F

Teğmen
16 Haziran 2016
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
52 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
F
6 ay
Üniversitede sınıftan bir kızla çıkma sorunsalı
Merhabalar. Bu konuda genel olarak "aynı sınıftan sevgili yapılmaz" kuralı her zaman benimsendi ve hala benimseniyor biliyorum fakat ben içimdeki çiçeği solduramadım. Üniversitede 2.senemdeyim ve öğretmenlik okuyorum. Bazı detaylar vermem gerekirse; sınıfımız 49 kişilik bir sınıf. Bu 49 kişinin 16 tanesi erkek, geri kalanı kız. Sınıfımız aslında biraz durgun bir sınıf, fazla hareketlilik yok, birbiriyle sevgili olan bir çift bile yok 2. sene olmasına rağmen. Bu kadar kızlı bir sınıfta bu normal midir, bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi vb. gibi şeyleri tecrübem olmadığı için söyleyemeyeceğim. Sınıfta sosyal biriyimdir, herkesle iyi bir şekilde konuşur anlaşırım o konuda bir sıkıntım yok. Maalesef sınıftaki bir kıza aşık olduğumu düşünüyorum. Çok güzel bir his olmasına karşın ters gidebilecek pek çok şey var.

Bahsettiğim kızdan aslında 1.sınıfta hoşlanmaya başlamıştım ama aynı sınıftan sevgili yapma, sonrasında üzülürsün, 4 senen zehir olur gibi söylemlerden dolayı kıza yürümek istemedim. Yaz tatilinde onu unuturum sanmıştım ama hayır, onu görür görmez yeniden aşık oldum sanki. Bir yandan kıza gidip en azından senden hoşlanıyorum demek istiyorum, bir yandan da kızı unutmaya çalışıyorum. Kızla normal bir arkadaşlığımız var, grup proje ödevlerinde aynı grupta yer aldığımız zamanlar da oldu ve gayet uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Arada bakışıyoruz öyle falan ama tabii ki bunların hiçbiri karşı tarafın hislerinin olup olmadığının belirlenmesinde bir etken değil, büyük ihtimalle kıza açılmadığım sürece asla öğrenemeyeceğim bir şey bu. Tecrübeli üstadlarımdan öneri bekliyorum, hani yapabileceğim çok bir şey de yok yani ya beklemeye devam edip akışına bırakacağım, bu süreç içerisinde kendisi de sevgili yapabilir tabii ki yani tabiri caizse kızı kapabilirler. Ya da uygun bir zamanda gidip konuşacağım ama bu her şeyi daha da berbat edebilir düşüncesi de kafamı kemiriyor. Öte yandan olumlu bir dönüt alıp kızla sevgili olursak, aynı sınıfta olmamızdan ötürü benden sıkılıp ayrılırsa diğerlerinin dedikleri gibi acaba 4 senem gerçekten zehir mi olur soruları da kafamı kemiriyor. Böyle giderse derslere de odaklanamayabilirim. Bana öneriniz ne olurdu? Okuyan varsa zamanlarını ayırdıkları için teşekkür ederim.
F
2 yıl
Gaming notebook beklemek hata mı olur ?
Arkadaşlar herkese hayırlı ramazanlar. Ben üniversite sınavına hazırlanan eski bir oyuncuyum ve bu sene dahil 2 senedir sınav için oyunları bırakmışım. Sınava 53 gün kaldı sonrasında inşallah güzel bir üniversiteye yerleşirsem laptop almak istiyorum

