E

Yüzbaşı
10 Ekim 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
99 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
3 yıl
Elime uygun ergonomik fare önerisi (Claw)
Birkaç yıldır kullandığım Sharkoon farenin dışının soyulması ile yeni bir fare almak istedim. Almışken biraz daha iyi bir şey olsun dedim ve araştırmalarım sonunda Aorus M3 aldım. Ancak sorun şu ki elim bu farede hiç rahat etmedi ve de kullanmaya devam edersem karpal tünel sendromu gibi sağlık sorunları yaşatacak bana.
Elimin uzunluğu 19cm, genişliği 10 cm. Tutuş şeklim büyük oranda claw, bazen biraz daha gevşek tutup claw-palm arası bir tutuşla kavrıyorum.
Fotoğraflarda elimdeki üç farenin fotoğraflarını görüyorsunuz.

< Resime gitmek için tıklayın >

Ortadaki Sharkoon, uzun ve alçak sırtlı bir fare. Palm tutuşta eli kavramıyor ancak claw için güzel, avuç içinde bilek hareketleri ile kontrol edebiliyorsunuz. Sağdaki ise iş yerinde dizüstü ile kullandığım kablosuz A4Tech fare. Bu fare çok rahat bir fare. Sırtı yüksek ancak arka kısmı kısa olduğu için avcun içinde mükemmel tutuluyor. Son 20 yılda elime aldığım en rahat fare olabilir, ancak oyun vs kullanımı için uygun değil. Bu iki fare de claw-palm tutuşta eli rahat ettiren, avuç içinde rahatlıkla kontrol edilen fareler.

< Resime gitmek için tıklayın >

Ancak mevzu M3'te patlıyor. Bu fare çok yüksek ve arka kısmı çok uzun. Ayrıca genişliği de kallavi. Elimi yerleştirdiğim ilk andan beri konforsuz. Logonun olduğu kısım fazla uzun olduğu için elimi ağrıtıyor. Ayrıca sol taraftaki kavis fazla yüksek kalıyor ve baskı yapıyor. Bir de tuşlar aşırı yüksekte. Bu şekilde kullanmaya çalışınca elimi inanılmaz konforsuz hissediyorum ve kısa süre sonra tendonlarımı zorlayarak ağrı yapmaya başlıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu şartlar altında bana uygun fare önerebilecek olan var mıdır? Öncelikli beklentim konforlu olması. Sonrasında dayanıklı ve uzun ömürlü olması. Yeterli seviyede bir hassasiyet kafi olacaktır, illa en kaliteli sensör olmasına gerek yok. RGB vs kozmetikler de çok önemli değil. Bütçe olarak 300-400 liranın altındaki bütün modellere bakabilirim. 
E
3 yıl
Displayport - HDMI karmaşası
Yeni bir monitör aldım. Ürün şu : https://www.acer.com/ac/tr/TR/content/predator-model/UM.KX3EE.P08
Halihazırda kullandığım ekran kartım da şu : https://www.sapphiretech.com/en/consumer/nitro-rx-570-4g-g5-oc

Monitörü ekran kartıma DP 1.4 portundan bağladığımda Radeon uygulamasında ve windows görüntü ayarlarında renk derinliği 10bit olarak görünüyor. HDMI 2.0 ile bağladığımda ise 12bit. Monitörün kullandığı AUO panel gerçek 8bit. 8+2frc şeklinde 10 bit olması gerekirken neden HDMI ile bağlayınca 12bit seçeneği aktif oluyor? Eğer oluyorsa DP üzerinden dneden olmuyor?
Diğer problem ise VSR özelliğinin DP bağlantıda desteklenip HDMI üzerinde inaktif olması.
Bunlar haricinde her iki bağlantıda da 144hz yenileme hızı ve freesync i kullanabiliyorum,onlarda sorun yok.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu durumla alakalı fikri olan var mı? Monitörü hangisi ile kullanmaya devam edeyim?
E
4 yıl
F/p oranı yüksek sessiz kasa fanı tavsiyesi
Merhabalar. Kasamdaki bir içeri üfleyen bir de egsoz yapan fana ilaveten iki tane daha fan almıştım. Cooltek olanı üste taktım, Xilence olanı içeri üflesin diye öne. PWM ile hızlarını sabitleyip kullanıyorum. 4 fanın hepsi de düşük devirde gürültüsüz işini yapıyor ancak ; öndeki xilence fanın motorundan ses geliyordu. Mekanik bir sesten ziyade kapasitör cızırtısını andıran bir ses.Devre dışı bıraktığımda kasadaki o ses kesildi. Şimdi onun yerine motor gürültüsü olmayan, yüksek performans göstermese bile sesssiz çalışan, fiyatı uygun, tercihen mavi ledli bir fan öneriniz var mı güncel modellerden?
E
4 yıl
Rx570 güç azaltma?
Merhaba. Bilgisayarımda R3 1200 islemci var. Ekran kartı olarak Sapphire nitro+ oc rx 570 aldim. Sanırım işlemci kısmında bir miktar darboğaz yapacak. Bu durumda zaten overclocklu olan kartın biraz daha düşük güçle ve serin calismasi icin gücünü birazcık kısmak istiyorum ama hic tecrübem yok. epey de konu okudum ama şu kısmı tam anlayamadim :
- voltaj (mV)
-frekans (MHz)
-guc limiti
-sicaklik limiti
parametreleri arasinda nasil bir iliski vardir? sozgelimi frekansi yazilim ile düşürürken voltajı da düşürmem gerekir mi? eger oyleyse ne oranda? bunlar birbirine bağlı mıdır? yalnizca undervolt degil de ust noktadaki performanstan da cok az ödün vererek nasıl bir guc dusurme yapabilirim?

