Y

Teğmen
23 Mayıs 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
41 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
Y
2 yıl
250 bin otomatik araç tercihi
Arkadaşlar 250 bin maksimum otomatik olması şart. 4-5 araç belirledim..
Audi a3 1.6
Honda civic 1.6
Ford focus 1.6 ti-vct
Mazda 3
Renault megane 1.5 dci

Audi a3 aklımda yoktu, ama 250 bin bandında bulunabiliyor. Bu baktığım araçlar 140-150 bin km geçmemiş araçlar.
Bu araçların içinde megane dizel olduğu için mantıklı gibi. Çünkü şu anda bende 1.6 focus otomatik var lpg li, lpg nin bi esprisi kalmadı artık sanki.
Y
2 yıl
Lancia delta almak üzereyim! (araç seçimi yapılmıştır)
5 senedir Ford Focus 1.6 otomatik araç kullanıyorum. Performansı bana göre iyi değil şanzımanı 4 vites olduğu için hem hantal hem de fazla yakiyor.
Neyse, bu aralar dizel otomatik araç bakarken Lancia Delta 1.6 dizel otomatik gözüme çarptı. Sıra dışı bir dizaynı var, beğendim açıkçası tipini.
Fiyatları rakiplerine göre uygun kalıyor. 2011-2012-2013 model 130-150 bin km. arası araçlara 220-260 bin arası fiyat istemişler.
Bu araç alınır mı?
Kronik sıkıntıları neler?
Ben alıcı satıcı değilim en az 4-5 sene kullanırım.
Şanzımanı sıkıntılı diyenler var, vites geçişlerinde özellikle, çok rahatsız eder mi acaba?
Y
12 yıl
1.6 2004 AT lancer rolanti sorunu
Arkadaşlar iyi akşamlar, babamın mitsubishi 2004 model tiptronik (otomatik) lancer aracında bazı problemler var.
Aracın sorunu rolanti ,vitesi N veya P ye alınca ,tabi aracı biraz kullandıktan sonra yapıyor.Rolanti yükseliyor 3 bin 4 bin devirlere çıkabiliyor.Hatta şöyle olmaya başladı ara gazı verir gibi gaz veriyor araba durduğu yerde,sanki gaz pedalını pompalıyorsunuz gibi.Araçta lpg'de var,belki sorun bundandır ancak emin değiliz.Şİmdi yarın servise gidicez ,aslında iyi bir usta olsa bildiğim sanayide oraya giderim.Acaba Antalya'da iyi bir özeli servis ya da usta biliyomusunuz,özellikle Antalya da yaşayan arkadaşlar?
Şimdiden teşekkürler.
Y
13 yıl
gt5 açıyor ama diğer oyunlar açılmıyor
Arkadaşlar dün geceden beri kafayı yiycem,ps3'üme bişey oldu.4 tane oyunum var(gt5,nfs shift,pes2010,pes2009) bir de bluray film var.bu disklerden sadece gt5 açılıyor diğer diskler açılmıyor.ps3 'ün menü ekranında cd 'leri görüyor ancak oyunu seçince simsiyah bir ekran oluyor,wireless koldaki hiçbir düğmede işede yaramıyor.
dün gece sistem ayarlarından restore ettim.ancak durum aynı.blueray okuyucuda sorun olsa gt5'ide okumaz değilmi?
lütfen yardım arkadaşlar!!!!
Y
13 yıl
araç tercihi yapılmıştır(golf tsi dsg 122hp)
Arkadaşlar mitsubishi colt aracımı sattım.Yeni araç almak istiyorum.B segmenti düşünmüyorum , c segmenti araç almak istiyorum.
Seçeneklerim;
-audi a3
-vw golf
-ford focus
-opel astra
-honda civic

