E

Teğmen
20 Aralık 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
24 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
10 yıl
SQL Ödev Yardımı?
Selamlar;
Aşağıdaki tablo yapısı için sorulmuş 3 soruda takıldım...

Bolum (BNo, Ad)
Ogrenci (ONo, Ad, Soyad, DTarihi, DYeri, Cinsiyet, BNo)
Ders (DKod, Ad, Kredi, BNo)
OgrEl (SNo, Ad, Soyad, DTarihi, DYeri, Unvan, BNo)
AlDersler (ONo, DKod, BNotu)
OgrElDersler (SNo, DKod)

4) Ad=‘Ali’, Soyad=’Çetin’ adlı öğrencinin aldığı derslerden daha fazla ders alan öğrencilerin adlarını veriniz.
6) Hem ‘Veritabanı’ hem de ‘Java’ dersini alan öğrencilerin numaralarını listeleyen SQL ifadesini yazınız.
7) Not ortalaması 2.5’dan yüksek öğrenciler içinde aldığı derslerde en yüksek notunu ve numarasını listeleyen SQL ifadesini yazınız.
E
11 yıl
firmaadi.com domain adını siteye yönlendirmek?
Selamlar;

Firma serverında domain adı firmaadi.com şeklinde tanımlanmış.
Bu yüzden firmanın web sitesi olan firmaadi.com'a şirket içindeki bilgisayarlardan giremiyoruz. Server 2003 kullanıyoruz. Nasıl çözebiliriz?

Teşekkürler.
E
12 yıl
Access\u0027te Scope_Identity?
Selamlar;

Access'te insert ardından insert edilen satırın ID'sini geri alamam gerekiyor. Yani SQL'deki scope_identity... Ancak Access'te nasıl?

Insert Prosedürüm aşağıdaki gibi, bunda nasıl bir değişiklik yapmalıyım?

PARAMETERS MusteriAdi Text ( 255 ), UrunSorumlusu Text ( 255 ), Sonuc Text ( 255 );
INSERT INTO ArizaKayitlari ( MusteriAdi, UrunSorumlusu, Sonuc )
VALUES (MusteriAdi, UrunSorumlusu,Sonuc);


Teşekkürler...
E
12 yıl
RS232\u0027yi USB\u0027ye Çevirmek ve Veri Okumak?
Arkadaşlar selam;

RS232 üzerinden veri okuyorum. Ancak yeni PC'de RS232 portu yok. Bir RS232-USB çeviri temin ettim ama USB üzerinden nasıl RS232'de olduğu gibi veri okuyabileceğimi bilmiyorum?

Yardım...
E
13 yıl
WPF DataGridTextColumn\u0027da ID alanına String Karşılığını Çekmek?
Selamlar;

2 Ayrı tablom var. Birisi Personel raporları, diğeri ise personel tablosu. Personel raporlarında personelin sadece ID sinin olduğu bir kolon var. Personel tablosunda ise personel id ve personel bilgileri tutuluyor. Sorun şu ki WPF Data Grid'de personel raporlarını gösterdiğim ekranda Personelin id'si değil adı görünsün istiyorum. Raporları gösterdiğim Data Gridin ID tutan DataGridTextColumn'una nasıl Personel tablosundan isim Bind ederim?

Teşekkürler...
E
13 yıl
HTML5-iFrame ve Navigasyon Sorunu?
Selamlar;

HTML5'de biri index.htm ve diğeri content.htm olmak üzere 2 sayfam var. Menüdeki sayfalara tıklayınca index'te sadece içeriğin refresh olmasını istiyorum. Bu nedenle index'te yukarıdaki menü sabit ve altına iFrame koyarak içinde content.htm çağırıyorum. Menüde bir linkte tıkladığım zaman content.htm içerik bilgisini wcf servisinden java script kullanarak alıp geliyor. Keza link id lerini parametre olarak belirledim, servise parametre olarak tıkladığımın id'si gidiyor. Yapamadığım kısım ise adres çubuğunda sürekli index.htm yazıyor. Ben tıkladığım linkin id'si .com/index.htm/content_id şeklinde çıksın istiyorum. Bunu window.location.hash ile yaptım ancak bu da Internet tarayıcılarının Geri tuşunun işlemesinde sorun yapıyor. Hem sayfaya refresh attırmadan içerik değiştirecek, hem adres satırında açılan sayfa /content_id şeklinde yazacak, hem de geri-ileri tuşlarının çalıştığı bir kod yapısına ihtiyacım var.

