Herkese merhabalar
Bu tarz konular çoğunlukla yazılım öğrenip iş bulma, sektör değiştirme temelinde olsa da bu konuda öncelikli olarak böyle bir amaç olmadığını belirtmek isterim. Halihazırda veteriner hekim olarak çalışan, iş değiştirme gibi bir niyeti olmayan biriyim. Tamamen hobi ve eğlence amaçlı olarak başlıyorum, keyfekeder ilerleyeceğim. Zaten bu yüzden çok da yaygın olmayan Go dilini seçtim.

Golang için sıfırdan başlayacak olsam da, yazılıma sıfırdan başlıyorum diyemem. Yine hobi amaçlı başlamış ve belli bir düzeye kadar python öğrenmiş sonrasında doktora eğitimi sürecimde aktif olarak kullanmıştım. Ancak bu yazılım geliştirme değil daha çok veri analizi ve görselleştirme amacıyla pandas, matplotlib ve regresyon modelleri için scikit-learn ağırlıklıydı. Yine de değişkenler, döngüler, if-else yapıları, fonksiyonlar vs gibi temel kavramlara hakimim.

Başlangıç planım temel kavramları hızlıca tekrar edip, zaten hakim olduğum kısımların Go syntax'i için notlar alıp ufak tefek öğrenme projelerine geçmek. Bunun için ayrı bir github hesabı açıp kodları orada paylaşmayı düşünüyorum.

Kaynaklarım öncelikli olarak şunlar olacak:

1) Learn How To Code: Google's Go (golang) Programming Language (Udemy)

2) Learning Go: An Idiomatic Approach to Real-World Go Programming

< Resime gitmek için tıklayın >
3) Go Programming Language for Dummies

< Resime gitmek için tıklayın >