E

Teğmen
20 Ekim 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
53 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
2 ay
Monster Tulpar V20.7.4 İle İlgili Yardım
Arkadaşlar merhabalar. Cihazı yeni aldım, sıfır, teknosa üzerinden. Şöyle bir sorun ile karşı karşıyayım, daha önce yaşayan oldumu, çözümü varmıdır bilemediğim için yardımınıza ihtiyacım var.

Şöyleki,

1-Notebook ilk açılışta UEFİ bios ekranına giriş yapıyor, touchpad sorunsuz bir şekilde orada çalışıyor fakat Windows 11 kurulum ekranında (taki kurulum tamamlanıp driver'ı yükleyene kadar) touchpad çalışmıyor hiçbir şekilde.

2- Daha önce ki laptoplarımda Windows 11 kurulumu bitip bazı bilgileri girdiğimiz ekranda Wifi driver'ı otomatik olarak yüklenip bağlanabiliyorduk, ancak bunda maalesef yok, manuel kurulum yapmadan wifi'yi aktif edemiyorum.

3- Mevcut SSD (1 TB) 2'ye böldüm ve D sürücüsü olarak tanımladım ilk kurulumdan sonra, ayrıca Laptop'ta 2. boş slot vardı, oraya da diğer 1 TB'lık SSD'mi taktım. Birkaç formattan sonra her seferinde 1. böldüğüm SSD'nin D sürücüsü kayıp oluyor ve "Bilgisayar Yönetimin"den harf ataması yapmadan açılmıyor. Ben şöyle bir yapıda kullanmak istiyorum;

C Sürücüsü - D Sürücüsü (1. Diskin Yarısı) - E Sürücüsü (Ekstra taktığım 1. TB SSD)

Fakat dediğim gibi her seferinde D sürücüsü kayboluyor ve harf değiştirmek zorunda kalıyorum.

Bu sorunlar mevcut Windows yazılımım ile ilgilimi yoksa BIOS üzerinden yapmam gereken bazı ayarlar mı mevcut?

Yardımlarınızı bekliyorum. Çok teşekkürler.
E
2 ay
Yeni Kurulumda D Sürücüsü Gözükmüyor
Arkadaşlar merhabalar. yeni bir PC aldım, Monster Tulpar, birkaç defan test amaçlı format çektim, 1. SSD diskimi 2'ye bölüp C ve D olarak ayırdım fakat her format sonrası D sürücüsü kayboluyor, 1 TB SSD olarak ekstra taktığım ve E sürücüsü olarak kullanmam gereken disk D oluyor ve diğeri kayboluyor, Bilgisayar Yönetiminden harf ataması yapmam gerekiyor, bu sorunu kalıcı olarak nasıl çözebilirim?
E
4 yıl
PSN Oyun Yükleme Hakkınıda
Arkadaşlar merhabalar, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Yeni bir PS4 aldım, nasip olursa birkaç güne kadar elimde olacak. Şimdi ben kendime bir adet PSN hesabı oluşturdum. Yurtdışında yaşayan birkaç arkadaşım var. Kendilerinin de PSN hesapları ve oyunları var, örneğin bir arkadaşımda "Mortal Kombat 11" mevcut. Diğer arkadaşımda ise God Of War mevcut.

Şimdi merak ettiğim konu şu, bu arkadaşlarımın oyunlarını kendi PlayStation 4'üme indirip, kendi oluşturduğum profilimden oynayabiliyormuyum? Her iki arkadaşım oynayabileceğimi söyledi ama? Bu iş tam olarak nasıl yapılıyor?

PSN kardeşliği diye birşey duydum ancak tam emin değilim.

Örneğin MK11 oynamak için hesabımdan çıkıp arkadaşımın hesabına mı gireceğim? Aynı şekilde God Of War oynamak içinde yine çıkış yapıp diğer arkadaşımın hesabına mı giriş yapmam lazım? Yoksa bahsettikleri gibi ben direkt bu oyunları PS4'e indirip sorunsuzca oynayabilecekmiyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden.
E
6 yıl
TTNET İşin İçinden Çıkamıyor! Hayatımda Böyle Bir Sorun Görmedim!
Merhaba arkadaşlar. Çok saçma sapan bir sorun yaşamaktayım. Size kısaca özetlemek istiyorum.

