I

Yüzbaşı
20 Temmuz 2001
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
45 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
I
16 yıl
Firefox Wireless\u0027dan, Explorer LAN\u0027dan çalışsın.
Bilgisayarımda iki bağlantı var. Bir tanesi kısıtlanmış internet bağlantısı. Diğeri ise kısıtlanmamış kablosuz bağlantı. Fakat ikisi de bağlı iken sadece kablolu bağlantı aktif hale geliyor. Başka bir browser'da (Firefox, Opera vs.) sadece kablosuz bağlantıyı kullanmam mümkün değil midir ?
I
16 yıl
350 fps ve dalgalanan görüntü
Arkadaşlar benim çok kadim bir sorunum var. Sizde de aynı şey varsa sorun olarak nitelendirmeyeceğim artık...

Kullandığım kartlar sırayla Asus Geforce 256, MSI X1950 Pro, MSI 8800GT... Sistem olarak da çeşitli AMD ve Intel platformları kullandım yıllardır.

FPS ve yarış türü oyunlarda, tüm görüntünün yatay olarak değiştiği, yani yarışlarda viraj dönerken, FPS lerde ise durduk yerde sağa sola dönerken farkedilen bir dalgalanma oluyor. Şöyle izah edeyim. Örneğin Crysis'de soldan sağa doğru yavaş yavaş dönerken ekranın yukarıdan aşağı yukarı tazelendiğini ve o tazeleme sırasında ekranın ortasından görüntülerin kırıldığını farkediyorum. Hareket durunca düzeliyor tabi..


Örneğin NFS Pro Street oynarken virajlarda normalde Fraps ile 45 fps alıyorum. Fakat dönüşler tam yumuşak değil. Aralada çok belli belirsiz duraksıyor sanki. Görüntü kesintisiz değil.

Intel E6750 CPU ve 3 GB 800 Mhz bellek var makinemde. Şu anki ekran kartım 512MB 8800GT OC. Kullandığım ekran Philips 190X6 19" 8ms LCD.

Bu söylediklerim problem midir. Yoksa herkesin görüp kabullendiği normal bir durum mudur ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
I
18 yıl
Wireless var .. ama yok
Merhabalar...

Benim ve iki arkadaşımın HP Pavilion laptoplarında kablosuz ağa dahil olamama problemi var. Şöyle ki kablosuz ağları görüntülediğimde açık bir ağ olan "zoom" isimli modemimi görebiliyorum. Fakat bağlan dediğimde bekliyor bekliyor ve yine ağ listesi karşıma geliyor. Yani IP adresi alıp bağlanma işlemini gerçekleştirmiyor. Sinyal seviyesi de iyi düzeyde.

zoom ağının üstünde "Otomatik" ibaresi de mevcut. Ve herhangi bir şifreleme konmuş değil. Diğer bir bilgisayarımda aynı ağa aynı şekilde sorunsuz bağlanabiliyorum. Manuel IP vermeyi de denedim. Yeni sürücü kurdum. Akabinde yeni windows kurdum. Sonuç başarısız. Diğer 2 bilgisayarda da durum aynen böyle. Birşey mi unutuyorum acaba.

(Laptopum da Broadcom'un 11g kartı var. )
I
19 yıl
Datron DC2000 kamera
Merhabalar...

Webcam olarak kullanmak üzere CCD çipli bir dijital kamera arıyorum.
Fiyat 100$'ı geçmeyecek şekilde. Şu anda CCD Datron DC2000 lerin fiyatları düşmüş ama benim bilmek istediğim şey bu makinenin webcam olarak kullanılabilmesi.

Bu kamerayı kullananlardan cevap alabilirsem sevinirim.
I
20 yıl
ASP.NET VB de acaip Class problemi.
Selamlar...

ASP.NET VB üzerinde bir proje hazırlıyorum. Projemi geliştirirken OOP ilkelerine uyarak kullanmak üzere çeşitli Class lar oluşturdum. Bunları oluştururken MS Press yayınlarından faydalandım.

