Arkadaşlar merhaba, iyi forumlar.
Toyota Aurisim vardı, sattım ve şimdi kendime uygun bir araç arıyorum. Başlıkta da belirttiğim gibi bütçem 170 bin tl ama arabanın durumuna göre eğer gerçekten değecek ise kredi miktarını bir miktar yükselterek bütçeyi maksimum 190 lara çıkarabilirim.
Arabada aradığım özellikler ise sorunsuz bir otomatik vites, c, c suv ya da d segment olabilir ancak istanbulda kullanacağım için çok uzun ve geniş (peugeot 508 gibi) araba istemiyorum. Dizel tercihimdir ancak benzinli olup da bu araba için değer dediğim bir araba olursa ona da ok derim.
Benim aklımdan ilk önce vag grubu golf, passat vb. geçti ancak dsg yüzünden vazgeçme aşamasındayım. Volvo v40 gerçekten güzel bir araç ancak kasasının eski olması ve ikinci el piyasası soru işaretleri doğuruyor. Honda civic makyajlı kasadan 1,5 turbo olan aklımı çeliyor, ama onun da motorunda yağ yakma gibi bir sorun olduğunu yazıyor bazıları. Açıkçası ötv indirimi olur mu diye biraz bekleyeyim mi diyorum. Ancak firmaların geçen sene ne yaptıkları hepimizin malumu.
Velhasıl sıfır km ya da sıfıra yakın ikinci el siz olsanız ne alırdınız, ne önerirsiniz? Sizlerin değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Not: Toyota markasından oldukça memnunum ancak bir süre ara vermek istiyorum bu markaya. :)