M

Teğmen
16 Ekim 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
363191 Gün Cezalı
356713 gün 10 s. 2 dk.
Gönderiler Hakkında
M
18 yıl
(ANKETLİ) AVRUPALI PROFESÖRDEN: AVRUPANIN BİZİ NEDEN SEVMEDİĞİNE DAİR CEVAP....
Malumunuz bu "Muasır medeniyet" lafları kendi muasırlaşamamış İlkokul mezunu siyasetçilerin diline dolandı. Ermeni meselesi, Kuzey ırak, kıbrıs,Gümrük birliği,"Kürt meselesi", "Alevilerin din dersi tartışması" derken işin içinde "Kalkınmayla" değilde Gerilemeyle ilgili olduğunu her görebilen, "karnım toksa ağzımda kapalıdır" zihniyetinde olmayan, bütün Türkiye vatandaşları gibi "jeton düştü" ve araştırmaya koyuldum, aşağıdaki yazıyı buldum:
quote:

AVRUPALILAR TÜRKLERİ NİÇİN SEVMEZ….?

Bir kısım öğrencisiyle Boğaziçi’nde geziye çıkan İstanbul Üniversitesi profesörlerinden Alman asıllı Prof.Fritz Neumark talebelerinden birinin:’Avrupa bizi neden sevmez,Hocam? ’ sualine,şu cevabı verir.
- Çok samimi olarak itiraf edeyim ki,Avrupalı,Türkleri sevmez ve sevmesi de mümkün değildir.Asırlardır kilisenin Türk ve İslam düşmanlığı Hıristiyanlar’ın hücrelerine sinmiştir.Sebeplerine gelince:

1) Müslüman olduğunuz için sevmez.Ama,faraza laik olmak şöyle dursun,Hıristiyan olsanız da size düşman olarak bakmaya devam eder.

2) Sizler farkında değilsiniz ama,onlar şu gerçeğin farkındadırlar:Tarihten Türk çıkarılırsa ortada tarih kalmaz.Osmanlı arşivi tam olarak ortaya çıkarsa,bugünkü tarihlerin yeniden yazılması gerekir.(buda demektir ki tarihimiz diğerlerinin işine geldiği gibi yazılmış,benimsetilmiş ve öğretilmektedir.Türk tarihi olduğundan farklı yansıtılmaya çalışılmaktadır.)

3) Avrupa’nın pazarı idiniz.Şimdi Avrupa’yı Pazar yapmaya başladınız.

4) En az 400 yıl Avrupa’da sırtımızda ve ensemizde at koşturdunuz.

5) Selçuklular Anadolu’yu,Osmanlılar ise Orta Avrupa ve Balkanları Haçlı ordularına mezar ettiler.

6) Sizi silah ile yenemeyenler,sizleri kendilerine benzeterek hakimiyet sağladılar.Önce giyiminizden hayat tarzınıza kadar; ahlaki değerlerinizi yıpratmaya başladılar,sonra da kendi içinizde sizi bölmeye başladılar.

7) Selçuklu ve bilhassa Osmanlı,İslamiyet uğruna her şeyini feda etmeseydi,İslamiyet bugün belki sadece Hicaz’da varlığını devam ettirirdi.Kaldı ki Vahhabiliği kuranlarda İngiliz Dominyon Bakanlığının adamlarıdır.Batı her yerde, İslamiyeti sapık inançlara kanalize etti.Ama Osmanlı,Asr-ı Saadet’i devam ettirdi.

8) İfade ettiğim sebeplerden kilise size kin kusmaktadır.

9) Ben Türkiye’ye geldiğimde 2 üniversiteniz vardı.Şimdi (o zaman) 19 üniversite var.Osmanlı zamanında ise her yerde bir medrese vardı.Tarihinize bakın! Her medresede ilim tedrisatı vardı.İlk denizatlıyı Osmanlı’nın yaptığını çoğunuz bilmiyorsunuz belki de ama Avrupalı bunu biliyor.

