Y

Çavuş
22 Şubat 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
33 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
Y
5 yıl
RX580 8GB ve Oyun Performansı Konusunda Acayiplikler
Merhaba. Gigabyte Aorus RX 580 8GB ile Euro Truck Simulator 2 performansı konusunda sıkıntılarım var.

Euro Truck Simulator 2'de ultra ayarlarda, %400 ölçeklendirme ve diğer ayarlar ultrada iken ETS2'de 50 fps civarında geziyor ve ben bu rakamlardan memnun değilim. Sizce aşağıdaki performans değerlerine göre benim ETS2'deki performans sorunu ne olabilir?

Denediğim oyunlar ve performans değerleri; (1080p) (Tüm ayarlar en yükseğe çekilmiş şekilde)

# Rocket League: 230-250 FPS
# Rust: 60-70 FPS
# League Of Legends: 300 FPS minyonlar aktif olduktan sonra, 500 FPS minyonlar aktif olmadan önce.
# Dying Light The Following Edition: 55-65 FPS (Nvidia seçenekleri kapalı iken)
# Rise of the Tomb Rider: Ultra preset ile ortalama 70 FPS
#PUBG: Ultra Preset ile ortalama 60-70 FPS

Not: GTA 5 ve CS:GO da var ancak hiç test etmedim.

Sistemim;

Asus Rog Strix Z270-e Gaming MB
Intel 7600K CPU
Corsair Vengeance LED 3000 Mhrz (2x8gb) RAM
Gigabyte Aorus RX 580 8GB GPU
Coolermaster Seidon 120v3 Sıvı Soğutma
Samsung 850 Evo 120gb SSD
Western Digital 1tb 7200rpm 64mb HDD
DSP Hydro G 850w 80+ Gold PSU
NZXT S340 Elite Kasa
Y
5 yıl
Logitech G910 Orion Spectrum RGB \"F1\" ve \"0\" Basılı Kalma Sorunu
Arkadaşlar klavyem daha yeni. Yurt dışı ürünü. Başlıkta da yazdığı gibi Logitech G910 Orion Spectrum RGB (V2) modeli. Klavyede şuan F1 ve Numpad kısmındaki 0 basmıyor. Bu konuyu açmadan önce uğraşırken de ikisi de sürekli olarak basılı kalıyordu. Yazı yazarken sürekli 0 yazıyor, pencerede falan gezinirken de sürekli F1'deki yardım menüsünü sonsuz sayıda açmaya çalışıyordu. Sizce ne yapabilirim sorunu nasıl çözebilirim? Tamir işleri az çok gelir elimden ancak tamir işine pek sıcak bakmıyorum. Sıvı dökülmesi falan da olmadı.
Y
5 yıl
RX570 mi yoksa RX580 mi? - Açıklamayı Okuyarak Cevap Verirseniz Sevinirim
Merhaba arkadaşlar. Ben uzun süredir "ben bu parayı asla vermem" diyerek pahalanan ekran kartlarına yanaşmıyordum. Özellikle 1400TL gibi fiyatlara çıkıp doların da etkisiyle iyice artan fiyatları ödememek için elimdeki MSI GTX 960 Gaming 4G ekran kartım ile devam ediyordum. Geçen gün sattım ve şuan yıl başı indirimi falan olur diye kampanya kovalamaya başladım amaaaa...

RX serisi bir kart alacağım. Nvidia asla ama asla asla asla almam bir daha. RX570 ya da RX580. Hangisini alırsam alayım 8gb versiyonu olacak. İşte benim takıldığım nokta bundan sonrası. Çünkü testleri izlediğim zaman iki kartın arasında %5-10 arası bir fark var (Benim gözlemlediğim kadarıyla). Ancak bu iki kartın arasındaki fiyat farkı bu orandan çok daha fazla.

Para sorun değil, ancak ben gereksiz yere harcanan para yüzünden karın ağrısı çekenlerdenim. Sizce RX 580 mi almalıyım yoksa RX 570 de benim için yeterli midir?

Bu arada son olarak Sapphire nasıl bir markadır? Soğutma yönünden, ses yönünden olumlu olumsuz yönleri var mıdır?

Bu ekran kartını kullanacağım sistem;

Anakart: Asus Z270-e gaming strix
İşlemci: Intel 7600K (4.6ghrz oc)
Ram: Corsair Vengeance LED 2x8GB 3000mhrz (3200 oc)
PSU: Coolermaster GX 650Watt 80+ Bronze (Yaklaşık 6 yıllık)
Y
5 yıl
Logitech G910 Orion Spectrum Klavye için Türkçe tuş kapakları
Arkadaşlar ürün logitech servisten g710+ klavyemdeki sıkıntı karşılığında yurt dışından geldi. Romer-G midir ne öyle bir mekanik klavye ve tuşları Türkçe değil. Aradım bulamadım, servise mail attım o klavye için tr tuş üretilmedi dediler ama klavye Türkçe olarak Türkiye'de de satılıyor diye biliyorum ben. Bu klavyenin Türkçe tuş kapaklarından bulamaz mıyız?
Y
9 yıl
Kasa Temizliği Yaptıktan Sonra Monitöre Hiç Görüntü Gelmiyor Acil Yardım Lütfen! :(
Merhaba arkadaşlar. Bugün toplama bilgisayarımın kasasını temizlemek için önce tüm dış bağlantıları kestim ve monitörü, klavyeyi filan elektrikli süpürgenin küçük fırçalı aparatı ile yüzeysel olarak temizledim ve masayı boşaltıp kasayı açtım. Ekran kartı dvd+rw, ssd ve hard diski de tüm bağlantılarıyla söktükten sonra masanın üzerine bırakıp kasanın tozlu bölümlerini yine aynı elektrikli süpürge ve aynı fırçalı aparat ile temizlemeye başladım. Bunu yaparken elektronik devre kısmına kesinlikle dokunmadim. Güç kaynağının (psu) kablolarını soketlerinden ayırmıştım. Temizliği yaptıktan sonra kasa içerisinde yeniden kablo yönetimi yaparak çıkardığım parçaları titizlikle yerleştirerek bağlantılarını yaptım. Buraya kadar herşey normal.

Tüm bağlantıları filan yaptıktan sonra kasayı topladım ve ekran, klavye, fare vs takıp kasayı çalıştırdım. Ancak başlıkta da belirttiğim gibi ekrana hiç görüntü gelmiyor. Kasa olağan bir şekilde çalışıyor. Kasa açılışında önceden olduğu gibi bir kez ses çıkıyor ve tüm fanlar (Ekran kartı, cpu, Kasa fanları) ve fan ledleri çalışıyor Ama ekrana bios da dahil görüntü gelmiyor. (Hiç bişey görünmüyor) Sadece monitörün kabloyu kontrol edin uyarısı var.

Pc Bileşenleri;

+Asus ROG Crosshair Formula V Anakart
+Zotac Nvdia 560 Ti 2gb 256bit Ekran Kartı
+Corshair Venegance 16gb 1600mhrz (4x4gb) Ram
+140gb SSD ve 2Tb HDD
+Coolermaster 650 Watt Bronze Psu

Hiç bir yere zarar vermediğine eminim. Bir kaç kez clr cmos tuşuna basarak, bile pilini ve ramleri sökerek çalıştırmaya çalıştım ama nafile.

Yardimlarinizi bekliyorum dostlar :( şimdiden teşekkür ediyorum...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.