T

Yüzbaşı
11 Temmuz 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
37 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
geçen yıl
Sistemime ekran kartı önerir misiniz?
Merhaba! i7 4790K işlemcim var. RTX 3060 12GB alacağım ona karar verdim. Ancak bir çok çeşidi var. Aklımda ( ASUS TUF GeForce RTX 3060 GAMING V2 OC 12GB GDDR6 192Bit NVIDIA Ekran Kartı
) var ama işlemciye çok mu ağır gelir kararsızım. 1080p kullanacağım. Belki ilerde 2K monitör alabilirim ama tercihim şuan 1080p.

Ventus modelleri falan niyeyse kafama yatmıyor. Sanki ısınma sorunları olacakmış gibi hissediyorum. Bazı modellerde OC yazmıyor. Acaba onlarda hiç overclock ya da underclock yapma şansımız yok mudur? Sizin önerdiğiniz bi kart varsa seve seve değerlendiririm. Ancak 12GB altını düşünmüyorum.

Şimdiden görüşleriniz için teşekkür ederim.
T
geçen yıl
Onboard görüntü sorunu acil yardım...
Merhaba arkadaşlar!
Benim sorunum biraz ilginç. Uzun bir süredir ekran kartım sıkıntılı olduğundan direk on-board olarak görüntü alıyordum. (Gigabayt Z97x Gaming 5 - Intel i7 4790K)(HDMI) Üstelik gayet de memnundum. Sims4 ve LOL oynayabiliyordum işimi görüyordu.

Ancak monitörün ekranını sileyim dedim ve o sırada monitörün güç kablosu çıktı. (Pc açık ve çalışır durumdaydı) Taktıktan sonra da görüntü gelmedi ve reset attım. Pc açıldı ancak görüntü kıpkırmızı şekilde çizgili çizgili geldi. Sadece bios ve başlangıç onarım ekranına girebiliyor. Windows yüklendiği anda görüntü hepten bozuluyor ve gidiyor.

Şimdi ekran kartımı taktım ve görüntü gayet temiz yani monitörde bir arıza yok. Ancak onboard kullanmaya devam etmem gerekiyor. Acaba sorun nerde olabilir? Statik elektrik boşaltma bios pili söküp çıkarma gibi işlemleri denedim ama sonuç vermedi. Sizce sorun nerde olabilir?

Not: Bazen iki ram aynı anda çalıştırmama sorunu yaşıyorum. İki ram takınca anakart 10sn sonra reset atıyo kendine. Ama bir kere çalıştırınca da bir daha bozulmuyor.
T
4 yıl
Sapphire R9 290 Tri-X OC Fan Çıkması (acil yardım)
Arkadaşlar merhaba.Yaklaşık 4 yıldır kartı kullanıyorum. Fanlardan iki tanesi dönerken yuvalarından çıktı. Geri takıyorum ve mıknatıslı olduğundan tutuyor ancak tam devir dönmüyor ve inanılmaz gürültü yapıyor. Sağlam olan fan da zorlamama rağmen yerinden çıkmıyor. Belli ki diğerlerinin dişleri kırıldı yada fiziksel başka bişey oldu. Biraz araştırdım ama Türkiyede bu fanlardan satan bir yer bulamadım. Bu fanlar tamir edilebilir mi? Ya da bulabileceğim bir yer var mı? Yardımcı olursanız sevinirim...
T
8 yıl
Telefon açılmama sorunu acil yardım
Arkadaşlar L925 sahibiyim. İçinde insider son sürüm W10 yüklüydü. Sabah kalktığımda tel kapalıydı. Power tuşum sorunlu diye şarja taktım açılsın diye ancak Windows logosu yanıp sönüyor telefon açılmıyor. Acaba ne yapmam gereiyor bilen varmı?

Edit: Arkadaşlar WDRT ile telefonu gösterdim ancak yeterli alan yok diyo halbuki telefon boştu.
T
9 yıl
Baskı makinesi için PC..
Merhaba arkadaşlar. Dijital baski makinesi için peder beye bir pc toplamak yada kasa almak istiyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmı. Daha önce AMD sempron işlemcili 1GB Ram'li pcde çalışıyordu ancak şu sıralar takılma yapıyor. F/P gözeterek i3 ayarlarında bir sistem önerebilirmisiniz. AMD de olabilir.
T
10 yıl
Overclock sadece turbo\u0027ya mı yapılır?
Merhaba arkadaşlar,

İşlemcim i7 4790k. İyice öğrenmeden çok kurcalamak istemiyorum. Overclock sadece turbonun çarpan değerlerine yaplıyor değil mi?. Mesela turbonun çarpan değerleri 44'dü ve 45 yaparak 4.5GHZ'da stabilite sağladım. Ancak işlemcinin normal değerlerine dokunmuyoruz değil mi?
T
10 yıl
Bu sisteme hangi yolla overclock yapılır?
Merhaba arkadaşlar,

Sistemim imzadadır. Bu sisteme sadece çarpan ve voltaj değiştirerek overclock yapılabilir mi? FBS ayarlarını değiştirince diğer veriyolları da değişiyormuş diye duydum. Çarpan ve voltaj ayarlarını yükselterek 4,6 GHZ da bile stabilite yakalayamadım. Win 8,1 64bit kullanıyorum ve sistem hata veriyor. Acaba anakartın da overclok'a etkisi varmıdır yoksa ben biryerde hata mı yapıyorum?
T
10 yıl
Ram iade/değişim hakkında! bir bakarmısınız!
Arkadaşlar şöyle bir şey başıma geldi. İşlemci soğutucum ram slotlarından birinin üstüne denk geliyor. 2x4 gb ram takılı ve bir çift daha alıp 16 gb yapacaktım. Ancak şu durumda yapamıyorum. Acaba ramleri iade edip, farkını ödeyip 2x8 alma şansım varmı. Ramler 2-3lük henüz ve vatandan aldım.
T
10 yıl
Z97X-Gaming 5 biosa giremiyorum acil yardım
Gigabyte-Z97X-Gaming 5 ana kartım var montajı yaptım ancak biosa giremiyorum. windowsta sorun yok. ama açılışta del-f9-f12-f2 tuşlarına bastığımda sadece mouse imleci görünüyor hiçbirşey gelmiyr. Yardım edebilecek varmı?

edit:geçici olarak win7 32 bit yükledim
T
10 yıl
Kilit tuşu içeri girdi
Arkadaşlar durduk yere kilit tuşu içeri girdi çok zor basıyor. Sıradan Bi telefoncuya gotursem garantiden çıkarmı acaba? Yada kendim yapabilir miyim?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.