harvard Business Review Türkiye dergisi, Ocak/Şubat ve Temmuz/Ağustos aylarında iki aylık özel sayı olmak üzere yılda 10 sayı olarak yayımlanır. Bu sebeple Şubat ve Ağustos aylarında herhangi bir dergi gönderimi yapılmamaktadır.
 
Web erişimi, aboneliğiniz süresince hbrturkiye.com üzerinde bugüne kadar arşivde yayınlanmış tüm dergilere ve içeriklere erişim imkanı sağlar. Abonelik bitiminde tüm erişim son bulur.
 
Dijital erişim, aboneliğiniz süresince iPad, iPhone, iPos Touch ve Android akıllı telefon ve tablet uygulamalarımızın üzerinden derginin interaktif dijital versiyonlarına ait arşivdeki tüm sayılara erişim imkanı sağlar. Abonelik bitiminde tüm erişim son bulur.
 
Kampanya hem yeni hem de yenileme abonelikler için geçerlidir. Eğer mevcut bir aboneliğiniz varsa abone portalına giriş yaparak Bilgilerim > Aboneliklerim menüsünden Aboneliği Uzat seçeneği ile mevcut aboneliklerinizin süresini indirimli fiyatlar üzerinden yenileyerek süresini uzatabilirsiniz.
D
8 yıl
ReklamStore Türkiye’nin İlk Hedefli Mobil Reklam Ağı Olan Rekmob\u0027u Satın Aldı!



 
İnternet kullanıcılarının davranışlarını baz alarak markalara hedefli online ve mobil reklam çözümleri sağlayan dijital reklam platformu ReklamStore sektörde önemli bir satın almaya imza attı.

ReklamStore, 2013’te, Fatih Işık, Fatih Tuna Çetinhan ve Mehmet Ağırtopçu tarafından kurulan, TÜBİTAK ve TEB Girişim Evi’nden aldığı destekle mobil reklam teknolojileri alanında önemli başarılara imza atan Rekmob’u satın aldı. Rekmob’un geliştirdiği teknolojinin satın alınmasının yanı sıra ekibin de bünyeye katılmasıyla birlikte aslında bir yetenek satın alması da olan bu hamleyle ReklamStore veri hedefli reklamcılıkta önemli bir adım attı.

Türkiye’nin veri hedeflemeye imkan sağlayan ilk self servis mobil reklam ağı olan Rekmob, yüzlerce mobil uygulamada yer alıyor olması ve markaların bu uygulamalar aracılığıyla direkt müşteri hedefleyebilmesine olanak sağlayan teknolojisi ile sektörde adından sıkça söz ettiriyordu. Sadece bir kaç dakikada reklam oluşturma ve yüzlerce uygulamada aktif etme özelliğinin yanı sıra mobil reklamları yayınlarken sunduğu inovatif hedefleme seçenekleri ile Rekmob rakiplerinden sıyrılmayı başarmış. Ayrıca detaylı ve anlık raporlama özelliği ile de marka veya ajanslara reklamlarının performanslarını kolaylıkla ölçümleme imkanı sunuyor.

Rekmob’un mobil cihazlarda reklam gösterimi yaparken sunduğu standart dışı hedefleme seçeneklerinden bir kaçı şöyle;

? Mobil cihazın bulunduğu ortam sıcaklığı
? Ortamın aydınlığı
? Batarya durumu
? Operatör ve bağlantı tipi
? Kullanıcının yurtdışına çıkıp çıkmadığı
? Araç sahipleri

Yatırım Amacı Nedir?

Çalışmalarını veri hedeflemesi üzerine yoğunlaştıran ve markalara en doğru hedef kitleye reklam verebilmeleri için yeni teknolojiler geliştiren ReklamStore CEO’su Şencan Özen’den aldığım bilgiye göre; ReklamStore’un bu yatırımdaki öncelikli hedefim Rekmob’un geliştirdiği mobil reklam teknolojilerini, ReklamStore’un bünyesinde yer alan ve hali hazırda yüzlerce aktif mobil müşterisi bulunan mobil ürünlerine/hizmetlerine entegre etmek. Özen, ReklamStore’un özellikle mobil uygulama indirtme (CPI) konusunda elde ettiği başarının bir benzerini, Rekmob’un katılımı ile birlikte (standart hedefleme dışındaki inovatif hedefleme ve reklam yerleşimi seçenekleriyle) branding kampanyalarında da elde edeceğimize inandığı belirtti.

