N

Teğmen
13 Aralık 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
23 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
N
4 yıl
Ofis Sistem Tavsiyesi
Merhaba,

Ofiste kullanılacak yeni bir PC sisteme ihtiyaç var. Oyun vs farklı bir amaç yok. Sadece Micro muhasebe, Office uygulamaları, B2B gibi işler yapılacak. Uzun vadeli olması için biraz yüksek tutmaya çalıştım.

Ryzen 5 3400G (Dahili Vega 11 GPU)
Gigabyte GA-A320M-S2H
Kingston DDR4 16gb-2666mhz
480 gb SSD (M.2 de olabilir)
Aerocool CS1101 500W Kasa

Toplamda 3000 TL civarı çıkıyor. Monitör mevcut.

Genel anlamda böyle bir sisteme karar verdim. Ram, kasa, SSD çok önemli değil, benzer fiyatlı alternatiflerle değiştirilebilir.

Esas danışmak istediğim nokta işlemci:
Boşta pasif soğutmalı Radeon 5450 ekran kartı mevcut.
İşlemci için 250-300 daha bütçeyi artırıp bu ekran kartını da sisteme dahil ederek, Ryzen 5 3600'e geçmeye gerek var mı? Yoksa bu sistem de uzun süre götürür mü?
3400G'nin Vega 11 grafik performansı HD5450 daha iyi midir?

Ya da ofis için bu bileşenler (özellikle işlemci) fazla mı? Gerek yok mu bu kadarına? Ryzen3 3200G ya da 2000 serisi de işimizi görür mü?

Dediğim gibi uzun vadeli bakıyoruz. 10 seneye kadar gitmesi lazım. Pentium E5300'lü mevcut bilgisayar 10 seneyi geçti. Son 1-2 senedir zorlanıyor artık.
N
4 yıl
MSI RX 580 GAMING 8G - BIOS LAZIM
Merhaba,

Öncelikle forumda çok aktif biri olmadığım için başlık açma konusunda bir hatam olmuşsa özür dilerim.

Elimde "Msi Rx 580 Gaming 8g" ekran kartı var. Dikkat çekiyorum, görünüş olarak kart aynı ancak benim kartım Gaming X değil, düz Gaming 8g diye geçiyor kart. Teknik bilgileri cafcaflı kutunun üzerine yazmamış Msi. Enteresan olan, kartın bilgileri Msi'ın sitesinde de yok.

Bu kartı 2. el almıştım. Kart Mining'de kullanıldığı için Bios değiştirilmiş. Satan kişi orjinal bios olduğunu söylediği bir bios dosyasını göndermişti zamanında. Açıkçası ben de bir süre mining amaçlı kullandım kartı. Şimdi ise oyun amaçlı kullanmak istiyorum ama satan kişinin orjinal diyerek gönderdiği rom'la flaşlayamadım. Hata veriyor. Daha sonra internetten başka bir bios buldum ama "Gaming" ya da "Gaming X" ayrımına dikkat etmedim. Bu bios işe yaradı ve kartı flaşlayabildim. (Ya da bu işleme ne deniyorsa) Ancak bu seferde kartta kararsızlık baş gösterdi. Özellikle bir oyun açtığımda, oyun donuyor. Daha sonra fark ettim ki yüklediğim bios "Gaming X" serisi içinmiş. Sanırım X'in saat hızı daha yüksek olduğu için bu kartı yüksek hıza zorluyor, dolayısıyla kart bu hızı kaldıramıyor ve kilitleniyor.

Elinde aynı bu seri karttan mevcut olan birisi varsa, bios rom göndermesini rica edeceğim. Elinde kart olup da nasıl yapılacağını bilmeyen biri olursa, bios rom'u nasıl alabileceğini de açıklarım. GPU-Z ile yapılıyor ve çok basit bir işlem ve kart için de hiçbir riski yok.

Yardımcı olunursa çok memnun olacağım.

Kart bilgileri:
Msi RX 580 Gaming 8g (Tekrar belirtiyorum. Düz Gaming, X olan değil)
8 gb Samsung bellekli: (Belleklerin de aynı şekilde Samsung olması gerekli sanırım) GPU-Z ile görülür zaten.

Kartın resmi de bu.

< Resime gitmek için tıklayın >

Saygılarımla
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.