R

Teğmen
08 Eylül 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
44 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
5 yıl
Na-De diafonu söktüm taktım şu an çalışmıyor
Merhabalar, evde Na-De NVM800MC model diafon var. Kapı zili çalışmadığı için bakmak için söktüm, fakat geri bağladığımda monitörün ekranına görüntü gelmiyor ve yandaki buton ledleri sürekli yanıp sönüyor. Başka da bir şey yapmıyor. Sizce sorun nedir?

Kullandığım diafon bu:
< Resime gitmek için tıklayın >

Ayrıca ses sorununu da çözemedim, şu an diafon komple çalışmıyor ama ses sorununu şöyle açıklayayım: Daire kapısının önündeki zile basıldığı zaman ses çok kısık(duyulmayacak kadar) ve aşırı cızırtılı geliyor. Diğer fonksiyonlarda ses normal(di). Kablolarda bir sıkıntı göremedim, sanırım entegrelerinden biri arızalı, ama uzmanlara sormak lazım.
R
6 yıl
Vantilatörlerden biri bir çalışıyor, bir çalışmıyor; diğeri ise çok yavaş dönüyor.
Merhabalar, evde iki tane vantilatör var. Biri daiku'nun elektronik devreli, fonksiyonlu vantilatörü. Açma düğmesine basınca led ışıkları anlık güçlü yanıyor, sonra zayıf halde yanmaya devam ediyor. Herhangi bir düğmesine basınca vantilatör kapanıyor. Sonra açma düğmesine basınca açılıp kapanıyor. Açma düğmesine basılı tuttuğum zaman sürekli açılıp kapanıyor. Fişten çekip biraz bekleyip geri takınca tekrar açma düğmesi vantilatörü çalıştırıyor ama sorun yine aynı.

Diğer vantilatör de klasik düğmeli 3 hızlı ve zaman ayarlı bi vantilatör. O da birdenbire yavaş çalışmaya başladı. Normalden çok yavaş dönüyor, hızı arttırma düğmesine basınca hızı artıyor ama yine de normalden çok yavaş. Herhangi bir ses çıkarmıyor.

Sizce bu iki vantilatörün sorunu nedir? İkisi de kondansatörden kaynaklı olabilir mi? Daiku'nun elektronik devresine baktığımda hiçbir şey yok. Tertemiz. Motorun kondansatöründe problem olabilir mi? Teşekkürler şimdiden.
R
7 yıl
LG G4 Şarj Olurken Şarjın Kesilmesi
Merhabalar, iyi bayramlar. Telefonum hızlı şarj adaptörüne takılıyken şarj olurken 1-5 dk sonra şarj olmayı kesiyor. Evde üç farklı hızlı şarj adaptörü var, üçünde de durum aynı. Aynı şarj aletleri başka telefonları güzelce şarj ediyor. Hızlı olmayan bir şarj adaptörüne taktığımdaysa uzun bir süre şarj etti, sonra çıkarmak zorunda kaldım, tam testini yarın yapacağım. Böyle bir şeyle karşılaşan var mı, çözümünü bilen var mı(servis en son çare şu an için maalesef) aranızda acaba?

edit: bugün hızlı şarj özelliği olmayan şarj aletini denedim, %100'e sorunsuz şarj etti.
R
8 yıl
General Mobile 4G Ekran sarardı, teknik servis telefonu garanti kapsamına almıyor.
Merhabalar, geçen gün kardeşimin telefonunu Ümraniye'deki yetkili servise götürdüm, telefonun ekranı sarardı ve güç tuşunda sıkıntı var. Telefonun çerçeve kenarında kırık var diye (Plastik parça çatlamıştı, cepte de ayrılmış. Küçücük parça 1 cm falan) ekranı garanti dahilinde servise almazlar, fiyatını isterler dediler. Ben de o yüzden telefonu servise vermekten vazgeçtim.

Ekran sararması benim isteyerek yapabileceğim bir şey değil, üretim hatası olduğu aşikar, buna rağmen ekranla alakası olmayan bir yerden dolayı (Ekran ve çerçeve beraber değişiyor biliyorum ama yine de sonucu değiştirmiyor bu) faturanın bana kesilmesi şahsen beni üzdü. Daha önce Asus Zenfone 5'imi aynı sebepten dolayı teknik servise vermiştim, ve çerçevede ezikler olmasına rağmen ekran sorunsuz bir şekilde değiştirilmişti. Ümraniye Telpa'daki hanımefendi bunu "şirketimizin politikası böyle" şeklinde cevapladı.

Daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu, siz ne yaptınız? Açıkçası gerçekten Telpa'nın politikası böyleyse bir daha da Telpa garantisi altında bir ürün almayı düşünmüyorum.
R
8 yıl
Samsung VC15F5UKZC hortumu 3. ay durduk yere yırtıldı, servis kullanıcı hatası diyor
Merhabalar, Ocak ayında Samsung VC15F50UKZC model elektrik süpürgesini aldım. Bu problemle karşılaşana kadar süpürgeden son derece memnunduk. Süpürgeyi aldıktan 3 ay sonra hortumun ek yerinde durduk yere oluşan bir yırtık tespit ettim. Kesinlikle bizim bir müdahalemiz olmadan ortaya çıkan bir yırtık. O an hem vaktimiz olmayışından hem de süpürgeyi servise verince süpürgesiz kalacağımızdan bant ile kapatıp bir süre idare ettik. Bugün süpürgeyi servise vermeye gittik ve servis bunun kullanıcı hatası olduğunu, garanti dışı olduğu için ücret alacaklarını söyledi. Ben de süpürgeyi onlara vermedim ve eve geri geldim. İnternetten parçayı araştırdım ve fiyatı beni şoke etti: 200 TL hortum! Ben bu süpürgeyi 429 TL'ye aldım ve sadece hortumu 200 TL. İnanılır gibi değil.
http://www.supurgemarket.com/samsung-15f50ukzc-elektrikli-supurge-hortumu-p-33650.html

