R

Onbaşı
11 Ocak 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
72 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
7 ay
Hediyeli sorun. Araç tekliyor, ani gaz verince yığılıyor.
Çözülemeyen bir sorunum var ve akıl akıldan üstündür diyerek artık buraya yazıyorum.
Aracım Clio 3 1.2 d4f motor, lpg yok, hiç takılmadı.
İlk olarak ustaya götür demeyin lütfen, götürdüm, güya çözdü, 1 hafta sonra eski haline geldi.
Sorunum şu; aracım biraz fazla gaza bastığımda, yani yüke bindiğinde aşırı seri titremeye başlıyor ve hızlanmıyor. Gaz yemeyip yığılma gibi ama bu çok hızlı şekilde oluyor. Sanki pistonlarda yanma olmuyor gibi. Ya benzin gitmiyor ya da gidiyor ama ateşlenmiyor. Motor arıza ışığı yanıp sönüyor tabi bu sırada. Yavaşça gaza bastığımda ise sorun yok. Rölantide de dalgalanma var tabiki, stop edecek kadar düşüyor devir, 500ler kadar.
Araç yüksek devirde bunu pek yaşamıyor, düşük devirde ise kesin oluyor. Yüksek süratlere çıkabiliyorum, stabil gidiyor.
Ateşleme bobini, kablosu ve bujiler değişti.

Bilgili arkadaşları piste alalım. Çözümü bulana Piranha Bluetooth Hoparlör. Sıfır kutusunda:) Kaliteli birşey değil ama elimde bu var:)
R
4 yıl
Motosiklet Farındaki Diyot
Arkadaslar motosikletimin fari ile ilgili bir sorunum var.
İlk olarak; diyottan supheliyim ve degistirmek istiyorum ama diyotun tipi nedir hic bir fikrim yok. (foto altta)
İkinci olarak ise anladığım kadarıyla sorunu anlatacağım, belki çözüm önerisi gelir. Fotoya bakarsanız soket kısmı motordaki kısma takılıyor, ampul ise üstte görülen siyah yuvarlak tarafında kalıyor, bu şekilde iki far var motosiklette, iki farda da birer tane ampul var. Uzun kısa olayı ampulun önünü açıp kapatan motorlu bir perde ile oluyor. Çalışma şekli ise şu şekilde, iki far da hem uzun hem kısa olarak çalışıyor, beraber hareket ediyorlar. Kısa açıkken kısa far rölesi devreye giriyor, uzun açıkken uzun far rölesi. Sokette üç adet bağlantı var, Arkada kalan siyah kablo eksi kablosu ve sürekli akım geçiyor. Beyaz olan, kısa far açıkken akım geçen artı (+) kablosu. Uzun yandığında ise mavi kablo ve diyotun beraber bağlı olduğu yere akım gidiyor. Mavi olan far motoruna giden + iken diyot, beyaz kabloya bağlı ve yine ampule + getiriyor.
Sorun şu ki kısa fara dönmüyor bir türlü motosiklet. Sağ ampulun soketini söktüğümde sol düzeliyor, solu söktüğümde sağ düzelmiyor, demekki sorun sağda. Diyotun bozulduğunu ve kısa far açıkken beyazdan gelen + nın diyottan geri döndüğünü, mavi kablo da ona bağlı olduğu için sürekli uzunları yaktığını düşündüm ama o da işe yaramadı.
Durum bu. Var mıdır tavsiyesi olan? Çözümü bulana iyi bi yemek ısmarlarım artık:)

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
R
7 yıl
Lazer Pointer Sorunu
Arkadaşlar standart bir yeşil lazer pointer aldım ama bir sıkıntı var, çalışmıyor. Aslında çalışıyor ama içinde çok cılız bir kırmızı yanıyor. Birincisi bu lazerin kırmızı olmaması lazım, ikincisi böyle cılız yanmaması lazım. Bir yerde mi yanlış yapıyorum? Var mı yardımcı olacak?

< Resime gitmek için tıklayın >
R
7 yıl
Garaj Kumandası Sorunu
Arkadaşlar, aliexpressten garaj kumandası aldım ancak bir türlü kodlayamıyorum. A ve B tuşlarına aynı anda bastığımda resetlemesi lazım ama öyle birşey olmuyor. Benim başıma gelen aynı bu linkteki gibi, hiçbir şekilde olmuyor. Aldığım ürün ise bir alttaki linkteki.
(Elimdeki kumandayı da kendim kodlamıştım, kodlamasını biliyorum yani)
Ayrıca kumandaların içini söktüm ve şu an çalışan kumandamın bir parçasında "HDR433M" yazıyor, diğerinde ise "BXR433A" yazıyor. İkiside 433hz yani


https://www.youtube.com/watch?v=w8N52butfb8&list=WL&index=19


https://tr.aliexpress.com/item/Hot-1pcs-Electric-Cloning-Universal-Gate-Garage-Door-Remote-Control-Fob-433mhz-Key-Fob-learning-garage/32762633888.html?spm=2114.13010608.0.0.OtJxX0



(Doğru yere mi açtım bilmiyorum, en mantıklı burası geldi)
R
14 yıl
Zune 30GB kafayı yedi
Merhaba arkadaşlar, canımı fena halde sıkan bi sorunum var
2-3 yıldır zunu sorunsuz olarak kullanıyodum, ama bikaç ay önce bilgisayara format atmıştım, geçen gün zunu taktığımda şu hatayı verdi

< Resime gitmek için tıklayın >

dil paketini yükledim, bütün güncelleştirmeleri yaptım ama hala sonuç aynı.
Hatta dün alete format atiyim belki düzelir dedim bu sefer içindekilerde silindi alet şu an kullanılamaz durumda. Ne yapmam gerek yardım edin
R
16 yıl
MOVED: Vites sorunu - bi yardım eyleyin
Teknik Konular ve Teknik yardım Genel:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=18744943
R
16 yıl
Vites sorunu - bi yardım eyleyin
merhaba.arabam 2005 model opel astra classic
bugün anayola çıkarken hızlanıyordum, herşey normaldi ancak 3ten 4e geçmek istedim,geçemedim vites boşta kaldı. şu an hiçbir vitese geçiremiyorum. durup dururken bozuldu. sebebi ne olabilir. kimisi baskı balatası diyor kimisi debriyaj teli. nedir bunun sebebi?
R
16 yıl
Vites sorunu - bi yardım eyleyin
arabam 2005 model opel astra classic
bugün anayola çıkarken hızlanıyordum, herşey normaldi ancak 3ten 4e geçmek istedim vites boşta kaldı. şu an hiçbir vitese geçiremiyorum. durup dururken bozuldu. sebebi ne olabilir. şehirdışındayım birde, ortada kaldım resmen. bi yardım ederseniz sevinirim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.