J

Çavuş
11 Ekim 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
6 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
J
8 yıl
2 Adet Windows 8 Kurulumu
Arkadaşlar merhaba,

Ben laptopuma yeni bir SSD taktım, eski HDD'yi de caddy kullanarak yedek harddisk olarak kullanmak istiyorum.

Laptopa Win10 kurmak için temiz kurulum yaptığımda SSD'ye, eski HDD'deki Win8'i silebiliyorum ama Win 10 temiz kurulumla lisanslanmıyor. Ama benim win8den güncellemelerle Win10'a upgrade olmam lazım. Bu nedenle Win8'i SSD'ye taşımam ve işletim sistemi orada olacağı için oradan güncelleyerek yükseltmem lazım. 3-4 kere sıfırladım, usb den uefi kurulumu yapayım dedim ama bios taki win8'i her seferinde HDD'ye kuruyor windows. Çözüm olarak aklıma HDD'yi SSD'ye klonlamak geldi. Şu anda onu yapıyorum.

Klonlama bittiğinde laptop açılışta dualboot olarak 2 Win8 gösterir mi (normal kurulum yapmadığım için)?
Gösterirse SSD'dkini varsayılan OS olarak seçip diğerini silip HDD'ye format atabilir miyim?
Başka ve daha basit bir çözüm önerisi olan var mıdır?

Teşekkürler
J
11 yıl
Tavsiye: BenQ W1070 / Optoma HD25 / ViewSonic PJD7820HD
Arkadaşlar merhaba,

Perde, 4 gözlük ve projeksiyon için 3.000 TL bütçe ayırdım, önümüzdeki ay almayı planlıyorum. Bu sene çıkan 3 yeni model belirledim,

Viewsonic yurtdışı 800 USD, Türkiye 2.200-2.300 arası bulunabiliyor. Diğerleri yurtdışı fiyatları 1000 USD civarı, kullananlar çok memnun ama burada henüz çıkmadı.

Sorularımı sıralayacak olursam:)
BenQ W1070 ve Optoma HD25 ne zaman ve kaç liradan satılabilir Türkiye'de?
Yurtdışından getirebilip satacak arkadaşlar var mı forumda?
Siz hangi modeli tavsiye edersiniz, kullanan var mı?
Bunlar dışında gene 1000 USD altı full HD, kontrastı iyi ve full 3D olan model önerebilir misiniz?

Karşılaştırma:
http://www.projectorcentral.com/parts_compare.cfm?pid_1=7265&pid_2=7476&pid_3=7423
J
12 yıl
Sisteme Ekran kartı tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba,

Uzun zamandır ekran kartı yandığı için sadece internet için kullandığım bir PC var ve ben bu sisteme ekran kartı takmak istiyorum.

Sistem bayaa eski ve ben de uzun zamandır OEM piyasasını takip etmediğim için açıkçası yanlış, uyumsuz bir kart almak istemiyorum. Bütçe sorun değil ama bu kadar eski bir sisteme de pahalı bir kart gitmez, alacağım kartın da F/P iyi olmasını istiyorum. 150-200 TL altına, ortalama performans alabileceğim, sistemle uyumlu hangi kartları önerirsiniz- ikinci el de olabilir? (Bilgisayarda eski strateji oyunları ve FM oynuyordum ekran kartı yanmadan önce, süper bir performans beklentim de yok açıkçası ama gene de idare eder şekilde de olsa son çıkan oyunları oynayabilsem yeter).

Anakart: GIGABYTE G41M-ES2L
Chipset: Intel G41 (Eaglelake) + ICH7
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7200 @ 2.53GHz
3072 MB (1GB 266Ghz+2GB 400 Ghz) DDR2-SDRAM

RAM'leri de değiştirmem gerekir mi?:)

Çok teşekkürler
J
13 yıl
Inca IUDS-300 Wireless Adaptör Sorunu
Arkadaşlar merhaba,

Diğer odadaki masaüstü bilgisayarıma kablo çekmektense Inca'nın IUDS-300 kablosuz adaptör alarak ADSL modeme (Airties 101) bağlamak istedim, kurulumu sorunsuzca yaptım, herhangi bir sürücü sorunu yok, şifre ve ağ ayarlarını yaptım, sağ altta adaptörün kendi programı çalışıyor, ayrıca kablosuz ağları da görüyor.

Hem kendi programından hem de windows 7'nin simgesinden bağlantımı seçip girmek istediğimde şifreyi giriyorum ve anında bağlantı sorunu veriyor ve bağlanamıyorum. Kablosuz ağları görüyorum ama bağlanmak istediğimde -şifre sorunu yok- hata veriyor. Çakışma olabilir diye ethernet kartını kapattım fakat gene bağlanmıyor. ip ve DNS ayarlarını otomatik yaptım fakat gene bağlanmıyor.

