P

Teğmen
23 Mayıs 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
26 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
P
10 yıl
Galaxy Tab3 P5210 kasma problemi
Samsung Galaxy Tab3 P5210 tabletim hafiften kasıyor. Bir uygulamadan çıkıp ana ekrana döndüğümde önce boş bir ekranla karşılaşıyorum, uygulama ikonları 1-2 sn. sonradan geliyor. Acaba bu normal mi yoksa yüklediğim bir uygulama falan mı kasmasına sebep oluyor. Ayrıca her nedense müzik dinlerken, gerek samsungun kendi music player uygulamasıyla olsun gerekse google play music uygulamasıyla olsun, şarkılar ilk 40-50 sn. sonunda kesiliyor. Bu duruma bir türlü çözüm bulamadım. Fikri olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.
P
10 yıl
Program kurma problemi
Kurulum sırasında şifre sorarak yalnızca bir bilgisayda kuruluma olanak sağlayan bir programı başka bir bilgisayara nasıl kurabilirim?

Evde kurduğum programı şifresini girerek işyerindeki bilgisayara da kurmak istediğimde "bu programın yalnızca bir tek bilgisayara kurulabileceğ"i hatasını veriyor. Acaba ip'den ya da mac adresinden falan mı tespit ediyor farklı bilgisayarı?
P
15 yıl
Açıldıktan hemen sonra kapanan bilgisayar...
Arkadaşlar merhaba, 2 gündür çözemediğim bir sorunla karşı karşıyayım, yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.

2 gün önce internetim aniden gitti, bağlantı var gözüküyordu fakat hiçbir şekilde nete girmiyordu. Sistemi geri alarak problemi halletmeyi düşündüm, fakat geri dönülecek tarihi seçipte geri almayı başlatması için ileri tuşuna bastığımda hiç bir şey olmadı, ileri tuşu çalışmıyordu anlayacağınız.. Güvenli moddada denedim fakat değişen birşey olmadı.

Bir müddet sonra bilgisayar services.exe hatası verip 60snden geri sayarak kapanacağını söylemeye başladı fakat 60sn. sonunda kapanmıyordu.. Bilgisayarı her açışımda bu oluyordu bende virus bulaştığını düşünüp güvenli modda kaspersky ile tarattım ve system volume information klasörü altında saklanan bir trojan buldu, ve bu dosyayı sildim. Hala güvenli moddayken tarayıcımı açtım ve artık internete girebildiğimi gördüm.

Herşey düzeldi diye düşünerek normal olarak bilgisayarı açtığımda yeni bir sürprizle karşılaştım; bilgisayar açılıpta masaüstü geldikten yaklaşık 15-20 sn sonra bilgisayar sanki elektrikler kesilmiş gibi kapanıyor ve yeniden başlıyor, sonra tekrar kapanıyor ve tekrar açılıyor bu böyle devam edip duruyor.

Problemin işlemcinin ısınması yada benzer bir donanımsal sorundan kaynaklanıdığını düşünmüyorum çünkü güvenli modda açınca herhangi bir kapanma problemi yok gayet olağan bir şekilde çalışıyor ama normal modda açınca nedense 15 sn sonra hemen kapanıyor.

Herhangi bir sistem dosyasının zarar görmüş olabileceğini düşünüp windows cdsini takarak repair de yaptım. Fakat değişen birşey olmadı.

Bu arada güvenli modda sistem geri yükleme halen daha ileri tuşuna basınca tepki vermiyor...

Aklıma başkada bir şey gelmiyor, format atmak istemiyorum ve mutlaka bu işin formatsız bir çözümü olduğuna inanıyorum.

Şimdiden teşekkürler....
P
18 yıl
Wireless bağlantı sorunu (adhoc)
Merhaba, geçen güne kadar düzgün çalışan kablosuz ağım yine uçtu. Bilgisayarımla laptop arasında adhoc ağ var. Ayarlar doğru gözüküyor. Ağ sihirbazı ikisinde de olması gerektiği şekilde kuruldu, workgroup adları aynı.

Ana bilgisayarın ip adresini 192.168.0.1 olarak atıyorum alt ağ maskesi ise 255.255.255.0

Laptopun ipsi ise 192.168.0.2, alt ağ maskesi 255.255.255.0 ve varsayılan ağ geçidi 192.168.0.1

Fakat ne hikmetse system trayde kablosuz ağ simgesi bağlı olarak gözükmesine rağmen (bağlantı hızı mükemmel yazıyor hatta) ping atınca birbirlerini görmüyorlar. Burda ilginç olan bi durumda eskiden ana bilgisayarın varsayılan ağ geçidi de 192.168.0.1 şeklinde idi ve gayet güzel çalışıyordu. Şimdi ise varsayılan ağ geçidine bu değeri yazınca ana bilgisyar da internete çıkamıyor. Boş bırakınca çıkıyor. İşin içinden bir türlü çıkamadım, kafayı yemek üzereyim
P
18 yıl
Kablosuz Ağ Sorunu
merhaba arkadaşlar,

Benim şöyle bir problemim var. Düne kadar laptopla pc arasında "bilgisayarlar arası ağ " formatında düzgün çalışan bir ağım mevcuttu. dün fifa oynarken bağlantı birden koptu ve ondan sonra ne yaptıysam geri getiremedim. Birde şöyle bir gariplik sözkonusu, her iki bilgisayarda kablosuz ağa bağlı gözüküyor yani birini açınca diğeri hemen kablosuz ağa bağlanıldı diye uyarı veriyor. Her iki pcninde system taryinde kurulu bağlantı simgesi oluşuyor. Fakat esasında ne çalışan bir ağ var ne de internet paylaşımı. Belki düzelir diye kablosuz ağı birkaç defa kaldırıp baştan kurdum fakat değişen birşey yok.

Yalnız dikkatimi çeken şöyle bir nokta var. Pcde ip 192.168.0.1 şeklinde iken laptopta 169.254.122.79 şeklinde. Normalde laptopun ipsi de 192.168... şeklinde olmalıydı. Sanırım bununla ilgili birşey ama bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.