10) Sizler,gerçek hüviyetinize döndüğünüz an Avrupa’nın refahı ve medeniyeti yıkılır.Ama bu şartlarda çok zor..

Antoloji.com sitesinden alıntıdır.

Tabi bu durumda Avrupalının dayattığı "Resmi Tarih" bunlarla çelişiyor. sizde benim gibi çelişkiye düştünüz mü? madem bu kadar güçlüyüz Avrupa halkı bizi Arap milletlerinden sanacak kadar bilgisiz? Neden Defalarca Haçlıları bozguna uğratmamıza rağmen, Okuyan araştıran ve en parlak çağını yaşayan Avrupalı bunları bilmiyor? gidip içinde Arapların olduğu bir sürü film,kitap hazırladılarda neden Türklerle ilgili yaptıkları sadece kötülemek?(gece yarısı ekspresi,Arabistanlı Lawrance,Bunlarda dozunda tabi, dikkat ederseniz kötülemeyede az yer veriyorlar ki Türk çocuklarının Baskı psikolojisi ile" madem bunlar bizi bu kadar çok kötülüyorlar demek ki biz büyük bir medeniyetmişiz" diyerek Özlerine dönemlerinden korkuyorlar(Aslında ben Bütün aklı başında Avrupalının bizlerin kim olduğumuzdan haberleri olduğunu bildiklerini ama bunu yüksek sesle dile getirmelerinin Türk uyanışı olarak dönmesinden korkuyorlar o yüzden yavaş yavaş sindire sindire... sizcede öyle değil mi?) Peki Hun'u moğol'u bizden saymıyorlarda, madem bizden değillerdi O zaman ne gine Eski Türkçeye(XII. yy.'dan önceki Türkçemiz) dilleri çok benziyordu neden Türkler gibi giyinip Türkler gibi geleneklerini sürdürüyorlardı? bizimle aynı dil ailesine mensup olmalarına rağmen Japonlar ve korelilerin Türklere olan ilgisi dünyaya neden bu kadar yansımıyor? bende bu konular hakkında sizler kadar biliyorum ama elimden geldiğince araştırıyorum kısaca özetlemek gerekirse kendileri farkındalar ama bizim kendi potansiyelimizin farkında olmamızdan korkuyorlar bunun içinde takip edenler bilir TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİN ARTIŞI KONUSUNDA EN ÜST DÜZEYDE RAHATSIZLIKLARINI DİLE GETİRİYORLAR(benim dediğim kuru milliyetçilik değil ama neyse malum bazı siyasi partiler milliyetçiliği kendi tekellerinde görüyorda). ha söyliyim ben kendimi Türk kimliği altında Doğu medeniyeti'ne ait bir insan olarak görüyorum genime bakarak arap, azeri her türlü şey bulunabilir ! Ama ben Doğu'nun Çinden sonra en büyük medeniyeti olarak Türkler'i görüyorum. Çin benim dinimi,geleneğimi ,örfümü,adetimi korusun(bakınız: 7. madde) "Ben Çinliyim" derim rahtlıkla!!

SİZLER BU PROFOSÖR'ÜN DEDİKLERİ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
M
18 yıl
Eski AB Temsilcisi[ajanı] KAREN FOGG\u0027un E-postalarını Ele Geçiren Hacker ile Söyleşi
quote:

KAREN FOGG
< Resime gitmek için tıklayın >


Olay hafızalarda hala canlı. İşçi Partisi genel başkanı Doğu Perinçek, 7 Şubat 2002 günü düzenlediği basın toplantısında, Madam Fogg'un e-postalarını ele geçirdiklerini açıkladı. Peşpeşe düzenlediği toplantılarda ortaya çıkan tablo şuydu: Madam Fogg, ele geçirilen yedi bin küsur e-postanın muhteviyatından anlaşıldığına göre, temsilcilik görevinin hudutlarını çok aşmış; Türkiye'de fiilen bir beşinci kol hareketi örgütlemeye girişmiş; bu bağlamda gazeteciler, akademisyenler, sivil toplum örgütleri ve kimi bürokratlarla bir 'şebeke' teşkil etmiş. Büyük bütçelerle oluşturulan gruplar Brüksel'e bağlanmışlar.