Windows7 ultimate de aynı sorunu yaşayanlar var mı acaba? Sorun neden kaynaklanabilir? 2 gündür çözemedim aci yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler
J
14 yıl
MKV için Netbook Tavsiyesi
Arkadaşlar bildiğim kadarıyla ekran kartları ve işlemciler 1080p ve 720p filmler için yetersiz kalıyor Netbooklarda, ben HDMI ile PC'ye bağlayıp film izlemeyi planlıyorum. Ayrıca film arşivimin olduğu HDD'leri de bağlayabileceğim bir netbook var mıdır? Oyun filan oynanmayacak sadece net ve basit ofis programları belki.. Buna benzer bir şeyler yapan, deneyen arkadaşlardan tavsiye bekliyorum, kafamdaki bütçe max 800, notebook önerisi de alabilirim bu civarlarda..
J
14 yıl
LG 50PK760
Arkadaşlar merhaba,

İstanbul Bilişim'den LG'nin 50PK760 Plazması'nı aldım,özellikle İngiltere versiyonu PK790 için CNET, Techradar ve yabancı forumlarda çok iyi yorumlar okuyunca (tek sorun image retention ilk 100-200 saatlik kullanımlarda) bütçem dahilinde fiyat-performans olarak bu TV'de karar kıldım. Henüz taşınmadığım için TV'yi istemedim ama bugün ses sistemleri için bir araştırma yaparken TV'yi alırken pek önemesemediğim DTS ses desteği olmaması konusuna takıldım.

Büyük bir HDD alıp MKV film izlemek istiyorum TV'de, fakat şu anda piyasadaki TV'lerin çoğunda DTS ses desteği yok diye biliyorum, alırken o nedenle pek önemsemedim. Ses sistemi olarak da müthiş bir şey almayacaktım, 300 TL max limit ayırmıştım, ucuz bir 5+1 düşünüyordum. Fakat nette rastladığım forumlarda DTS ses formatlı MKV'lerde TV'den "hiç" ses gelmemesi gibi bir sorun gördüm, PK760'da bu tarz bir sorun yaşar mıyım? Çözüm için ne önerirsiniz? Sanırım sadece ses sistemi kurarak halledilebilecek bir sorun değil, WD HD Playerla da çözülmüyor galiba bu sorun?

Teşekkürler
J
19 yıl
CNET Network sorunu, yardım lütfen!
Salakça bir yardım isteği mi bilmiyorum ama cnet 4lu routera ikinci bilgisayarı bi türlü tanıtamıyorum, kablo felan sağlam, görüyor link ışığı yanıyor ama 2. bilgisayar bi türlü nete girmiyor, ağ kablosu takılı değil gibi görünüyor. Ben modemin kitapçığındaki gibi kendi bilgisayarıma ip verdiğimde (10.0.0.x), routerı da 10.0.0.2 olarak tanıttığımda felan nete giremiyorum, o yüzden otomatik ip yaptım ve 15 gündür öyle bağlandım. Ama şimdi 2. bilgisayarın da aynı ayarlarla bağlanması lazım değil mi? Günlerdir uğraşıyorum, elle ip verdim, otomatik atadım felan olmuyor. Acemi birisinin anlayacağı gibi tane tane anlatabilir misiniz? Özellikle cnet router kullananlar, modem ayarlarından felan ne yapmalıyım!
J
19 yıl
Cnet router\u0027da adsl paylaşımı!
ya arkadaşlar bi türlü apartmandaki 2. bilgisayar görmedi routerı! yan daireden kablo cektim routera bağladım ama olmadı. 2 bilgisayar da xp proffesional, ben ethernetle bağlanıyorum, komşu da ethernetten bağlancak ama aynı şeyleri yaptım, onun bilgisayarı görmedi! Modedin ayarlarından mı tanıtmam gerek, birisi anlatabilir mi adım adım? Teşekkürler
J
19 yıl
nat sorunları
Ya arkadaşlar ben CNET router kullanıyorum, azureusta, emule de felan download yapmak için portları açıyorum ama test ettiğimde hep nat hatası veriyor ya da firewall arkasındasın diyor netten test ettiğimde! Firewall kullanmıyorum, herhangi bir antivirüs vesaire de! Bağlantı ayarlarında da firewall seçeneği kapalı( bu bilgisayarı koru tiksiz)! Hadi bunları bıraktım, şimdi de yahoo messengerda felan milletin webcamını izleyemiyorum hep server is busy tarzı bi hata veriyor! CNET kullanıcıları sorunsuz olarak nasıl kullanıyolar bu programları anlatırlarsa sevinirim! Sorun xp mi? Ya da bunu halledecek bi program var mı?
J
20 yıl
CNET Adsl modemi olanlar bakabilir mi?
Arkadaşlar kuramadım kullanıcı kılavuzunu kullanarak anlayamadım gitti. WAN girişine telefon hattını, 4 porttan birine de ethernet kablosunu diğer ucunu da ethernet kartıma bağlıyorum ve doğru olduğuna emindim ama artık şüphelenmeye başlıycam, başka konfigurasyonlar mı denemeleiyim,!!! Neyse, boyle baglıyorum ön panelde adsl,power ve ready düğmeleri yanıyor ama link kısmında 4 porttan hiçbiri yanmıyor. O yüzden ayarlar kısmına giremiyorum. Sonra LAN kablosunu kullanmayıp yazıcının usb kablosuyla bağladım ve bağlandım cihaza ama nete giremiyorum bu sefer de! Ethernet ya da usb'yle, 2'siyle de girebiliriz di mi? Öyleyse bana birisi usb ayarlarını tarif edebilir mi? Umarım kafanız karışmamıştır, teşekkürler. Splitter kullanmamam sorun yaratmamalı heralde, kabloları doğru bağlamışımdır heralde e o zaman sorun ne!!!!!!!
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.