Şu anda itopya sitesinde gerçekten güzel indirimler var ve lenovo ideapad 3 rtx 3060 lı notebook u almayı planlıyorum. Şu anda 16.000 tl lik bir fiyatı var açıkçası gerçekten kaçırmak istemiyorum fakat şöyle bi durum da var ben hala sınava hazırlanıyorum o yüzden şimdiden alıp ailemi zor durumda bırakmak istemiyorum
Sizce haziran karne indirimleri beklenirse çok mu geç kalmış olurum ? Yoksa şu anda ne yapıp edip almak için uğraşayım mı ?
F
3 yıl
Sayısal 94k Tavsiyeye ihtiyacım var
Arkadaşlar herkese esenlikler diliyorum. İlk sınav senemdi ve 94k yaptım. Aslında bu sene tam kapasitemi veremediğime inanıyorum ve çalışma yöntemim kesinlikle yanlıştı ve hatalarımın farkındayım. Şu anda aklımda birkaç tane bölüm var ama ek olarak şunu okuyabilirsin diyebileceğiniz bölümler varsa her türlü öneriye açığım çünkü gerçekten kayboldum bugünlerde. Eğer bölümler içime sinmezse mecbur mezuna kalacağım ve daha iyisi olması için uğraşacağım fakat açıkçası kendime bu konuda çok güvenemiyorum bir seneyi daha kaldırabileceğimden emin değilim. Doğru kararı bulabilmek için yardıma ihtiyacım vardı bu yüzden bu konuyu açtım, zamanını ayırıp dinleyenler için şimdiden teşekkür ediyorum. Aklımda veteriner fakültesi ve hemşirelik var. Fakat iki bölümünde kendine göre çok fazla zorluğu varmış üstüne çok fazla araştırma yaptım. Veteriner fakültesi bölüm olarak okumasının çok zor olduğunu biliyorum. Hatta Tıp fakültesi zorluğundaymış daha zor diyenler de var tabi. Hemşirelik hakkında ise kutsal meslek olduğunu anladım diyebilirim. Tabi kişiden kişiye değişir fakat onların mesleklerinin çok zor olduğunu anlamış durundayım. Fedakarlık,sabır,vicdan gerektiren bir meslek fakat gerçek bir hemşireyle konuşmadan bu bölümle alakalı düşüncelerim havada kalacaktır. Şu aralar yaptığım bütün bölüm araştırmalarının hepsinin kendine göre zorluğu olduğunu biliyorum. Fakat benim derdim aslında üniversiteyi bitirince onca emek sonrası mutlu olabilecek miyim ? Türkiye'de son zamanlarda İş garantisi veren meslekler bakımından doktorluk dışında başka mesleğe neredeyse rastlayamadım. Dolayısıyla iş garantisinin olmadığını biliyorum hem hemşirelik açısından hem veteriner hekimlik açısından. Sizce ne yapmalıyım ? 1 sene daha kalmama değer mi ? Yoksa yaz gitsin mi ?
F
5 yıl
Sayısal mı seçmeliyim Dil mi ?
Arkadaşlar herkese merhabalar.Biliyorum bu konu çok kez açıldı ama benim gerçekten bir tavsiyeye ve yönlendirmeye ihtiyacım var.10.sınıfım ve bize alan seçimi için kağıt verdiler pazartesiye kadar seçmem gerekiyor bu yüzden cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.Öncelikle dil olarak İngilizce de gerçekten iyi olduğumu söyleyebilirim.7.sınıftan beri İngilizce ortalamam 96 altında gelmedi ve bu bölüme karşı istekliyim.Fakat ailemle konuştum ve onlar dile sıcak bakmıyorlar. Özellikle mesleki açıdan en fazla öğretmen olursun diyorlar. Öğretmen olmak isterim doğrusu fakat işsiz kalmaktan ayrıca ailemin dediğine göre para açısından iyi bir hayat yaşayamama durumu olduğu için hiç sıcak bakmıyorlar. Zaten ben çok lüks bir hayat yaşamak istemiyorum ortalama bir maaşın bana kesinlikle yeteceğini düşünüyorum. Annem sayısala geçmemi ve tıp okumamı istiyor ve doktorluğu gerçekten isterdim hem para hem mesleki açıdan ona da ilgim var diyebilirim fakat fen ve matematiğim hiçte iç açıcı değil. Onlara bu durumu açıkladığımda bana özel hoca tutacaklarını ve çok çalışmayla halledebileceğimi söylüyorlar ama yine de korkuyorum ayrıca fenim 5.sınıftan beri iyi değil iyi bir temelim olduğunu da söyleyemem. Okulda ikinci yabancı dil olarak Almanca görüyoruz zor değil bu sene İngilizce ortalamam 99 Almanca ise 87 idi. Dil seçmek istiyorum ama dil seçersem ailemin hayal kırıklığına uğrayacağı düşüncesinden sayısala doğru yöneliyorum, ikisi arasında gidip geliyorum. Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar ? Ailemi dinleyip sayısal mı seçmeliyim yoksa iyi olduğum alandan mı gitmeliyim ?
F
5 yıl
PS4 Kasma sorunu
Herkese günaydın arkadaşlar.Eğer konuyu yanlış yere açtıysam özür diliyorum.3 gün önce 2.el bir PlayStation 4 aldım ve alırken herşeyini test ettim ve gayet sağlamdı.Zaten tanıdığım bir yerden aldığım için sorunun burdan kaynaklandığını düşünmüyorum.Aslında bunun sorun olduğundan bile emin değilim.Beni ps4 almaya tetikleyen oyun Spiderman oldu ve yanında sadece o oyunu aldım.Oyunun ortalarına geldim ve ps4 ün açık dünyada gezerken ısındığını farkettim.Aynı zamanda farkettiğim şeylerden biriside ps4 soğuk iken herhangi bir drop olmadığıdır.Ama 10-15 dakika sonra açık dünyada kasmalar yaşıyorum.Kasmalar benim için problem değildir ama normal olup olmamasından endişe duyuyorum arkadaşlar.Ps4 hakkında çok şey bildiğim söylenemez küçüklüğümden beri PC oyuncusuyum ve tek amacım spiderman ve diğer exclusive leri oynamak.Sizce bu durum normal midir ? Biraz uzun oldu ama şimdiden teşekkürler :)

