Arkadaki araç bize ait. Fotoğrafta göründüğünden daha eğimli bir rampa burası
Öndeki araç sahibi önce "arabanın devri toparlamadı frene bastım el frenini çektim ama durmadı geri kaçtı(kornaya bastım o ara)" dedi ve kabul etti. Birkaç dakika sonra geri kaçırdınız bu şekilde tutanak tutalım dediğimde "takip mesafesi" dedi "ben geri kaçırmadım" dedi. Polis çağıdım. Polisi beklerken eşi geldi "belli sen soldan aradan kaçayım diye düşünmüşsün" dedi. Geri kaçırdığını söylerken eşi yine başka bişeyler dedi aynı minvalde konuştu, öndeki aracın yolcusu "biz durduk sen vurdun ben arkada oturuyorum bizim araba geri kaçmadı" dedi. Bende gittim kazanın görüş açısı olan bina dükkan kameraları varmı diye bakındım ve buldum. Alttaki görsel kamera kaydından, geri kaçırma bir saniye öncesinden başlıyor ama karşıdan gelen araçtan belli olmadığı için bu anın görselini yükledim.
Polis gelene kadar kaza anının kaydını karşı tarafla paylaşmadım hatta hiç paylaşmadım direk polise gösterdim. Polis önce karşı tarafa sordu nasıl oldu diye anlattılar bişeyler çok dinlemedim anlamadım da zaten. Bana sorduğunda sadece geri kaçırdı dedim ve görüntüyü izlettim araçları kaldırın diyerek diğer polisin yanına aracına gitti. Prosedürü uygulayıp belgerimizi geri verip gidebilirsiniz dedi.

Polisin herhangi bir fotoğraf çektiğini görmedim. Sonradan bir kaç kişi (kaza yerinden, komşularım vs.) senin aldığın görüntü delil olmaz dedi.
Şimdi bu kazada polis için ya da sonrasında hukuksal olarak güvenlik kamerası kaydından telefon ile çektiğim video delil midir değil midir?





< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >