A

Çavuş
04 Aralık 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
7 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
17 yıl
#### GECE RESIMLERI BURAYA ####
GECE RESIMLERINIZ BURAYA

INANIN MACRO KADAR EGLENCELI

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
A
17 yıl
###ONLY APPLE iPHONE###TELEFONDA NOKTAYI KOYDU
APPLE iPHONE İLE TELEFONDA SIMDILIK SON NOKTAYI KOYDU GOZUKUYOR. TELEFON PARMAKLARINIZIN UCUNDA......
SIZLER ICIN DERLEDIM.

INCELEME VIDEOSU ICIN BURADAN BUYRUN

http://www.youtube.com/watch?v=YgW7or1TuFk


Ürünün özelliklerine geçmeden önce, iPhone’nin henüz üretim aşamasında olduğunu, sadece tanıtımının yapıldığını, daha FCC’den onay bile alınmadığını, ABD’de bile Haziran 2007’de piyasaya sürüleceğini ve GSM operatörü Cingular’ın taşıyıcılığıyla (sim kilitli) satışa çıkarılacağını belirtmekte yarar var. iPhone avrupada 2007 sonuna doğru, asya ülkelerinde ise 2008 yılında satışa çıkacak.
iPhone şu temel özelliklere sahip:
- iPod/cep telefonu/internet amaçlı kullanılabilme
- 3.5inç geniş ekran
- 4GB/8GB kapasite
- 2 megapiksel kamera
- Ölçüler: 115 x 61 x 11.6mm
- 4 bant GSM/EDGE desteği
- Wi-Fi (802.11b/g) + EDGE + Bluetooth 2.0
- 16 saat müzik pil ömrü, 5 saat internet/konuşma/video pil ömrü
- iPod hazneleriyle uyumlu
- Çoklu dokunuş denen (multi touch) dokunmatik ekran teknolojisine sahip. Arabirimde birden fazla parmakla işlem yapabiliyorsunuz.
- Mac OS X’in özel uyarlanmış sürümünü kullanıyor
- iChat benzeri SMS sohbetleri
- Safari HTML tarayıcısı
- Widget desteği
- IMAP ve POP e-posta desteği
- Google Maps desteği
- Tek bir tuşu var. Onun dışında her şey dokunmatik
- Aydınlatma ve ses açma/kapama sensörlerine sahip
- 135 gr.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Telefonlu iPod Fiyatı 499 $ Olarak Açıklandı
Apple içerisinde son 5 yılda 70 milyon adetlik satış rakamına ulaşan iPod’un özelliklerini de barındıran yeni telefonu ’iPhone’u Haziran ayında Amerika’da, yılın ikinci yarısında Avrupa’da, 2008 yılında da tüm dünyada satışa sunulacağını açıkladı.

Telefonun 4 GB hafızalı modelinin 499 dolar, 8 GB’lik modelinin de 599 dolardan pazarlanacağına dikkat çeken Apple, 2008 yılına kadar 10 milyon iPhone satarak pazardan yüzde 1 pay almayı hedefliyor. iTunes müzik marketlerden şarkı, resim ve video görüntülerinin indirilmesine olanak sağlayacak olan bu yeni model telefon, kullanıcılarına İnterette surf yapma imkanı da sunacak. 3.5 inch’lik geniş dokunmatik ekranı ve iki Megapiksellik kamerası ile dikkat çekecek olan iPhone, kulaklıktan stereo hoparlörlere kadar her türlü sisteme de kablosuz olarak bağlanılabilecek.

