D

Çavuş
22 Kasım 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
1 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
14 yıl
Ipod 4g 32gb vs Iphone 3g 8gb
Merhaba arkadaşlar,
1 ay kadar sonra maddi durumum düzelicek ve bende bu 2 üründen birini almak istiyorum. Ortalama 500-600 lira arası bir bütçe ile 2. el (büyük ihtimal garantisi yok) temiz bir Iphone 3gb 8gb yada 0 yurtdışından gelme Ipod 4g 32gb ürünleri arasında kararsız kaldım. Aslında ilk başta Iphone 3g istiyordum hem telefon özelliği hemde diğer multimedya özelliklerini bir arada kullanmam için ancak sonra 4g lerin özelliklerine göz attım ve sırf telefon özelliği ve 4g de olmayan özellikler için gidip bi iphone almayayım dedim. Yine de 2 ürün arasında gidip geliyorum.
Siz olsaydınız hangisini seçerdiniz kendi fikirlerinizi aydınlatıcı bir şekilde aktarabilirseniz seçimim açısından çok yararlı olacak.
D
14 yıl
bağlantı kopması ile splitter ın alakası?
İyi günler arkadaşlar. Ben yaklaşık 5 yıldır ttnet 1mb kotasız abonesiyim ve şu ana kadar internetimi splitter sız kullandım. modemim datron rta 1320. ev telefonu salonda ve salondaki hatta bağlıdır. internet ise benm odamdaki hatta bağlıdır. dandik bir usb modem kullandığımda telefonuda aynı anda kullandığımda bildiğiniz gibi splitter olmadığı için internetim kopuyor ama bu modemi kullandığımda öyle bir sorun olmuyordu. ta ki 1 hafta öncesine kadar. ama bu seferde şöyle bir sorunum var: 1 hafta öncesinden başlayıp ilk günler günde 5-6 kere netim kopup anında tekrar geliyordu ama gün geçtikçe bu sayı arttı ve evdeki telefon kullanımıyla bi alakası yok kendiliğinden modem gidiyor tekrar geliyor sanki res atmışsınız gibi. Artık son 2 gün netim günde 30-40 kere gidip gelmeye başlayıp hatta bazen 10dk falan gelmediği olduğu için telekomu aradım ve çözüm olarak şöyle birşey söylediler: 8mb internet kullanımının çoğalmasıyla birlikte splitter kullanmayan abonelerde böyle bir sorun oluşmakta. bunu halletmek için splitter kullanmanız gerekmektedir. dediler. bugün ilerleyen saatlerde splitter kullanmaya başlayacağım ama bu bilginin ne kadar doğru olduğunu sizlere sormak istedim. Yani Splitter ile internetin DURDUK yere gidip gelmesi engellenebilirmi? yoksa sorun başka birşeyden mi kaynaklanıyor dersiniz?
D
16 yıl
lcd monitörleri duvara monte etmek?
Arkadaşlar ben yaklaşık 1.5 yıl önce samsung 940bw widescreen lcd monitör aldım ve bilgisayar masamda kullanıyorum. Ancak ben bu monitörü duvara monte etmek istiyorum.
Bunun için hepsiburada da biraz araştırma yaptım ve 19ytl ye bir universal aparat buldum. ama ben izmirde oturuyorum ve izmirden almam lazım bu aparatı.
19' lcd kullananlar özellikle 940bw kullanıpta duvara monte etmiş arkadaşlara sorum olacak. atıyorum 17-22' lcd monitörler için universal monte aparatı görüyorum. bunu alsam benim monitörüm geniş ekran oldugu için bir sıkıntı çekermiyim? bu aparatları tavsiye edermisiniz yoksa samsung un kendi monitörleri için özel ürettiği aparatlar varmıdır ben bunları izmirde nerde bulabilirim bi ara vatanda vardı ama çok pahalıydı ve ben ucuz bir aparat istiyorum 20ytl civarında ama sanırım bunlar sabit durucak sağa sola yada yukarı aşağıya oynamıcakmı? bu aparatlarla ilgili hiçbir bilgim yok nasıl birşeye benzediklerinide hatırlamıyorum :D kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirmi?