Şimdi bizim ofisimizde iki tane TTNET' e ait internet var. Bunlardan biri yani bizim ana internet diye adlandırdığımız ve faks hattına bağlı internet. Diğer internetimizde yalın internet. Her iki internette iki farklı modemden ancak aynı marka ve model (Türk Telekom TP-Link) aracılığı ile bağlanmakta. Şimdi, ofis içerisinde ben ve muhasebe yalın interneti kullanıyoruz, diğer 5 kullanıcıda ana internetimizi kullanıyor. Şöyleki ben kullandığım yalın internet üzerinden bir download işlemi gerçekleştirdiğim zaman (100 MB, 200 MB bazen birkaç GB) bizim ana interneti diğer arkadaşlar kullanamıyor. İnternet kopmuyor fakat hiçbir yere bağlanamıyorlar. Ne zaman ki download bitiyor o zaman normale giriyor. Bu arada her iki internet VDSL 2 ortalama 50 MBit hız alıyoruz. TTNET' i arıyorum, arıza kaydı almıyorlar, zar zor buraya bir ekip getirttik, onlarda sorunu gördüler, saha dolabına gittiler baktılar vs. en son bize "binanın girişindeki kutudan içeriye giren cat 5 kablonuz çürümüş, onu değiştirin sorun çözülecek) dediler. Yaptık ama olmadı. Birkaç gün sonra farklı bir arkadaş geldi, oda suçu modem'e attı, modemi değiştirdik, yine olmadı... Bizim bu faks hattına bağlı internet hız testlerinde çok değişkenlik gösteriyor, bazen 20mbit, bazen 30mbit, bazen 50mbit oluyor. Sorunu bir türlü çözemedik ve artık iyiden iyiye çıldırmaya başladık :) Önerebileceğiniz birşey varmı? Şimdiden teşekkürler.
E
7 yıl
Asus Rog GL553VD-DS71 Anakart Değişim Sorunu
Selamlar arkadaşlar. Bu Mart ayının 23'ünde Amerikadan Asus Rog GL553VD-DS71 bir laptop satın aldım. Birkaç hafta sonra Türkiyede makinayı kullanırken laptopum kapandı ve bir daha açılmadı. Elektrik dahi gelmiyordu.

Garanti kapsamında bakılması için Asus'a gönderdim. Bana anakart değişimi olacağı bilgisi verildi.

Yurtdışından anakart geldi. Anakart değişimi yapıldı ve bilgisayara format atıp göndermişler.

Ben dün Samsung Evo 950 Pro 256 GB'lık SSD alıp bilgisayarcıda taktırdım fakat takdırmadan önce farkettim ki bilgisayar daha önce olmadığı kadar fan çalıştırıyor.

Yani aldıktan sonraki süreçte sadece oyun oynarken fan'ın çalıştığını duyuyordum, ondan önce fan çok nadiren kısa süreli çalışıyordu ve sesi rahatsız edici değildi. Şimdi ise bilgisayara format çekiyorum, en ufak bir işlemde fan çalışıyor ve sesi çok rahatsız edici. Anlaşılan fan ile ilgili bir sorun yaşıyorum. Çok fazla da ısınmıyor bilgisayar ama bu fan sesinden nasıl kurtulabilirim? UEFI Bios mevcut fakat orada fan ile ilgili bir ayar yok. Bir öneriniz varmı? Çok sık çalışıyor şu an fan? Tekrar servise yollamamıyım? Aslında servise gönderdiğim zaman format atıp geri gönderecekler gibi, ben öyle tahmin ediyorum, telefonda da net bir bilgi verilmiyor. Birde maalesef uzunca bir zaman bekletecekler gibi gözüküyor, bu yazılımsal bir sorun olabilirmi? Çok rahatsız edici bir hal almaya başladı. Ayrıca tüm driver'lar güncel bilgisayarda.