DOĞU PERİNÇEK


Madam Fogg ülkeyi terk etmeye mecbur kaldı.

E-postaların muhteviyatı bir yana, kim tarafından ve nasıl ele geçirildiği de tartışılan konular arasındaydı. Rivayet muhtelifti. Mit, Jitem, Emniyet, Ordu veya genel olarak 'derin devlet' diyenler çoğunluktaydı. Dile getirilen bir diğer ihtimale göre, bu işin arkasında AB içinde Türkiye'nin üyeliğini istemeyenler bulunuyordu. Üçüncü ihtimal ise bunun bir bilgisayar korsanlığı (hacking) olayı olduğuydu. 'Perinçek'in Teknik Ekibi' diye dalgasını geçenler de vardı bu ihtimalle.

Karen Fogg'un e-postalarını ele geçiren ve İşçi Partisine ileten bilgisayar korsanıyla, Ahmet Mehmet’le konuştuk.

********

Kendinizi bir 'hacker' olarak tanımlar mısınız?

Fiilen öyleyim aslında. Ama, bir ‘hacker’ın teorik müktesebatına sahip olduğumu söyleyemem. Bilgisayar konusundaki bilgim, sıradan kullanıcının üzerinde...

Karen Fogg’un bilgisayarına girip yazışmalarını ele geçirdiniz ve bunu , ‘uzman’lığınız olmadan yaptığınızı söylüyorsunuz? Nasıl oluyor bu?

İki imkanımı değerlendirdim, diyebilirim. Birincisi ‘cüret’. Bu çeşit bir iş her şeyden evvel cüret gerektiriyor. İkincisi ise bir iki ecnebi lisandan anlamak. Böylece hem internette bilgisayar güvenliğiyle ilgili gelişmeleri ve dökümanları takip edebiliyordum, hem de nüfuz ettiğim sistemde karşıma çıkan birkaç dilde yazılmış evrakın manasını sökebiliyordum.

İnternette sörf yaparak ve biraz yabancı dil bilerek, insan bir Büyükelçiliğin bilgisayar sistemine sızabiliyor mu?

Haklısınız. Biraz tuhaf. Belki şu sizi tatmin eder. Türkiye’deki Avrupa Temsilciliğinin bilgisayar sistemi çok özel koruma duvarları arkasında değildi. Niye böyleydi derseniz; sadece aptallıktan değil, derim. Asıl neden pervasızlıktı bana göre. Temel bir tutum bu onlar için. Türkiye’de pek pervasızlar. Aptallık bunun bir sonucu.

Çok kolaydı yani?

Tam öyle değil. İşin çocuk oyuncağı veya zahmetsiz olduğu anlamına gelmez bu. Bilakis. Ama şu da doğru: Evet, internette sörf yaparak ve biraz yabancı dil, tercihen İngilizce bilerek bu işleri kıvırabilirsiniz. Çünkü internet bir çöplük ama karıştırınca çok iyi şeyler de çıkabiliyor. Bu, modern çöplüklerin genel bir özelliği değil mi zaten?

İnternet, çöplük...?

Burada bir farklılık var tabii, hak da yemeyelim. İnternet bir paylaşım ortamı. Kuvvetli bir otoriteden de şimdilik azade. Şimdilik, diyorum, çünkü bunun çaresine bakmayı düşünüyorlar muhakkak ki. Benim Karen Fogg hadisesinde kullandığım kodu –hatırladığım kadarıyla- bir Çinli yazmıştı, mesela. Çinli bunu “C” programlama dilinde yazdığı için ben onu kullanmadım da, PC’mde daha kolay çalıştırdığım “Perl” versiyonunu kullandım. Bunu C’den Perl’e çeviren de bir İranlıydı! Görüyorsunuz, bunlar muhalif ülkelerin vatandaşları hep. İnternet böyle bir yer işte.

