F

Er
11 Kasım 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
4 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
12 yıl
Evinde Köpek Besleyenler Yardım
Arkadaşlar merhaba;

Yavru bi pug arıyorum.Bulamazsam çok kısa bir süre sonra ne yazık ki petshoplardan temin etmek durumunda kalacağım.Fakat bunların aşı fiyatları ve senelik aşı miktarı..hiçbir konuda fikrim yok.Ankara'da tavsiye edeceğiniz veteriner var mı ve fiyat konusunda bilgilendirebilirseniz çok mutlu olurum.

Saygılar.
F
12 yıl
%100 ORJİNAL MOTORSİLK BOR KATKISI
Öncelikle herkese merhaba;

Piyasada yüksek fiyatlarla satılan ve sahtesininde yaygın olduğunu gözlemlediğim adından şu sıra gerek basında reklamlarıyla olsun gerekse kullanıcıların memnuniyetinden kaynaklı sürekli bahsedilen Motorsilk bor katkısı hakkında biraz bilgi vereceğim.Bu katkı,Prof.Dr.Ali Erdemir tarafından geliştirilmiş motorun zamanla aşınan bölümlerini onaran ve sürtünmeyi en aza indiren ki bu gerçekten hiçte azımsanacak bir rakam değil %90,bir yağ katkısıdır.

Bunun altını çizerek belirtmek istiyorum sıfır yahut sıfır sayılabilecek bir araca motorsilk katkı koymayınız işin gerçeği verim alamazsınız.Aşınmış motorlarda yani aşağı yukarı 8.000 kilometre ve sonrası için bu katkı tavsiye edilir.

Ben sırasıyla bu katkının motora ne gibi faydaları var onları maddeler halinde yazacağım.


Motor Silk motor şartlandırması,Boron CLS Bond ile birlikte, Argonne Ulusal Laboratuarlarında Enerji Departmanı altında, Hidrojen Ortoborat teknolojisine istinaden geliştirilmiştir. Bu teknoloji, mevcut yağlama sisteminin haricinde % 100 metallerle tepkimeye giren bir teknolojidir. Yağda, katkı maddesi paketi olması durumunda ya da daha sonra metal alaşımları birleştirmek için kullanılan yağ katkı maddeleri tepkisizdir. Boron CLS Bond, yağa karıştığı zaman tüm çalışan hayati parçaları aşınma, sürtünme ve korozyona karşı korur. Baklava benzeri, sert borik oksit yüzeyi meydana getirerek metallerde bir kovalent bağ oluşturur. Bu, yeni yüzey yağlayıcının oksidasyon işlemini önemli ölçüde azaltmak üzere oksijeni bloke eder.

Avantajları :
•İşlem sıcaklıklarında azalma sağlar.
• Yüzey sürtünmesini azaltır.
• Yağlama sistemindeki aşınmayı azaltır
( Timken, Dört Top, Lobut ve Disk Testi )
• Yağ değişme süresini uzatarak akışkan oksidasyonunu minimize eder.
• Korozyona engel olur.
• Şok yükleri absorbe eder. ( Aşırı yüksek EP etkeni )
• Karbon, vernik ve korozyonu bertaraf eder.


Ekonomi:
• Daha az sürtünmeden dolayı yakıt tasarrufu sağlar
• Daha az istirahat zamanı.
• Eski motorlarda düşen verimliliği restore eder.
• Motor ömrünü yeniler ve uzatır.
• 100 bin miles ( 150 bin km. ) sadece bir defa uygulanır.
• Yağ değişim süresini uzatır.

Çevresel:
• Motor içindeki kurum ve karbon atıklarının temizliğini yapar, verimli çalışmayı sağlayarak ve daha az yakıt tüketimi ile emisyon değerlerini düşürür.
• Motor Silk formülasyonu, doğaya zararlı olmayan ve doğada biyolojik olarak parçalanabilen bir yapıya sahiptir.
• Yağ kullanımında azalma sağlar.
• Sürtünmeye harcanan enerjiyi güç verimi olarak geri kazandırır.

Bu ürüne ulaşmak için pm atmanız yeterlidir.Şuanda fiyat kdv dahil 45 tl'dir.

Toptan alımlar için özel iskonto uygulanır.

Saygılarımla.
F
14 yıl
Garip Bir Kahvehane Diyaloğu
Soğuk bir kış akşamı üç beş arkadaş sıcak biryer ararken gözümüz bir kahvehaneye ilişti.Girelim,girmeyelim sorularının ardından en azından bir çay içeriz içimiz ısınır mantığıyla daldık kahveye.Tabii bizim arkadaşlar kahveye gelmişler boş dururlar mı..?hemen havaya girip ıstakaları dizdiler okey oynuyorlar...
Kahvede görevli olan anadolunun bağrından kopup gelmiş amcamızla aramızda şöyle bi diyalog geçti;

Amca:Ne aliğsiniz gençleee...?
Biz:Ne vardı sıcak olarak?
Amca:Çay vaa,Kagaa(kakao)vaa,orlit(oralet)vaa,guşbunu(kuşburnu)vaa.He...bi de gaçin vaa

Biz tabi diğer saydıklarını çözdük ama gaçin ne demek...arkadaşlarla uzun süre birbirimize bakarak;biz birer gaçin alalım dedik...Neyse biraz sonra amcamız elinde bardaklarla geldi ben bi yudum içtim,arkadaş bi yudum içti herkes aynı anda ''eee..bu tarçınnnn dememiz üzerine,amcamız gayet kendinden emin bir şekilde;E..yeğenim gaçin diyin bende demez mi...Bizde derin bi sessizlik sonrası patlayan kahkahalar...

Eh be amcam...ne diyeyim kulakların çınlasın
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.