TELEFONU YENİDEN KEŞFEDECEK: "Apple telefonu yeniden keşfedecek" sloganıyla tanıtılan iPhone pazara GSM operatörü Cingular Wireless ile girecek. Özellikle dizaynıyla dikkat çekmesi beklenen iPhone’a sahip olmak için 599 dolara varan oranlarda bedel ödemeyi gözden çıkartmak bile yeterli olmayacak. Ayrıca, Cingular Wireless ile iki yıllık abonelik anlaşması yapılması da şart koşulacak. Apple, telefon pazarına girmesiyle birlikte rekabetin kızışması beklenen pazarda şimdi belirlediği fiyat politikasıyla eleştiri topluyor. Bu da Apple’ın piyasaya sunmaya hazırlandığı iPhone’a benzer özellikler taşıyan Sony Erricsson Walkman Phone’un GSM operatörleriyle yapılan anlaşmalar sonucunda ücretsiz olarak verilmesinden kaynaklanıyor. Pazara ilk çıktığında 500 dolara satılan Motorola’nın RAZR model telefonu da şimdi GSM operatörleriyle yapılan servis kontratları karşılığında ücretsiz olarak veriliyor. Apple’ın da kısa süre içinde fiyat açısından benzer baskıları yaşayabileceği savunuluyor. Apple’ın telefon modellerinin yüzde 80’inin 99 dolar altında fiyatla satışa sunulduğu Amerika’da fiyat kırması durumunda ise bu kez, kendi ürünü ipod’un satışlarını baltalayabileceğine dikkat çekiliyor. Apple’ın CEO’su Steven Jobs ise Macintosh bilgisayarlardaki kullanım kolaylığını iPhone’a da taşıyarak tüm zorlukları aşabileceklerine dikkat çekiyor. Jobs, "Öyle bir telefon yaptık ki, herkes kullanabilecek" diyor.

Steve Jobs dün sahneye çıktı ve herkesin dilinde sakız olmuş cep telefonu söylentisine son noktayı koydu. Karşımızda iPhone. İsmi iPhone konmuş olsa da, Apple’nin ön gösterimini yaptığı bu alet, aslında bir avuçiçi medya aygıtı. Şöyle ki; cep telefonu, internet ve iPod özelliklerinin tümüne sahip. Dilerseniz geniş ekranlı dokunmatik iPod olarak, dilerseniz dokunmatik cep telefonu ve yine dilerseniz internet erişimi için dokunmatik avuçiçi bilgisayar olarak kullanabiliyorsunuz. Hatta bir Blackberry amaçlı da kullanılabiliyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

iPhone üç ana özelliği birbiriyle çok iyi bütünleştirmiş, sahip olduğu arabirim ve donatıldığı teknolojilerle, göz kamaştırıcı bir ürün olacağa benziyor. ABD’de 2 yıllık Cingular sözleşmesi imzalamak koşuluyla, 4GB’lik model 500 dolara, 8GB’lik model ise 600 dolara satılacak. Dünyada nasıl bir fiyatlandırmaya gidileceği (sim kilitsiz) belirsiz. Avrupa için 2007 sonu öngörülmüşse, Türkiye’ye 2008 martında nisanında belki gelir. Yani daha 1 yıldan fazla var. Yarın gazeteleri ve Türkçe teknoloji sitelerine dikkat edin. Hepsi haberi, iPhone perşembe sabahı çıkıyormuş gibi verirler.
Macintosh bilgisayar kullanan bir birey olarak, benim takıldığım nokta, Apple, bu tür her seviyeden insana hitap eden tüketici elektroniği ürünleri ürettiğinde, gözümde Microsoft ya da diğer sıradan firmalardan farkı kalmıyor. Sempati beslemiyorum. Anlatmak istediğim şeyin, en anlaşılır örneği: İki Nokia ve bir SonyEricsson kullanıcısı arasındayken, Apple üretiyor diye asla iPhone’yi savunmam. Çünkü ben Apple değil, Macintosh kullanıyorum, seviyorum.
Apple tarihi boyunca tüm pazarlarda küçük oyuncu oldu ve hep bilgisayar şirketiydi. Şimdi ise tüketici elektroniği satan bir şirket olmak istiyor. iPod’un getirdiği rüzgarla, yeni denizlere açılmaya çalışıyor. Açılsın canım, bana ne! Benim merak ettiğim, Mac fanatikleri gerçekten Mac fanatiği mi, yoksa Apple şirketinin fanatiği mi? Yani, bilgisayar ürünleri dışında Apple’nin çıkardığı her elektronik için bayram estirme alışkanlığının sebebini anlayamıyorum. Fanatik reflekslerini bilgisayar ürünlerinde verirler anlarım (hattâ çok kızsam da saygı bile duyarım). Ama tüketici elektroniğinde de bunu yapmaları garip.
Neyse, işte iPhone duyuruldu. Artık başlarımızı huzur içinde yastığa koyabiliriz. Daha altı ay var. iPhone konusunu çok konuşacağız.
Şaka yaptığımı zannediyor olabilirsiniz ama şaka yapmıyorum Evet yanlış okumadınız, Apple gene bir MacWorld sunumunda gene bir ürün tanıtımı yaptı ki dillere destan. Her MacWorld’de yeniliklerden bahseden Steve Amcamız bu sefer Mac ve IPod’dan sonraki devrimsel cihazını çıkarttı. Engadget‘in haberine göre bugün resmi olarak IPhone duyuruldu. Hazirandan itibaren Amerika’da, 2007′in son çeyreğinde Avrupa, 2008′de de Asya’da piyasada olacak. Detaylara girmeden önce resmini bir görelim derim ben :