Bir süredir dijital reklam sektörü için büyük önem taşıyan cross device hedefleme konusunda çeşitli çalışmalar sürdüren ReklamStore, bu teknoloji ve yetenek satınalması ile cross device hedefleme (yani aynı kullanıcıya farklı dijital cihazlardan (akıllı telefon, tablet, PC) ulaşmayı sağlayan entegre reklam çalışmaları) alanında çok önemli bir adım attı diyebiliriz.

Kurucu Ekip de Artık ReklamStore Ailesinde Yer Alacak!

Türkiye’nin en başarılı mobil reklam ağlarından biri olan Rekmob’un kurucu ekibi de artık ReklamStore ofisinde çalışacak ve Rekmob markası varlığını sürdürmeye devam edecek.

ReklamStore CEO’su Şencan Özen, Rekmob’un enerjisi ve teknolojisi sayesinde mobil reklamcılık kategorisinde pazar liderliğine gelmeyi hedeflediklerini belirtiyor ve ekliyor; “Mobil reklam pazarındaki büyük potansiyeli farkederek böyle bir “teknoloji ve yetenek satın alması” yaptığımız için çok mutluyuz.”
D
8 yıl
TP-LINK’ten ‘Dijital Toplum’ İçin Yeni Ürünler







 
TP-LINK, Almanya’nın Hannover kentinde başlayan CeBIT Fuarı’nda yeni ürünlerini tanıtıyor. Sürekli artan dijitalleşmeye yetişebilmek için gerekli olan hızlı ve güvenilir internet bağlantısının en yeni ürünleri TP-LINK standında görülebiliyor.

TP-LINK, Almanya’nın Hannover kentinde bu yıl 14-18 Mart 2016 tarihleri arasında yapılan CeBIT Fuarı’nda yine en yeni ürünlerini tanıtıyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da CeBIT’in ana teması ‘d!conomy’ ve TP-LINK bu ana temaya uygun en yeni kablosuz ağ teknolojileri ile ‘nesnelerin interneti’ (IoT) çözümlerini fuarda sergiliyor.

Bu yıl TP-LINK’in CeBIT’teki standında öne çıkan ürünler arasında ilk 802.11ad destekli yönlendirici (router) olan Talon AD7200; akıllı evler için özel yönlendirici SR20 ve 2000Mbps kablosuz hızlara ulaşabilen yeni nesil powerline adaptör kiti olan TL-PA9020P yer alıyor.

Akıllı ev için ağ ürünlerine yoğunlaşan TP-LINK, 802.11ad standardını destekleyen dünyanın ilk WiFi yönlendiricisi olan Talon AD7200’i CeBIT’te sergiliyor. Geleneksel 2.4 ve 5GHz bantlarının yanı sıra daha az kullanılan 60GHz bandını da kullanan Talon, saniyede 7200Mbit hıza ulaşabiliyor.
CeBIT’te TP-LINK’in öne çıkaracağı bir diğer ürün ise SR20 model, dokunmatik ekranlı akıllı ev yönlendiricisi. Akıllı evlerdeki tüm cihazların ağa bağlanmasını sağlayan SR20, 1900Mbit/s kablosuz hıza sahip. WiFi’ın yanı sıra ZigBee ve Z-Wave iletişim standartlarını da destekleyen ürün şık tasarımı ile de dikkat çekiyor.

Kablosuz ağ ürünlerinin hızları giderek artıyor. Hızı artan ürünler sadece modem ya da yönlendiriciler değil. WiFi kapsama alanını genişletmeyi sağlayan ürünlerin hızları da modem/router’lara paralel olarak artıyor. Bunlara bir örnek olan yeni nesil powerline adaptör kiti TL-PA9020P, CeBIT’te görülebilecek ürünler arasında. Kablo çekmeden, ev/ofisin elektrik hattını kullanarak interneti taşımayı sağlayan powerline adaptörlerin hızlarının geldiği son noktayı gösteren TL-PA9020P, saniyede 2000Mbit kablosuz hıza ulaşabiliyor.

TP-LINK ürünleri Salon 14/15’de E71 nolu stantta görülebiliyor.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.