Şimdi bütçe olarak nakit 20 bin tl.var kredi çekip 35-40 bin arası bütçeye çıkabilirim.Kafam karışık ford focus da özellikle sıfırında baya iyi indirimler var ,özellikle collection donanımında dizel 90 beygirlik motoru var ve fiyatı 37 bine alınabiliyor.
Golf6 düşündüm onunda tsi olmadıktan sonra almanın bir önemi yok.İkinci el fiyatları baya yüksek,dsg şanzıman olmasını isterim tabi ki.
A3 ise yine durum aynı 2005-2006 modelleri 35-40 arası değişiyor,onuda t fsi almadıktan sonra eski nesil 1.6 motor almak mantıksız oluyor.
Opel astra ise tamamen ikinci elinin iyi olması sağlam bi araç olmasından dolayı tercih edebilirim,fakat içimi hiç açmayan bir araba.Yeni kasa değil tabi ki baktıklarım.
Honda civic ise tercihlerimin en sonuncusu 1.8 hatchback olsun isterim fakat onunda i-shift vitesi pek iyi olmadığını öğrendim,manuel almak lazım.
öncelikle bu araçların içinde en çok istediğim araç audi a3,t fsi motorlar 40 bin üzri fiyatları var,ancak 1.6 fsi motor nasıl olur onun hakkında bi fikrim yok.Fsi motor alsam ne dersiniz arkadaşlar,bi kaç araç buldum 2006 model cam tavan 35 bin gibi rakamlara,km'de 70-80 civarında.Fsi motor ve o dönemdeki triptronik vitesleri nasıldır a3 lerin?
özellikle 2006-2007 a3 fsi motorlu araç kullanan arkadaşlar veya bilgisi olan varsa ,yardımcı olurlarsa bu konuda sevinirim.

Alfa 147 den bahsetmeyi unutmuşum.Çok beğendiğim bir araç,2006 modelleri 26 bin civarı.Listeye 147 de ekleyerek yorumlarınızı bekliyorum,teşekkürler...
Y
14 yıl
opel astra elegance 2003-acil lütfen-
arkadaşlar kardeşim bu araçtan almaya karar vermiş,ben temsili bu linki buldum.fiyatıda 20 milyara anlaşmış sizce nasıl edermi? Sadece arka tamponda boya var değişen yok,km,70 binde.Yarın alacak ,ben focus önermiştim fakat o opel astarada karar kıldı.Otomatik olmak zorunda bu arada...teşekkürler...
örnek linki veriyorum,
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-opel-astra-orijinal-opel-astra-elegance-otomatik-30202555/detay
Y
14 yıl
mitsubishi colt 1.3 invite mt 2008
Arkadaşlar araç son derece temizdir,istenilen yere gösterip ikinci el ekspertiz raporu alabilirsiniz.

Colt hakkında kısa bilgi veriyim ;araç mercedes ve mitsubishi ortak yapımıdır.Son derece atak bir araçtır.1.3 95 beygir gücündedir.Yakıt tüketimi şehiriçinde kullanıma bağlı olarak 20-25 kuruş arası değişmektedir.
ABS-EBD -4 HAVA YASTIĞI--EPS-OTOMATİK KLİMA-CD ÇALAR-ELEKTRİKLİ ISITMALI YAN AYNALAR-

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-mitsubishi-colt-sahibinden-temiz-colt-28879116/detay
Y
14 yıl
bu alfa 147 alınır mı?
Arkadaşlar aracımı değiştirmeyi düşünüyorum,yıllardır alfa ları beğenirim.Alfa konusunda ki çekinceleride biliyorum.2. el sorunu ,yakıt sorunu,bakım maliyetleri gibi.Ancak şu durum var çekincelerin içinde sadece dikkate aldığım nokta sadece yakıt sarfiyatı,onun dışında 2. el sorunu çok büyük problem değil artık her aracın 2. eli zor gidiyor.Bakım maliyetlerine gelincede diğer markalarla aynı olduğunu biliyorum.
Şöyle bir araç buldum ,bu araç hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum .fiyatı nasıl özellikle?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-alfa-romeo-147-sahibinden-alfaromeo147-distinctive-40-000-km-super-fiyata-28776025/detay
Y
14 yıl
panasonic plazma mı?
Herkese iyi geceler,bu forum sayesinde otomobilimi 2 ay önce ,araştırmalarım sayesinde .Tabi ki donanım forumun sayesinde almıştım.Aldığım araçta sıra dışı çünkü Türkiye'de 2. eli olmayan fakat piyasada ki segmentinde bütün otomobiller iyi otomobil seçmiş oldum donanım forum sayesinde .

Şimdi ise lcd mi?plazma mı derken ,araştırmalarım sonucunda plazmanın ,tabi ki benim kriterlerime göre daha iyi olduğunu anladım.Plazmanın avantajları benim bildiklerime göre;doğal renkler,tepkime süresinin çok kısa olması,geniş açıdan izleyebilme .Tabi ki en önemlisi doğal renkleri verebilmesi ve hareketli sahnelerde bulanıklık ya da flulaşmanın ,lcd ye göre az olması.Dez avantajları yüksek elektrik tüketimi diyebilirim sadece.