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Gördüğünüz üzere telefonda sadece 1 adet tuş var, geri kalanı ekran. Aslında Steve Amca’nın da tarif ettiği üzere bu cihaza telefon demekle ayıp etmiş oluruz. Sunumda da bahsedildiği üzere (alttaki resimden de görebilirsiniz) bu cihaz hem yeni nesil (video oynatabilen) bir IPod, hem telefon, hem de mobil internet cihazı. Ayrıca cihazda 2 MPixel bir de kamera bulunmakta. Daha önce de söylediğimiz üzere cihazda 1 tuş haricinde tuş bulunmamakta ve multi-touch dedikleri lisanslı bir teknoloji kullanmaktalar. Yukarıdaki resimde de göreceğiniz üzere tuş kilidini açmak bile dokunmayla

Cihazda özellikler saymakla bitmiyor, 3 adet sensör de bulunmakta cihazda. Ne işe yaradıklarına gelirsek. Sensörlerden biri cihazında yatay ya da dikey olduğunu anlayıp ekranı duruma göre değiştiriyor. Yani video izlemek için cihazı çevirdiğinizde sizin birşey yapmanıza gerek kalmadan kendisi bütün herşeyi hallediyor. Diğer bir sensör de ışık miktarını algılayıp ekranı buna göre ayarlıyor. Son sensör ise yakınlık sensörü, bu da cihazın kulağınıza yaklaştığını anlıyor ve ekranı kapatıyor ki yanlışlıkla basmaları engellemek için.
Cihazda her türlü bağlantı mevcut (artık IRDA’yı bağlantıdan saymıyorum) : EDGE, WI-FI 802.11b/g ve Bluetooth 2.0-EDR. Bir de kablo ile ITunes senkronizasyonunu unutmamak lazım İnternete çıkmak için bağlantılarda bir engel görünmemekte.
Apple yapar da hepsi bu kadar mı olur, tabi ki hayır Cihazın üstünde OSX çalışmakta, yani mobil bir işletim sistemi gibi düşünmeyin demekteler. Zaten cihazın yaptığı işlerin (gerçekten dedikleri kadarsa) altından mobil işletim sistemleri ne kadar kalkabilir bilmiyorum. Cihazda OSX olduğu için gerçek bir internet tarayıcı da koymayı ihmal etmemişler. Mac OSX’de standart tarayıcı olan Safari de sisteme dahil edilmiş ve size dediklerine göre gerçek internet deneyimi yaşatıyormuş. Tarayıcı mobil olmayınca üstünde çalışan sayfalar da bütün özellikleri ile çalışabiliyor. Hatta Apple, Google ile bir ortaklığa gidip Google Maps’ı sisteme dahil etmiş.
Bu arada Apple sadece Google ile değil, Yahoo ile de bir ortaklığa gitmiş ve Yahoo IPhone kullanıcılarına Push-Mail desteği verecekmiş, aynen BlackBerry’deki gibi. Ayrıca cihazda standart POP3 ve IMAP yazılımları gelmekte.
Cihazda OSX olduğundan Widget desteği de gelmiş. Bu Widget’lar ile hava, yol, borsa gibi birşeye rahatça ulaşabiliyorsunuz.
Cihaz 135 gram olup 3.5″lik 320*480 çözünürlükte bir ekran ile gelmekte. Cihazın fiyatını merak ediyorsanız Amerika için 8 GB’lık modeli 599$ gibi bir fiyattan çıkacak, sanırım bunun içinde telefon operatörü ile bir de anlaşma olacak. (2 senelik kontrattan bahsettiklerine göre)

