D

Teğmen
15 Haziran 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
76 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
5 yıl
Satılık Hatasız Renault Megane 4 1.2 TCE icon
2016 Model, 32.000 km, 1.2 TCE, bakımları tam.

Hata, kaza, değişen yoktur, plaka açıktır, sorgulama yapabilirsiniz.

Opsiyon olarak, 18" jant, stepne kiti vardır.

4 Adet Lassa kışlık lastikleri hediye edilecektir.

Pazarlık araç başındadır, gelip aracı görüp inceleyebilirsiniz.

Bilgilendirme : Araç 1.2 motor olduğu için 1.5 ya da 1.6 motor bir araca göre yıllık vergisi yarı yarıya düşüktür. Vergi avantajı vardır. Araç otomatik değildir, özellikle otomatik vites olanını EDC şanzıman yüzünden tercih etmedik.

Fiyat : 102.000

Sahibinden linki: ilan

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
D
6 yıl
Besin Takviyesi Yardımı
Arkadaşlar öncelikle konuya geldiğiniz için teşekkür ederim.

Yaklaşık 1 yıl spora ara verdim, önceden düzgün program ile beraber yaklaşık 8 ay vücud geliştirme yaptım, öyle çok abartılı bir gelişme olmadı sadece fazla kilolarım vardı onların bir kısmı gitti ve kilo verirken vücud çalışarak biraz kas kütlesi kazandım, çok düzgün beslenemediğim için zamanında besin takviyesi olarak komplex Musclepharm Combat Protein Powder kullandım, hem spor öncesi hem spor sonrası gerçekten beni rahatlattı ve kas gelişimimde de az da olsa yardımcı oldu.

Şimdi spora tekrar başladım ve tekrar besin takviyesi kullanmak istiyorum çünkü düzgün beslenemiyorum. Sizin öneriniz nedir ? Tekrar komplex bir takviye mi almalıyım yoksa ayrı ayrı mı?

Bütçem biraz kısıtlı bulduklarım aşağıda, şimdiden teşekkürler.

Hardline Whey 3Matrix 908 Gr (shaker hediye) 109 tl

MUSCLEPHARM MP COMBAT 1814 gr - ÇİKOLATA (180 tl)

http://www.bayvitamin.com/MP-COMBAT-1814-gr-CIKOLATA-AROMALI,PR-1144.html
D
6 yıl
Elektrik faturası çılgınlığı
Arkadaşlar merhaba, evlendiğimden beri evdeki elektrik faturası ort. 90 tl nin altında gelmiyor ve evde sadece 2 kişi yaşıyoruz, gündüzleri evde zaten kimse yok, akşamları da bir oda falan kullanımda, nasıl oluyor da böyle bir elektrik faturası gelebiliyor anlamıyorum.

Evde kullandığım tüm ampuller enerji tasarruflu Philips ve Duracell olmak üzere led.

Evdeki tüm elektronik eşyalar yeni ve A++ enerji sınıfı.

Hangi cihaz ne kadar harcıyor diye gittim ölçüm cihazı aldım baktım gerçekten led ampuller 8w civarı çekiyor, tv kullanımda 100w çekiyor, buzdolabı 3000w çekiyor, su ısıtıcı kullanımda 1800w çekiyor tost her sabah kullanıyorum, 1200w civarı çekiyor, çamaşır mak falan onlar bişi harcamıyor zaten yüksek sıcaklıkta kullanmıyorum.

Bir şüphelendiğim bulaşık makinesi vardı, eski arçeliklerden gitim vestel a+++ + 20% en enerji tasarruflu makinesini aldım bu ay elektrik faturam 115 lira gelmiş çıldıracam, ki ay boyunca evden çıkarken buzdolabı hariç tüm elektronik eşyaları kapatıyorum. (fişini çekiyorum)

Kombi deseniz akşamları 45 derece gündüzleri 35 derece sabit çalışıyor.

Bilgisayarı hiç açmıyorum bile oyun falan oynayıp ekran kartının güç çekmesine neden olmuyor zaten coin madenciliği falanda yaptığım yok.

Nedir bu durum arkadaşlar sabahları sadece 5 dk su ısıtmam ve tost yapmam, buzdolabının sürekli çalışması mı 115 tl ye neden oluyor. Sizce bir anormallik var mı bir şeyler yapmalı mıyım yoksa herkes ort. aynımı ? Şirkette bir arkadaşım da yeni evlendi ve ona ort elektrik faturası 55 tl geliyormuş, nasıl olur dedim ya mümkün değil, gösterdi bana.

Manyak gibi her cihazın kullanım saatine ve yüküne göre enerji tüketimi hesabı yapıp fatura döneminde kaç kw harcadığını çıkarıp ordan vergileri falan ekleyip faturamı hesaplama manyaklık seviyesine henüz gelmedim ama gelecem gibi duruyor.

Arkadaşlar nedir bu durum bir bilen var mı sohbet edelim tartışalım.

