Değerli Arkadaşlar,

Sonunda kararımı kesinleştirip yazıcıyı aldım. Araştırmalarımda yurtdışı dahil çok fazla yorum ve inceleme bulamadım o yüzden sizinle tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Bu konuda kararsız olan arkadaşlara yardımcı olmasını umuyorum.
Bu arada yazıcıya sahip olan diğer arkadaşlar da tecrübelerini paylaşırlarsa başlığın çok daha fazla kişiye ulaşmasına vesile olmuş oluruz. Hatta kullanıcı sorularının da cevaplanması yeni özelliklerin keşfi veya mevcut özelliklerin verimli kullanılması yönünde etkili olacaktır.

Ürün özelliklerine gelmeden önce ürünün muadil tonerle satılan çok fazla alternatifleri olduğunu alacak arkadaşların bunun bilincinde satın alma öncesi dikkatli olmalarını öneririm.

Öncelikle Marka Olarak Canon'da Karar kıldıysanız 6 ve 7 serisi karşılaştırmasını genel olarak yazmak isterim.

siyah baskı: 6 serisi dakikada 18 sayfa; 7 serisi dakikada 27 sayfa basabilir.
çift taraflı baskı: 6 serisi dakikada 12,7 sayfa; 7 serisi 24,5 sayfa.
ilk baski hızı: 6 serisi 10,4 saniye; 7 serisi 7,7 saniye;
fotokopi hızı: 6 serisi dakikada 18; 7 serisi 27 sayfa.
aylık calışma kapasiteleri: 6 serisi 30.000; 7 serisi 50.000 sayfadır. (cihaz ömrü).
demo orijinal tonerler (yazıcı üzerinde gelen): 6 serisinde 1500 sayfa siyah ve 680 sayfa renkli; 7 serisinde 2300 sayfa siyah ve 1200 sayfa renkli baskı yapabilir (%5 doluluk)
toner kapasiteleri: 6 serisinin büyük kapasite tonerleri ile (sonunda H yazar) siyah 3100 ve renkli 2300 sayfa; 7 serisinin büyük kapasite tonerlerinde 7600 sayfa siyah ve 5900 sayfa renkli sayfa baskısı alınabilir. (%5 doluluk ile)
SONUÇ OLARAK: Eve Alıyorsanız 6 Serisi; İş yerine alıyorsanız 7 Serisi uygundur. Bu yazıcı eve alınır mı demeyin ben tam olarak eve aldım.

Soru: Bu paraya Neden Renkli Tanklı Yazıcı Almadım?
Cevap: Tanklı yazıcılar, sürekli kullanımda maliyet avantajı sunar ayrıca çerçevesiz yüksek çözünürlüklü fotoğraf baskısı yapabilir. FAKAT tanklı yazıcılar uzun süre kullanılmadığında (iki hafta ve üzeri gibi) kafalarındaki mürekkepler kurur ve şenlik başlar. Yavaştırlar ama bu ev kullanıcısı için önemli değildir. arkalı önlü yazmaya fazla müsait değildirler, otomatik dubleks baskı özelliği yok denecek kadar az modelde vardır. plastiklerinin malzeme kalitesi çok daha kötüdür. atık kutusu, kafa, hortum, kalibrasyon vb çokça sorunları vardır. tabi bunlar benim topladığım dezavantajları, ben yıllarca kullanmak istiyorum bu yazıcıyı ayrıca çok sık çıktı almıyorum, yazcıyı kullanmak istediğimde ise kesinlikle sorun çıkarmasını istemiyorum. mürekkep yalayacak yaşı geçtik artık