Üstteki resimde de cihazın ana menüsünü görmektesiniz. Eğer gerçekten cihaz bu kadar kullanışlı ise IPod sonrasında diğer bir patlama da IPhone da olacaktır. Özellikle Türkiye gibi cep telefonunun simge olduğu ülkelerde IPod’lardan daha fazla satılacak gibi bir tahmin yapmak da zor olmasa gerek

4 GB kapasitelisi 500 dolara satılacak


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Apple şirketi, uzun süredir beklenen, mobil telefon ile geniş ekranlı iPod ve internet erişimli cihazı tek bir cihazda birleştiren iPhone'u tanıttı.

Apple'ın CEO'su Steve Jobs, tanıtım sırasında yaptığı konuşmada, iPhone'un Haziranda ABD, 2007 başında da Avrupa ülkelerinde satışa sunulacağını, ürünün 4 GB kapasitelisinin 500 dolara, 8 GB kapasiteye sahip olanının ise 600 dolara satılacağını kaydetti.

Geniş bir dokunmatik ekran ve yeni bir yazılım temelinde kullanıcı arayüzüne sahip iPhone, kullanıcının parmaklarıyla ekranda bir isme veya numaraya dokunarak arama yapmasını sağlıyor.

iPhone, bir PC, Mac veya Yahoo gibi internet hizmetinden kullanıcı bilgisi alınmasını da olanaklı kılıyor.

SMS yazarken 'Qwerty' uygulaması

Veri iletimi için EDGE ve Wi-Fi kablosuz teknolojilerini kullanan, quad band iletişim alt yapısıyla çalışan GSM telefonuna sahip iPhone, SMS yazarken yanlış yazmaya engel olan ve yanlışları düzelten 'Qwerty' uygulamasını sunuyor.

İki megapiksel kamera ile bir PC ya da Mac ile uyumlu fotoğraf yazılımını bünyesinde bulunduran iPhone, ayrıca, geniş dokunmatik ekranla kullanıcısına şarkı, sanatçı, albüm ve şarkı listelerine bir parmak hareketiyle ulaşma olanağı sağlayan tam bir iPod hizmeti sunuyor.

Kullanıcısına müzik, sesli kitap, sesli ve görüntülü podcast, müzik videosu, televizyon programı ve film izleme olanağı sağlayan cihazın 3.5 inçlik ekranında TV programı, film izlenebiliyor, dokunmatik olarak ses, ileri-geri kontrolü yapılabiliyor.

Google'ın harita hizmeti ile Apple'ın harita uygulaması

802.11 b/g Wi-Fi ile kablosuz internet ağına bağlanabilen iPhone, ayrıca Google'ın harita hizmeti ile Apple'ın harita uygulamasını kullanabiliyor.

Cihazın üzerindeki yakınlık sensörleri, iPhone kulaktan uzaklaştırıldığı anda ekranı kapayarak, enerji tasarrufu sağlıyor ve tekrar dokunana dek kapalı kalıyor.

Apple şirketi, telefonların ABD'de tanıtımı ve satışı izin Cingular servis sağlayıcısı ile anlaştı.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.