Evet, güzel bir dayanışma örneği gibi görünüyor. Ama Karen Fogg’a dönersek...? Nasıl başladı bu iş?

2001 yazı başıydı. Bir Nadire Mater olayı patlak vermişti, hatırlayacaksınız. Bu hanım AB fonlarından desteklenen bir kitap yayımlamıştı. Mehmedin Kitabı, diye. Türk ordusuna hakaretler yağdıran, bir küfür kitabıydı. Ben de kendimi milliyetçi olarak tanımlarım. Ne demek milliyetçi? Bunun ilkin bir hissiyat olduğunu söyleyeyim. Fikri çerçevesi de, bu çerçeveyi doldurduğunuz ayrıntılar da başka başka olabildiği için, tafsilata girmeyeyim.

AB temsilciliğiyle derdim böyle başladı. Bardağı taşıran damla bu oldu yahut.



ALINTIDIR
M
18 yıl
KING KONG FILMINDE BUYUK HATA!!!

King kong filmini araştırırken ekşi sözlükte bir yazı buldum yarıldım resmen...

quote:

erkekliğinden şüphe ettiğim şebek.
türlerine göre hayvan pipileri:
tavşan: 1.5-2 cm
kedi: 2-3 cm
köpek: 5-6 cm
insan:
beyaz: ~15 cm
zenci: ~20 cm
goril 20 cm
at: 20-30 cm
canavar: 50 cm *
king knog: 0 cm

3 saat boyunca aksiyon sahnelerinden ve dinazorlardan o kadar sıkıldım ki bütün dikkatimi king kong'un malzemesini aramakla geçirdim ama nafile. ben böyle mantık hatası görmedim arkadaş. hem goril, hem zenci hem de canavar ama tavşan kadar çükü yok. insanlar daha hala ne mantık hatası arıyorlar bilmiyorum. al sana 2 metrelik hata.



M
18 yıl
ASCII ********BILGE HAN BUSTU******

ne var ne bakıyon ??

yasakmı boş mesaj atmak
M
19 yıl
PETER JACKSON\u0027S- KING KONG DEMO-ONYARGILI YAKLAŞMAYIN OYUN ÇOK İYİ!!!!
Yüzüklerin efendisinden tanıdığımız yönetmen PETER JACKSON'S ın yönetmenliğinde olan Oyun; PC, xbox360,PS3,Nintendo Revolution vb... konsollarada çıkacak bunun için grafikleri gelişmiş diyebiliriz(PS3 VE XBOX360'a da çıkacağından hareketle) ben oyun içi videoları önceden izlemiştim özellikle macera açısından süper olacağa benziyor dinazorlarla king kong'u güreştirmek; ormanda king kong'u dolaştırmak; hele o dinazorlar'ın bir çığlığı var insan sesi duyunca JURASSIC PARC'ta yanlız kalmış kadar ürperiyor... isterseniz burdan bi videolara ve ekrangörüntülerine göz attın, ondan sonra oyunu indirip indirmemeye karar verin...

DEMONUN ÇIKIŞ TARIHI : 8 EKIM 2005

DEMO BOYUTU : 296.52 MB

SİSTEM GEREKSINIMLERI: Bunuda araştırıyorum en kısa zamanda bulup koyacağım.
*********************************************************************
sistem gereksinimlerini beni oku dosyasından Türkçeye çevirerek aktarıyorum

