A

Onbaşı
10 Ocak 2016
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
208 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
3 yıl
YENİ SİSTEM TOPLUYORUM, YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.
Merhabalar,

3D çizim için yeni bir PC toplamayı düşünüyorum ve almak istediğim parçalar aşağıda yazılıdır.
Görüşleriniz benim için değerlidir:

  • Monitör: LENOVO G27c-10 1ms 165hz 350nit Hdmı Display Freesync Fhd Curved 27"
  • RAM: GSKILL RipjawsV Siyah DDR4-5066Mhz CL20 16GB (2X8GB) DUAL (20-30-30-50) 1.6V (F4-5066C20D-16GVK)
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 5700G 3.80GHz 8 Çekirdek 20MB Önbellek Soket AM4 İşlemci
  • Ekran Kartı: Quadro M5000 8gb 256 bit 32 çekirdek
  • Anakart: MSI BAG B550 Tomahawk 5100+(OC) ATX AM4
A
3 yıl
BIOS EKRANI GELİR GELMEZ PC RESET ATIYOR
Merhabalar,
1 yıl önceye kadar PC açılırken hiçbir sorun yoktu. 5sn içinde masaüstü geliyordu. Ancak 1 sene önce PC açılırken sanki iki kez açılıyormuş gibi önce fan tam performans çalışıyor, ardından duruyor ve hemen ardından tekrar çalışıp pc açılmaya başladı. Bu durumu çok önemsemedim. Ancak şimdi pc açılırken aşağıda bulunan resimdeki gibi BIOS ekranı geliyor. Ancak seçenekler bile açılmadan 5sn kadar bu ekran kalıp tekrar reset atıyor. Bazen PC açılıyordu nadir de olsa ve açılınca eğer kapamazsam hiçbir problem olmadan çalışıyor. 3D Render dahi alırken sorun çıkarmıyor. Fakat şimdi hiç açılmamaya başladı. Tüm RAM'leri test ettim hiç sorunu yok. Power'dan şüphelendim, power değiştim yine aynı. BIOS pili diye düşündüm, onu da değiştim ama yine aynı. Bir tek ekran kartını deneyemedim. Sizce sorun anakartında olabilir mi?

Sistemim:
GIGABYTE 990-fx ana kart
8gbx2 1600mhz Kingston Fury RAM
2gb 256 bit RADEON SAPHIRE ekran kartı
5.0ghz AMD 8 çekirdek işlemci

< Resime gitmek için tıklayın >
A
4 yıl
ÖNBELLEK BEKLENİYOR HATASI
Merhabalar,

Windows10 SSD üstüne kurulu ve bir dönem PC'ye format atmadan önce MaxBlast5 kullanıp SSD'yi komple temizledim.
Ancak bu formattan bir süre sonra kullandığım tarayıcıların istisnasız tümü (Chrome, Yandex, Edge) arada sırada "Ön Bellek bekleniyor" diyerek PC'yi 30-40sn kadar bekletmeye başladı.
Bu durumu yalnızca Browser açıkken yaşıyorum. Grupta önceki başlığı okudum ancak pek bir çözüm sunulamamış.
Acaba bu konuda yardımcı olabilecek birisi var mıdır?
Aygıt Yönetimi'nden Ön Bellek sekmesini kapasam bile bunu yapıyor.
Tarayıcıları silip yüklesem de değişen bir şey olmuyor.
PC parçalarından kaynaklandığını düşünmüyorum ama yine de sistemimi aşağıda yazdım.
Ne yapmam gerekir?

- 8gb 1600mgz RAM
- AMD FX-9590 4.7Ghz
- ATI RADEON 2gb 256bit Paylaşımsız Ekran Kartı
A
4 yıl
AMD FX-9590 VOLTAJ AYARI KONUSUNDA YARDIM!!!
Merhabalar,

Öncelikle rica ediyorum bu mikrodalga fırını nereden buldun, bunu değiş, yeni sistem topla vs gibi konulara girmeyin :) Çözüme odaklanırsak sevinirim.

PC'ye topladığımdan beri işlemcimi 4.0Ghz üstünde kullanamadım. Sebebi ani voltaj yüklenmesi ve bu sebeple sıcaklık fırlaması. Fakat aradan geçen 6 seneden sonra mâlum render alırken artık soğutucu da sanırım yetersiz kalmaya başladı. 120mm Thermaltake Water 2.0 Sıvı Soğutma kullanıyorum. Tek fanlı gelmişti ama sorun yaşadıktan sonra çift fana çevirdim ancak tabii zamanla o da yetersiz geldi. Forumda birkaç tavsiye aldım hava soğutma konusunda ve bugün yeni bir soğutucu alacağım. Buraya kadar her şey tamam. Fekat...

