C

Er
29 Mart 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
74 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
4 yıl
Hotpoint Ariston Çamaşır makinesi rulman değişimi
Merhaba arkadaşlar.
AQD1070F 49 model çamaşır makinemin kazan rulmanlarını ve öndeki körük lastiği kendim değiştirmeye karar verdim.
Herşeyi söktüm fakat kazanın üstündeki beton bloğu sökemedim. Ekte resmini görebilirsiniz. Sökmek için özel bir alet mi gerekir yoksa çok kolay bir yolu mu var bilemiyorum.
Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
İyi akşamlar. < Resime gitmek için tıklayın >
C
7 yıl
LG GR-B802GSPW ısı düzensizlikleri
Merhabalar.
< Resime gitmek için tıklayın >GR-B802GSPW model LG buzdolabımın sebzeleri koyduğum kısmında 3 gün boyunca yaptığım ısı kaydına (RC-5 cihazı ile 5 dakikada bir sıcaklık kaydı) göre sıcaklık -3,5 ile +7 arasında değişmektedir. Dolabın üzerindeki dijital ayarlama yerinde 0 ile +6 derece arasında ayarlanabiliyor. Yine aynı şekilde dondurucu kısmında manuel bir tekerlek benzeri ayar yerinde 1 ile 7 arasında kademe var (7 en soğuğu temsil etmekteymiş). RC-5 kayıtlarını aldığım sırasında dolabın alt kısmının sıcaklığı 6 dereceye, üst kısmındaki ayar yeri ise 1 kademesinde ayarlı idi. Benzer ölçümü iki komşumda da yaptım. Birinin ki Bosch marka diğerinin ki Vestel. Bosch’daki ısı +5,9 ile +10,6 arasında değişmekte ki dolap üzerindeki dijital ayar yerinde +4 ayarlı. Vestel’deki ısı ise +7,1 ile +10,1 arasında değişmekte. Vestel bu konuda daha stabil gözüküyor bence. Hatta kendi dolabım LG yaptığım bir başka ölçümde 6 saat boyunca sıfırın altında kalmış -5,1 dereceyi bile görmüştü.

Oğlumun kan ilaçlarını +2 ile +8 arasında muhafaza etmek için 3,5 yıl önce dolabı yenilemiş ve bunu almıştık. Şu an bu markayı aldığımıza biraz pişman olduk.

Bu ölçümleri yapmadan önce servis geldiğinde dolap arıza kodu vermiyor her şey normal dedi, ücretini aldı ve gitti. Fakat bu kez elimdeki ölçümleri gösterince ana kart arızası dedi ve ana kartı değiştirmeyi önerdi. Açıkçası bu önerileri sunan servisin kendinden pek de emin konuşmadığını düşünüyorum. Belki de sensörü arızalı olamaz mı? Ya da başka bir parçası. Ya da bu LG dolaplarının kronik bir sorunumu acaba?

Siz tecrübeli üstatların bir teşhisi olabilir mi? Fikrinizi alabilir miyim mümkünse?
Şimdiden ilginize teşekkürler.
İyi günler.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
C
12 yıl
kalorifer tesisatındaki bir sorun
Merhaba arkadaşlar,
Daha önce bu mesajı http://forum.donanimhaber.com/m_48693628/mpage_1/f_/key_//tm.htm adresine de yazmıştım ama kimse cevap vermedi. Belki o konuya bakan kimse olmamıştır düşüncesinden hareketle yeni bir konu açarak soru sormayı tercih ettim. Bu sebeple soru kirliliğine sebep olduysam (yani bilmeden forum kurallarını çiğnediysem) yönetici arkadaşlar kusura bakmasın.

Evimdeki kalorifer tesisatındaki bir sorunun çözümü için fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar. Öncelikle bu konulardan hiç anlamadığımı belirteyim.
Apartman Kayseri'de 15 katlı (son kat dubleks, dubleks ile 16 katlı). Biz son katta GBK cephede oturuyoruz. Her katta üç daire var ve her dairenin kalorifer tesisatının dağıldığı kendi dolabı (bir nevi pano gibi) var. Bu dolabın içinde ayrıca kullandığımız sıcak suyu ölçmek için bir de sayaç var. Bu arada bu dolap bizde yatak odasında, diğer iki dairenin ki ise merdiven dairesinde yani dairelerinin dışında.
Kalorifer sistemi en üstten dağılacak şekilde, yani bodrumdaki kazan sıcak suyu en yukarı çatıya pompalıyor, sonra yer çekimin etkisiyle yukarıdan aşağıya dağılıyor. Yani (tahminim) teorik olarak en fazla ısınan kat bizim kat sanırım.
Sorunum şu: Kalorifer yanmaya başladığında, bizim dağıtım dolabının içinde 20-30 saniyede bir (bir süre önce/sonra 1-2 saniyede bir) çat çat diye ses gelmeye başlıyor ve bu 20-30 dakika sürüyor. İnşaat firmasının garantisi var güya fakat çözüme ilişkin onların cevabı şu şekilde oldu: Sıcak su yukarı doğru basıldığında borular soğuk olduğu için borular sıcak su ile karşılaşınca genleşmeye başlıyor, ses de o yüzden oluşuyor, yapacak bir şey YOK. Çevremdeki bazı kişilerin analizi ise şu şekilde: Sistemde hava vardır, sistem suyu basmaya çalıştıkça sistemdeki havadan dolayı ses oluşmaktadır.
Yani, kısacası kimse çözüm bulamıyor ve kış gelince biz bu odayı kullanamıyoruz (çünkü sabahın 3ünde 4ünde yanmaya programlanmış, dolayısıyla gecenin bir yarısı uykumuzu kaçırıyor).
Acaba gerçekten sorun ne olabilir? Bu normal midir? Normal değilse nasıl çözülebilir?
Önerisi olan arkadaşlardan (garanti bitmeden) acil cevap bekliyorum.
Teşekkürlerimle...


Not: Eğer bu durum normal ise o zaman böyle bir daireyi bize kakalamış oldular sanırım.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.