Öncelikle merhaba Artık o kadar çaresiz kaldım ki buradan belki biri sorunumu anlar ve çözüm olur diye umut ediyorum.

Ben uzun süredir d-smart müşterisiyim ve son 2.5 aydır süre gelen düşük hız ve kopmalardan artık gına geldi.
Yıllardır ADSL bağlantısı ile 8 mbps-16 mbps sorunsuz hizmet alıyordum(nadir hız düşmeleri haricinde). Şubat ayı ortasında 16mpbs aldıgım hız 9-10 lara düştü ve online oyunlarda, mobil uygulamalarda, yayın falan izlerken kopmalar, düşmeler meydana gelmeye başladı. 1.5 dk civarı aralıklar ile anlık bir bağlantı kopması oluyordu. Yayın, video vs izlerken çok problem değildi fakat online oyunlarda ne gibi bir hüsran yaratabileceğini oyuncu arkadaşlar anlarlar.

Müşteri hizmetleri topu sürekli bana atarak bina içi tesisatı yeniletti fakat sorunlar düzelmedi. Eve teknik servis gönderdiler, inceledi ve problemin adsl hattı kaynaklı olduğunu söyledi, vsdl e geçmemiz konusunda tavsiyede bulundu. İptal ücretleri vesaire yüzünden başka servis sağlayıcıya geçemedik, bunlara girmeyeceğim.Bizi uygun fiyattan 24 mpbs vdsl aboneliğine geçirdiler ve sorunsuz 1 ay kullandım. Ama son 2 haftadır adsl kullanırken yaşadığım bütün sorunları tekrar yaşıyorum(Hız düşmesi/ anlık kopmalar). Müşteri hizmetleri ile artık akrabağa oldum :) Telekomdan/santral kaynaklı problem olduğunu ve halledeceklerini söylediler ve sonunda yine hız problemimi çözdüler. Fakat kopma sorunum devam ediyor arkadaşlar. Ve gariptir ki müşt. hizmetleri gün içerisinde çokça kopma olduğunu görüyor ve güncelleme yapıyor(Konuşurken). Ben güncellemeden sonra hemen bir online oyuna girip test yapıyorum ve anlık bağlantım gidiyor, oyundan düşüyorum. Bu durumu o an temsilci arkadaşa ilettiğimde bana diyor ki bende bir kopma görülmüyor. Tekrar arıza kaydı açıyor ve kapatıyor.Bu kopma olayı bütün online oyunlarda yaşanıyor ve inanın oynamak mümkün değil.

Bu iş artık kısır döngüye girdi ve ben çok yoruldum. Lütfen bana akıl verin yada yardımcı olun ki bu sorun her ne ise halledeyim.

*---Yardımcı olmak isteyen arkadaşlar bunları göz önünde bulundurarak yazarlar ise sevinirim.---*

********Online oyunlarda ki problemlerin bilgisayar kaynaklı olduğu yönünde bilgi verecek arkadaşlara peşinen söyleyim. Bu süreç içerisinde bilgisayarı formatladım. Birçok cmd komutu ile ip reset ıvır zıvırlarını yaptım. Başka bilgisayarda da böyle problemler var. Hatta bazı mobil online oyunlarda ve mobil uygulamalarda da sıkıntı mevcut. Yani pc kaynaklı değil. Pcye gelen kablolardan değil. Evde onlarca ADSL modem var, modemden değildi. Vdsl için verilen modem sıfır, ondan da değil.*************