Biz tüketicilerin kafasını karıştıran ,şu an piyasada lcd patlaması olması! Yani zincir marketler olsun yetkili bayiiler ,bir lcd veya plazma almak istediğinizde.Satıcılar genelde bizleri lcd ye yönlendiriyor.Yukarıda da bahsettiğim gibi,araştırmalarımda ,teknoloji dergileri ve teknoloji sitelerinde .Uzman kişiler plazmayı öneriyor.Ama bir firmanın yetkilisi ise lcd diyor.

Forumda bu konuları araştırırken bir arkadaş bu konuyla ilgiili,tamamen bu durumun ,firmaların satış poliitikası olduğunu ,ellerindeki lcd tüketmek,çünkü plazmanın maliyeti lcd ye göre daha pahalı.Üretci firmalarda lcd satmak istiyor,çünkü kar marjı plasmaya göre lcd de daha yüksek.Banada bu durum mantıklı geldi.Çünkü ben örneğin,aynı fiyata sattığım bi üründen diğerine göre daha çok kar ediyosam .Kar ettiğim ürünü satmaya çalşırım.

Şimdi plasma almaya yüzde 70 karar verdim.Ve markalar içinde de ,Panasonic aklıma yatıyor.Düşündüğüm modellerin linklerini aşağıda veriyorum.Sizce nasıl seçimler?
playstation 3 de oynamak istiyorum,pc yi bağlamak,pc den filmler izlemek gibi...blueray filimde izlemek,günlük tv yayınları izlemek ihtiyaçlarım bunlar...

Bu modellere başka rakip hangi marka ve model eklenebilir?
LG pek düşünmüyorum piyasada çok uygun fiyatlılar var,malesef klimamın lg beko olması beni bu markadan soğuttu:(

-----------------------------------------------------------------------------------------------
PANASONIC TX-P42V10E PLAZMA TV
http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110011295&CS_Category=_SBA_854_1662_827_3882&CS_Catalog=_ses_ve_goruntu&T_Category=_PLAZMA_TV854
----------------------------------------------------------------------------------------------------

PANASONIC TX-P42G15E PLAZMA TV

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110011299&CS_Category=_SBA_854_1662_827_3882&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU&T_Category=_PLAZMA_TV854

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Y
15 yıl
Sony-toshiba-asus-hp-dell zor seçim!
Arkadaşlar 3 yıldır kullandığım casper notebook'um son günlerini yaşıyor.Ve artık yeni bir lnotebook alma zamanım geldi.Tebi ki en önemli kriterim 3 yıllık kötü casper maceramdan sonra,kaliteyi ön planda tutmak istiyorum.Sizlere 3-4 marka ve model seçtim ,özellikleri ve linkleri inceleyebilirsiniz.Yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim.
Farklı önerilerinizede açığım....

----------------------------------------------------------------------------

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=119985962&CS_Category=_SBA_63_1662_444_1357&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63


Sony VGNNS21Z/S Notebook:

Teknoloji : Intel Centrino 2 Teknolojisi
İşlemci : Intel Core 2 Duo P8600
İşlemci Hızı : 2,4 GHz, 3 MB L2, 1066 MHz
Bellek : 4 GB
Ağırlık : 2,9 kg
Bluetooth Portu : Yok
Ekran Belleği : 256 MB(Max 1510 MB Paylaşımlı)
Ekran Boyutu : 15,4"
Ekran Çözünürlüğü : 1280 x 800
Ethernet : Var
Garanti Süresi : 2 Yıl
Hoparlör : Var
Bellek Tipi : DDR2
Model : VGNNS21Z/S
Modem : Var
Ekran Özelliği : WXGA X-black LCD
Grafik Tipi : ATI Mobility Radeon HD 3430
İşlemci Tipi : Çift Çekirdek
Optik Sürücüler : DVD-RW
Pil Ömrü : 3 saat
Fırewıre Bağlantı : Var
Pil Tipi : Li-Ion
Menşei : İthal
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125030966&CS_Category=_SBA_63_1662_444_2523&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63

ASUS F81SE240DV NOTEBOOK:

Teknoloji : Intel Centrino 2 Teknolojisi
İşlemci : Intel Core 2 Duo P8600
İşlemci Hızı : 2,40 GHz
Bellek : 4 GB
Bluetooth Portu : Var
Ekran Belleği : 512 MB
Ekran Boyutu : 14"
Ethernet : Var
Garanti Süresi : 2 Yıl
Hoparlör : Var
Bellek Tipi : DDR2
Model : F81SE240DV
Ekran Özelliği : HD Color Shine
Grafik Tipi : ATI HD 4570
İşlemci Tipi : Çift Çekirdek
Optik Sürücüler : DVD-RW
Menşei : İthal
Sabit Disk : 320 GB
Touchpad Mouse : Var
Ses Kartı : Var
Wireless : Var
Dahili Kamera : Var
Yazılım : Windows Vista Premium
--------------------------------------------------------------------------------

http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1002&uid=104614

HP Pavilion dv6-1115et (NU744EA):