Konuya ekleme :

Lütfen konuyu gören arkadaşlar yardımcı olmak adına, oturduğu şehri ve semti, ortalama elektrik fatura tutarı ile yazabilir mi ?
D
6 yıl
Bulaşık Makinesi Sorunsalı
Merhaba Arkadaşlar,

Arçelik lady bulaşık makinem tam anlamıyla görevini tamamladıktan sonra yeni bir makine arayışına girip şuanda piyasa da elektrik ve su açısından en plus olan hangisi diye baya bir araştırma yapıp fiyat/performans/servis ağı vb kriterlerini düşünerek yerli malı olsun dedik Vestel BM-1004X aldık.

Neyse hemen gelip kurdular falan bağlarken su çekme musluğunun oraya bir aparat taktılar kireç önleyici falanmış. Sorduk hangi programı kullanacaz hangi deterjanı kullanacaz diye, dedi asla tuz koymayın bu aparat zaten kireci önlüyor siz sadece tableti koyun 9. program olan oto 50~60 derece programında yıkayabilirsiniz.

Neyse bulaşıklar birikti koyduk makineye, koyduk tableti açtım makineyi 2 tane uyarı ile başladık, "tuz eksik", "parlatıcı eksik" neyse es geçtim uyarıları yıkama yaptım, istediğim gibi yıkamadı çatallarda falan kalıntı bıraktı. Dedim deterjandan herhalde neyse daha yeni deterjan aldım tarihi falan yeni olan denedim gene aynı, neyse sonra makinede tablet modu diye bir şey var programa ek opsiyon onla denedim gene aynı çıkmıyor kirler falan, neyse sonra gittim jel deterjan aldım en iyi çıkaran oymuş denedim gene olmadı.

Tabi bu denemelerimde her seferinde tuz ve partlatıcı eksik uyarısını veriyor makine cayır cayır. Kendi kendime lan bunu yapan mühendisler bunu düşünememiş mi uyarı verdiriyor bir bildikleri vardır diyerek kitapçığa baktım orda şu ifade vardı:
"Tavsiye edilen kullanım şekli; kombine
deterjan kullanılması durumunda daha iyi
sonuçlar elde etmek istiyorsanız makinenize
tuz ve parlatıcı ekleyip su sertlik ayarı-
nı ve parlatıcı ayarını en düşük ( 1 ) konuma
getiriniz.."
Dedim sonra içimden alet boşuna uyarı vermiyormuş neyse denk geldi bimdeydik tuz ve parlatıcı aldım, kitapçıkta tarif ettiği gibi koydum daha sonra kitapçıkta su sertlik ayarını L1 e aldım. Tekrar denedim daha iyi sonuç aldım ancak bu seferde çatalların üzerinde özellikle aralarında siyah siyah böyle pas gibi kalıntılar var siyahla kahverengi arası iğrenç şeyler. Böyle defalarca denedim hep aynı.

En sonun pes ettim servisi çağırdım. Dedim bu makine yıkamıyor gelin bakın.

Bakalım ne olacak, sizlerin değerli yorumlarınızı almak istedim sizce neden böyle yapıyor veya benzeri başına gelen var mı? Varsa nasıl çözdünüz bu sorunu ?

Şimdiden teşekkürler, saygılar.
D
7 yıl
Skoda SuperB 1.6 TDI Motordan Gelen Ses (ÇÖZÜLDÜ)
Merhaba Arkadaşlar;

Öncelikle şimdiden vaktinizi ayırıp bu yazıyı okumaya niyetlendiğiniz için teşekkür ederim. Zor durumda olmasan böyle uzun uzun yazmayacaktım.

Araç Bilgileri:
Marka: Skoda
Model: Superb
Yıl: 2012
Motor: 1.6 TDI
Km: 110.000

Bakım Bilgileri
Filitre Bakımı Güncel : 01/10/2017
Yağ: Mobil 1 Esp 5w30
Hava, Yağ, Mazot, Polen : Bocsh

Triger, Debriyaj seti değişmedi, Enjektörler işlem görmedi, Carbon clean vb hiç yapılmadı.

Yakıt Sürekli 3 istasyon arasında BP'den alındı.

Würth Enjektör Temizleyici Kullanım şartlarına uygun olarak denendi.

---------------------------------------

Bu genel bilgileri verdikten sonra konuya gelelim. Aslında konu çok detaylı değil, araç sesli çalışıyor, yeri geliyor traktör gibi. İnternette araştırdım şakırtı diyende var bu sese. Gösterdiğim bir usta enjektör temizliği dedi ve 1000 tl fiyat verdi. Arada dizel part. filtre uyarı ışığımda çıkmaya başladı hele ki bazen sabahları arabayı çalıştırdıktan sonra devir saati garip garip hareket ediyor. Arabada bir tıkanıklık var hissedebiliyorum, araba açılsın diye hafta sonları çevre yoluna çıkıp gazlıyorum, bunu yaptıktan sonra düzeldiğini hissediyorum motor sesi biraz değişir gibi oluyor ama hala o şakırtı sesi var. Hatta dün akşam işten gelirken otoparka girdiğimde köşeyi dönüp düşük devirde ama titremenin ve yığılmanın olmayacağı bir devirde 2 ye çektim şak şak şak bülbül gibi şakıdı. Normalde böyle bir şey olması mümkün değil (kendi aracım için aynı koşullarda yapmıyordu.). Debriyaj triger falan değişmedi ondan yapıyor olabilir mi bilmiyorum ama sorunum bu. Enjektör temizleyici denedim bir işe yaramadı.

