A

Er
03 Eylül 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
15 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
5 yıl
TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ KARARI !!!!
Arkadaşlar merhaba, İyi forumlar.

Daha önce yine bir konu açarak apple'a gönderdiğim telefonu hoparlör filtresinde kırık var diye kullanıcı hatası olarak geri göndermişlerdi. Yasal hakkımı arayarak tüketici hakem heyetine başvurdum ve kazandım. Hakem heyeti beni haklı buldu telefonu ayıplı olarak gördü.

İşin soracağım noktası şimdi ne yapmam gerek? Daha önce hiç böyle bir şey ile karşı karşıya gelmedim. Karar 8.11.18 tarihinde çıkmış evrakta öyle yazıyor. bana ulaşması 12 si felan oldu. Şimdi Apple'dan ne arayan var ne soran ben ne yapayım?

İlgili ve bilgili arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

Edit: Para iadesi isteyeceğim (Parayı almadan mı göndereyim telefonu, yoksa aldıktan sonra mı? / Bir de bunlar mahkemeye felan itiraz ederlerse karar için bana kim bilgi verecek? )

şimdiden görüş ve önerileriniz Teşekkürler Beyler
A
6 yıl
İPHONE GARANTİSİZ GARANTİ
28.08.18 tarihinde iphone 6s 32 gb telefonumu ankara Genpa'ya gönderdim. Genpa'dan çıkan rapora göre;

-Ekranda beyaz leke tespit edildi.
-Pil çok çabuk bitiyor kendi kendine kapanıyor
-Sorunlar tespit edildi.

Şeklinde ibarelerle apple onarım merkezine gönderildi. 7.9.18 tarihinde genpa tarafından aranarak telefonun da yetkisiz işlem var diyerek saçma sapan bi ibareyle benden ücret karşılığında değişim olacağını söylediler. İtiraz ettim ve apple ile iletişime geçtim.
Apple tarafından tarafıma bildirilen sorun ise telefonun hoparlör kısmında ki koruyucular var ya (pisliği tutan eden vesaire) onlardan ikisinin kırık çıkması nedeniyle TELEFONUN GARANTİ DIŞI KALMASI! (Hoparlör tamamen çalışıyor hiç bir aksamında sorun yoktur) ve hiç bir sebepten ötürü işlem yapılamayacağını belirttiler.

Telefonu cebimizden başka bi yere soktuğumuz yok, bana işi yokuşa sürme gibi geldi biraz ve düşüncelerinize ihtiyacım var arkadaşlar.
Bu telefon ilk genpaya gittiğinde genpa böyle bir sorunu aksatıp tarafımama bildirmeme gibi bi şansı yok diye düşünüyorum.(Genpa hiç bir şekilde böyle böyle bir şey var diye bildirmedi) Yani onarım merkezıne gıtmeden dırekt bana kullanıcı hatası denilirdi. Telefonda donanım arızası olduğu açıkca belli.

Hadi hepsini geçtim. Ben hoparlörün parasını vereyim edeyim. Ama siz sizden kaynakları sorunları çözün dediğim de ise cevap yok!?

Son olarak mühendislere gitti olay son kararı onlar verecek.


Meraklı veya ilgili arkadaşların yardımına düşüncelerine ihtiyacım var tüketici haklarına gitmeli miyim?
A
6 yıl
EKRANDA BEYAZ LEKE VAR
Arkadaşlar öncelikle merhaba,

Teleofumu 28.08.18 tarihinde Ankara-Necatibey genpaya yollamıştım, Bugün durum güncellemesi yapmışlar, durum aşağıda ki gibidir.


E-posta adresi: in*****@genpa.com.tr
E-posta adresinizi değiştirmek için tıklayınız
Servis No: 4473115
IMEI Numaranız: 353*******536
Marka: Apple
Teknik Servis Kayıt Tarihi: 29/08/2018
Garanti Durumu: Garantisi Devam Ediyor
Şube: Teknik Servis ( Ankara - Necatibey )
Arıza Açıklama: İç-Dış IMEI Kontrol Edildi;Tüm Bilgilerin (Backup) Sil. Riski Kabul EDILDI ŞARJ SIARSINDA VE EKRAN PARLAKLIĞI AÇIK OLDUĞUNDA CİHZ AŞIRI ISINIYOR UYGULAMALAR ARASI GEÇİŞLERDE EKRAN KİLİTLENİYOR KAPATIP AÇMAK GEREKİYOR BAZEN EKRAN BEYAZ OLUYOR DÜZELİYOR BİLDİRİM GELDİĞİNDE KENDİLİĞİNDEN SESSİZE MODA GEÇİYOR EKB VAR ORTA KASADA UFAK ZEDELENMELER VAR
Durum: Merkez Servise gönderilecek
Servis Açıklaması: Ürününüz detaylı incelenmesi için Apple Onarım Merkezi’ne gönderilecektir. Apple Onarım Merkezi’nde yapılan incelemeler sonucunda sorununuzun giderilmesi için nasıl bir işlem yapılacağına karar verilecektir
Kargo Takip Numarası:
Teknik Serviste Yapılan Son İşlem Tarihi: 03/09/2018

Sizce bundan sonra ne olur? Durum nasıl ilerler. İlgili ve bilgili arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım olabilir. Çok teşekkür ederim şimdiden beyler Elinize yüreğinize sağlık.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.