Not: Dönüştürücü kullanarak bir VGA Monitöründe oynuyorum
F
7 yıl
Xbox 360 Controller D-pad sorunu
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar.bu saatte yazıyorum çünkü gamepad'i bir kaç saat önce vatan'dan 99 TL ye aldım arkadaşlar.Yalnız bazı sorunlarım var.Arkadaşlar öncelikle kol çok rahat.Ben hep dualshock 3 ve benzeri gamepadlarla oyunlarımı oynadım arkadaşlar ve dualshock 3'ün d-pad'i biliyorsunuz çok rahat.Ama ben Xbox 360'ın D-pad'ından biraz şikayetçiyim.İnjustice ve mortal kombat tarzı oyunlarda sağa gitmeme rağmen bazen zıplıyor bazen eğiliyor özel kombo yapamıyorum gerçekten çok garip bir gamepad.Sorun nerde hiç bilmiyorum.360'ın yapısı böyle ve ben mi alışamadım yoksa bir sorun mu var arkadaşlar ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.Bu arada bilgisayarım windows 10 olduğu için otomatikmen driverleri indirip kurdu onu da belirteyim.İyi akşamlar tekrardan
F
7 yıl
Steam Yaz indirimleri oyun tavsiyesi
Herkese selam dostlar.Geçen sene de aynen böyle bir konu açmıştım.Şimdi arada bir fark daha var.Yeni bilgisayar aldım arkadaşlar.Next-gen oyun önermek serbest.140 tl bütçem var arkadaşlar.Gta 5 düşünüyordum da yorumları okudum mod sistemi kaldırılmış loading ekranı serverlar kötü falan diyorlar bende 2 kez düşündüm buraya başvurdum.2 gün öncesine kadar Dying light 40 tl olmuştu aldım.Konuyu yanlış yere açtıysam şimdiden özür diliyorum.Önerilerinizi esirgemeyin

Düzenleme:Arkadaşlar sistemim Gtx 1050 ti g4560 ikilisi
Open world oyunları sevdiğimden o tür oyunları önerirseniz daha iyi olur.Fps tps farketmez open world seviyorum
F
7 yıl
TEOG Tavsiyeleri ve Netten çalışmak
Herkese merhaba arkadaşlar.Biliyorsunuz TEOG'a 38 gün gibi bir zaman kaldı.Ben 1.TEOG ta stresten 18 y yaptım 2.TEOG'ta düzeltmek istiyorum.Arkadaşlar benim bir kaç sorum olacak size.İnternette Tonguç akadem,Hocalara geldik gibi bir sürü site var ordan çalışmak faydalı olur mu ? Telefondan çalışıyorum pc yok ve ben asla çalışırken faceye falan girmem sadece internetten çalışmak için.Kitaptan çalışınca adam gibi kaynak kitabım yok mesela.Konuyu çok uzun vermişler okuyunca bir şey anlamıyorum ve sıkılıyorum.İnternetten çalışmak ne kadar doğrudur ?

Şimdiden herkese teşekkürler arkadaşlar.Lütfen bana yardım edin az kaldı TEOG'a.Bana ek olarak TEOG için tavsiyede bulunabilirmisiniz ?
F
7 yıl
GTX 1050 li pc mi PS4 Mü
Herkese merhaba arkadaşlar.konudada gördüğünüz gibi ya ps4 yada i3 7100 gtx 1050 li pc alacağım.İkisinede monitör dahil toplam 2000 tl tutuyor fark yok.Bu pc yi alırsam bana 4 sene gider mi ? ( Takıntım yok en düşük ayarlarda oynayabiliyorum ).Haziran'da alacağım ikisinden birini.Yorumlarınızı esirgemeyin arkadaşlar.
F
7 yıl
PS4 Hakkında
Herkese merhaba arkadaşlar.Biliyorum bunun gibi konular birçok kez açıldı ama benim daha değişik bir sorum var.Bir kaç ay sonra PS4 almayı düşünüyorum.Belki PC alırım ama bu sorulara göre hareket edeceğim.
1.Arkadaşlar TV'yi SEG veya AXEN gibi markalardan alınca görüntü kalitesi kötü mü oluyor ?
2.TV yerine Asus VN247H gibi FHD monitör önerir misiniz ?
3.Oyunları en uygun ve güvenli alacağım yer neresi ?
4.Bütün arkadaşlarım PC'de sizce alınca pişman olur muyum çabuk sıkılır mıyım ? ( Benim için en önemli soru )


Şimdiden teşekkürler adminlerden ricam bu konuyu taşımasalar veya kilitlemeseler çok iyi olur bu sorular gerçekten benim için önemli belki fikrim PC'ye kaçabilir o yüzden soruyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.