şikayetvar.com'da buna benzer bir çok şikayet var samsung süpürgelerin parçalarıyla ilgili ve açıkçası ben bunun kasıtlı yapıldığını düşünmeye başladım. Parçaları özellikle düşük kalite yapıyorlar ki kullanıcıları sömürebilsinler.

https://www.sikayetvar.com/samsung/kucuk-ev-aletleri/elektrikli-supurge/hortum-ve-aparatlari?page=0

Açıkçası ben bu hortumu tamir edebilirim sanıyorum ama bunun Samsung'un yanına kalmasını istemiyorum, sizce tüketici hakem heyetine dilekçe yazsam bununla ilgilenirler mi, yoksa ben bu süpürgeyi aldığımla mı kaldım?
R
8 yıl
Muayene yeri dolmuş ruhsat ile ilgili
Merhaba arkadaşlar, 2005 model civic bir aracım var. Aracı şubat ayında aldım, ocakta muayenesi yapılmış fakat ruhsatta yer olmadığı için bandrollü bir belge vermişler. Trafik belgesini alana kadar o belge geçerliymiş. Satış belgesiyle ruhsat almaya gittiğimde trafik belgesini de yenilemeyi istedim fakat randevu almam gerektiğini söylediler. Birkaç kez randevu almaya çalıştım ama hep doluydu. Sonra da ben unutmuşum kalmış. Bu bandrollü belge şu an da geçerli mi, motorlu araç trafik belgesini şimdi almaya kalksam ceza öder miyim, ne yapmam lazım sizce?
R
9 yıl
Hangisi sizce? Demirdöküm Nitron, E.C.A Confeo Plus, Bosch Class 6000?
Merhabalar, eski DemirDöküm Aden kombimizi değiştirip yerine başka bir kombi almak istiyoruz, ev 70-80 metrekare. Hangisini tavsiye edersiniz?
Demirdöküm Nitron, E.C.A Confeo Plus, Bosch Class 6000
Bunlardan daha iyi dediğiniz başka bir marka-model var mıdır?

Yoğuşmalı modelleri hem evin küçük olmasından, hem gider yeri açma sıkıntısı olmasından, hem de maddi olarak düşünmüyoruz.

Eski kombi 17000 kcal idi 20000 kcal'lik bir kombi fazla gelir mi?

Yanına kablosuz bir oda kumandası da almayı düşünüyorum, tavsiyelerinizde bunu da göz önünde bulundurursanız sevinirim.

Teşekkürler.
R
9 yıl
100 metrekare daireye kombi değişimi için marka-kcal tavsiye eder misiniz?
Merhabalar, 100 metrekarelik dairemizde demirdöküm aden kombi kullanıyorduk (hermetik), hem yaşlanması hem de sürekli arızalanması sebebiyle kombiyi değiştirmeye karar verdik. Toplamda 6 (4 tane 1.2m, 1 tane 1m, 1 tane de havluluk) adet petek bağlı kombiye, kaç kcal almak gerekir (öncekini hatırlamıyorum)? Hangi markayı tavsiye edersiniz? Yoğuşmalı önerir misiniz? Teşekkürler.
R
10 yıl
Siemens mi Bosch mu? Yoksa başka öneriniz var mı?
Merhaba arkadaşlar 21 yıllık emektar Profilo buzdolabımızdan sonra yeni buzdolabı alacağım aklımda bir-iki model var yorumlarınızı ve başka tavsiyeniz varsa onları da rica ediyorum.

Biri Siemens marka: KD56NAW32N

Diğeri Bosch marka: KDN56NW20N

Bunlar hakkında yorumlarınız nedir hangisi daha iyidir? Başka tavsiyeleriniz var mı?

Aradığımız buzdolabı:
-Maksimum 2000-2200 TL civarı fiyatı olmalı.
-Eni 70 cm olmalı.
-Dondurucusu altta olan kombi tipi buzdolaplarından olmamalı.
-Soğutucu hacmi geniş olmalı.

Bir de sorum olacak, bu no-frost buzdolaplarında buz kırma sesi oluyormuş ilk defa burada gördüm, bu kadar rahatsız edici bir ses mi bu acaba böyle?

Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.
R
11 yıl
d-smart hd pace cihazı crt tvye bağlamak?
Merhabalar, dsmart hd pace marka tds866ndgx model kodlu uydu alıcım var. Cihazı led tv'imde gayet güzel kullanmaktayım. Yaz tatili için yazlık evime geldiğimde uydu alıcımı buraya getirdim ve buradaki tv'im crt tüplü tv. Hem scart, hem koaksiyel kabloyu denedim ikisinden de görüntü almayı başaramadım. hdmi dan gayet net görüntü alabiliyorken diğer şekilde hiç görüntü alamıyorum. Bu cihaza sahip olup böyle bir problemi olan var mı başka? Varsa çözebilen var mı? Yoksa sorun benim cihazda mı acaba, servise mi götürsem?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.