O

Er
04 Ağustos 2019
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
23 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
2 yıl
Peugeot 106 Debriyajdan Çekerken Gelen Tak Sesi
Aracı kaldırırken ve vites geçişlerinde ayağı debriyajdan çekerken tak diye vuruntu oluyor. Ustanın biri şanzıman veya motor kulağından geldiğini söyledi. Başka bir usta akslardan şüphelendi ve boşluk olmadığını, şanzımandaki birtakım dişlilerin (diferansiyel galiba) değişmesi gerektiğini söyledi. Aynı usta test sürüşünden sonra kulaklarda sorun olmadığını söyledi.

Diferansiyel dişlilerinde sorun olması olayı kafama yatmadı çünkü araçtaki ivmelenmede vs hiçbir sorun yok.
Araçla dönüş yaparken aynı ses "tak tak tak tak..." şeklinde geliyor. Direksiyonu düzlerken ses azalıp kayboluyor. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum, ses her vitese geçişte geliyor.

Yardımlarınızı bekliyorum :)
O
4 yıl
106 gaz kesme/yememe sorunu lütfen yardım edin :(
99 model 1.4 xr araca sahibim.
motor özellikle ısındığında çok belirgin şekilde araç gaz yemiyor ama bunu anlık yapıyor.Mesela 2-3 kez kalkış yaptıktan sonra 4üncüde 2000 devirlere doğru geldiğinde dip gaz yapsam da gitmiyor.Sonra bir anda şahlanıyor.Bazen dip gaz yaparken de çok isteksiz gidiyor.Çok masraf ettim hâlâ düzelmedi moralim çok bozuk :(:(:(

Arabaya yapılanlar:
+Ateşleme bobini değişti
+Bujiler değişti
+Sonda (O2) sensörü değişti


Arıza en belirgin 1.viteste sabit gaz verirken oluyor.Araç tekliyor.Yardımlarınızı bekliyorum.
O
5 yıl
106 XR Kalorifer Sorunu
Herkese iyi forumlar, malum önümüz kış aracımın 2 ay önce radyatör ve antifriz değişti. Aracımın ön yolcu tarafındaki paspasa antifriz akmış. Sanayide ustaya sorduğumda kalorifer radyatörünün delindiğini ve değişmesi gerektiğini söyledi.(Aracın kaloriferi çok geç ısıtıyordu.) Ben de değiştirtmedim.Çünkü kalorifer radyatörünün değiştirilmesi için ön göğüsün sökülmesi gerektiğini söyledi. 500 TL fiyat söyledi. Yakın arkadaşlarım değiştirmemem gerektiğini, ön göğüs sökülürse araçta trim sesinin başlayacağını söyledi. Sizce ne yapmalıyım.
O
5 yıl
Peugeot 106 merkezi kilit sorunu
106 xr aracıma harici merkezi kilit sistemi taktırdım kumandalı. Çok güzel çalışırken kapıların hiçbirini kilitlememeye başladı. Elle kilitlediğimde açma tuşuna basınca açıyor. Taktırdığım usta orjinal beynin kendini korumaya aldığını, sökülmesi durumunda ise arabanın anahtarla 4 kapısının açılmayacağını söyledi. Bu işi kendim halletmek istiyorum elektrik bilgim var. Orjinal beyni nasıl iptal edebilirim (konsolu sökmeden), ya da korumaya almasını nasıl engelleyebilirim ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.