Abone numaram: 2362111386

12 Temmuzda sözleşme imzalayarak abonelik başvurusu yaptım, 16 Temmuzda evraklarım ulaştı. İki gün sonra da Türk Telekom ekipleri bağlantıyı yaptı sadece Türk Telekom'dan aktivasyon bekliyoruz, bugün ya da en geç yarın internetiniz açılır dediler. Sonraki her gün aynı yalanı söylemeye başladılar. 23 Temmuz Pazartesi günü konuştuğum müşteri temsilcisi port yok sorunu olduğunu söyledi. Yani kabloyu bağlayacak port yoksa önceki günler TT saha ekipleri gelip bağlantıyı yaptı sadece aktivasyon bekliyoruz sözünün yalan olduğunu anlamış olduk. Hemen başvuruyu durdurmalarını ve vazgeçtiğimi söyledim. Aynı gün TTNETi aradım ve babamın üstüne olan interneti nakil ettirdik. Pazartesi günü iptal için Türknet tarafından aranacağım söylendi yine kimse aramadı. 14 günlük cayma hakkım olan yasal sürede caydım. İptal ekiplerinin beni arayacğı söyledin. 25 Temmuzda hem aradım hem de twitterdan mesaj attım. 26 temmuzda da aynı işlemleri yaptım yine kimse aramadı. Bu sefer BTK'ya da şikayet yazdım. Vazgeçtiğimi açık açık belirttim. Tüm bunlar 14 günlük yasal cayma hakkında oluyor. Sonrasında beni aradılar ve hizmeti iptal etmem için fax istediler. Halbuki 6502 sayılı TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN gereği internet aboneliklerinde cayma hakkını kullanırken faxa gerek yok. Yazı ile veya kayıtlı veri saklayıcısı ile bildirim yeterli. Kayıtlı veri saklayıcısı demek sms, mail, ses kayıtları, BTK'ya yazdığım şikayet, twitter yazışmaları. Tüm bunlara rağmen faxı da gönderdim. Bize ulaşmadı diyorlar. 5 gün içinde fax göndermeniz gerekiyor diyorlardı. 5 günde göndermezsem ne olacak dediğimde yeniden iptal işlemi başlatmanız gerekir dediler.

30 Temmuz pazartesi günü telefonuma mesaj geldi. Aktivasyonun yapıldığı ve faturalandırmanın başladığına dair. Müşteri hizmetlerini aradım. Bana aktivasyon yapıldığını ve faturalandırmanın başladığını bundan sonra iptal edersem aktivasyon ücreti ödeyeceğim söylendi. Ben de iptal talebim varken ve 14 günlük cayma hakkı içinde caydığımı belirtmişken neye dayanarak internetimi bağladıklarını sordum. 5 gün içinde faxım ulaşmadığı için bağlantı yaptırmak istediğime karar vermişler ve aktivasyon yapmışlar. Caymaktan vazgeçtim aktif edin talebim oldu mu diye sordum tabi ki cevap yok. Her gün BTK'ya şikayet yazdım. İptal için yine fax istediler. Yine gönderdim. Bu sefer 3 farklı makineden 4 adet fax gönderdim. Bu sefer ulaşmış faxlarım. Online işlemler merkezindeki destek kaydına da faturalandırma olmayacağına dair bilgilendirme tarafınıza yapılmıştır diye cevap geldi. Bu sırada BTK şikayetlerim de devam ediyor. Sonrasında 7 gün bekleyip yasal süre olan tam 7. gününde iptal gerçekleştirdiler.

Bugün iki adet fatura atmışlar. Biri Temmuz faturası biri ağustos.

Hiçbir şekilde internet bağlamadılar. Zaten bağlamaları mümkün değil çünkü evime gelen kabloda ttnetin sinyali var. Hiçbir aktivasyon yapılmadan önce arayıp 14 gün içinde cayma hakkımı kullanarak kesinlikle bağlantı yapmalarını istemediğimi belirttim. Tüm bunlara rağmen aktivasyon ücreti ve fatura çıkarmak için beni oyalamaya çalıştılar ve geri dönüş yapmadılar. Şuanda da Temmuz faturası ve Ağustos faturası çıkarmışlar. Sanırım biri aktivasyon ücreti. Bir diğeri de kullanım ücreti. Ulan yüzsüz reziller hadi bir fatura aktivasyona çıkardınız da 6 ağustosta iptal ettiğiniz internet hizmeti için tüm ağustosun faturasını mı çıkarıyorsunuz.

Pazartesi günü Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapıyorum. Ardından haklılığım teyit edilince maddi ve manevi tazminat davası açacağım. Bu dolandırıcılara boyun eğmeyin.

Edit: Anlamayanlar için şurayı netliğe kavuşturayım. Eve yeni taşındım. Taşınınca Türknet'e başvuru yaptım. Türknet bugün yarın bağlanacak diye uyarırken günler geçti ve port olmadığından dolayı bağlayamadıklarını sonunda itiraf ettiler ya da ağızlarından kaçırdılar. Sonra ben de aynı gün gidip babamın köydeki evinde olan TTNET internetini nakil ettirdim. 1 saatte bağladılar. Dolayısıyla port sorunum çözülmüş oldu. Port sorunumun çözüldüğünü fark eden Türknet bu portun üstüne yatmak için zorla internet bağlamaya çalıştı. Hatta bağladık kullanabilirsiniz dediler. Ama aynı kabloda iki farklı servis sağlayıcının sinyalinin olması mümkün değil zaten. Apaçık yalan söylüyorlar.