Yardım lütfen...
E
13 yıl
Silverlight Servis Senkron Çalışma Sorunu?
Selamlar;

Silverlight ve C# ile bir web uygulaması geliştiriyorum. Ancak wcf servis kullandığım noktada bir sorun yaşıyorum. Silverlight servis kullanımında asenkron iletişime izin veriyor. Benim ise senkron kullanıma ihtiyacım var, keza geri veri döndüren bir metod içerisinde veritabanına bağlanıp veriyi çekip, işleyip sonucu metoddan dönmem gerekli. Ancak asenkron çalışan servisin complated event'i, metoddan çıktıktan sonra devreye giriyor. Bu sebeple geriye işlenmemiş veri dönüyor.

Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.
E
13 yıl
Citroen C3 - Bip ardından radyonun sıfırlanması ve direksiyon tepkisi?
Arkadaşlar selamlar;

Citroen C3 2005 model 19000km'de 2.el bir araç aldım. Aracın herhangi bir sorunu yok gözüküyordu. Ancak dün başıma gelen bir şey canımı sıktı... Otoparktan çıkmak üzere motoru çalıştırdım, geri vitese taktım, dörtlüleri yaktım ve ayağım debriyajda arkamdan arabaların geçmesini beklerken (20sn kadar bekledim) birden bir biip sesi geldi sanki benzin bitermiş gibi, ardından direksiyon dar bir açı ile haraket etti kendi kendine ve radyo-tarih-saat sıfırlandı. Araç yaklaşık 20 gündür bende ve bu bip sesini takiben tarih-saat-radyo sıfırlanma olayı bir kez daha olmuş ancak ilk arabam ve deneyimsiz olduğumdan anlam verememiştim. Şimdi dün ikinci kez ve yolda olmadığım bir anda olduğumdan idrak edebildim.

Sorun ne olabilir, aracı servise götürmeli miyim?

Teşekkürler.
E
14 yıl
Yavru Kedi İsteyen? :)
Sokakta bulduğumuz annesi kayıp olan üç haftalık yavru tekir kediyi sahiplenecek bir gönüllü arıyoruz. Gayet sağlıklı ve hareketli bir yavru. Çok küçük olduğu için henüz biberon ile besleniyor. Annem korkmasa ben bakıcam mecburen veriyorum... Tuvalet eğitimi kendiliğinden var Kumunu tanıyor, yeni yeni tabaktan süt içmeye başladı biraz biraz...

emrex1986@hotmail.com adresinden ya da 0536 327 20 47 no'lu telefondan bana ulaşabilirler.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
E
14 yıl
Outlook 2007 Takvim Paylaşmada Live ID Sorunu?
Selam;

Outlook takvimimi ofisteki arkadaşlar ile paylaşmam gerekiyor. Bunun için Takvimimi Yayınla tuşuna basarak yayımlama ayar penceresini açıyorum. Burada izinler kısmında "yalnızca davet edilen kullanıcılar takvimi görüntüleyebilir" seçeneğini seçerek kaydediyorum. Ayarlar kaydedildikten sonra Takvimi paylaşmak istediğim kişiler soruluyor, emaillerini yazarak gönderiyorum. Not olarak bu maillerin live id'ye kayıtlı olması gerektiği söyleniyor outlookta... Takvim paylaşımı gönderdiğim maillerin hepsini live id ye kayıt ettik. Kişiler kendilerine gelen takvim paylaşım mailini açtıklarında ve takvimi kabul ettiklerinde bir k.adı şifre kutusu çıkıyor. Buraya live id ye kayıtlı mail adreslerini ve live id şifrelerini girmelerine rağmen: "Takvim doğrulanamıyor ya da Outlook'a eklenemiyor; Bağlantının geçerli olduğundan emin olun" uyarısı çıkıyor. Public olarak herkesin görebileceği şekilde takvim yayınladığımda ise aynı maili alan kişiler takvimi kendilerine ekleyebiliyorlar. Ancak public şekilde yayınlamam mümkün değil, benim davet ettiğim kişilerin takvimi sorunsuz açmalarını nasıl sağlarım?

Teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.