Bir sorum da monitörüm 1440x900 çözünürlükte ve vga portlu, aktif dönüştürücü ile kullaniyorum. Bu durumlar goz onune alındığında işlemci ve dusuk çözünürlük kaynaklı bu darbogaz durumu single player oyunları 60 fps gibi degerlerde stabil oynatma konusunda bana sorun yaşatır mı?

Bileşenler : Silverstone 500w 80+ psu, Gigabyte B350 anakart, 3000 MHz 8gb tek kanal bellek
E
5 yıl
Vpro mekanik klavye 149 tl
Bildiğim kadarıyla hiç bu fiyata satılmadı. İtopya'da Vpro mekanik klavye 149 tl. son 1 saati kalmış. Membran klavye almak istiyordum ama bu fiyata görünce kendim için sipariş verdim.
RGB versiyon değil yalnız ona dikkat edin
https://www.itopya.com/vpro-v700s-q-turkce-gaming-klavye/
E
5 yıl
Hp notebook whitelist kaldırma (bios mod) yardım
Arkadaşlar cihazım Hp 15ac-118nt. Ngff soketli wifi kartını söküp o porttan egpu bağlıyorum ancak muhtemelen farklı cihaz olduğu için bios erişimi engelliyor. Hata kodu almıyorum,egpu setup 1.35 yazılımında da birkaç kez kısa süreliğine o porttaki ekran kartını gösterebildim ancak sonrasında iletişim kesiliyor.
Gerekirse ücreti mukabilinde biosumdaki bu kısıtlamayı kaldırmama yardım edebilecek olan var mı?
E
10 yıl
Optimus G Ekran açılmıyor!!(çözüldü)
Telefonun ekranını kilitledikten sonra tekrar açılmıyor.Telefon açık numerik tuşların ışığı yanıyor ancak ekran geri gelmiyor. Format attım ancak sonuç aynı.Sizce ne yapmalıyım?
Ekrandan tepki sesleri geliyor dokununca normal biçimde ama görüntü yok.Telefonu yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.
Yazılım güncelleme de iş yaramadı.
ekleme:Ekran parlaklığını da değiştiremiyorum,%100 dahi yapsam bir değişiklik olmuyor parlaklıkta
E
11 yıl
Ucuz TVlerden hangisi(HD-Full HD?)
Televizyon almak istiyorum.Ancak beklentim çok yüksek değil o yüzden biraz ucuz bir şey alacağım.Ancak çok kötü olmasını da istemem.Muhtemelen d-smart,tivibu veya benzer kablolu yayınları kullancağım.Zaman zaman da bilgisayarı bağlayarak yüksek çözünürlüklü filmler izleyeceğim.

32 inç bir tvyi 2 buçuk-3 metreden izleyeceğim.HD ve full hd olması pratikte farkeder mi?
Bir de aşağıdaki televizyonları ele alırsak izlerken farkedebileceğim bir görüntü kalite farkı var mıdır ve aradaki fiyat farkına değer mi?
Birkaç yıl kullancağım çünkü muhtemelen.

1.http://www.hizlial.com/philips-32pfl3008h-82cm-usbmov-100hz-led-tv/05.011.1245.0510 (LED)

2.http://www.hizlial.com/vestel-performance-32ph3125d-32-80cm-hd-led-tv/05.011.1390.1036 (LED)

3.http://www.hizlial.com/finlux-32-82cm-32fx400h-lcd-hd-tvaski-aparati-hediye/05.011.1390.1003 (LCD)

Özetle;ucuz olması önceliğim,ama aldığıma da pişman etmeyecek birisini tercih edeceğim Tavsiyelerinizi alayım lütfen

Düzenleme: TV sehpası olarak da bu ikisi var :

1. http://www.hizlial.com/konseptstand-22-37-led-lcd-tv-sehpasi-plc-803-sinirli-stok/05.013.0970.0025

2. http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=18021388&Productid=mbadoreptv23nb1

Sizce hangisi?
E
11 yıl
Yunanistan gezisi için bilgi?
Edirne'de yaşıyorum.Birkaç hafta sonra bir arkadaşımla beraber 4-5 günlük bir Yunanistan gezisi yapmayı planlıyoruz.Gezeceğimiz yerler öncelikle Alexandropoli(dedeağaç),Kavala ve Selanik dönüşte de fırsat bulursak Gümülcine(Komotini) ve İskeçe(Xanthi) şeklinde olacak. Benim merak ettiğim buralarda özellikle yapmadan gelme dediğiniz yerler var mı? Ve de uygun fiyatlı konaklama otel,hostel vb konaklama önerileriniz nelerdir? Ulaşım ile ilgili bilmemiz gereken ne var? Bilenler cevaplarsa sevinirim.teşekkürler.
E
11 yıl
Peteklerin sağ-sol yarısı ısınmıyor
Yeni taşındığım apartmanda merkezi sistem doğalgaz kullanılıyor.Ancak petekler iyi ısınmıyor.Bütün peteklerin havasını aldığım halde eşit ısınmıyor.Mesela mutfaktaki petek yeterince ısınırken hemen yanındaki odada bulunan ve aynı boydaki peteğin belli kısımları ısınmıyor.Hemen her petekte bu sorun var.Peteklerde belli bölgeler hep soğuk kalıyor.Isınan yerlerinde de derece farkı var bir de.(Banyodaki ile salondaki arasında bariz sıcaklık d,farkı var mesela).Örneğin bir tanesinin ısınması aynen şu şekilde :

< Resime gitmek için tıklayın >
Mavi ile taradığım yer soğuk kırmızı ile dolu olan yerler sıcak.

Sizce sorun ne olabilir?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.