* Paylaşımlı Ekran Belleği : Evet/Var
* Ekran Boyutu : 15,6"
* İşlemci Üreticisi : Intel®
* İşlemci Modeli : Core™2 Duo
* İşlemci Hızı : 2,53 GHz
* İşlemci Numarası : P8700
* Sabit Disk Kapasitesi : 500 GB
* Bellek : 4 GB
* Ekran Kartı : ATI Mobility Radeon HD 4650
* İşletim Sistemi : Windows Vista Home Premium
* Ağırlık : 3,14 kg
* Ön Bellek (L2 Cache) : 3 MB
* Bellek Türleri : DDR2
* Parlak Ekran : Evet/Var
* Geniş Ekran : Evet/Var
* Ekran Kartı Belleği : 1 GB
* Sabit Disk Dönüş Hızı : 5400 rpm
* Sabit Disk Arabirimi : SATA
* Kablosuz Ağ : 802.11a,802.11g,802.11n
* Kablolu Ağ : Ethernet 10/100/1000
* Kablosuz Bağlantı Noktaları : Bluetooth 2.1 + EDR
* USB Sayısı : 4
* Dahili Web Kamera : Evet/Var
* Uzaktan Kumanda : Evet/Var
* Klavye : Türkçe Q
* Pil Teknolojisi : Lityum Ion
* Pil Hücre Sayısı : 6
* Optik Sürücü : DVD±RW DL
--------------------------------------------------------------
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3468

TOSHIBA A300-15A

İŞLEMCİ: Intel 2 Core Duo T8100 2.1 GHz - 3 MB - 800 Mhz
HDD: 250 GB 5400 RPM SATA
RAM: 2 GB DDR2 RAM (2x1 GB 667), Max 4 GB
EKRAN: 15.4" WXGA (1280x800), Toshiba TruBrite
EKRAN KARTI: ATI HD3650 512MB Paylaşımsız, 1279MB Hyper Memory
CD-R / DVD / CD-RW: 8x DVD±RW Dual DL
Modem : V92 Modem
Ethernet: 10/100 + Intel (802.11 b/g) WLAN
USB Port çıkışları: 4 x USB 2.0, i.LINK (IEEE 1394), TV çıkışı (s-video), Express Card Slot
İşletim sistemi: Vista Home Prem
Ağırlık: 2.7 kg
Pil Ömrü: Lithium-ion , 2 saat
Bluetooth: Var
Kart Okuyucu: 5-in-1 kart okuyucu
Web Cam: Entegre 1.3 Mp web kamera (Yüz tanıma fonksiyonlu)
Garanti: 2 Yıl
Hediye: Taşıma çantası
----------------------------------------

http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1002&uid=102528


Dell XPS M1530-QO1




* Paylaşımlı Ekran Belleği : Evet/Var
* Ekran Boyutu : 15,4"
* İşlemci Üreticisi : Intel®
* İşlemci Modeli : Core™2 Duo
* İşlemci Hızı : 2,20 GHz
* İşlemci Numarası : T7500
* Sabit Disk Kapasitesi : 250 GB
* Bellek : 2 GB
* Ekran Kartı : NVIDIA GEFORCE 8600M GT
* İşletim Sistemi : Windows Vista Home Premium
* Ön Bellek (L2 Cache) : 4 MB
* Veri yolu Hızı : 667 MHz
* Chipset : INTEL CRESTLINE-PM 965
* Bellek Türleri : DDR2
* Parlak Ekran : Evet/Var
* Geniş Ekran : Evet/Var
* Ekran Kartı Belleği : 256 MB
* Ekran Çözünürlüğü : 1280 x 800 px
* Kablosuz Ağ : 802.11a,802.11b,802.11g
* Kablolu Ağ : Ethernet 10/100
* Kablosuz Bağlantı Noktaları : Bluetooth 2.1 + EDR
* Dahili Web Kamera : Evet/Var
* Klavye : Türkçe Q
* Pil Teknolojisi : Lityum Ion
* Optik Sürücü : DVD±RW
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.