Merhaba arkadaşlar internette yaptığım aramalar sonucu kullanıcıların işine yarayacak, cihazın orjinal rom'undan rootlanmış ve google play uygulamasının eklendiği rom'un yükleme talimatını paylaşacağım. NOT: Ben denedim ve 3g dahil sorunsuz çalışıyor ancak yine de sorumluluk size aittir.

Yüklenecek Rom ICS 4.0 versiyonu V10E_3G_WW_V4.0_20120720'dir

Yükleme talimatı ;

1-Öncelikle cihazın içindeki verilerinizi yedekleyin.
2-Hafıza kartını çıkartın.
3-Cihazın şarjı en az %60 olsun ve şarj cihazı takılı olsun.
4-Cihazı kapatın.
5-Cihazı data kablosu ile bilgisayara bağlayın.
5-Cihazın (Volume -) tuşuna basılı tutarken aynı anda reset butonuna da basılı tutun.(Yaklaşık 3 saniye)
6-Cihazın (Volume -) tuşuna basılı tutarken aynı anda power butonunu da cihazı açar veya kapar gibi sürekleyip ileri noktada basılı tutun(geri gelmesine müsade etmeyin.(Yaklaşık 3 saniye)
7-Eğer işlemleri doğru yaparsanız cihazın kırmızı renkli şarj ışığı sönecektir ve bilgisayarınız cihazı harici bir disk gibi görecektir. Bilgisayar içeriği görmeniz için pencereler açabilir, hepsini kapatın.
8-Daha sonra şu linkteki http://narod.ru/disk/65254215001.1ca15c5812127aeb73ce2a07d357b6c9/V10E_3G_WW_V4.3_20130108_CustomRom_by_sidenki_EN.zip.html dosyayı indirin.
9-İnen zipli dosyayı masaüstüne zipten çıkartarak kopyalayın.

Buradan yükleme talimatının resimlerine de bakabilirsiniz.
http://www1.viewsonic.com/support/downloads/drivers/_download/tablet/viewpad10e/viewpad_10e_3G_ICS_upgrade.pdf

10-İndirdiğiniz klasörden MPTOOL uygulamasını yönetici(önemli) olarak çalıştırın.
11-NandMpTool programı çalışacaktır.Açılan pencerede sağ üst tarafta "scan" butonuna basın ve tablet bilgilerinizin program tarafından okunduğunu kontrol edin.
12-Yine aynı programda sağ üst tarafta scan butonunun iki altında "Erase" butonu var. Ona tıklayın.
13-Ekrana "Erase end"mesajı geldikten sonra Scan ve erase butonları arasındaki "Download" butonuna tıklayın ve yazılımı tablete yüklemeye başlayın.
14-Ekrana "Download end" mesajı geldikten sonra tabletin bilgsayarla olan bağlantısını kesin ve reset butonuna 3 sn kadar basılı tutun.
15-Cihazı açın,ilk açılış normaldekinden biraz daha uzun sürebilir,panik yapmayın.
16-Cihaz açıldıktan sonra 5-10 dk kadar kurcalayın.
17-Daha sonra cihazı kapatıp, (Volume +) tuşuna basılı tutarken Power butonunu sola sürükleyin ve bırakmadan tutun. Ekrana yeşil android resmi gelince her iki tuşuda bırakın. Cihaz recovery bölümüne girecektir.
18-Burada "wipe data" yazan kısma Volume + ve volume - tuşlarını kullanarak gelin ve üzerine geldiğinizde power butonunu sola sürükleyin. Yeni açılan menüde yine aynı şekilde "yes .........." yazan yere gelin ve tekrar power butonunu sola sürükleyin.
19-İşlem tamamlanınca sizi tekrar ana menüye atacaktır. Burada "wipe cache partition" kısmına gelerek yine bir üstteki maddedeki işlemleri uygulayın.
20-Tekrar ana menüye atıldığınızda "reboot now" üzerine gelerek yine power butonunu sola sürükleyerek onaylayın.
21-Cihaz kapanacak ve yeniden başlayacaktır. Cihazın ilk açılışı 5 dk kadar sürebilir. Artık tabletiniz hazır.

NOT: 3G'Lİ MODEL İÇİNDİR.