2. King Kong's demo versiyonu için minimum sistem gereksinimleri :
İşletim sistemi: Windows® 98/2000/ME/XP
Işlemci : 1 GHz işlemci veya aynı sınıftaki işlemci
Bellek: 256 MB
Ekran kartı: 3D 32 Mb DirectX8.1 uyumlu
Minimum Ekran çözünürlüğü : 640x480
ses kartı: Direct X 8.1 uyumlu
DirectX® Versiyon: Direct X 8.1
CD-ROM: 8X CD-ROM veya hızlısı
Gerekli sabit disk alanı: 300 MB

3. King Kong's demo versiyonu için Önerilen sistem :
İşletim sistemi: Windows® XP
Işlemci : Pentium IV 2.5GHZ /AMD ATHLON 2.5Ghz veya hızlısı
Bellek: 512MB
Ekran kartı: 3D 64 MB, Pixel shader 2.0 ve Vertex shader 2.0 özelliklerini destekleyen
Ekran çözünürlüğü : 1280x1024
ses kartı: DirectX9 uyumlu, EAX
DirectX® Versiyon: DirectX 9
CD-ROM: 32X CD-ROM
Gerekli sabit disk alanı : 300 MB

***************************************************************************

Demonun fazla ilgi göreceğini sanmıyorum ama benim gibi macera severleri çekebilir diye koydum buraya. Buraya bir not daha düşelim oyun benimde klasiklerim arasında olan BEYOND GOOD & EVIL'i yapan ekip tarafından UBİSOFT'un motreal sütüdyolarında yapılmış(splinter cell 3 de burada yapıldıydı dimi ) vede en önemlisi Muhteşem bir yönetmen olan PETER JACKSON'S ın elinde şekillenmiş...

OYUNU AŞAĞIDAKI SUNUCULARDAN SORUNSUZCA İNDİREBİLİRSİNİZ:

ftp://download.gamestar.hu/demo/2005/1003-1009/kingkong/kingkong_pc_demo.exe

ftp://ftp.4players.de/pub/pc/kingkong/kingkong_pc_demo.exe

ftp://ftp.fz.se/pub/spel/kingkong/kingkong_pc_demo.exe

ftp://ftp.peliplaneetta.net/pelidemot/3d-raiskinta-toiminta/kingkong_pc_demo.exe

ftp://ftp.wireplay.co.uk/pub/demos/kingkong_pc_demo.exe

http://downloads-3dg.planetmirror.com/pub/3dgamers/games/kingkong/kingkong_pc_demo.exe

http://files.dailyrush.dk/demos/kingkong_pc_demo.exe

http://juegos.descargando.com/demos/octubre/kingkong_pc_demo.exe

http://mirrors-av.club-internet.fr/pub/games/nofrag/kingkong/demo/kingkong_pc_demo.exe

http://www.gamesplanet.be/downloads/demo/kingkong_pc_demo.exe
M
19 yıl
**GOOGLE EARTH BETA-DUNYADAKİ HERYERİN AYRINTILI UYDU FOTOĞRAFLARI**
Sonunda adından çokça bahsedilen ve Amerikada denenen sistem çıktı :GOOGLE EARTH bu sistem gözlemlediğiniz bir şehrin lokantası yol bağlantıları,otelleri vs.. hepsini gösteriyor... Sistem olağanüstü. Benim gibi uydu fotoğraflarına meraklıysanız ve dakkika başı, ayrı ayrı fotoğraf aramaktan sıkılmışsanız veya tatilde gittiğiniz şehrin otellerini lokantalarını müzelerini vs.. öğrenmek istiyorsanız "bir tık uzağınızda"
Sistem daha beta aşamasında ve yeni. Buyrun programı buradan dowload edin :
http://desktop.google.com/download/earth/index.html (Hangisini indiricem diye soran arkadaşlar olur: en üsttekini indirin işte )

Buda internet sitesi :

http://earth.google.com/

Bunlarda ekran görüntüleri, bizzat tarafımdan çekilmiştir
AMERIKADA OZGURLUK ANITI (BASKA ANIT BULAMADIM BUNU KOYMAK ZORUNDA KALDIM )
1. Once kuzey amerikayı tanıyalım
< Resime gitmek için tıklayın >