Ayrıca Rog Gaming Center üzerinden incelediğimde "Temprerature: 40-55 Derece" arasında değişkenlik göstermekte.

Konu ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim.

Bilgisayarımın modeli, Asus Rog GL553VD-DS71

Teşekkürler.
E
7 yıl
Asus Rog G550JK Ekran Kare Kare
Arkadaşlar merhaba. Bir kaç hafta önce ikinci el yaklaşık 6 ay garantisi devam eden bir Asus Rog G550JK-CN234H model laptop aldım. Şimdi makinaya format çektim, windows 10 kullanıyorum. En güncel ekran kartı driverları ve diğer tüm driverları güncelledim.

Şöyle bir sorunum var.

Makinada tarayıcılarda herhangi bir alert olduğu zaman (ekran görüntüsünde göreceksiniz) yani örneğin modemin içerisine giriyorum, modemi restart yapmak istiyorum, tarayıcıda uyarı veriyor ve arka plan kararıyor, o ekranda benim mönitörde kare kare görüntüler meydana geliyor. Bunun sebebi ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.


< Resime gitmek için tıklayın >
E
8 yıl
Asus MX239 Renk Ayarları (Deli Olmak Üzereyim)
Arkadaşlar selamlar. Geçen ay Asus MX239 model bir monitör satın aldım sıfır ve aldığım monitörü laptom'a HDMİ kablo ile bağladım. Toshiba Qosmio kullanıyorum. Ne yapıp ettiysem renk ayarlarını tutturamadım. Laptopun ekranındaki renk ile Asus monitör arasındaki renkte farklılıklar var. Yani laptopta renkler daha iyi, daha yumuşak iken monitörde maalesef daha koyu bir şekilde görüyorum. Şöyleki laptopta gri görünen yer Asus mx239'da kahverengine benzer bir renkte görüyorum. Bu monitörün ayarlarını tam olarak nasıl yapabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
E
8 yıl
Toshiba Qosmio x70-a-13p
Arkadaşlar merhaba, toshiba qosmio x70-a-13p model bir laptomuz var, yön tuşları olmadığı için yeni bir klavye almayı düşünüyoruz, yetkili servise sorduğumda bana 450 TL takması ile beraber bir fiyat verdi. Bu ürünün orjinal klavye kodu tam olarak nedir? Ayrıca daha uygun fiyata yine aynı orjinal klavyeyi bulabileceğim bir yer varmı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
E
13 yıl
İdeos X5 Reset Sorunu - Çözüm!?
Selamlar arkadaşlar. Bir süredir yaşadığım bir sıkıntıyı dile getirmek istiyorum ancak gördüğüm kadarıyla bazı arkadaşlarda da aynı sorun yaşanıyor. Cihaz geçen günlerde inanılmaz sıklıkla resetlemeye ve kilitlenmeye başlamıştı. En son marketten yüklediğim iki uygulamadan sonra böyle olduğu kanaatindeyim. Onlardan biri Status Bar Settings. Diğeri şu an aklıma gelmediği için yazmıyorum ama eminde değilim bu son yüklediğim app'lerden birindenmi kaynaklıdır... Şöyleki cihaz kendi kendine pin kodu giriş ekranına geliyor. Acaba bu bir ayardanmı kaynaklanıyor (sleep mode gibi) yoksa gerçekten bir sorunmu! bazı yerlerde misc adlı bir dosyanın silinmesiyle sorunun çözüldüğü söyleniyor ama emin değilim. Ayrıca bu işlemden sonra cihazı fabrika ayarına çevirdim (açılırken ses tuşu ile aynı anda power tuşuna basıp) fakat dün gece şarjdayken sabah uyandığımda yine pin kodu sorma ekranındaydı... Bu sorunu tam olarak nasıl çözebiliriz? Ayrıca herhangi bir ROM yüklü değil. Orjinal halinde...

Saygılarımla.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.