D
16 yıl
Creative SB 5.1 ve x-540 sorunu
Arkadaşlar ben 1 hafta önce x-540 aldım ve onboard ses kartına takıp kullandım. x-540 ın özellikle tis ve mid lerine hayran kaldım. Ancak daha bugün film ve oyunlarda ses 5+1 olsun diye Creative SB 5+1 live ses kartı aldım ve pcye taktım. Herşeyini kurdum. Winampı açıp müzik dinleyeyim dedim oda ne ses kalitesi o kadar iğrenç ki benim telefonumdaki hoparlorler bile bundan daha güzel ses çıkarıyor. Hemen bağlantıları kontrol ettim ses kartının programlarını kurcaladım ayar yapılacak pek bir yeri yok gerçi ama. Önceden winampla birlikte kullandığım enhancer programının tüm ayarlarını kurcaladım winampın ekolayzır ayarlarını kurcaladım ama o eski ses kalitesini yada ona benzer bi sesi hiç alamadım ses o kadar iğrenç ki sanki pcde 1-2 watt lık hoparlorler var ses arada çatlıyor bozulmalar var. Vokal sesinden ötürü subwoofer dışında tüm hoparlörlerden acayip bir bass sesi geliyor tüm sesler karışıyor x-540ın ayar kumandasından bass ı açamıyorum. 2 kademe bile ilerlettiğimde acayip bir bass geliyor. ve en ilginçime gideni matrix özelliğini açmadığım zamanlarda center dışındaki tüm hoparlörlerden ses alıyorum yani ön arka 4+1 oluyor. Matrixi açınca ses biraz düzelir gibi oluyor tis ve midler bellileşiyor ama eskisi gibi değil ve bu sefer 5+1 oluyor. Forumda okuduğuma göre normalde müziklerde 2+1 ses gelir matrixi açınca ses tüm hoparlörlere dağıtılır ama burda öyle değil. Media playerda bs playerda da defalarca dinledim bu müzikleri her seferinde aynı sorun. Bağlantıları 10 kere kontrol ettim sorun yok hepside düzgün bağlanmış. Sorun nerededir nerde yanlış yaptım? Ses ayarlarındanda 5+1 i seçtim. Anakart asus p4p800.
D
17 yıl
Progdvb de listeleme
Progdvb de kanalları nasıl listeleyebilirim nasıl kanal listelerini kaydedebilirim bununla ilgili dökümanları gösterebilirmisiniz
D
17 yıl
Uydu Sistemi Kurulumu Yardım Lutfen
Forumda TV Kartları ile ilgili çok bilgi var ama canak lnb vs ile ilgili bilgi çok az var. TV kartı seçimini yaptım. Evde salonda zaten bir receiver ve bir çift 90lık çanak mevcut. ben bu mevcut sisteme alacagım tv kartını baglamak istiyorum. Biraz araştırma yaptıktan sonra cift çıkışlı lnblerden almamın gerekli oldugunu ogrendim. Bu montaj işlemlerinden anlamadığım içinde en yakın uydu dukkanına gittim. olayı ordakilere anlattım. adamın bana dediği 2 tane çift lnb + kablo + işçilik 90ytl. bu fiyata biraz daha ekleme yapıp 2. bir tv kartı alabilirim. Acaba bu fiyat normalmi? bende 2 çeşit lnb var dedi birisi 35ytl diğeri 50 dedi. ne fark var dediğimdeyse sinyal değeri gibisinden birşey soyledi yani kalite farkı olurmuş goruntude acaba bu ne kadar doğrudur? bana çok fazla geldi bu fiyat ve bende kablosudur lnbsidir kendim alıp montajını adama bırakmaya karar verdim. bana orta seviye fiyatı 20-25 ytl civarı bir lnb onerebilirseniz ve izmirde nereden satın alacagımı soylerseniz cok sevinirim. birde DiseqC almam lazımmı? bu işide halledersem 2 günde uydu sistemime kavuşurum yardımlarınız için şimdiden teşekkurler
D
17 yıl
Wide Screen destekli tv kartı??
Herkese selamlar.
Ben forumu uzun süredir takip ediyorum. Hem maddi açıdan hem özelliği bakımından AVERMEDIA DVB-S PRO almaya karar verdim. Ancak benim monitörüm 19' Samsung 940bw modeli geniş ekran monitör. şimdi ben bu tv kartını alırsam tv izlerken görüntüde çok büyük sorunlar yada kesilme vs yaşarmıyım?
bu soruyu sormamın nedeni yine AVERTV DVB-S HYBRID + FM TV KARTı nın özelliklerinde 16:9 ozelliğinin olması. Acaba sadece bu tv kartındamı geniş ekran olarak tv izleyebilirim (sorunsuz) diğerlerinde çok büyük görüntü kaybı vs olurmu yada bu almaya kadar verdiğim dvb-s pro karttada bu özellik varmı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.