2. Sonra new york şehrini bulalım
http://img169.imageshack.us/img169/6555/newyorkozgurluk52ay.jpg

3. Anıt suyun içinde biryerde olacaktı... buralarda biryerde işte...
< Resime gitmek için tıklayın >

4.Du bakiyim şurda ufak bir ada var
http://img169.imageshack.us/img169/4126/newyorkozgurluk31xq.jpg

5.Hah! buldum conilerin, kitapla gezen teyzesini
http://img169.imageshack.us/img169/1287/newyorkozgurluk26rj.jpg

6.son detaya getirelimde tam görelim şunu
< Resime gitmek için tıklayın >
M
19 yıl
DIRECT2DRIVE.COM (UCUZA NETTEN ORJ. OYUN İNDİRME) HAKKINDA BİLGİSİ OLANLAR!!!
Aranızda belki bu konuda bilgili olanlar vardır diye bir soruyim dedim: Önümüzdeki günlerde sistem yükseltmeyi düşünüyorum ve yanındada bir Orjinal online oyun alıcam. dün Ankarada Metro Çarşısında baktım Orjinal Battlefield 2 85 YTL (85 milyon) biraz pahallı gibi geldi ve vazgeçtim, şöyle online alışveriş yapan yurtdışı sitelerden almayı düşünüyorum ama Hiç Online alışveriş tecrübem olmadığı için çekiniyorum , birde üstüne İngilizce bilmeme eklenince varın siz düşünün ... Ama bu aralar sıkça ismine rastladığım bir sistem var "Direct2Drive" Orjinal(mı?) Oyunları netten indirmenize yarıyor İşte sorumda burada başlıyor biz bu oyunları para verip netten indirdik, peki tıpkı netten orjianal serverlarda orjinal oyunla oynıyan oyun sahipleri gibi oyun oynıyabilecezmi( çok karmaşık mı oldu ne? )konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum. Buyrun şurada BF2 12$'a satılıyor;http://www.direct2drive.com/228/product/BattleField-2-Guide
Fiyat düşük olunca insan: " bir kısıtlaması vardır mutlaka" demeden duramyor
OZET OLARAK
1-www.direct2drive.com'dan bir online oyunu indirdik diyelim: orjinal serverlarda oynama şansımız var mı?
2-oyunu cd ye çekme ve sonra yine yükleyip oynama şansımız var mı?
3-Oyunu yükledik ve bizden kaynaklanan bir sorun yok sorun direkmen siteden kaynaklanıyor bu durumda başvuracağımız bi yetkili var mı?
M
19 yıl
**BATTLEFİELD 2** DEMO 546MB İNDIRİN
http://www.gamershell.com/news/22659.html

Evet beyler siz oynarken bende benim külüstürle birlikte sslere bakarız artık
M
19 yıl
DÜNYANİN EN İYİ FLASH ÖDÜLLERİ ADRESİNİ VERİYORUM
Her alanda dünyanin en iyi flash tasarimlari . Ödül almiş en iyi tasarimlar süper!

http://www.flashmagazine.com/html/1068.htm
M
19 yıl
LONGHORN\u0027U BEKLEMEDEN 3D MASAÜSTÜ
Programin ismi; SphereXP... Yazilimla masaüstü konumunu 3d olarak döndürebiliyorsunuz. Mesala aşağidaki resimde dağa bakan masaüstünü arka tarafa çevirilebiliyor yada ikonlari 3d görebiyorsunuz pencereleride ayni şekilde... Yanliz;söylemedi demeyin yazilim beta olduğu için sürekli kullanilabilir durumda değil yani buglari bayaği fazla: yazilimi kullanmadan önce .net framework'u yükleyin. 3d gezmek için ctrl+w veya fare tekerleğine basili tutacaksiniz bende yeni yükledim programi yavaş yavaş çözecez
İşte link:http://www.hamar.sk/sphere/version.htm

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.