I

Onbaşı
12 Kasım 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
3 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
I
5 yıl
Laptop görüntü gelmeme/ekranın kapalı kalması sorunu
Arkadaşlar merhaba, Monster Abra a5 v5.1 kullanıyorum. Birkaç hafta önce normal günlük kullanım sırasında(ortalama bir oyun) hiçbir hata vs almadan ekran kapandı, oyun sesleri-fanlar falan çalışmaya devam ediyordu yani sanki ekran kapatma tuşuna basmış gibi. Yeniden başlattım ancak sorun devam etti: fanlar çalışıyor, klavye ışıkları var, bios uyarı sesi falan yok, bilgisayar açılıyor ancak görüntü yok, dijital bi siyahlık da değil ekran direkt kapalı.
-Harici bi monitörde denedim, sorunsuz çalışıyor hata falan da yok.
-Güvenli modda başlatmayı denedim fark etmedi, görüntü hiç bir türlü gelmiyor, monster logosu da gelmiyor bios da gelmiyor.
-Bataryayı çıkartıp prizde açmayı denedim fark etmedi.
-Her gün 1-2 defa açıyorum belki kendi düzelmiştir diye bir fark yok. Bunların hepsini birkaç kere denedim.

Şimdi asıl sorunum Erasmus sebebiyle 1 sene yurtdışındayım, muhtemelen Ocak ya da Mart’a kadar kesinlikle Türkiye’ye dönemem ve dolayısıyla servise götüremem. Burda götürdüğüm tamirci de bilmedikleri bir marka olduğu için yardımcı olamadı, verdiğim 20 euroyla kaldım. Monsterla iletişim kurdum onlar da servise almadan uzaktan yardım edemeyiz falan dediler, sorunlu parça neyse onu alayım kargo parasını da vereyim dedim ona da gelmediler.

Sorunun küçük bir şey olduğunu tahmin ediyorum ve bu yüzden de harici monitör parası vermek istemiyorum, burada harici monitörler en az 100 euro, öğrenciyiz eh euronun durumu da ortada bütçem zaten sıkıntılı.

Bu durumu yaşayan, çözüm önerisi olan vs. var mıdır? Mümkün olan en kısa zamanda en ucuza çözmek istiyorum çünkü oyunu vs. geçtim ama okulum sebebiyle her hafta bilgisayar kullanmak zorundayım şimdiden çok zorlanıyorum. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
I
9 yıl
Ygs ve Lys Katsayıları Hakkında Açıklama
Arkadaşlar ygs öncesi de sonrası da tartışmaktan bıkılmayan bir konuya açıklık getirmek istedim. Artık cidden final sınıflarında falan bile bu mantıksız söylentileri duymaya başladım. Özellikle ygsden eksik soru çözen arkadaşların ygs %20 etkiliyo falan muhabbetleriyle alakalı. Seneye girecek arkadaşların da okumasını tavsiye ederim.

Basit bi örnekle açıklayalım. Önümüzde 2 kutu şeker var, birinci kutuda nispeten daha küçük 2 gramlık şekerler var. İkinci kutuda ise onlardan daha büyük, 3 gramlık kırmızı şekerler var. Bu şekerlerden isteğimize göre alıyoruz.
-Ben 2 sarı ve 1 kırmızı alıyorum. 4 gram sarı, 3 gram kırmızı şekerim oluyor, sonra diyorum ki:"Sarı şekerlerim kırmızıdan daha ağır geldi, o zaman sarı şekerler kırmızı şekerlerden ağır olmalı." Hayır, sarı şekerlerin tanesi hala 2 gram ve kırmızıdan daha hafif. Ancak benim şekerlerimin çoğunluğunu sarı şekerler oluşturuyor, çünkü ben sarı şekeri daha çok almayı seçtim.
-Bir başkası 2 kırmızı ve 1 sarı şeker alıyor, 6 gram kırmızı, 2 gram sarı şekeri oluyor ve diyor ki:"Kırmızı şekerlerim sarıların 3 katı ağırlığında geldi, o zaman kırmızı şekerler sarılardan çok daha ağır". Hayır, kırmızı şekerlerin tanesi hala sarı şekerin 1,5 katı ağırlığında. Ancak senin şekerlerinin çoğunluğunu kırmızı şekerler oluşturuyor, çünkü sen kırmızı şekeri daha çok almayı seçtin.

Örnekteki sarı şekeri ygs, kırmızı şekeri lys gibi düşünebilirsiniz. Yani sizin az ygs sorusu çözmüş olmanız lys puanınızın katsayısının artarak %80e çıkması gibi bi saçmalık yaratmıyor, zaten ygsnin %40lık kredisinin %20sini maks. puan olarak sınırladığınız için, üniversite yerleştirme puanınızı da %80 üzerinden almış oluyorsunuz. Burada kişi bi yanılgıya düşüp "aa ygs yüzde 20 etkiliyomuş" diye düşünebilir, ancak asıl olay kişinin yerleştirme puanının %20sinin ygsden geldiğidir. Bu mantıkla bakarsak ygsden 200, lys'den 500 ham puan alan bir kişinin yerleştirme puanı 380in %79u olan 300 lysden geldiği için lysnin etkisi %79 demesi gerekirdi. Ancak bu puan 200ün %40ı (=80) ve 500ün %60ı (=300) alınarak bulunmuştur.

Ek olarak "%40 etki olması için ygsden full yapılmalı" muhabbeti yine halk efsanesidir. Katsayı olayını yukarıda zaten net şekilde açıkladım. Ancak hala kırmızı şekerler sarıların 3 katı ağır kafasındakiler için: Ygs 400-lys 400, ygs 320-lys 320 veya ygs 180-lys 180 vs. yapan bir öğrencinin puanı da %40 ygs, %60 lys kaynaklıdır. Kaynaklıdır kelimesine dikkat.

Umarım kafasında hala soru işaretleri olan arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.