Artık render alırken ve Total War Attila, Warhammer II vb ağırlıktaki oyunları yüksek kalite ayarlarında oynayınca pc kendini kapatmaya başladı. Radyatöre eli koyunca üstüne yumurta kırmalık kıvâma geldiğini fark ettim. BIOS'a girip işlemci hızımı 3.2Ghz'ye düşürdüm. Ancak aynı sorunu tekrar yaşamaya devâm ettim. Çözüm ararken voltaj konularına rastladım ve BIOS ayarlarıma girdiğimde vCore Voltage'ın 1.49'da olduğunu gördüm. "Tabii yanar ulan!" diyerek 1.4'e indirdim ve tekrar 4.7Ghz yapıp CPU testi yaptığımda bu kez PC dondu. 3.2Ghz'deki testte sıcaklık 60'da kaldı ve sorun çıkmadı. BIOS'daki CPU Temperature ise boştayken 79 dereceyi gösteriyor. Testteki sıcaklık değerlerine inanmadım çünkü işlemci ısınmasına rağmen tüm programlar 79 derecede takılı kalıyor. Yani boştayken yazan 79 derece doğru olanı. Sorunun voltajdan kaynaklandığını bu şekilde fark ettim. Core Load Line Calibration ise Auto'da, fakat seçeneklerde Low, Normal, Medium, Standart ve Extreme seçenekleri de mevcut.

Tüm bu anlattıklarımdan sonra bana tavsiye edilen voltaj ayarlarını söyleme şansınız var mıdır? Bu arada tüm driverlarım güncel ve BIOS da keza aynı şekilde güncel. Alacağım işlemci soğutucusu ise THERMALTAKE Frio Extreme 140mm İşlemci Hava Soğutucu olacak. Ek olarak da ekran kartı ve RAM için de 10 kez test yaptım ve hepsinden başarı ile geçtiler. PSU ise 600W
A
4 yıl
AMD FX 9590 İÇİN SOĞUTUCU YARDIMI!!!
Bir konuda desteğinize ihtiyacım var,

Elimdeki işlemciyi 5 yıl kadar önce almıştım. Öyle manyak derecede O.C. hastası vs değilim. Oyunu sadece "High" seviyesinde oynatsın yeterli, ultrayı aramam. Hatta bazı oyunlarda işlemci performasını %50'ye alırım yormamak adına. İşlemcimden performans olarak çok memnunum ancak biliyorum ki, tam bir mikro dalga fırını. 220W çekiyor ve 4.7ghz full performansa alınca 1dk içerisinde 90dereceyi aşıp pc'yi kapatıyor ya da donduruyor. Elimdeki soğutucu Thermaltake Water 3.0 120mm bir sıvı soğutucu. Ancak radyatöre çift fan takmama rağmane haliyle ateş üflüyor. Yaptığım testler sonucunda ise bu soğutucu ile alabildiğim uzun süreli en iyi performans 3.6 ghz'ye kadar. Grafik tasarımı da yapmam sebebiyle render sırasında 65 dereceyi geçmiyor. Benim sizden istediğim yardım ise şudur;

RGB mevuzusuna hiç takılmam, 240mm soğutucuyu kasanın üst ızgarasına takabilecek kadar yeterli genişliğim var. Kasa estetiğini de çok sallamam. Sitede de hava soğutucu mu sıvı soğutucu mu konularını gezdim. Hava soğutucu alma konusunda karar kıldım fakat sizce aşağıda almayı planladığım hava soğutucular 4.7ghz'de bana istediğim soğukluğu sağlar mı? Kasamın içerisinde arkada 1 egzos fan, kasa altında 1 kasa önünde 1 ve kasa üstünde 2 adet olmak üzere kasa fanları da vardır. Ek bilgi olarak vermek istedim.

Almayı planladığım Soğutucular:
-GIGABYTE AORUS ATC800 RGB 120mm İşlemci Hava Soğutucu = 850TL
-MSI Core Frozer XL 120mm İşlemci Hava Soğutucu = 806TL
-COOLER MASTER MasterAir MA610P RGB Kontrolcülü 120mm İşlemci Hava Soğutucu = 581TL
A
8 yıl
Bâzı Oyunlarda PC Kitlenme Sorunu
Arkadaşlar merhabâ;
Ben bâzı oyunlarda tam oyunu ctrl+s ile save ederken pc tamâmen kitleniyor ve tek çözüm reset oluyor. Ses gidiyor, görüntü o şekilde donuk kalıyor ve fâre oynamıyor, klavye basmıyor. Bu sorunu şimdilik Attila Total War ve Empire Total War'da aldım. Yalnız şöyle bir durum var. İşlemci hızını 4.7 ve 4.5'e getirdiğim zaman oluyor bu donma bir müddet sonra. 4.7 olduğunda daha çabuk, 4.5 olduğunda biraz daha geç, 4.0'a aldığımda hiçbir donma yaşamıyorum. İşlemcim AMD FX-9590 8 Çekirdekli 4.7 GhZ, Ekran Kartım da AMD Radeon R9 200 Serîsi paylaşımsız 2GB. Oynarken özellikle Overdrive'den bakıyorum ekran kartı sıcaklığı maksimum 40. Acabâ işlemcinin soğutucusunda mı problem vardır? Yeterince soğutmuyor olabilir mi? Çünkü ufak çaptaki oyunlarda, meselâ EU 4 Universalis, Stronghold 2 Crusader gibi oyunlarda 4.7'de de sıkıntı yaşamıyorum. Su soğutuculu işlemci fanım. Thermaltake Ater 3.0 soğutucumun markası da. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.