-Sizce hangi aşamalardan geçerek tedavi uygulamalıyım ?
1: Debriyaj triger vb. ağır bakımı yaptırıp, enjektör temizliği mi?
2: Direk enjektör temizliği mi?
3: Egr, dpf iptali mi?

Ya da ne yapmalıyım ben biri yardım etsin Ankara'da yaşıyorum kime götüreyim, skoda servisine güvenmiyorum.

Yemin ederim marka kıyası yapmak istemiyorum ama 2006 Model 1.5 CRDI Eram vardı 260 binde sattım ve 1 tane bile arıza çıkarmadı, her sabah ağır kış şartlarında bile ilk marşta hep çalıştırdım ve ses falan şakırtı hiç duymadım.


Şimdiden değerli yorumlarınız için sonsuz teşekkürler.
D
7 yıl
Skoda Superb II Kışlık lastik Önerisi (Marka değil Ebat)
Merhaba arkadaşlar,

1.6 TDI Skoda Superb II Kullanıcısıyım, 17" jantlarım ve üzerinde 225/45/17 lastiklerim var fakat bana sürekli sıkıntı yaratıyor, bu ay içinde 2 kere conti lastiklerimi yardım, ayrıca 17" ile sönümlemeler bana yumuşak gelmiyor, arkadaşımın eski kasa octaviasına bindiğimde arabanın sanki havada süzülerek gittiğini farkettim, benim bam güm girdiğim kasislerden o hiç hissettirmeden geçiyor.

Özet olarak konfora görünüşten daha çok önem veren biri olarak kışlıklar için ayrı jant lastik takımı alacağım, jantları oem olarak 5x112 audi veya vw grup 2. el temiz almayı düşünüyorum lastik olarak kararsız kaldığım noktalar var, kararsızlığıma neden olan taban değil yanak oranı, tabanı zaten 205 alacağım kışlık için ince taban olmalı, yanak olarak 55 ve 60 seçeneklerim var.

Bir diğer aracım olan volvo s60d2 de 205/60/16 kullanıyorum ve araba hiç bir kasis hissettirmiyor. Bu sebeple 60 yanağa yönelmiş durumdayım ancak bildiğim kadarıyla superb 16" de kışlık için 205/55/16 diyor.

Sizlere danıştığım nokta sizler araçlarınızda hangi ebatları kullanıyorsunuz 16" de kışlık için.

60 yanak kullansam bir sakınca olur mu? (abs sensörü vs kablosu zincir takınca, takılma kopma sorun olur mu?)

Seçenekler;

205/55/16
205/60/16
215/65/16

Teşekkürler, saygılar
D
7 yıl
Skoda Superb II Kışlık lastik Önerisi (Marka değil Ebat)
Merhaba arkadaşlar,

1.6 TDI Skoda Superb II Kullanıcısıyım, 17" jantlarım ve üzerinde 225/45/17 lastiklerim var fakat bana sürekli sıkıntı yaratıyor, bu ay içinde 2 kere conti lastiklerimi yardım, ayrıca 17" ile sönümlemeler bana yumuşak gelmiyor, arkadaşımın eski kasa octaviasına bindiğimde arabanın sanki havada süzülerek gittiğini farkettim, benim bam güm girdiğim kasislerden o hiç hissettirmeden geçiyor.

Özet olarak konfora görünüşten daha çok önem veren biri olarak kışlıklar için ayrı jant lastik takımı alacağım, jantları oem olarak 5x112 audi veya vw grup 2. el temiz almayı düşünüyorum lastik olarak kararsız kaldığım noktalar var, kararsızlığıma neden olan taban değil yanak oranı, tabanı zaten 205 alacağım kışlık için ince taban olmalı, yanak olarak 55 ve 60 seçeneklerim var.

Bir diğer aracım olan volvo s60d2 de 205/60/16 kullanıyorum ve araba hiç bir kasis hissettirmiyor. Bu sebeple 60 yanağa yönelmiş durumdayım ancak bildiğim kadarıyla superb 16" de kışlık için 205/55/16 diyor.

Sizlere danıştığım nokta sizler araçlarınızda hangi ebatları kullanıyorsunuz 16" de kışlık için.

60 yanak kullansam bir sakınca olur mu? (abs sensörü vs kablosu zincir takınca, takılma kopma sorun olur mu?)

Seçenekler;

205/55/16
205/60/16
215/65/16

Değerli yorumlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim saygılar.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.