Genel itibariyle yapı şu şekilde :

Class Deneme
Private _degisken As String
Public Property Degisken() As String
Get
Return _degisken
End Get
Set(ByVal Value As String)
_degisken = Value
End Set
End Property
End Class
----
Tekli yapıda çalışma esnasında problem yok...

Dim Nesne as new Deneme
Nesne.Degisken=1234

gibi bir tanımlama ile değeri değişkene atabiliyorum. Geri de alabiliyorum.

Fakat problem aynı sayfaya birden fazla kişinin bağlanmasıyla çıkıyor. Örneğin a kişisi sayfaya bağlanıyor. Onun için bir instance oluşturuluyor. a kişisi değeri değiştiriyor ve kullanıyor. Sonra b kişisi sayfaya bağlanıyor. Onun için de bir instance oluşuyor. (Aslında oluşmuyor) Sonra o da Degisken içeriğini değiştiriyor. ve sürpriz !! a kişisindeki değer de değişiyor.

Şu durumda farklı oturumlar için aynı nesnenin değişik kopyaları üretilmesi gerekmez mi. Ya da hata nerede.

Saygılar
I
20 yıl
Bana bir All-in-one tavsiyeee...
Selamlar, saygılar...

Printer ve Scanner'ımı sattım. Şimdi bu ikisinin işini görecek bir alet almayı planlıyorum. Bana hem printer'ı hem de scanner'ı sağlam çalışacak, kaliteli ve 150$ altı bir ürün tavsiye edebilir misiniz?
I
20 yıl
Webcam MSN Messenger da çalışmıyor...
Merhaba..

Internet cafe'de webcam'imiz var. Bu cam ile terminallerden MSN görüntülü chat yapmak istiyoruz. Fakat her defasında siyah ekran ile karşılaşıyoruz. Yahoo Messenger webcam ile sorunsuz çalışıyor. Akla MSN Messenger ile Webcam'in uyum problemi geliyor. Fakat webcam aynı Messenger ile ana bilgisayarda sorunsuz çalışıyor. Terminallerde siyah ekran çıkıyor.

Lütfen yardım edin...
I
21 yıl
XP Ericsson r520 i tanımıyor
Merhabalar...

Ben GPRS mevzuunda yeniyim. Bağlantı hızının iyi olduğunu duyduğum bir makine olan Ericsson R520 aldım. Yanında seri kablosu CD si falan da var. Sanıyorum ki bilgisayardan internete girmek için bu telefonu modem olarak tanıtmak gerek. Taktım seri kabloyu laptopuma, CD den programı kurdum. Sonra Phone and Modems kısmından modem ekledim. Ericsson bölümünden R520 Cable Modem seçtim. Diğer iki seçenek te IR ve Bluetooth idi. Modemi kurdu. Fakat Query Modem yaptığında hata veriyor. Modem Com1 e kurulu. Aynı com porttan Phone Settings aslanlar gibi çalışıyor. Outlook senkronizasyonu da yapıyor ama modem tanımıyor. Bi yardımcı olan olursa çok sevinirim.
I
21 yıl
Delphi de kaybolan scrollbar
Merhaba.
Delphi 6 da bir form da DBGrid kullanıyorum (Birçoğunda kullanıyorum da soru bunun üzerine) Grid'in verileri bir DataSource dan, ona da bir IBQuery nesnesinden geliyor. (Interbase sistemi kullanıyorum) Program içerisinde bazı durumlarda bu query nin SQL Statement ını değiştirmem gerekiyor. Ben de gayri ihtiyari kapatıyor, SQL değiştiriyor sonra açıyorum. Ama bazen mesela sonuç döndürmeyen (0 record) bir SQL çalıştığında Scrollbar kayboluyor. Daha sonra yüzlerce döndürenleri çalıştırdığımda dahi scrollbar geri gelmiyor. Problem nerede?
I
21 yıl
Bi programı öttüremedim
Merhaba...

Delphi 6 da bir program yazıorum. Ağ üzerinde mesajlaşma gibi bişi. İstiyorum ki mesaj gelince ICQ gibi oo ooooo yapsın. MediaPlayer koydum. Programda Message.wav dosyasini açtırıyorum. Play yapıyorum. Ama tık yok. Hata mesajı da...

Nerede hata var acaba..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.