Ürün Özellikleri:
- Tek Yüze veya Arkalı Önlü (Dublex) Siyah-Beyaz ve Renkli Baskı.
- ADF Besleme ile tek taraflı veya çift taraflı tarama (Benim için çok önemli idi)
- Taramalarında Otomatik olarak tek-çift yönlü pdf (acrobat reader) dosyaları oluşturma. (Profesyonel kullanıcılar vakit anlamında bunun önemini bilir).
- Windows, Mac, iPhone, Android sorunsuz uyumu.
- Wi-Fi (Kablosuz Ağ) üzerinden kabloya ihtiyaç duymadan onlarca cihaza bağlanabilme. (Ben USB hiç bağlamadım).
- Belirleyeceğiniz eposta adreslerine bilgisayara, telefona ihtiyaç duymadan doğrudan tarama yapma, otomatik mail gönderme
- Fax ve iFax. Fax normal hat üzerinden iFax internet üzerinden faks gönderme ve alma (Ben kullanmıyorum).
- Bilgisayara ve telefona ihtiyaç duymadan USB üzerinden flash diske dosya yazdırma veya USB üzerinden flash diske tarama yapma.
- Doğrudan kimlik fotokopisi çekme
- Sorunsuz Google Drive uyumu, Google uygulamaları üzerinden (Gmail, Gdrive, vb) doğrudan çıktı alabilme.
- iPrint özelliği ile iPhone'a hiç yazılım yüklemeden iPhone üzerinden doğrudan çıktı alabilme ve çok önemli kimsenin bahsetmediği özellik bu çıktıyı almadan önce renkli-siyah beyaz; tek yönlü çift yönlü baskı seçimi sunabilmesi.
- 1 sayfadan iki sayfaya, iki sayfadan iki sayfaya; 2 sayfadan bir sayfaya (birleştirme) 2 sayfadan 2 sayfaya Renkli veya Siyah Beyaz Fotokopi. (Bu özellikle taramada da geçerli)
- Tarama kalitesi kesinlikle fazlasıyla yeterli ve net tarıyor, aklınızda 600 DPI az diye soru işareti kalmasın.
- A4 ve A4 altındaki, tüm kağıtlara baskı alabilme (A5, zarflar, barkod, vb) (barkodu denemedim ama yazıyordu bazı yerlerde)
- 150 sayfalık tam kapalı kağıt çekmecesi ve ilaveten tek sayfalık kağıt beslemesi
- Kağıt Beslemesi beklediğimden iyi çıktı, kağıdı koyduğunuz anda içine çekiyor ve yazdırmak üzere hazırlıyor, isterseniz benim gibi her baskı öncesi sor kısmını işaretleyip a5 zarf baskı durumlarına hazır hale getirebilirsiniz.
- Ekran Boyutu ve Parlaklığı, Renkliliği diğer benzer sınıftaki yazıcılardan fazlaca üstün.
- evinizde kablosuz ağ olmasa bile yazıcı kendisi modem gibi çalışıp doğrudan bağlanmanızı da sağlıyor.
- OCF tarama ile taranılan metinleri fotoğraf gibi değil metin olarak seçerek tarayabilme, böylelikle taranan dosya üzerinde kopyalama gibi işlemler yapabilme (henüz kullanmadım)

EKSİLER:
- Kağıt besleme haznesi ev için genel olarak yeterli ama bu boyutlu bir yazıcıda en az 250 kapasite olmalı.
- Eposta ayarlamaları biraz uğraştırıyor; temel üzerinde bir bilgisayar bilginiz yoksa Youtube'dan faydalanmanız gerekecek. Burada en önemli tavsiyem yazıcıya özel bir mail adresi almanız zira gmail güvenliğini ayarlardan azaltmanız gerekiyor ve gmail uygulama güvensiz diyor, bu konu önemli. port ayarlarını da unutmayın. AMA bir kere yapıyorsunuz sonra her şey sorunsuz.
- Ekran Dokunmatiğine alışmanız lazım. müthiş bir hassasiyet beklemeyin ama kesinlikle iş görüyor Ricoh yazıcı ekranı daha pikselli ve daha küçük olmasına rağmen bundan daha doğru çalışıyordu. Ama dediğim gibi işinize engel değil, biraz alışmanız lazım o kadar.
- Yazıcı en ve derinlik olarak beklediğim boyutta idi ve ben buna hazırdım ancak boyu hakikaten de uzun yine de üst ADF haznesi olması bu durumun en önemli sebebi.
- Benim için Hiç önemli değil; USB 2.0 olması ve üzerinde USB type C bağlantısı olmaması.